Alle Begijnen van Amsterdam, Vondel, Hooft, Huydecoper, v. Eeghen, De Clercq, Trip, Boissevain en anderen. » De Gloyende Oven Gevelsteen

Persoonlijke gegevens De Gloyende Oven Gevelsteen 

  • Fysieke beschrijvingen:
    • in het jaar 1961 Geplaatst in blinde muur.
    • in het jaar 2008 Alle 8 gevelstenen gerestaureerd.
  • Deze gegevens zijn voor het laatst bijgewerkt op 19 april 2016.

De auteur van deze publicatie heeft toestemming van de persoon in kwestie (voor zover het een levende persoon betreft) voor het vermelden van de gegevens.


Gezin van De Gloyende Oven Gevelsteen


Notities over De Gloyende Oven Gevelsteen

De Gloyende Oven.
Een Oudtestamentische gevelsteen, voorstellende de drie jongelingen, Sadrach, Mesach en Abednego in de gloeiende oven welke op last van Nebukadnezar levend verbrand zouden worden, omdat zij weigerden de afgoden te aanvaarden (Daniel 3:1 tot 25).
Zij worden hier gered door de engel op de achtergrond en ongedeerd uit de oven bevrijd. Door het aanschouwen van dit wonder bekeerde de Babylonische koning tot het Joodse geloof.
Deze steen sierde vroeger een huis (misschien een bakkerij) in de Handboogstraat 14 dat in 1651 werd gebouwd.
De foto's zijn van voor, tijdens en na de restauratie der gevelstenen door de bekende Gevelsteen restaurateur Wil Abels in 2008.

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot De Gloyende Oven Gevelsteen?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!

Afbeelding(en) De Gloyende Oven Gevelsteen


Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

  • Of u kleine letters of hoofdletters intypt maak niet uit.
  • Wanneer u niet zeker bent over de voornaam of exacte schrijfwijze dan kunt u een sterretje (*) gebruiken. Voorbeeld: "*ornelis de b*r" vindt zowel "cornelis de boer" als "kornelis de buur".
  • Het is niet mogelijk om tekens anders dan het alfabet in te voeren (dus ook geen diacritische tekens als ö en é).

De getoonde gegevens hebben geen bronnen.

Over de familienaam Gevelsteen


Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
Gerrit van Dijk. Archivaris Begijnhof Amsterdam a.i, "Alle Begijnen van Amsterdam, Vondel, Hooft, Huydecoper, v. Eeghen, De Clercq, Trip, Boissevain en anderen.", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/alle-begijnen-van-amsterdam/I968.php : benaderd 15 mei 2024), "De Gloyende Oven Gevelsteen".