Paul Christiaan Smis. Oude namen. » Carolina Petronella Henriëtte "Mieke" Zegers Veeckens (1880-1952)

Persoonlijke gegevens Carolina Petronella Henriëtte "Mieke" Zegers Veeckens 

Bronnen 1, 2, 3, 4, 5

Gezin van Carolina Petronella Henriëtte "Mieke" Zegers Veeckens

Zij is getrouwd met Hendrik Schoemaker.Bronnen 5, 7, 8, 9, 10

Zij zijn op 1 DEC te Amsterdam, Noord-Holland, Nederland in ondertrouw gegaan.

1 december en 8 december 1907, Amsterdam en Hilversum, Nederland
Zij zijn getrouwd op 12 december 1907 te Amsterdam, Noord-Holland, Nederland, zij was toen 27 jaar oud.


Kind(eren):

  1. Elisabeth Schoemaker  1920-2004 

Gebeurtenis (Death of Spouse).


Notities over Carolina Petronella Henriëtte "Mieke" Zegers Veeckens

Mijn oma Mieke, een vrouw met karakter.
Door Paul Christiaan Smis

Carolina Petronella Henriëtte Zegers Veeckens was mijn grootmoeder van moeders zijde. Zij overleed toen ik een jaar oud was. Ik heb nog een vage herinnering aan haar. Ik zat op de grond en keek omhoog. Naast mij stond een slanke vrouw in een lange zwarte jurk. Tot zover de herinnering.
Mijn moeder heeft aan haar kinderen het een en ander over Mieke verteld:
Zij stamde uit een patriciërsfamilie. Haar vader was Karel Zegers Veeckens, haar moeder Hermina Elisabeth Fiers Smeding.
Carolina werd, curieus genoeg, Mieke genoemd. Bij ons thuis stond zij bekend als oma Mieke. Ze was geboren in Venlo en groeide op in een chique buurt in Haarlem. Het gezin woonde in een villa, had personeel en als men uit rijden ging dan vond dat plaats in een koets met veel paarden ervoor. [1]
Oma Mieke heeft haar kinderen er altijd goed van doordrongen dat zij anders waren (en daarmee bedoelde ze beter) dan andere arbeiderskinderen. Vaak vertelde ze over de roemrijke daden van de familie Zegers Veeckens, over het bekleden van hoge maatschappelijke of militaire functies[2], over avonturen in De Oost. Een van de familieleden mocht het zelfs eens beleven dat hij gevangen genomen werd door vijandige inlanders, waarna het vaderland hem moest vrijkopen voor een aanzienlijk losgeld.[3]
Overigens betwijfel ik of oma Mieke echt wist hoe roemrijk haar voorgeslacht wel geweest was. Haar kennis beperkte zich waarschijnlijk tot de negentiende- en twintigste-eeuwse familie Zegers Veeckens. De personen en gebeurtenissen die ik tijdens mijn onderzoek heb ontdekt overstijgen haar verhalen ruimschoots in importantie.[4]
Mieke genoot de, in haar kringen, gebruikelijke culturele opvoeding. Ook studeerde ze piano aan het conservatorium van Amsterdam.[5]
Kennelijk had ze een ferm en eigenzinnig karakter. Op haar zeventiende werd ze verliefd op de, zeven jaar oudere, diamantbewerker Hendrik Schoemaker. Hij beschikte over een goede zangstem en dat zal ongetwijfeld hebben bijgedragen aan het opbloeien van de liefde.
Het tweetal had ambitieuze plannen. Zij wilden gaan optreden in Duitsland. Haar familie was het echter niet eens met de relatie en al helemaal niet toen Mieke aankondigde dat ze met Hendrik wilde gaan trouwen. Met haar vader kreeg Mieke zo'n heftige aanvaring over dit onderwerp, dat hij haar dreigde met onterving.
