Stamboom Van der Waal » folkert lucas SINNEMA (1824-1906)

Persoonlijke gegevens folkert lucas SINNEMA 


Gezin van folkert lucas SINNEMA

(1) Hij is getrouwd met jeltje jans JURNA.

Zij zijn getrouwd op 16 mei 1850 te idaarderadeel, hij was toen 25 jaar oud.Bron 1


(2) Hij is getrouwd met tietje alberts SMITS.

Zij zijn getrouwd op 23 april 1863 te idaarderadeel, hij was toen 38 jaar oud.Bron 2


Kind(eren):

  1. yttje SINNEMA  1871-1940 
  2. hendrikus SINNEMA  1876-????


Notities over folkert lucas SINNEMA

slager.

Beste bezoeker,

Via deze weg wil ik me even aan U voorstellen : mijn naam is Ben Sinnema, in 1942 geboren in Rotterdam en op dit moment woonachtig in Zevenbergen, Noord-Brabant.

Na het overlijden van mijn moeder in 2001 kreeg ik wat documenten in mijn bezit en daarmee kwam ook de belangstelling voor mijn voorouders maar het duurde nog tot 2003 tot ik daadwerkelijk met zoeken ben begonnen. Eerst aan vaders kant en al snel kwam ik in het bezit van behoorlijk veel gegevens. Mijn grootvader was de eerste echte Fries binnen onze tak, geboren in 1870 in Leeuwarden en via hem kwam ik op Tresoar terecht waar ik de nodige aanvullingen kon vinden. Ook was ik lid geworden van een Genealogische club van SeniorWeb en daar was ook de nodige expertise aanwezig zodat ik al snel werd verwezen naar een website met Sinnema's van Dan Sinema, wonende in de USA. Van het een kwam het ander en op zeker moment besloot ik mijn gegevens ook op internet te plaatsen met de achterliggende gedachte dat anderen ook van mijn bevindingen konden profiteren

Langzaam leerde ik dat er verschillende takken Sinnema's waren en de meeste recente studie uit 2004 bracht aan het licht dat er waarschijnlijk 10 verschillende takken zijn geweest waarvan er inmiddels 5 zijn uitgestorven. Van de resterende 5 is de Wirdummertak de grootste, gevolgd voor die van Beetsterzwaag. Zelf behoor ik ook tot de Wirdummertak.

Publicatie op internet bracht ook met zich mee dat ik contact kreeg met andere Sinnema's en langzaam werd het idee geboren om op een beveiligd stukje van mijn website volledige gegevens beschikbaar te stellen voor hen, die daar belangstelling voor hebben. In ruil vraag ik dan wat ontbrekende gegevens van de persoon in kwestie zodat het bestand een steeds vollediger beeld zal gaan geven. Een van de Sinnema's waar ik nauw mee samen werk is Durk Sinnema uit Lemmer. Van hem heb ik ook veel informatie mogen ontvangen maar hij is dan ook al zo'n 15 jaar bezig.

Waar komt informatie vandaan? In de eerste plaats uit de archieven van gemeenten maar dat is aan beperkingen onderhevig. Verder het Centraal Bureau voor Genealogie in Den Haag, andere genealogen die een paar Sinnema's in hun bestand hebben en zelf ben ik ook actief op internet aan het speuren waardoor ik enkele maanden geleden een groep Sinnema's in Frankrijk heb ontdekt. Er is contact maar dat verloopt wat moeilijk i.v.m. de taal. En verder heb ik nog niet zo heel lang geleden gegevens kunnenuitwisselen met een in Canada wonende man, die ook verwant is aan de Sinnema's en hij was weer in het bezit van een behoorlijk aantal Canadese en vooral in Amerika wonende Sinnema's. En op dit moment probeer ik contact te leggen met een in Amerika wonende Sinnema die ook veel aan genealogie schijnt te doen. Kwestie van geduld hebben.

En natuurlijk is uw bijdrage ook van groot belang om het plaatje compleet te maken. Mijn doel is om zoveel mogelijk informatie te verzamelen en beschikbaar te stellen voor anderen met in acht neming van de privacyregels en vandaar ook dat gegevens in Members Only alleen voor direct betrokkenen zichtbaar zijn via een persoonlijke gebruikersnaam en wachtwoord. Ik beperk me wel tot de Sinnema's en van aangetrouwd ga ik niet verder dan de ouders en de kinderen en eventueel hun huwelijk. De reden om niet verder te gaan is gebaseerd op de hoeveelheid informatie en die wil ik zoveel mogelijk beperken.

De vraag is natuurlijk: waarom al die informatie?

In de eerste plaats leuk voor alle belangstellenden om te zien wie onze voorouders waren, waar ze geboren zijn, soms waar ze woonden en waar ze zijn overleden. En het kan ook interessant zijn voor ons nageslacht die nu nog geen belangstelling heeft maar zich straks afvragen waar ze, behalve hun ouders en grootouders, vandaan komen.

Ik hoop dat ik later, als ik echt oud ben, de gegevens aan een jonger iemand kan over dragen en dat hij of zij dan verder gaat met de gegevens op internet te publiceren. Blijven de Sinnema's toch zichtbaar.
Zo, U heeft enig idee wie ik ben en wat ik doe.

