De temperatuur op 22 februari 1862 lag rond de 6,1 °C. De winddruk was 1 kgf/m2 en kwam overheersend uit het zuid-zuid-oosten. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 86%. Bron: KNMI
Van 14 maart 1861 tot 31 januari 1862 was er in Nederland het kabinet Van Zuijlen van Nijevelt - Loudon met als eerste ministers Mr. J.P.P. baron Van Zuijlen van Nijevelt (conservatief-liberaal) en Mr. J. Loudon (liberaal).
Van 1 februari 1862 tot 10 februari 1866 was er in Nederland het kabinet Thorbecke II met als eerste minister Mr. J.R. Thorbecke (liberaal).
9 maart » Slag bij Hampton Roads, De Slag bij Hampton Roads vond plaats tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog. Het was de eerste zeeslag tussen gepantserde stoomschepen.
5 mei » Slag bij Puebla, Mexico verslaat de Fransen. Deze overwinning wordt elk jaar gevierd onder de naam Cinco de mayo.
25 mei » Eerste Slag bij Winchester tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog. Beslissende Zuidelijke overwinning.
1 juli » Huwelijk van prins Lodewijk van Hessen-Darmstadt en prinses Alice van het Verenigd Koninkrijk op het eiland Wight.
10 juli » Canonisatie van de HH. Paulus Miki en gezellen ("de 26 martelaren van Nagasaki").
26 november » Lewis Carroll (Charles Dodgson) stuurt het manuscript van Alice's Adventures in Wonderland naar de tien jaar oude Alice Liddell.
Trouwdag 22 april 1892
De temperatuur op 22 april 1892 lag rond de 9,6 °C. De luchtdruk bedroeg 77 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 95%. Bron: KNMI
1 januari » Opening van Ellis Island, de plek waar alle immigranten de Verenigde Staten van Amerika binnenkomen.
13 januari » Jaap Eden wordt de eerste Nederlandse wereldkampioen in de schaatsgeschiedenis.
28 januari » Oprichting van de Amsterdamsche Hockey & Bandy Club.
27 maart » In Manresa (Catalonië) wordt de Bases de Manresa, een ontwerp voor een regionale grondwet, goedgekeurd.
31 oktober » Inwijding van de gerestaureerde slotkapel in Wittenberg.
25 november » De Franse baron Pierre de Coubertin lanceert het idee de Olympische Spelen in moderne vorm te doen herleven.
Dag van overlijden 27 oktober 1941
De temperatuur op 27 oktober 1941 lag tussen 1,9 °C en 10,5 °C en was gemiddeld 6,8 °C. Er was 2,7 mm neerslag gedurende 1,8 uur. Er was 3,5 uur zonneschijn (35%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
9 maart » Begin van het dagboek van Etty Hillesum.
4 juni » De voormalige Nederlandse mijnenlegger Van Meerlant gaat in Britse dienst verloren door een mijnexplosie, 42 Britse opvarenden komen om het leven.
28 november » De Nederlandse onderzeeboot O 21 onder commando van Ltz I J.F. van Dulm brengt in de Golf van Cagliari de Duitse onderzeeboot U 95 tot zinken.
8 december » In het concentratiekamp Chełmno bij Łódź gebruikt Duitsland voor het eerst op vrachtwagens gemonteerde gaskamers om joden te vermoorden.
8 december » Nederland verklaart Japan de oorlog nadat Japan Britse en Amerikaanse gebieden aanvalt.
15 december » De Nederlandse onderzeeboot O 16 zinkt door een explosie van een Japanse mijn.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Peter Van Ninhuijs, "Stamboom Van Ninhuijs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-van-ninhuijs/I12712.php : benaderd 10 november 2024), "peter kuijpers (1862-1941)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.