Van 20 augustus 1879 tot 23 april 1883 was er in Nederland het kabinet Van Lijnden van Sandenburg met als eerste minister Mr. C.Th. baron Van Lijnden van Sandenburg (conservatief-AR).
1 januari » De aanleg van het Panamakanaal vangt aan.
27 januari » Thomas Edison ontvangt octrooi (#223898) op de gloeilamp.
27 april » Clarke en Foster krijgen een patent op het eerste elektrische hoortoestel.
3 juni » Alexander Graham Bell gebruikt zijn fotofoon voor de eerste keer om een draadloos telefoongesprek te verzenden.
24 juni » Eerste uitvoering van O Canada, het lied dat later het volkslied van Canada zou worden.
11 november » Ned Kelly, een Australische outlaw, wordt opgehangen in Melbourne.
Dag van overlijden 23 februari 1947
De temperatuur op 23 februari 1947 lag tussen -12.5 °C en -2.1 °C en was gemiddeld -6.4 °C. Er was 1,2 mm neerslag gedurende 8,0 uur. Er was 5,3 uur zonneschijn (51%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-westen. Bron: KNMI
5 juni » Amerikaans minister van buitenlandse zaken George Marshall lanceert een plan voor massale economische steun voor het ontredderde Europa, het zogenaamde Marshallplan.
7 juni » Oprichting van de Chileense voetbalclub CD Huachipato.
10 juni » Saab produceert zijn eerste auto.
1 oktober » In het dagblad Het Volk verschijnt voor het eerst het stripverhaal Nero.
14 oktober » De Amerikaanse piloot Chuck Yeager doorbreekt in een Bell X-1 als eerste de geluidsbarrière.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Michael William Andersen, "Andersen Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/andersen-family-tree/P8590.php : benaderd 3 mei 2025), "John Strange Churchill (1880-1947)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.