Stamboom Koudijs » Arnoldus Arie "Paul" Koudijs (1919-1994)

Persoonlijke gegevens Arnoldus Arie "Paul" Koudijs 

  • Roepnaam is Paul.
  • Hij is geboren op 23 januari 1919 in Utrecht.
    Op 24 jan. 1919 wordt door ene Albert Hendrik Vonk (oud 25 jr, zonder beroep) aangifte gedaan van de geboorte van Arnoldus Arie op 23 jan. 1919; "in zijne tegenwoordigheid bevallen" op het adres Van Lennepstraat. De echtelieden Jan Koudijs en Geertruida Alberta van de Vuurst zouden volgens de akte beiden echter in Doorn wonen.
    Ik heb een Albert Hendrik Vonk (geb. 26 jan. 1893, dus leeftijd klopt) gevonden die vóór W.O. II zendingsarts geweest is in Ned. Indië... Was hij in 1920 medisch student?
    Opmerkelijk is dat Jan niet zelf de geboorte heeft aangegeven...
  • Hij is overleden op 22 juli 1994 in Helmond, hij was toen 75 jaar oud.
  • Een kind van Jan Koudijs en Geertruida Alberta van de Vuurst
  • Deze gegevens zijn voor het laatst bijgewerkt op 30 november 2022.

Gezin van Arnoldus Arie "Paul" Koudijs

Hij heeft/had een relatie met Johanna Maria (Annie) van Bommel.


Kind(eren):

  1. (Niet openbaar)
  2. (Niet openbaar)
  3. (Niet openbaar)
  4. (Niet openbaar)


Notities over Arnoldus Arie "Paul" Koudijs

Op 13 maart 1927 overlijdt Arnoldus' moeder en verhuizen alle kinderen (voor zover ze al niet verhuisd waren) naar andere adressen. Arnoldus is echter pas 8 jaar. Hij wordt ondergebracht op het adres Hartweg 12 in Soest (Bron: bevolkingsregister Utrecht). De kinderen blijken (volgens een brief van moeder Geertruida Alberta) regelmatig in Soest te komen. Het betreft waarschijnlijk (de familie) Lambertus Onwezen. Volgens mijn echtgenote waren de "Onwezens" katholiek.
Het feit dat Nol in Soest woonde klopt in elk geval met de schoolfoto van Arnoldus (Nol) op de openbare school aan de Beetzlaan in Soest.
In het adresboek van de gemeente Soest van 1930 staat A.A. Koudijs ingeschreven op het adres Hartweg 18....

Volgens Truus Mets was het Nol's roeping om priester te worden. Merkwaardig, want zijn ouders waren Nederlands Hervormd. In een brief van zijn zuster Cor van 22 januari 1940 aan haar zuster Truus en zwager Louis maakt zij er hen attent op dat Nol morgen jarig is en dat ze zijn verjaardag niet moeten vergeten.... "Een mensch is daar in den vreemde gevoelig voor....". Dit zou er op kunnen wijzen dat hij in een seminarie zat of iets dergelijks.... Limburg, Brabant?

In februari 1942 vestigt hij zich vanuit Utrecht in Helmond.

Het priester worden ging niet door, hij ontmoette Annie in Helmond (of was hij naar Helmond getrokken omdat Annie daar woonde?) en ze trouwden. Hij ging zich later "Paul" noemen... Deze naamswijziging zou met de katholieke religie te maken kunnen hebben.

In de "Soester Courant" van 7 november 2018 stond toevallig een artikeltje over een oud boerderijtje dat aan de Hartweg 7A heeft gestaan. Het betrof het huisje van de vrijgezelle broers Evert (Everardus) Onwezen, bijgenaamd "Duukje" en Hendricus (Henk) Onwezen. Henk's bijnaam was "De Smalle Kater". Evert was petroleumventer. Evert en Henk waren zoons van Lambertus (Bart) Onwezen en Rijkje van Soest. Rijkje (geboren 15 oktober 1863) was al jong (op 31 augustus 1898) overleden. Als oom Nol bij Lambertus (dit is zeer waarschijnlijk) heeft ingewoond had hij dus wellicht Evert en Henk als huisgenoten... Evert en Henk zijn trouwens ongetrouwd gebleven. Ik heb bij "media" twee foto's toegevoegd. De eerste van het betreffende huisje en de tweede van Evert op de petroleumkar. De jongen naast hem is ene Gijs Akkerman. Het huisje stond aan het begin van de Hartweg (gezien vanaf de Nieuwstraat) aan de linkerzijde. Huisnummer 7a. We hebben dus huizen die door Onwezens op de Hartweg bewoond werden op de nrs. 7a, 12, 18 en 21.
In het adresboek van de gemeente Soest over het jaar 1927 staan de volgende "Onwezen's" op de Hartweg; Joh. Onwezen (metselaar), Hartweg 4b. L. Onwezen (waarschijnlijk Lambertus), arbeider op Hartweg 12.

