De temperatuur op 11 maart 1850 lag rond de 5,0 °C. De wind kwam overheersend uit het noord-westen. Typering van het weer: . Bron: KNMI
De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
Van 1 november 1849 tot 19 april 1853 was er in Nederland het kabinet Thorbecke I met als eerste minister Mr. J.R. Thorbecke (liberaal).
18 maart » American Express wordt opgericht door Henry Wells & William Fargo.
10 juni » Bijzetting van prins Maurits der Nederlanden in de grafkelder van de Nieuwe Kerk te Delft.
19 juni » Huwelijk van kroonprins Karel van Zweden en prinses Louise der Nederlanden in Stockholm.
20 september » Slavenhandel wordt afgeschaft in het Amerikaanse District of Columbia.
29 september » Herstel van de rooms-katholieke bisschoppelijke hiërarchie in Engeland en Wales met het Aartsbisdom Westminster en twaalf bisdommen.
16 december » Vier schepen arriveren in Lyttleton (Nieuw-Zeeland) om Christchurch te stichten.
Dag van overlijden 9 maart 1939
De temperatuur op 9 maart 1939 lag tussen 2,7 °C en 10,4 °C en was gemiddeld 5,6 °C. Er was 1,3 mm neerslag gedurende 0.9 uur. Er was 4,7 uur zonneschijn (41%). De gemiddelde windsnelheid was 5 Bft (vrij krachtige wind) en kwam overheersend uit het noord-westen. Bron: KNMI
14 maart » Gesteund door Adolf Hitler roepen Slowaakse separatisten de onafhankelijkheid uit van Slowakije, die een vazalstaat van nazi-Duitsland wordt.
13 juni » Verheffing van de Apostolische Prefectuur Benkoelen in Nederlands-Indië tot Apostolisch vicariaat Palembang.
28 augustus » De Nederlandse motortorpedoboot TM 51 vaart tijdens een verlengde proefvaart naar Nederland om inbeslagname door de Britse regering te voorkomen.
26 september » KLM Douglas DC-3 PH-ASM 'Mees' wordt bij Helgoland door een Duits marinevliegtuig onder vuur genomen. 65 kogels treffen het toestel en treft een Zweeds passagier dodelijk. Het toestel kan echter de vlucht vervolgen en landt veilig op Schiphol.
9 november » Venlo-incident, Twee Engelse spionnen werden vanaf Nederlands grondgebied bij de grensovergang Venlo-Herongen ontvoerd naar nazi-Duitsland door een Duits overvalcommando. Hierdoor werd Nederland, toen nog neutraal, zijdelings betrokken bij de Tweede Wereldoorlog.
26 november » Het Sovjet-Russische leger bombardeert eigen gebied dicht bij de Finse grens en geven de Finnen hiervan de schuld.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Michael William Andersen, "Andersen Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/andersen-family-tree/P8207.php : benaderd 2 mei 2025), "Zechariah Bruyn Decker (1850-1939)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.