Ter verdediging van vader Karel moet opgemerkt worden dat er in de familie van zijn echtgenote al eens eerder iets fout was gegaan met een erfenis. De grootvader van zijn vrouw Hermina heeft serieuze pogingen gedaan het familiekapitaal erdoorheen te jagen[6]. Slechts een ferm ingrijpen door de familie heeft hem daarvan weerhouden. Er zal dus zeker enige achterdocht geweest zijn ten aanzien van de bedoelingen van, de door Mieke zo begeerde, Hendrik.
Hoe het ook zij, Mieke zette haar zin door en ging met Hendrik al musicerend verder. Ze trouwden overigens pas in 1907, tien jaar na de dood van pa[7].
Het paar is een paar maal voor enige tijd naar Duitsland, naar Rostock, geweest. De gezinskaart van het bevolkingsregister in Amsterdam getuigt daarvan. Op enig moment schijnt de sfeer in Duitsland zo veranderd te zijn dat Mieke en Hendrik stopten met optreden[8]. Zij kwamen terug naar Nederland en vestigden zich in Amsterdam.
Het lijkt erop dat Hendrik, die een warme en zachtaardige partner voor Mieke was, niet meteen na terugkeer uit Duitsland zijn oude beroep van diamantbewerker heeft opgevat. Hij staat in die dagen op de kaart van bevolkingsregister geregistreerd als loopknecht (in welke branche is niet duidelijk). Later staat hij weer vermeld als diamantbewerker.
Mieke zal zich waarschijnlijk nog menigmaal de luxe van haar ouderlijk huis hebben herinnerd toen zij zich, zonder hulp van haar kapitaalkrachtige familie, geplaatst zag voor dezelfde uitzichtloze problemen die de arbeidersklasse in die tijd al zo lang teisterden. Het gezin had het niet breed. De kinderen moesten, na de lagere school, aan het werk[9]. Om bij te dragen aan het gezinsinkomen gaf Mieke pianolessen aan gevorderde leerlingen. Beginnelingen kwamen er bij haar niet in; ze kon geen gestuntel aan de piano verdragen.
Al met al een apart karakter, die oma Mieke. Mijn moeder vertelde over haar, dat ze genoot van onweer; ze ging dan op het balkon staan kijken. Een wat minder trekje was een zekere kilheid die mijn moeder altijd heeft ervaren. Mijn moeder was een nakomertje en uit het afstandelijke gedrag van Mieke maakte zij op, dat ze niet zo'n welkom nakomertje was. Zo mocht mijn moeder, in tegenstelling tot haar zus Beer, niet aan de piano komen.
Of Mieke deze afstandelijkheid misschien in haar opvoeding had meegekregen en of ze werkelijk niet zo blij was met het nakomertje... wie zal het zeggen?
Ook de familie van mijn vader voelde de afstandelijkheid van Mieke en trok daaruit de conclusie dat zij 'kapsones' had. Dat voelde mijn vaders familie goed aan want inderdaad walgde Mieke van de arbeidersklasse. Uiteindelijk was ze toch niet zo heel anders in haar opvattingen dan haar eigen familie, van wie ze zo vervreemd was[10].
Op haar 55e verloor Mieke haar lieve, vriendelijke echtgenoot Hendrik. Hij stierf aan een acute leveraandoening. Zij overleefde hem nog zestien jaar.
Eind 1951 werd zij zelf in het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam opgenomen voor een longontsteking. Zij lag daar drie weken lang op bed. Kennelijk is ze daar niet goed gemobiliseerd want Mieke kreeg een longembolie. Toen zij, na haar genezing, het ziekenhuis verliet zakte Carolina Petronella Henriëtte Zegers Veeckens voor de deur in elkaar en overleed.
Mijn moeder, die erg van Mieke heeft gehouden, was furieus, over de knullige gang van zaken in het ziekenhuis.
Oma Mieke werd begraven op de Oosterbegraafplaats in Amsterdam, Watergraafsmeer. Haar graf is na tien jaar geruimd.

