De temperatuur op 3 september 1881 lag rond de 14,4 °C. De winddruk was 2 kgf/m2 en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 91%. Bron: KNMI
Van 20 augustus 1879 tot 23 april 1883 was er in Nederland het kabinet Van Lijnden van Sandenburg met als eerste minister Mr. C.Th. baron Van Lijnden van Sandenburg (conservatief-AR).
4 maart » James Garfield wordt beëdigd als 20e president van de Verenigde Staten
30 juni » Opening van het Széchenyibad in het Hongaarse hoofdstad Boedapest.
2 juli » President James Garfield van de VS wordt neergeschoten door Charles J. Guiteau. Hij overlijdt uiteindelijk op 19 september 1881 aan bloedvergiftiging.
23 juli » De 5-jarige Johannes Huibers, later bisschop van Haarlem, legt de eerste steen van het Centraal Station te Amsterdam.
15 augustus » Opening van de Internationale Elektriciteitstentoonstelling in Parijs.
20 september » Chester A. Arthur legt de eed af als 21ste President van de Verenigde Staten.
Trouwdag 22 april 1908
De temperatuur op 22 april 1908 lag tussen -0.7 °C en 9,4 °C en was gemiddeld 5,2 °C. Er was 2,0 mm neerslag. Er was 1,4 uur zonneschijn (10%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
27 januari » Ontdekking van de Jupitermaan Pasiphae door Philibert Jacques Melotte.
2 maart » Eerste driechromatische foto's van Gabriel Jonas Lippmann.
12 juli » Noorwegen en Zweden spelen beide de allereerste officiële interland uit hun geschiedenis. Het onderlinge vriendschappelijke duel in Göteborg eindigt in een 11-3 overwinning voor Zweden.
19 juli » Oprichting in Manchester van de wereldzwembond Fédération Internationale de Natation Amateur (FINA).
20 juli » De Amerikaanse zwemmer Charles Daniels scherpt bij de Olympische Spelen in Londen het wereldrecord op de 100 meter vrije slag aan tot 1.05,6. Het oude (en eerste) record op het koningsnummer stond sinds 3 december 1905 op naam van de Hongaar Zoltán Halmay.
18 oktober » België annexeert de Kongo-Vrijstaat.
Dag van overlijden 23 april 1970
De temperatuur op 23 april 1970 lag tussen 9,0 °C en 12,6 °C en was gemiddeld 10,8 °C. Er was 1,4 mm neerslag gedurende 2,4 uur. Er was -0.1 uur zonneschijn (0%). Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 5 Bft (vrij krachtige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
11 april » Lancering van Apollo 13, de bemande ruimtevlucht naar de maan, zonder maanlanding vanwege een technisch probleem na de lancering ("Houston, we have a problem").
9 juni » Bob Dylan ontvangt een eredoctoraat in de Muziek aan de Princeton University.
25 augustus » Manschappen van het Korps Mariniers en van de Koninklijke Marine verjagen hippies van de Amsterdamse Dam, wat bekend wordt als het schoonvegen van de Dam.
11 november » Middenvelder Johan Neeskens maakt zijn debuut voor het Nederlands voetbalelftal in de EK-kwalificatiewedstrijd in en tegen de DDR.
4 december » Bezoeken van Paus Paulus VI aan Hongkong en Ceylon.
23 december » Hoogste punt is bereikt van de North Tower van het World Trade Center in New York.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Michael William Andersen, "Andersen Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/andersen-family-tree/P2694.php : benaderd 2 mei 2025), "Parlan Pratt Allred (1881-1970)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.