In mei 1941 behaalt A.A. Koudijs het "Eenheidsdiploma EHBO" in Utrecht. In augustus 1941 zwemdiploma (in het Noorderbad).

In 1951 woonde de familie op de Willem Prinzenstraat 32 in Helmond (geboortekaartje Paul).

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Arnoldus Arie "Paul" Koudijs?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Tijdbalk Arnoldus Arie "Paul" Koudijs

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Afbeelding(en) Arnoldus Arie "Paul" Koudijs

Voorouders (en nakomelingen) van Arnoldus Arie Koudijs


    Toon totale kwartierstaat

    Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

    • Of u kleine letters of hoofdletters intypt maak niet uit.
    • Wanneer u niet zeker bent over de voornaam of exacte schrijfwijze dan kunt u een sterretje (*) gebruiken. Voorbeeld: "*ornelis de b*r" vindt zowel "cornelis de boer" als "kornelis de buur".
    • Het is niet mogelijk om tekens anders dan het alfabet in te voeren (dus ook geen diacritische tekens als ö en é).



    Visualiseer een andere verwantschap

    De getoonde gegevens hebben geen bronnen.

    Aanknopingspunten in andere publicaties

    Deze persoon komt ook voor in de publicatie:

    Historische gebeurtenissen

    • De temperatuur op 23 januari 1919 lag tussen -3.8 °C en 1,4 °C en was gemiddeld -1.4 °C. Er was 3,0 uur zonneschijn (35%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-oosten. Bron: KNMI
    • Koningin Wilhelmina (Huis van Oranje-Nassau) was van 1890 tot 1948 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
    • Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
    • In het jaar 1919: Bron: Wikipedia
      • Nederland had zo'n 6,7 miljoen inwoners.
      • 21 maart » Oprichting van het Bauhaus in Weimar door Walter Gropius.
      • 13 april » Britse en Gurkha troepen vermoorden in Amritsar, India ten minste 379 ongewapende deelnemers aan demonstratie in het kader van de geweldloos-verzet-campagne van Gandhi
      • 21 juli » Anthony Fokker sticht in Amsterdam zijn eigen vliegtuigfabriek.
      • 7 oktober » De Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM wordt opgericht en is daarmee de oudst bestaande luchtvaartmaatschappij van de wereld.
      • 13 oktober » Tijdens de Convention portant réglementation de la Navigation Aérienne in Parijs wordt vastgelegd dat Nederland de nationaliteitsletter H (van Holland) voor luchtvaartuigradiostations zou gaan voeren.
      • 20 oktober » Oprichting van de Roemeense voetbalclub Ceahlăul Piatra Neamț.
    • De temperatuur op 22 juli 1994 lag tussen 17,3 °C en 29,5 °C en was gemiddeld 23,3 °C. Er was 10,4 uur zonneschijn (65%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-westen. Bron: KNMI
    • Koningin Beatrix (Huis van Oranje-Nassau) was van 30 april 1980 tot 30 april 2013 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
    • Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
    • Van maandag 22 augustus 1994 tot maandag 3 augustus 1998 was er in Nederland het kabinet a href="https://nl.wikipedia.org/wiki/Kabinet-Kok_I" class="extern">Kok I met als eerste minister W. Kok (PvdA).
    • In het jaar 1994: Bron: Wikipedia
      • Nederland had zo'n 15,3 miljoen inwoners.
      • 12 februari » Na de rechtse blanke partijen besluit ook de Inkatha Vrijheidspartij niet deel te nemen aan de eerste algemene verkiezingen die eind april worden gehouden in Zuid-Afrika.
      • 5 augustus » De Nigeriaanse oppositieleider Moshood Abiola weigert de voorwaarden voor zijn vrijlating uit de gevangenis te accepteren.
      • 16 oktober » De bevolking van Finland spreekt zich via een referendum in meerderheid (57 procent) uit voor toetreding tot de Europese Unie.
      • 11 november » Legerofficieren in de Afrikaanse staat Gambia pogen het militaire bewind van luitenant Yahya Jammeh tevergeefs omver te werpen.
      • 18 november » Het Finse parlement stemt met een overweldigende meerderheid voor lidmaatschap van de Europese Unie en plaveit daarmee de weg voor toetreding tot de Unie, volgend jaar.
      • 9 december » Het Amerikaanse sportblad Sports Illustrated roept de Noorse schaatser Johann Olav Koss uit tot Sportman van het Jaar. Hij is de eerste schaatser die deze eer te beurt valt.
    

    Dezelfde geboorte/sterftedag

    Bron: Wikipedia

    Bron: Wikipedia


    Over de familienaam Koudijs

    • Bekijk de informatie die Genealogie Online heeft over de familienaam Koudijs.
    • Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over Koudijs.
    • Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam Koudijs (onder)zoekt.

    De publicatie Stamboom Koudijs is opgesteld door .neem contact op
    Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
    A.E. Koudijs, "Stamboom Koudijs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-koudijs-van-beusekom/I1166.php : benaderd 6 juni 2024), "Arnoldus Arie "Paul" Koudijs (1919-1994)".