Stamboom Goossens x Van der Heijden » Gerit Jan van Cleijnenbreugel (1560-1631)

Persoonlijke gegevens Gerit Jan van Cleijnenbreugel 

  • Hij is geboren in het jaar 1560 in Best.
  • Hij is overleden juni 1631 in Best, hij was toen 71 jaar oud.
  • Een kind van Jan van Cleijnenbreugel
  • Deze gegevens zijn voor het laatst bijgewerkt op 2 januari 2019.

Gezin van Gerit Jan van Cleijnenbreugel

Hij heeft/had een relatie met Barbara Henrick Boelaerts.

De relatie startte in het jaar 1585 te Oirschot, hij was toen 25 jaar oud.

Kerkmeester v.d. Odulphuskerk in Verrenbest

Sch. v. O. d.d.: 19-04-1586 ==================176=======================

Vandaag 22 april is er goedkeuring verleend om een herberg te mogen houden voor Rijcalt Jan Molenpas en Elisabeth dochter van Geraert Jan Hasselmans, getuigen Ekerschot en Metser.
==================177=======================
Idem voor Jan Matheussen van de Smeele en Maria dochter van Jan Willems die samen uit Goirle zijn gekomen, getuigen als boven.
==================178=======================
Idem voor Gerart Janssn. van Cleijnenbreugel en Barbara dochter van Henrick Boelaerts. Getuige Spierinks en Stockelmans.
==================179=======================
Idem voor Wouter de Crom en Heijlwich dochter van Henrick Schepens. Getuigen Stcokelmans en Metser.

