De temperatuur op 18 november 1914 lag tussen -3,6 °C en 6,0 °C en was gemiddeld 0,3 °C. Er was 0,2 mm neerslag. Er was 7,0 uur zonneschijn (81%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noorden. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
14 januari » Introductie van de lopende band door Henry Ford.
29 mei » De RMS Empress of Ireland botst tegen het Noorse steenkoolvrachtschip Storstad, en zinkt binnen 14 minuten. Van de 1477 passagiers aan boord overleven slechts 465 passagiers de ramp.
25 augustus » Laatste dag van de Slag der Grenzen tussen Frankrijk en Duitsland.
26 augustus » Begin van de Slag bij Tannenberg, het eerste Duitse succes tijdens de Eerste Wereldoorlog.
9 oktober » In België valt Antwerpen in Duitse handen.
15 december » Einde van de Slag bij Łódź; Rusland trekt zich terug op Moskou.
Trouwdag 27 mei 1933
De temperatuur op 27 mei 1933 lag tussen 7,9 °C en 17,5 °C en was gemiddeld 11,8 °C. Er was 5,5 uur zonneschijn (34%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-westen. Bron: KNMI
Van 10 augustus 1929 tot 26 mei 1933 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck III met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
Van 26 mei 1933 tot 31 juli 1935 was er in Nederland het kabinet Colijn II met als eerste minister Dr. H. Colijn (ARP).
1 februari » Eerste toespraak van Hitler via de zenders van de Duitse omroep.
22 maart » Het concentratiekamp Dachau wordt geopend.
7 augustus » Begin van de Genocide van Simele. Het Irakese leger vernietigt, onder toezicht van de Britten, tientallen Assyrische dorpen en vermoordt daarbij duizenden Assyriërs.
1 september » Oprichting Eindhovense hockeyclub Oranje Zwart.
10 september » Opening van de Waaslandtunnel, de oudste voertuigentunnel onder de Schelde in Antwerpen, bijgewoond door koning Albert I en koningin Elisabeth.
17 oktober » De Duitse natuurkundige Albert Einstein vestigt zich in de Verenigde Staten, op de vlucht voor het nationaalsocialisme.
Dag van overlijden 20 november 2010
De temperatuur op 20 november 2010 lag tussen 4,1 °C en 9,4 °C en was gemiddeld 7,0 °C. Er was 4,2 uur zonneschijn (49%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-oosten. Bron: KNMI
Van donderdag 22 februari 2007 tot donderdag 14 oktober 2010 was er in Nederland het kabinet Balkenende IV met als eerste minister Mr.dr. J.P. Balkenende (CDA).
Van donderdag 14 oktober 2010 tot maandag 5 november 2012 was er in Nederland het kabinet Rutte I met als eerste minister Mark Rutte (VVD).
18 januari » André-Mutien Léonard, de huidige bisschop van Namen, wordt officieel voorgesteld als opvolger van Kardinaal Danneels als aartsbisschop van Mechelen-Brussel.
6 maart » De president van het West-Afrikaanse Togo, Faure Eyadéma, is herkozen, nadat hij zijn rivaal Jean-Pierre Fabré heeft verslagen bij de presidentsverkiezingen.
20 maart » De Spaanse wielrenner Óscar Freire wint voor de derde keer Milaan-San Remo.
23 juli » De Brits-Ierse boyband One Direction wordt gevormd.
23 augustus » De Anne Frankboom achter het Anne Frank Huis waait om. Omdat hij niet tegen het huis aan valt, richt de val geen schade aan.
26 augustus » De Venezolaanse autoriteiten ontdekken vier ton cocaïne op het terrein van een ranch in de centrale deelstaat Guárico. Volgens minister van Justitie Tareck El Aissami gaat het om de grootste drugsvondst sinds jaren.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Roxanne C Andorfer, "Andorfer Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/andorfer-family-tree/P3367.php : benaderd 3 mei 2025), "Mary Elizabeth CRAM (1914-2010)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.