Met vriendelijke groet,

Ben Sinnema

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot folkert lucas SINNEMA?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Tijdbalk folkert lucas SINNEMA

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Voorouders (en nakomelingen) van folkert lucas SINNEMA

folkert lucas SINNEMA
1824-1906

(1) 1850
(2) 1863
yttje SINNEMA
1871-1940

Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

  • Of u kleine letters of hoofdletters intypt maak niet uit.
  • Wanneer u niet zeker bent over de voornaam of exacte schrijfwijze dan kunt u een sterretje (*) gebruiken. Voorbeeld: "*ornelis de b*r" vindt zowel "cornelis de boer" als "kornelis de buur".
  • Het is niet mogelijk om tekens anders dan het alfabet in te voeren (dus ook geen diacritische tekens als ö en é).

Bronnen

  1. nat arch akte 16
  2. nat arch akte 6

Aanknopingspunten in andere publicaties

Deze persoon komt ook voor in de publicatie:

Historische gebeurtenissen

  • De temperatuur op 13 augustus 1824 lag rond de 20,0 °C. De wind kwam overheersend uit het zuid-westen. Typering van het weer: half bewolkt. Bron: KNMI
  • De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
  • In het jaar 1824: Bron: Wikipedia
    • 5 maart » Eerste Birma-oorlog: Het Verenigd Koninkrijk verklaart officieel de oorlog aan Birma.
    • 25 april » De Nederlandse regering besluit de Nederlandsch-Indische Lijnwadenverordening goed te keuren.
    • 7 mei » Ludwig van Beethoven dirigeert, hoewel doof, de eerste uitvoering van zijn Negende Symfonie.
    • 20 mei » Karel X wordt koning van Frankrijk.
    • 10 oktober » Guadalupe Victoria wordt de eerste president van Mexico.
    • 1 december » Bij verkiezingen in de Verenigde Staten haalt geen van de kandidaten een meerderheid. Het Huis van Afgevaardigden moet een winnaar aanwijzen.
  • De temperatuur op 23 april 1863 lag rond de 11,1 °C. De winddruk was 2 kgf/m2 en kwam overheersend uit het westen. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 66%. Bron: KNMI
  • Koning Willem III (Huis van Oranje-Nassau) was van 1849 tot 1890 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
  • Van 1 februari 1862 tot 10 februari 1866 was er in Nederland het kabinet Thorbecke II met als eerste minister Mr. J.R. Thorbecke (liberaal).
  • In het jaar 1863: Bron: Wikipedia
    • Nederland had zo'n 3,6 miljoen inwoners.
    • 1 januari » Abraham Lincoln ondertekent de emancipatieproclamatie.
    • 4 januari » James L. Plimpton maakt zijn nieuwe vervoermiddel wereldkundig: de rolschaats. Hij vraagt er meteen octrooi op aan.
    • 1 juli » Afschaffing van de slavernij in Suriname, viering Ketikoti.
    • 15 juli » Aanslag op aartsbisschop Joannes Zwijsen van Utrecht in zijn huis te Haaren. De bisschop heeft schotwonden in zijn rechterarm en -zijde maar overleeft de aanslag. De zaak is nooit opgehelderd.
    • 11 augustus » Cambodja wordt een protectoraat van Frankrijk.
    • 3 oktober » President van de Verenigde Staten Abraham Lincoln maakt van Thanksgiving Day een nationale feestdag.
  • De temperatuur op 3 september 1906 lag tussen 13,0 °C en 30,3 °C en was gemiddeld 20,9 °C. Er was 11,7 uur zonneschijn (87%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-oosten. Bron: KNMI
  • Koningin Wilhelmina (Huis van Oranje-Nassau) was van 1890 tot 1948 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
  • Van 17 augustus 1905 tot 11 februari 1908 was er in Nederland het kabinet De Meester met als eerste minister Mr. Th. de Meester (unie-liberaal).
  • In het jaar 1906: Bron: Wikipedia
    • Nederland had zo'n 5,5 miljoen inwoners.
    • 29 januari » De Nederlandse schaatser Coen de Koning vestigt het werelduurrecord op de schaats in Davos: in één uur tijd schaatst hij 32370 m.
    • 7 februari » Benoeming van Désiré-Joseph Mercier tot aartsbisschop van Mechelen en primaat van de Belgische kerkprovincie.
    • 26 maart » De Electrotechnische Vereeniging (ETV) wordt opgericht.
    • 20 juni » De eerste elektrische tramlijn van Utrecht wordt geopend.
    • 3 september » De Vereniging Natuurmonumenten doet haar eerste aankoop, het Naardermeer.
    • 22 november » Naast de bestaande, radiografische noodkreten als het Engelse "CQD" wordt een nieuwe, internationale noodkreet ingevoerd: "S.O.S.".


Dezelfde geboorte/sterftedag

Bron: Wikipedia

Bron: Wikipedia


Over de familienaam SINNEMA

  • Bekijk de informatie die Genealogie Online heeft over de familienaam SINNEMA.
  • Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over SINNEMA.
  • Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam SINNEMA (onder)zoekt.

Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
W.A. van der Waal-VISSER, "Stamboom Van der Waal", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/van-der-waal-stamboom/I201376.php : benaderd 9 juni 2024), "folkert lucas SINNEMA (1824-1906)".