De erfenis die Mieke misliep.
Nb.: Uit mijn onderzoek is niet gebleken dat mijn overgrootvader, Karel Zegers Veeckens, mijn grootmoeder heeft onterfd. In zijn testament staat daar niets over. Bovendien viel er niet veel te onterven. Karel liet bij zijn overlijden een kleine schuld na!
Ook mijn overgrootmoeder Hermina Elisabeth Fiers Smeding, de langst levende van het echtpaar, heeft haar kind(eren) niet met zoveel woorden onterfd. Mogelijk werd de hele affaire wat subtieler gespeeld. Er is een lijn te zien in hoe de familie met geld “schoof”.
Mijn oudouder Hendrik Veeckens vergaarde in Oost-Indië een aanzienlijk kapitaal[11]. Dit moest gedeeld worden door vermoedelijk vier kinderen en mogelijk nog wat vrienden en stichtingen. In elk geval zal mijn betovergrootvader Lambertus, vanuit financieel oogpunt gezien, een goede start hebben gemaakt. Lambertus bracht het tot generaal en zal in zijn leven waarschijnlijk geen geldzorgen gehad hebben. Toch liet hij niets na dat in een memorie van successie de moeite van het vermelden waard was[12].
Mijn overgrootvader Karel werd majoor en hij was getrouwd met Hermina, een vrouw uit een kapitaalkrachtige familie. Ook dit gezin zal geen geldzorgen gehad hebben. Niettemin liet Karel niets na dan een kleine schuld. Pas bij het overlijden van zijn echtgenote in 1917 was er sprake van een substantiële erfenis, die verdeeld werd onder een flink aantal rechts- en natuurlijke personen, onder wie haar beide dochters Berendina en Carolina.
Het feit dat er toen wel een aanzienlijke, zij het niet geweldige, erfenis was , doet vermoeden dat de families Zegers Veeckens en Fiers Smeding goed wisten hoe zij strategisch met het familiekapitaal moesten schuiven. De kortst levende huwelijkspartner liet niets na waarin de fiscus geïnteresseerd zou kunnen zijn. De langstlevende huwelijkspartner leefde echter op een comfortabele wijze verder.
Strikt genomen had de erfenis van Hermina Fiers Smeding verdeeld kunnen worden over uitsluitend haar twee dochters. Die zouden er dan beiden goed voor hebben gestaan. Het feit dat de erfenis zo versplinterd werd doorgegeven, laat het idee van onterving, zij het dan niet met zoveel woorden, toch voortbestaan.
Een legaat uit het vermogen van Pieter Teyler van der Hulst (1702-1778)kon aan Berendina en Carolina natuurlijk niet geweigerd worden, maar het deel dat beide dames kregen stelde, doordat het in de loop van de tijd over vele partijen verdeeld was, niet veel meer voor.

[1] Uit mijn onderzoek blijkt dat de huizen weliswaar keurig waren, maar geen villa’s. Van de koets met paarden is mij nog niets gebleken.

[2] Haar overgrootvader Hendrik (1779-1815) was Secretaris-Generaal van de Gouverneur-Generaal in Oost-Indië. Haar grootvader Lambertus (1843-1902) was Generaal-Majoor bij de artillerie. Haar oom Pieter (1843-1902) was vice-admiraal en adjudant in buitengewone dienst der koningin (Wilhelmina). En dit is nog maar een greep uit de eervolle functies van de familie.

[3] Frans Zegers Veeckens (1842-1905) was een nationale held. Als hij in een concertzaal of theater binnenkwam werd hij met applaus begroet. Hij stond op goede voet met koning Willem III.

[4] Families als Commelin, Valckenier, Pauw en Coymans.

[5] Dit kan nog niet worden aangetoond. Het archief van het conservatorium, dat berust in het Stadsarchief Amsterdam, gaat niet zo ver terug.

[6] Floris Pieter Fiers (1777-1824) was het zwarte schaap van de familie. Zijn leven laat zich lezen als een schelmenroman met een bedroevende afloop.

[7] Moeder Hermina verscheen niet bij de huwelijksceremonie. Ze liet zich afvaardigen door een meubelmaker uit Hilversum.

[8] Waaruit die verandering bestond is mij nooit duidelijk geworden.

[9] Mijn moeder, Elisabeth, ging, na het V.G.L.O. als werkster aan de slag bij de Bijenkorf.

[10] Door haar huwelijk met Hendrik was Mieke gebrouilleerd geraakt met haar familie. Er was geen contact meer.

[11] Minstens ƒ 200.000,- in 1815. Dat is in hedendaags geld (2014) € 1.450.075,-

[12] Wel liet hij aan zijn kleindochters Berendina en Carolina (Mieke) ƒ 2000,- na. In hedendaags geld € 24.358,-
Aanvulling van Paul C. Smis:
In 1907 verhuisden Carolina en haar moeder van Amsterdam naar Hilversum.
Volgens het Amsterdams bevolkingsregister (Overgenomen Delen 1892-1920 (Afgedane Gezinskaarten)) gingen ze wonen aan de Hoge Laarderweg 141. Volgens het overlijdensregister van Hilversum overleed moeder Hermina aan de Hoge Laarderweg 135.

