Stamboom Reijnaerdts - Speth » Willem PASSART (± 1430-????)

Persoonlijke gegevens Willem PASSART 

Bron 1

Gezin van Willem PASSART

Hij is getrouwd met Guedele van ELMPT.

Zij zijn getrouwd


Kind(eren):



Notities over Willem PASSART

1479 december 26
Katharina Wolf van Glimbach, weduwe van Goswin Passert, koopt van Willem van Vlodorp, erfvoogd te Roermond, ridder, en Caecilie van Hamal en van Elderen, hun tiend, ut in litera 1479 januari 23, behorende tot de hof te Ratheim. Koopster geeft verkopers recht van inlossing gedurende 16 jaren voor 1.200 rijnsguldens, te betalen in haar woning te Randenrath. Medezegelaars: haar zoons Willem en Jacob Passert.

1484 april 24, Roermond
Arnolt Neutkens, richter, Johan Hillen de Jonge en Robijn van Swalmen, schepenen te Roermond, verklaren dat Wyllem Passert (elders: Passart) een huis achter de Cloisterwant gelegen tussen de erven van kopers en verkopers, heeft verkocht aan Katheryne Verckens en haar kinderen, onder voorwaarde dat koper een erfrente van 2 Rijnsguldens aan de armen te Roermond ten laste van dit huis voor zijn rekening neemt.

1487 november 12
Heynrick van Stege en Heylwige, echtelieden, verkopen een moestuin van 2 staal buiten de Nielerpoort naast de schuur van Ernke Scheers en naast de weg van de boomgaard van priester Gaidert Melters, zoals verkoper van zijn broer Leonairt van Stege heeft geërfd, aan Willem Passart en Guedele van Elmpt, echtelieden. Voor de levering van het goed stelt verkoper een jaarrente van 1 malder rogge als onderpand.

1488 januari 8
Lyse Pullen is Willem Passart en Guedele, echtelieden, 100 enkele rijnsguldens op Pasen e.k. schuldig. Lijse verbindt daarvoor haar huis op de Schuitenberg, tussen die van Lens Buytsen en Rutt Wackers, alsmede twee ramen en raamsteden, achter elkaar gelegen op de Schuitenberg in Halenrecamp, te weten, 1e tussen raamsteden van Willem Passart en Ghiebe Wijnken, 2e tussen raamsteden van Elze Zeveryns en wijlen Johannes Postz. Willem Passart zal Lyse levenslang in huis houden en kost en kleding verschaffen.

1488 juni 27
Willem Mercktgreve zegt als momber van Peetken, dochter van Willem Passart, bij zijn huidige tweede vrouw, ontvangen te hebben 30 grippen à 20 boddreger testamentair toegezegd door Willem Passart.

1488 september 3
Jonkvrouw Kathrijne van Oidraide, non te Keizersbosch, heeft binnen kerkgebod van 6 weken en 3 dagen beschud wegens verwantschap 3 1/2 morgen land ut in litera, zoals haar broer Steven van Oidraide die verkocht had. Zij verwerft het goed en met toestemming van Willem de Leuwehaus, proost, draagt over aan Willem Passart en Guedele, echtelieden.

verm. vóór 1490
Willem Passart spreekt op jaargeding huis en twee raamsteden op de Sceutebergh aan wegens schuld.

1490 juli 22
Hilke, dochter van Steven van Oidrade, draagt over aan Willem Passert en Guedele van Elmpt, echtelieden, 3 bunder land gelegen tegen Vollichouwers huisje langs de heide ut in litera, zoals Hilke had gekocht van Jhelis Bruyns.

1518 mei 17
Johan Wittmeker als momber van zijn vrouw klaagt op jaargeding evenals Derick Kelreman als momber van Katherine en Marie van Tienen over Johan van der Berge c.s. inzake een huis op de Beggartstraat, naast het erf van Willem Passert, eisende dat na dode Katherine, de moeder van Johan van den Berge, daarop recht te hebben. Johan en Herman van den Berge zeggen van hun moeder nooit van evt rechten van die van Tienen gehoord te hebben. Wel zouden de erfgenamen van 1/4 gedeelte in Keulen wonen. Willem Passert zegt dat meester Jan Zevereyn een tante van Derick Kelreman als vrouw had, zuster van de vader van Willem Passert. Meester Jan had zo een neef uit het land van Gulik, die zijn knecht was om te verven. Meester Jan verfde samen met Peter van der Mylen. Peter had een dochter die met die neef huwde. Meester Jan gaf zijn neef bij huwelijk dat huis. Enz.

1559 augustus 26
Johan Haen en Johanne Meyssen, echtel., dragen over in ruiling een raam-stadt op de Schuitenberg in de Ramen, groot ongeveer 10 roeden, naast wijlen Arnt Passert, aan Arnt Passert de jonge en Trijne, echtel., tegen een zekere land die Arnt aan Johan heeft overgedragen, gelegen te Erkelenz.

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Willem PASSART?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Tijdbalk Willem PASSART

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Voorouders (en nakomelingen) van Willem PASSART


    Toon totale kwartierstaat

    Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

    • Of u kleine letters of hoofdletters intypt maak niet uit.
    • Wanneer u niet zeker bent over de voornaam of exacte schrijfwijze dan kunt u een sterretje (*) gebruiken. Voorbeeld: "*ornelis de b*r" vindt zowel "cornelis de boer" als "kornelis de buur".
    • Het is niet mogelijk om tekens anders dan het alfabet in te voeren (dus ook geen diacritische tekens als ö en é).



    Visualiseer een andere verwantschap

    Bronnen

    1. Gemeentearchief Roermond; Lou Giesen

    Over de familienaam PASSART

    • Bekijk de informatie die Genealogie Online heeft over de familienaam PASSART.
    • Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over PASSART.
    • Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam PASSART (onder)zoekt.

    Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
    Ton Reijnaerdts, "Stamboom Reijnaerdts - Speth", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-reijnaerdts-speth/I17235.php : benaderd 5 mei 2024), "Willem PASSART (± 1430-????)".