De temperatuur op 10 juni 1916 lag tussen 5,7 °C en 15,9 °C en was gemiddeld 10,6 °C. Er was 5,6 mm neerslag. Er was 7,9 uur zonneschijn (47%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
7 februari » Wales wordt een zelfstandige rooms-katholieke kerkprovincie met het Aartsbisdom Cardiff en het Bisdom Menevia.
18 mei » Begin regeerperiode Vietnamese keizer Khải Định.
14 juli » Oprichting van de Chileense voetbalclub CD Ferroviarios de Chile.
19 juli » De Slag bij Fromelles vindt plaats (ook nog op 20 juli). In de Australische geschiedenisboeken staat deze slag vermeld als "de bloedigste 24 uren van Australië". Meer dan 5500 Australiërs komen om in de strijd tegen de Duitsers, die gestationeerd zijn nabij Fromelles.
28 augustus » Italië verklaart de oorlog aan Duitsland.
2 december » De Franse generaal Joseph Joffre wordt vervangen door Robert Nivelle als stafchef van het Franse leger.
Trouwdag 17 april 1933
De temperatuur op 17 april 1933 lag tussen -0.6 °C en 11,7 °C en was gemiddeld 5,9 °C. Er was 9,7 uur zonneschijn (69%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-oosten. Bron: KNMI
Van 10 augustus 1929 tot 26 mei 1933 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck III met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
Van 26 mei 1933 tot 31 juli 1935 was er in Nederland het kabinet Colijn II met als eerste minister Dr. H. Colijn (ARP).
30 januari » Adolf Hitler wordt ingezworen als Kanselier van Duitsland.
13 februari » Vondst van een bronzen wijnemmer (situla) (met inhoud) in het Vorstengraf in Oss.
22 maart » Het concentratiekamp Dachau wordt geopend.
22 maart » President Roosevelt gelast een eind te maken aan de (mislukte) drooglegging in de Verenigde Staten.
27 maart » Oprichting van de amateurvoetbalclub VV de Noormannen.
14 juli » In Duitsland worden alle politieke partijen behalve de NSDAP verboden.
Dag van overlijden 29 september 1985
De temperatuur op 29 september 1985 lag tussen 6,9 °C en 19,5 °C en was gemiddeld 13,0 °C. Er was 10,1 uur zonneschijn (86%). Het was vrijwel onbewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 1 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-oosten. Bron: KNMI
1 mei » In Brussel blazen de Cellulles Communistes Combattantes (CCC) een auto op: twee brandweermannen komen om het leven.
14 juni » Ondertekening van de Verdragen van Schengen door de regeringsleiders van België, Nederland, Luxemburg, Duitsland en Frankrijk.
10 juli » De Rainbow Warrior, het schip van Greenpeace, wordt door de Franse geheime dienst met twee landmijnen tot zinken gebracht in de haven van Auckland (Nieuw-Zeeland).
22 september » Eerste uitzending van het VPRO-buitenlandprogramma Diogenes.
10 oktober » Een F-14 gevechtsvliegtuig onderschept een Egyptisch vliegtuig met de kapers van de Achille Lauro aan boord. Het vliegtuig wordt gedwongen te landen op Sicilië en de kapers worden gearresteerd.
3 november » Zaligverklaring van Titus Brandsma (1881-1942), Nederlands priester en hoogleraar, martelaar in Dachau, in Rome door Paus Johannes Paulus II.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Michael William Andersen, "Andersen Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/andersen-family-tree/P4689.php : benaderd 3 mei 2025), "Ila June Adams (1916-1985)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.