De temperatuur op 16 december 1926 lag tussen 2,0 °C en 6,0 °C en was gemiddeld 5,0 °C. Er was 4,6 mm neerslag. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
14 maart » François Morel, Canadees componist/muziekpedagoog/dirigent/pianist († 2018)
16 maart » Robert Goddard lanceert de eerste raket met vloeibare brandstof.
7 juni » De Catalaanse architect Antoni Gaudí wordt aangereden door een tram in zijn woonplaats Barcelona. Hij sterft enkele dagen later.
21 juni » Paus Pius XI benoemt twee nieuwe kardinalen.
4 juli » Oprichting van de Bosnische voetbalclub Borac Banja Luka.
1 november » Het Uruguayaans voetbalelftal wint voor de zesde keer de Copa América door in de voorlaatste competitiewedstrijd met 6-1 te winnen van Paraguay.
Trouwdag 29 juli 1948
De temperatuur op 29 juli 1948 lag tussen 18,6 °C en 32,2 °C en was gemiddeld 25,5 °C. Er was 13,7 uur zonneschijn (87%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oosten. Bron: KNMI
Van 3 juli 1946 tot 7 augustus 1948 was er in Nederland het kabinet Beel I met als eerste minister Dr. L.J.M. Beel (KVP).
Van 7 augustus 1948 tot 15 maart 1951 was er in Nederland het kabinet Drees - Van Schaik met als eerste ministers Dr. W. Drees (PvdA) en Mr. J.R.H. van Schaik (KVP).
21 april » Oprichting van de Poolse voetbalclub Pogoń Szczecin.
14 mei » David Ben-Gurion proclameert met de Israëlische onafhankelijkheidsverklaring de onafhankelijke Israëlische staat.
17 september » Moord op Graaf Bernadotte in Jeruzalem.
4 november » T.S. Eliot wint de Nobelprijs voor de Literatuur.
1 december » President José Figueres Ferrer schaft het leger van Costa Rica af.
19 december » Begin van de tweede Nederlandse politionele actie in Indonesië.
Dag van overlijden 3 mei 1995
De temperatuur op 3 mei 1995 lag tussen 7,6 °C en 23,1 °C en was gemiddeld 16,1 °C. Er was 13,4 uur zonneschijn (89%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-oosten. Bron: KNMI
Van maandag 22 augustus 1994 tot maandag 3 augustus 1998 was er in Nederland het kabinet a href="https://nl.wikipedia.org/wiki/Kabinet-Kok_I" class="extern">Kok I met als eerste minister W. Kok (PvdA).
25 maart » Verschijning van de encycliek Evangelium Vitae van paus Johannes Paulus II over de waarde en onaantastbaarheid van het menselijk leven.
12 april » Het Koerdisch parlement in ballingschap wordt in Den Haag opgericht.
5 juni » Uit vrees voor het ebolavirus ontbreekt de opgeroepen doelman Bruce Grobbelaar bij de interland van zijn vaderland Zimbabwe tegen Zaïre (5-0) in Kinshasa, kort nadat in de stad Kirwit dodelijke slachtoffers vielen door dat virus.
25 juni » In het Wagener-stadion in Amstelveen heroveren de Nederlandse hockeysters de Europese titel door Spanje na het nemen van strafballen te verslaan.
6 september » Het Nederlands voetbalelftal blijft in de race voor plaatsing voor Euro 1996. "Oranje" verslaat Wit-Rusland in Rotterdam met 1-0 door een doelpunt van Youri Mulder.
11 oktober » Onder meer dankzij een hattrick van Marc Overmars wint het Nederlands voetbalelftal met 4-0 van Malta in de EK-kwalificatiereeks.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Michael William Andersen, "Andersen Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/andersen-family-tree/P9809.php : benaderd 6 mei 2025), "David Moon Burton (1926-1995)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.