Stamboom De Ridder / Wolterbeek en aanverwante geslachten » Rosalie Susanne van Motman (1843-1915)

Persoonlijke gegevens Rosalie Susanne van Motman 

Bronnen 1, 2

Gezin van Rosalie Susanne van Motman

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Rosalie Susanne van Motman?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Tijdbalk Rosalie Susanne van Motman

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

  • Of u kleine letters of hoofdletters intypt maak niet uit.
  • Wanneer u niet zeker bent over de voornaam of exacte schrijfwijze dan kunt u een sterretje (*) gebruiken. Voorbeeld: "*ornelis de b*r" vindt zowel "cornelis de boer" als "kornelis de buur".
  • Het is niet mogelijk om tekens anders dan het alfabet in te voeren (dus ook geen diacritische tekens als ö en é).



Visualiseer een andere verwantschap

Bronnen

  1. de Ridder Web Site, Rob de Ridder, via https://www.myheritage.nl/person-1019115...
    Persoon toegevoegd door het bevestigen van een Smart Match
    Stambomen op MyHeritage Familiesite: de Ridder Web Site Familiestamboom: 492423221-1
  2. Engeland & Wales, Overlijdens Index, 1837-2005, via https://www.myheritage.nl/research/colle...
    Rosalie S PryceDatum overlijden: okt-nov-dec 1915Plaats van overlijden: Paddington, London, EnglandGeboortedatum: Ongeveer 1843Leeftijd: 72Boekdeel: 1aPagina: 118
    De Burgerlijke Stand - het door de overheid registreren van geboorte, huwelijk en overlijden - begon in Engeland en Wales op 1 juli 1837.Lokale registratie districten hadden de jurisdictie om burgerlijke gebeurtenissen te registreren maar zij waren verplicht om elk kwartaal kopieën van hun gegevens door te zenden naar het algemene registratie bureau (General Register Office of GRO) in Londen. De GRO maakte indexen voor deze records die zijn gerangschikt op gebeurtenis, jaar, kwartaal en vervolgens alfabetisch gesorteerd op achternaam.De informatie die in de index werd opgenomen is in de loop van de tijd gewijzigd. De overlijdensindex bevat altijd de naam van de overledene, het district waar de registratie plaatsvond en referentie informatie (boek- en paginanummers). Van 1866 tot maart 1969 bevat de index de overlijdensdatum in plaats van de leeftijd.Met de gegevens uit de index kan, tegen betaling, een kopie van een overlijdensakte worden opgevraagd bij de GRO via hun Certificate Ordering Service. Afhankelijk van het jaar kan op een volledige overlijdensakte vermeld staan: naam van de overledene, overlijdensdatum, overlijdensplaats, leeftijd, geslacht, beroep, doodsoorzaak, naam van de ouder als de overledene een kind is, de naam van de aangever, woonplaats, de relatie met de overledene en de registratiedatum.NB: De informatie die op de overlijdensakte is vastgelegd is slechts zo accuraat als de kennis van de persoon die het heeft gemeld. Het is belangrijk om aandacht te schenken aan wie de aangever was en aan zijn relatie met de overledene. Hoe enger de relatie, hoe betrouwbaarder de informatie waarschijnlijk is.Voor de jaren waarvan beelden van de index beschikbaar zijn, is het raadzaam om de verkregen informatie ook visueel te verifiëren. Het komt voor dat er fouten gemaakt worden bij de transcriptie. Een "5" wordt bijvoorbeeld onbedoeld overgenomen als een "3". Aangezien het opvragen van kopieën een betaalde dienst is, is het speciaal belangrijk om vast te stellen data alle referentienummers correct zijn alvorens een bestelling te plaatsenTip: Als een persoon meerdere voornamen had, werden daar soms maar een of twee van opgenomen in de index. Bovendien werden soms alleen de initialen gebruikt voor (een deel van) de voornamen. Als u moeite heeft om iemand in de index te vinden, gebruik dan bij het zoeken eens andere voornamen, initialen of roepnamen van de persoon.

Historische gebeurtenissen

  • De temperatuur op 1 januari 1843 lag rond de 4,0 °C. De wind kwam overheersend uit het noord-westen. Typering van het weer: half bewolkt regen . Bron: KNMI
  • De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
  • In het jaar 1843: Bron: Wikipedia
    • Nederland had zo'n 3,1 miljoen inwoners.
    • 14 maart » Leo Dehon, Frans priester, stichter van de Priestercongregatie van het Heilig Hart van Jezus († 1925)
    • 25 maart » De Thames Tunnel in Londen wordt geopend, 's werelds eerste tunnel onder water.
    • 28 juni » Huwelijk van kroonprins Frederik Willem van Mecklenburg-Strelitz en prinses Augusta van Cambridge in Buckingham Palace in Londen.
    • 19 juli » Tewaterlating van het eerste, volledig metalen, stoomschip: de SS Great Britain.
    • 19 december » De eerste publicatie van A Christmas Carol van Charles Dickens.
  • De temperatuur op 6 december 1915 lag tussen 5,6 °C en 12,9 °C en was gemiddeld 10,2 °C. Er was 5,1 mm neerslag. Er was 1,1 uur zonneschijn (14%). De gemiddelde windsnelheid was 5 Bft (vrij krachtige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
  • Koningin Wilhelmina (Huis van Oranje-Nassau) was van 1890 tot 1948 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
  • Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
  • In het jaar 1915: Bron: Wikipedia
    • Nederland had zo'n 6,3 miljoen inwoners.
    • 19 januari » Georges Claude krijgt octrooi op de neonlamp.
    • 3 maart » Oprichting van de National Advisory Committee for Aeronautics (NACA), de voorganger van de NASA.
    • 14 april » De Duitsers torpederen het Nederlandse stoomschip Katwijk.
    • 22 april » Tijdens de Eerste Wereldoorlog maken Duitse troepen bij Ieper (België) voor het eerst gebruik van gifgas in de Ieperboog.
    • 9 september » Een Duitse zeppelin bombardeert Londen.
    • 25 november » Albert Einstein presenteert zijn algemene relativiteitstheorie in het paper The field equations of gravitation.


Dezelfde geboorte/sterftedag

Bron: Wikipedia

Bron: Wikipedia


Over de familienaam Van Motman


Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
Rob de Ridder, "Stamboom De Ridder / Wolterbeek en aanverwante geslachten", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-de-ridder-wolterbeek/I502802.php : benaderd 14 juni 2024), "Rosalie Susanne van Motman (1843-1915)".