Tijdbalk Carolina Petronella Henriëtte "Mieke" Zegers Veeckens

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Voorouders (en nakomelingen) van Carolina Petronella Henriëtte Zegers Veeckens


    Toon totale kwartierstaat

    Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

    • Of u kleine letters of hoofdletters intypt maak niet uit.
    • Wanneer u niet zeker bent over de voornaam of exacte schrijfwijze dan kunt u een sterretje (*) gebruiken. Voorbeeld: "*ornelis de b*r" vindt zowel "cornelis de boer" als "kornelis de buur".
    • Het is niet mogelijk om tekens anders dan het alfabet in te voeren (dus ook geen diacritische tekens als ö en é).

    Verwantschap Carolina Petronella Henriëtte "Mieke" Zegers Veeckens



    Visualiseer een andere verwantschap

    Bronnen

    1. Archief; Notariaat, nieuw, Memories van successie, nr 91; reg.nr. 4; 5/2/201, 25 januari 2013
      Carolina onrving in 1904 ca ƒ 2000,- uit de erfenis van haar grootvader Lambertus Zegers Veeckens (1813-1904).

      Een afschrift van de memorie van successie bevindt zich in het bronnenboek Paul Smis.
    2. Archief; Genlias, via http://www.genlias.nl/nl/searchDetail.js..., 25 januari 2013
      Bron: Burgerlijke stand - Geboorte
      Archieflocatie: Regionaal Historisch Centrum Limburg
      Algemeen: Toegangnr: 12.120
      Inventarisnr: 40
      Gemeente: Venlo
      Soort akte: Geboorteakte
      Aktenummer: 168
      Aangiftedatum: 30-06-1880
      Kind: Carolina Petronella Henrietta Zegers Veeckens
      Geslacht: V
      Geboortedatum: 29-06-1880
      Geboorteplaats: Venlo
      Vader: Karel Zegers Veeckens
      Moeder: Hermina Elisabeth Fiers Smeding
    3. Archief; Amsterdam Stads-, Bevolkingsregister, archiefkaart, 41?, acc BS 168, 25 januari 2013
      nummer overlijdensakte: 2-211

      Een kopie van deze inschrijving in het bevolkingsregister bevindt zich in het Bronnenboek Paul Smis.
      Archiefkaarten, persoonskaarten en gezinskaarten van het bevolkingsregister 1850-1839
    4. Archief; Amsterdam Stads-, Burgerlijke stand, Overlijden 1952, akte 211, 21 jan 1952, 3 april 2013
      Datum en plaats aangifte overlijden: 21 jan 1952, Amsterdam;
      Daum, tijd en plaats overlijden: 18 jan 1952, 11:30 uur, Amsterdam;
      Aangever: Samuel Leonard de Goede, 67 jaar, aanspreker, wonende te Amsterdam;

      Overledene: Carolina Petronella Henriette Zegers Veeckens, 71 jaar, zonder beroep, geboren te Venlo, wonende te Amsterdam, gehuwd geweest met Hendrik Schoemaker, dochter van Karel Zegers Veeckens en Hermina Elisabeth Fiers Smeding (beiden overleden).

      De akte is voorgelezen en ondertekend.

      Aanvulling van Paul C. Smis"
      De exacte plaats van overlijden was: op de stoep, voor de deur van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis te Amsterdam.

      Een afschrift van deze akte bevindt zich in het Bronnenboek Paul Smis
    5. Archief; CBG, persoonsgegevens, Centraal Bureau voor Genealogie, persoonskaarten, 25 januari 2013
      Persoonskaart 168 van Carolina Petronella Henriëtte Zegers Veeckens (1880-1952).