Sch. v. O. d.d.: 07-07-1631 ==================246=======================

Henrik, Odulphus, Jan en Peter, gebroeders en verder Marieken hun zuster, zijnde allen kinderen van wijlen Gerit Janssen van Cleijnenbrogel verwekt door deze Gerit bij wijlen diens vrouw Barbara dochter van wijlen Henrick Boelaerts, waarbij Mariekenis vergezeld door haar voogd, hebben verklaard een boedelverdeling te hebben gemaakt inzake het bezit dat ze na de dood van hun ouders hebben geerfd zoals ze verklaren.
Bij deze verdeling krijgt Jan het huis met hofstad, varkenskooi, boomgaard etc. gelegen in Oirschot herdgang Verrenbest, b.p. het erf van Henrick dat ervan is afgedeeld, Lenaert Henrik Boelaerts, Margriet Henrick Boelaerts, de gemeenschappelijke straat aldaar. Verder krijgt hij een veld land, deels akker en deels weide genoemd de Vencamp, ter zelfder plaatse als hiervoor gelegen, b.p. Adriaen Gijsberts van Croonenburg, de gemeijnte aldaar, Pauwels Gijsberts van Croonenburg. Nog krijgt hij de helft van een stuk land, deels weide, ter zelfder plaatse als hiervoor gelegen, genoemd het Nijewerf, b.p. Peter Janssen de Coninck, het gemeenschappelijke Besterbroek aldaar, genoemde Henrick dat ervan is afgedeeld, Marten Corstens van Roij. Uit diterfdeel moet jaarlijks de grondchijns worden betaald en de dorpslasten. Verder te moeten zorgen voor onderhoud van wegen en waterlopen.
Bij deze verdeling krijgt Henrik het brouwhuis met de brouwinstallatie, die moet worden afgebroken per a.s. half maart. Verder krijgt hij een schop met de grond erbij, gelegen in Oirschot herdgang Verrenbest, b.p. het kerkhof van de St. Odulphuskerkte Best, genoemde Jan dat ervan is afgedeeld, de akker van hierna, de gemeenschappelijke straat. Verder krijgt hij een akker genoemd de 'Acker Achter de School', ter zelfder plaatse als hiervoor gelegen, b.p. de school aldaar en het vermelde kerkhof, Jacop Dirk Hermans, Jan Goossens, genoemde Jan dat ervan is afgedeeld, Margriet Henrick Boelaerts, de kerkpad die ertusendoor loopt. Verder krijgt hij een stuk nieuw land onlangs van de gemeente in gebruik genomen, deels akker en deels weiland, genoemd de Baencamp, ter zelfder plaatse als hiervoor gelegen, b.p. Jan Goort Dircks, de gemeenschappelijke heide aldaar, Henrick goossens van Oudenhoven, Niclaes Antonissen. Verder krijgt hij de helft van een stuk land zijnde weiland genoemd het Nijeuw Erf, ter zelfder plaatse als hiervoor gelegen, b.p. Peter Janssen de Coninck, het gemeenschappelijke Broek aldaar, genoemde Jan dat ervan is afgedeeld. Nog krijgt hij een hooibeemd, genoemd de Diepsteegde, ter zelfder plaatse als hiervoor gelegen, b.p. Goort Dircks van Geloven, Aert Daniels de Roij met de zijnen, Jan Jan Goossens, het gemeenschappelijke broek aldaar. Uit dit erfdeel moet jaarlijks de grondchijns worden betaald en de dorpslasten. Verder te moeten zorgen voor onderhoud van wegen en waterlopen.
Bij deze verdeling krijgt Odulphus een stuk akkerland genoemd de Beemdekker, gelegen in Oirschot herdgang Verrenbest, b.p. Aert Ariens Verhoeven, genoemde Peter dat ervan is afgedeeld, Wouter Dircks van Doormalen, de gemeenschappelijke straat aldaar, het kerkhof van de St. Odulphuskerk. Verder krijgt hij een stuk akkerland genoemd de Broekakker, ter zelfder plaatse als hiervoor gelegen, b.p. Jan Lenaert Schilders, de weduwe en kinderen van Dircks van Dormalen, de weduwe en kinderen van Arien Henricks Santegoets, de weduwe en kinderen van Lenaert Andriessen van de Zande, de gemeenschappelijke straat aldaar. Verder krijgt hij een stuk land, deels akker en deels weide, genoemd de Ouden Camp, ter zelfder plaatse als hiervoor gelegen, b.p. Peter Goossens van Oudenhoven, de weduwe en kinderen van Aelbert Henrick Boelaerts, Goort Dirks van Geloven, de gemeenschappelijke straat aldaar. Uit dit erfdeel moet jaarlijks de grondchijns worden betaald en de dorpslasten. Verder te moeten zorgen voor onderhoud van wegen en waterlopen.
Bij deze verdeling krijgt Peter het huis met hofstad, tuin etc. genoemd het Leeg Huis, gelegen in Oirschot herdgang Verrenbest, b.p. genoemde Odulphus dat ervan is afgedeeld, genoemde Maria dat er ook van is afgedeeld, Wouter Dircks van Dormalen, degemeenschappelijke straat aldaar. Verder krijgt hij een stuk akkerland, genoemd de Haverdries, deels akker en deels weide, ter zelfder plaatse als hiervoor, b.p. Goijaert Hermans, Claes Antonis Verrooten, de weduwe en kinderen van Lambert Corstens van Creijelt, Jan Jan Goossens, de gemeenschappelijke straat aldaar. Verder krijgt hij een hooibeeemd genoemd de Boonekkerbeemd, ter zelfder plaatse als hiervoor gelegen, b.p. Matheeus Henrick Deckers, Jan Wouter Hoppenbrouwers, Peter Janssen de Coninck, Jacop Dircks van Geloven, het gemeenschappelijke broek aldaar. Uit dit erfdeel moet jaarlijks de grondchijns worden betaald en de dorpslasten. Verder te moeten zorgen voor onderhoud van wegen en waterlopen.
Bij deze verdeling krijgt Mariken de schuur met de grond en aanliggend erf, ter zelfder plaatse als hiervoor gelegen, b.p. genoemde Peter dat ervan is afgedeeld, Cornelis Lenaert Schilders, Wouter Dircks van Dormalen, de gemeenschappelijke straat aldaar. Nog krijgt zij een stuk akkerland genoemd het Cleijn Akkerken, ter zelfder plaatse als hiervoor gelegen, b.p. Aert Ariens Verhoven, Jan Jan Goossens, Jacop Dircks van Geloven, de straat aldaar. Nog krijgt ze een weiland genoemd de Rouwen Camp ter zelfder plaatse als hiervoor gelegen, b.p. Willem Gijsbert Laurenssen, de gemeenschappelijke pad aldaar, Henrick Henricks, Matheeus de Decker, de weduwe en kinderen van Wouter Dircks van Dormalen. Uit dit erfdeel moet jaarlijks de grondchijns worden betaald en de dorpslasten. Verder te moeten zorgen voor onderhoud van wegen en waterlopen.
Genoemde erfgenamen doen over en weer afstand van aanspraken op elkaars erfdeel en ze beloven deze boedelverdeling altijd gestand te zullen doen. Indien het zou gebeuren dat er later meer lasten op enig erfdeel zouden blijken te drukken dan nu bekend is, dan zullen ze die gezamenlijk voor hun rekening nemen, ieder voor een vijfde deel. Verder zullen ze ieder de lasten op het eigen erfdeel zodanig betalen dat de erfdelen van de anderen daarvoor gevrijwaard blijven. Datum 7 juli 1631, getuigen Keijmps en Heuvel.
==================247======================
Henrick, Jan, Peter en Maria uit de vorige akte, waarbij Maria door haar voogd is vergezeld, beloven hierbij als schuldenaars om aan hun broer Odulphus
ter egalisatie van diens erfdeel die zo spoedig mogelijk een bedrag van 450 gulden te zullen gaan betalen zonder rente. Datum en getuigen als boven.

Kind(eren):


Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Gerit Jan van Cleijnenbreugel?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Tijdbalk Gerit Jan van Cleijnenbreugel

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

  • Of u kleine letters of hoofdletters intypt maak niet uit.
  • Wanneer u niet zeker bent over de voornaam of exacte schrijfwijze dan kunt u een sterretje (*) gebruiken. Voorbeeld: "*ornelis de b*r" vindt zowel "cornelis de boer" als "kornelis de buur".
  • Het is niet mogelijk om tekens anders dan het alfabet in te voeren (dus ook geen diacritische tekens als ö en é).



Visualiseer een andere verwantschap

De getoonde gegevens hebben geen bronnen.

Over de familienaam Van Cleijnenbreugel


Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
M. Goossens, "Stamboom Goossens x Van der Heijden", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-goossens-van-der-heijden/I9089.php : benaderd 9 juni 2024), "Gerit Jan van Cleijnenbreugel (1560-1631)".