1 mei » Oprichting van de Zwitserse voetbalclub FC Thun.
29 mei » Instelling van de Nobelprijs.
30 mei » Ontdekking van krypton door Morris Travers.
18 oktober » Puerto Rico wordt in bezit genomen door de Verenigde Staten.
10 december » In Parijs wordt een verdrag getekend waarmee officieel een einde komt aan de oorlog tussen Spanje en de Verenigde Staten.
21 december » Marie Curie en Pierre Curie ontdekken het radium.
Dag van overlijden 11 mei 1973
De temperatuur op 11 mei 1973 lag tussen 2,6 °C en 12,5 °C en was gemiddeld 8,0 °C. Er was 0.1 mm neerslag gedurende 0.1 uur. Er was 11,7 uur zonneschijn (76%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
23 februari » De arts mevrouw Postma wordt in het eerste Nederlandse euthanasie-proces veroordeeld tot een week voorwaardelijke gevangenisstraf wegens het doden van haar ernstig zieke moeder.
28 maart » Aanvaller René van de Kerkhof maakt zijn debuut voor het Nederlands voetbalelftal in de vriendschappelijke wedstrijd in en tegen Oostenrijk.
11 mei » Koningin Juliana beëdigt het nieuwe kabinet-Den Uyl.
29 augustus » Het Nederlands voetbalelftal loopt IJsland in Deventer met 8-1 onder de voet in de kwalificatiereeks voor het WK voetbal 1974 in West-Duitsland door doelpunten van Willy Brokamp (2), Johan Cruijff (2), Johan Neeskens, René van de Kerkhof, Dick Schneider (strafschop) en Wim van Hanegem.
18 november » Verkeersvrije zondag in België, naar aanleiding van de oliecrisis.
28 december » Aleksandr Solzjenitsyn publiceert De Goelag Archipel.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Michael William Andersen, "Andersen Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/andersen-family-tree/P2515.php : benaderd 6 mei 2025), "Cornelis Johannes Pronk Jr. (1898-1973)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.