      Een afschrift van deze persoonskaart bevindt zich in het Bronnenboek Paul Smis.
    6. Smis, Paulus Christiaan; commentaar
      Mijn moeder, Elisabeth, vertelde dat haar moeder, als pianiste, samen met haar verloofde Hendrik, die zanger was, in haar jonge jaren een tournee door Duitland heeft gemaakt.
      Later, in Amsterdam, voorzag zij in haar onderhoud door het geven van pianolessen aan gevorderden.
    7. Archief; Amsterdam Stads-, Burgerlijke stand, huwelijken, 1907, register 5H, blad 49, 7 februari 2013
      Datum huwelijk: 12 december 1907
      bruidegom: Hendrik Schoemaker, diamantslijper, geboren en wonende alhier, oud 34 jaren, meerderjarige zoon van Bernardus Schoemaker en Elisabeth Kriger, beiden overleden.
      bruid: Carolina Petronella Henriëtte Zegers Veeckens, geboren te Venlo, wonende te Hilversum, zonder beroep, oud 27 jaren, Meerderjarige dochter van Karel Zegers Veeckens (overleden) en Hermina Elisabeth Fiers Smeding, zonder beroep, wonende te Hilversum.
      De moeder der bruid verklaarde, blijkens hierbij overlegde notariële akte, toe te stemmen in dezen echt.

      huwelijksafkondigingen, onverhinderd, te Amsterdam en Hilversum op 1 en 8 december 1907

      getuigen: Hendrik Kriger, oom des echtgenoots, metselaar, oud 57 jaren en
      Johannes Lambertus Sterke, beambte, oud 52 jaren; beiden wonende alhier; Hendrikus Antonius Schnitfink, meubelmaker, oud 35 jaren, wonende te Hilversum en Willem Klick, bakker, oud 54 jaren, wonende alhier.

      Ondertekend door het bruidspaar, de vier getuigen en de ambtenaar der burgerlijke stand.

      Nota bene: Hermina Elisabeth Fiers Smeding, de moeder van de bruid, was niet bij het huwelijk aanwezig. Ook was er geen familielid als getuige voor de bruid.

      Afschrift van deze akte bevindt zich in het Bronnenboek Paul Smis.
    8. Archief; Genlias, Archieflocatie Noord-Hollands Archief, Gemeente: Amsterdam, Burgerlijke stand - Huwelijk, Aktenummer: reg.5H;fol.49. , 12 december 1907
      Bron Burgerlijke stand - Huwelijk
      Archieflocatie Noord-Hollands Archief
      Algemeen Gemeente: Amsterdam
      Soort akte: Huwelijksakte
      Aktenummer: reg.5H;fol.49
      Datum: 12-12-1907
      Bruidegom Hendrik Schoemaker
      Leeftijd: 34
      Geboorteplaats: Amsterdam
      Bruid Carolina Petronella Henriette Zegers Veeckens
      Leeftijd: 27
      Geboorteplaats: Venlo
      Vader bruidegom Bernardus Schoemaker
      Moeder bruidegom Elisabeth Kriger
      Vader bruid Karel Zegers Veeckens
      Moeder bruid Hermina Elisabeth Fiers Smeding
      Nadere informatie beroep Bg.:diamantslijper



    9. Literatuur; Nederland's Patriciaat 1910-1997, patriciaat, jaargang 11, 1920, blz 295, 24 augustus 2011
      2, Carolina Petronella Henriette Zegers Veeckens, geb. Venlo 29 Juni 1880, tr. Hilversum 26 Nov. 1907 Hendrik Schoenmaker, geb. Amsterdam 28 Sept. 1873, zn. van Bernardus en Elisabeth Kriger. [Amsterdam.]
    10. Archief; Amsterdam Stads-, Bevolkingsregister, verwijzingskaart A 01232_0721_0400 (hr), 30 oktober 2013
      Op de verwijzingskaart worden beide echtelieden genoemd.
      De kaart bevat de nummers 41 en 26.

      Een kopie van deze verwijzingskaart bevindt zich in het Bronnenboek Paul Smis.
      Archiefkaarten, persoonskaarten en gezinskaarten van het bevolkingsregister 1850-1839

