31 mei » Einde van de Tweede Boerenoorlog in Zuid-Afrika.
1 juni » De grote staking van Twentse textielarbeiders verloopt. Op het hoogtepunt van de acties waren 45.000 textielarbeiders werkloos, hetzij door staking, hetzij door uitsluiting.
18 augustus » Oprichting van de Oostenrijkse omnisportvereniging Grazer AK.
31 oktober » Voltooiing van de eerste telegraafkabel door de Stille Oceaan.
2 november » Oprichting van de Chileense voetbalclub Club Social de Deportes Rangers.
14 december » Eerste telegraafkabel gelegd onder de Stille Oceaan.
Trouwdag 23 april 1852
De temperatuur op 23 april 1852 lag rond de 10,5 °C. De relatieve luchtvochtigheid was 46%. Bron: KNMI
De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
Van 1 november 1849 tot 19 april 1853 was er in Nederland het kabinet Thorbecke I met als eerste minister Mr. J.R. Thorbecke (liberaal).
14 januari » De Franse grondwet van 1852 wordt afgekondigd.
17 januari » De Britten erkennen de Boerenstaat Transvaal.
21 februari » Oprichting van de Vereeniging ten behoeve der Arbeidersklasse te Amsterdam, de eerste woningbouwvereniging van Nederland
9 april » Eedaflegging van de latere koning Leopold II in de Belgische Senaat.
1 juli » Het Haarlemmermeer valt droog.
2 december » Napoleon III wordt keizer van Frankrijk.
Dag van overlijden 29 december 1987
De temperatuur op 29 december 1987 lag tussen 8,8 °C en 13,1 °C en was gemiddeld 11,0 °C. Er was 5,1 mm neerslag gedurende 4,2 uur. Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
25 april » De 22ste editie van Amstel Gold Race wordt gewonnen door de Nederlander Joop Zoetemelk.
30 april » De presidenten van Zambia, Angola en Zaïre tekenen een akkoord om de 1.340 kilometer lange Benguelaspoorlijn, die vanuit Zambia naar de Angolese havenstad Lobito loopt, weer in gebruik te nemen.
27 mei » FC Porto wint voor de eerste keer de Europa Cup I door FC Bayern München in de finale in Wenen met 2-1 te verslaan.
30 juni » De Europese Commissie publiceert haar groenboek over telecommunicatie.
17 augustus » Steffi Graf lost Martina Navrátilová na negentig weken af als de nummer één op de wereldranglijst der proftennissters, en de Duitse houdt bijna vier jaar stand.
8 december » Ondertekening van het INF-verdrag te Washington, door de Amerikaanse president Ronald Reagan en de Sovjetleider Michail Gorbatsjov.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Michael William Andersen, "Andersen Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/andersen-family-tree/P3502.php : benaderd 5 mei 2025), "Hubertus Cornelis DeGroot (1902-1987)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.