De temperatuur op 6 december 1890 lag rond de -1.5 °C. De winddruk was 1 kgf/m2 en kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. De luchtdruk bedroeg 77 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 92%. Bron: KNMI
20 maart » Otto von Bismarck wordt ontslagen als Duits rijkskanselier.
6 augustus » William Kemmler sterft als eerste mens op de elektrische stoel.
29 oktober » De Staten-Generaal, in verenigde vergadering bijeen, verklaren de Nederlandse koning Willem III wegens ziekte buiten staat de regering waar te nemen. Op 23 november van datzelfde jaar zou hij komen te overlijden.
23 november » Het Groothertogdom Luxemburg wordt losgemaakt uit de personele unie met Nederland.
23 november » Koning Willem III sterft zonder mannelijke nakomelingen. Zijn enige dochter, de 10-jarige prinses Wilhelmina, volgt hem op als Koningin der Nederlanden, onder het regentschap van haar moeder, koningin Emma.
4 december » Het stoffelijk overschot van Koning Willem III wordt bijgezet in Delft.
Trouwdag 22 juli 1914
De temperatuur op 22 juli 1914 lag tussen 16,6 °C en 26,8 °C en was gemiddeld 20,7 °C. Er was 3,9 mm neerslag. Er was 1,2 uur zonneschijn (7%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
14 januari » Introductie van de lopende band door Henry Ford.
7 april » De 'Vereeniging tot stichting en exploitatie van vakantie-oorden in Nederland "Zomers Buiten"' wordt opgericht in Amsterdam.
28 juli » De Eerste Wereldoorlog, ook de Wereldoorlog of de Grote Oorlog genoemd, breekt uit.
1 augustus » Duitsland, als verdragsgenoot van Oostenrijk-Hongarije, verklaart Rusland de oorlog en valt Luxemburg binnen.
22 augustus » In België treffen de Britse en Duitse troepen elkaar voor het eerst tijdens de Eerste Wereldoorlog.
10 oktober » Onder druk van Duitse bombardementen, werd de officiële overgave van Antwerpen ondertekend door de Antwerpse burgemeester, Jan De Vos.
Dag van overlijden 6 augustus 1977
De temperatuur op 6 augustus 1977 lag tussen 15,1 °C en 21,7 °C en was gemiddeld 17,7 °C. Er was 4,0 mm neerslag gedurende 3,8 uur. Er was 0.8 uur zonneschijn (5%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 1 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. Bron: KNMI
Van vrijdag 11 mei 1973 tot maandag 19 december 1977 was er in Nederland het kabinet Den Uyl met als eerste minister Drs. J.M. den Uyl (PvdA).
Van maandag 19 december 1977 tot vrijdag 11 september 1981 was er in Nederland het kabinet Van Agt I met als eerste minister Mr. A.A.M. van Agt (CDA/KVP).
15 januari » Op een parkeerplaats van Spånga-Tensta, een voorstad van Stockholm, stort een viermotorig vliegtuig van de Zweedse maatschappij Skyline neer. Bij het ongeluk komen de 19 passagiers en de driekoppige bemanning om het leven.
14 februari » Invoering van 's werelds eerste telefoonkaart in Brussel.
4 maart » In Los Alamos wordt de eerste Cray-1-supercomputer in gebruik genomen.
22 mei » Bij een nachtelijke brand in hotel Hertog van Brabant in Brussel komen 17 mensen om het leven.
19 juni » Heiligverklaring van John Nepomucene Neumann (1811-1860), Amerikaans bisschop van Aartsbisdom Philadelphia.
5 december » Bophuthatswana is het tweede thuisland dat door Zuid-Afrika onafhankelijk verklaard wordt. Geen enkel ander land zal Bophuthatswana erkennen.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Michael William Andersen, "Andersen Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/andersen-family-tree/P5142.php : benaderd 4 mei 2025), "Frank Nelson (1890-1977)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.