    Historische gebeurtenissen

    • De temperatuur op 29 juni 1880 lag rond de 19,7 °C. De winddruk was 2 kgf/m2 en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 72%. Bron: KNMI
    • Koning Willem III (Huis van Oranje-Nassau) was van 1849 tot 1890 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
    • Van 20 augustus 1879 tot 23 april 1883 was er in Nederland het kabinet Van Lijnden van Sandenburg met als eerste minister Mr. C.Th. baron Van Lijnden van Sandenburg (conservatief-AR).
    • In het jaar 1880: Bron: Wikipedia
      • Nederland had zo'n 4,0 miljoen inwoners.
      • 1 januari » De aanleg van het Panamakanaal vangt aan.
      • 27 januari » Thomas Edison ontvangt octrooi (#223898) op de gloeilamp.
      • 27 april » Clarke en Foster krijgen een patent op het eerste elektrische hoortoestel.
      • 3 juni » Alexander Graham Bell gebruikt zijn fotofoon voor de eerste keer om een draadloos telefoongesprek te verzenden.
      • 24 juni » Eerste uitvoering van O Canada, het lied dat later het volkslied van Canada zou worden.
      • 20 oktober » De Vrije Universiteit Amsterdam wordt opgericht.
    • De temperatuur op 12 december 1907 lag tussen 1,7 °C en 7,4 °C en was gemiddeld 5,1 °C. Er was 1,7 mm neerslag. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-oosten. Bron: KNMI
    • Koningin Wilhelmina (Huis van Oranje-Nassau) was van 1890 tot 1948 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
    • Van 17 augustus 1905 tot 11 februari 1908 was er in Nederland het kabinet De Meester met als eerste minister Mr. Th. de Meester (unie-liberaal).
    • In het jaar 1907: Bron: Wikipedia
      • Nederland had zo'n 5,6 miljoen inwoners.
      • 21 februari » De veerboot SS Berlin breekt tijdens een storm in twee stukken op de pier van Hoek van Holland. 128 mensen komen om. Slechts zestien personen overleven de ramp.
      • 26 februari » Oprichting van de Bataafse Petroleum Maatschappij in Den Haag.
      • 19 mei » Oprichting van de Finse voetbalbond, de Suomen Palloliitto.
      • 8 augustus » Oprichting van de Duitse voetbalclub FC Augsburg.
      • 12 september » Oprichting van de Spaanse voetbalclub Real Betis uit de stad Sevilla.
      • 17 oktober » De Scheveningse bomschuit Clara Johanna (SCH 1) loopt tijdens een zware storm op een zandbank voor de kust van Terschelling; er vallen 8 doden.
    • De temperatuur op 18 januari 1952 lag tussen 0.5 °C en 4,7 °C en was gemiddeld 2,9 °C. Er was 6,8 mm neerslag gedurende 7,7 uur. Er was 0.7 uur zonneschijn (8%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 5 Bft (vrij krachtige wind) en kwam overheersend uit het noord-westen. Bron: KNMI
    • Koningin Juliana (Huis van Oranje-Nassau) was van 4 september 1948 tot 30 april 1980 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
    • Van 15 maart 1951 tot 2 september 1952 was er in Nederland het kabinet Drees I met als eerste minister Dr. W. Drees (PvdA).
    • Van 2 september 1952 tot 13 oktober 1956 was er in Nederland het kabinet Drees II met als eerste minister Dr. W. Drees (PvdA).
    • In het jaar 1952: Bron: Wikipedia
      • Nederland had zo'n 10,3 miljoen inwoners.
      • 17 februari » Kees Broekman wint de eerste Nederlandse medaille tijdens Olympische Winterspelen.
      • 20 september » Alfred Hershey en Martha Chase tonen aan dat DNA erfelijk materiaal bevat.
      • 3 oktober » Het Britse leger test in Australië zijn eerste atoombom.
      • 25 oktober » De Geïllustreerde Pers brengt het eerste Nederlandse exemplaar van het weekblad Donald Duck uit als bijlage van het damesblad Margriet.
      • 25 november » In Londen gaat het toneelstuk The Mousetrap van Agatha Christie in première. Het wordt tot op heden onafgebroken gespeeld, en is daarmee de langstlopende toneelvoorstelling ter wereld.
      • 26 december » De oorlogsmisdadigers Herbertus Bikker, Sander Borgers, Klaas Carel Faber, Jacob de Jonge, Willem van der Neut, Willem Polak en Antoine Touseul ontsnappen uit de Koepelgevangenis in Breda.
    

    Dezelfde geboorte/sterftedag

    Bron: Wikipedia

    Bron: Wikipedia


    Over de familienaam Zegers Veeckens


    De publicatie Paul Christiaan Smis. Oude namen. is opgesteld door Paul C. Smis (contact is niet mogelijk).
    Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
    Paul C. Smis, "Paul Christiaan Smis. Oude namen.", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-boris-schubert-moonlight/R10.php : benaderd 29 april 2024), "Carolina Petronella Henriëtte "Mieke" Zegers Veeckens (1880-1952)".