Arbre généalogique Van Rooij » Joannes Henricus Krijnen (1835-????)

Données personnelles Joannes Henricus Krijnen 


Famille de Joannes Henricus Krijnen

(1) Il est marié avec Anna Elisabeth Walger.

Ils se sont mariés le 16 juin 1860 à 's-Hertogenbosch,NB,NLD, il avait 25 ans.Source 2


Enfant(s):



(2) Il est marié avec Cornelia van Hoek.

Ils se sont mariés le 27 novembre 1878 à Capelle aan de IJssel, Zuid-Holland, Nederland, il avait 43 ans.Source 3


Notes par Joannes Henricus Krijnen

In het politieblad van 1886, blz 826 verzoekt "de Comissaris van Politie der 2e afdeeling te Rotterdam, namens zijn vrouw Cornelia van Hoek, wonende aan de Oostvest no 11 aldaar (te Rotterdam), opsporing en bericht van de verblijfplaats van haar man Johannes Hendrikus Krijnen, 51 jaren, geboren te 's Hertogenbosch, schoenmaker. Hij is ongeveer vier weken geleden te 's Gravenhage gezien. Zij acht het mogelijk dat hij wegens bedelarij of landlooperij is opgenomen"!!

In het politieblad van 1886, blz 947 heeft de commissaris het bericht weer ingetrokken en vervallen verklaard...

Uit het politieblad van 1890, blz 293 blijkt dat hij 54 jaar, schoenmaker, samen met Willem Antonius Dons, 44 jaren, koopman, verblijvende te Rotterdam en met Petrus Stephanus Aloijsius van den Berg, 77 jaren, kleermaker, vroeger te Rotterdam, Doelstraat (Rense), bij vonnis van het(zelfde) Kantongerecht (te Rotterdam) dd. 13 april 1889 is veroordeeld, ieder tot eene geldboete van f 3,-, subsidiair 1 dag hechtenis, ter zake van openbare dronkenschap.

In het adresboek van Rotterdam, online te raadplegen op http://www.gemeentearchief.rotterdam.nl/content/index.php?option=com_wrapper&Itemid=165 is hij in 1889 vermeld als J. Krijne, schoenmaker aan het Oostvestplein 26-3 of 26-1;
In 1887-1888 en 1888 is hij er vermeld als J. Krijne, schoenmaker, Oostvest 11-3.
Deze adressen kloppen met de vermistmelding door zijn vrouw Cornelia van Hoek in 1886.

In 1886 wordt hij niet vermeld.
Misschien wel in 1884 als J. Krijnen, sjouwer in de Mauritsstraat 36. Mogelijk hebben zij zich eerst in Rotterdam gevestigd en moest hij ander werk dan zijn vak als schoenmaker uitoefenen.

In 1890 en 1891 wordt hij er niet meer vermeld. Misschien is hij uit Rotterdam vetrokken na de dood van Cornelia van Hoek in1889. Misschien had hij er geen belang bij in het adreboek opgenomen te worden. Een overlijdensdatum heb ik van hem nog niet gevonden, maar de digitale stamboom Rotterdam loopt ook nog maar tot 1893 qua overlijdens.

De straatnamen Oostvest en Oostvestplein zijn in Rotterdam verdwenen en zijn opgegaan in de Goudsesingel. Het volgende stukje legt de geschiedenis hiervan uit:

De Goudse Rijweg, Goudseweg en (vooroorlogse) Goudsewagenstraat vormden een onderdeel van de oude weg naar Gouda. De Goudsewagenstraat wordt reeds in 1366 in bronnen vermeld. Na 1358, toen er grachten om de stad gemaakt mochten worden, zal ook bij deze 'rijweg' aan de stadsvest een poort gebouwd zijn en kon men van Gouda daardoor met wagens in de stad, d.w.z. op de Hoogstraat, komen. Later was hier het beginpunt van het Goudse Wagenveer. De Goudsewagenstraat heette oorspronkelijke Oostwagenstraat, in tegenstelling tot de Westewagenstraat. De brug over de Goudsevest heette ook nog op het einde van de 17de eeuw Oostwagenbrug. In de 18de eeuw zijn beide namen verdwenen .De Goudsewagenstraat liep vóór het bombardement in mei 1940 van de Goudsesingel naar de Hoogstraat. Ze lag iets westelijker dan de huidige straat van die naam. Het gedeelte tussen de Gipstraat en de Hoogstraat heette Gorte Goudsewagenstraat. Onder Goudse Rijweg verstond men in de 16de eeuw ook de straat die thans Goudseweg heet. Tot 1900 droeg de westzijde van de Vlietlaan eveneens deze naam. De Goudsesingel was oorspronkelijk de buiten de stad gelegen vestkade. In 1481 wordt de singel genoemd van de Oostpoort naar het kleine Goudse Poortje. Deze singel moet even ten noorden van de huidige Warande en het Ammanplein hebben gelegen. Na 1505, toen de stad in zuidelijke richting was ingekrompen, verstaat men onder Goudsesingel de weg van de Goudse Poort tot Couwenburghseiland (ter hoogte van het huidige Pompenburg). Ten oosten van de Goudse Poort heette hij Oostsingel. De Goudsesingel en Oostsingel waren de kaden ten noorden van de Goudsevest en de Oostvest. Het eerste gedeelte van de Oostvest werd in 1871 gedempt. Dit gedeelte heette sindsdien Gedempte Oostvest. In 1888 volgde de demping van het tweede gedeelte. Op deze plaats ontstond het Oostvestplein. Ook de Goudsevest en Luthersche Vest werden gedempt. Nadat de demping was voltooid, ontving de nieuw gevormde brede weg vanaf het Boschje tot aan het Oostplein de naam Goudsesingel.

(Bron: Gemeentearchief Rotterdam, straatnamen, op http://www.gemeentearchief.rotterdam.nl/content/index.php?option=com_appwrapper&Itemid=159&action=straat&id=2045&p=1 ).

Een J. Krijne wordt vervolgens nog wel vermeld in het adresboek van Rotterdam in 1897, werkman in de Hofstraat 13 (9 hoog?).

In 1900 wordt hij zeer zeker weer vermeld als J. Krijne, schoenmaker in de Hoogstraat 72-3, in 1901, 1902, 1903, 1904, 1905, 1906, 1907, 1908, 1909, 1910 weer niet.

Bron http://gw.geneanet.org/witschge?lang=nl;p=joannes+henricus;n=krijnen

Avez-vous des renseignements supplémentaires, des corrections ou des questions concernant Joannes Henricus Krijnen?
L'auteur de cette publication aimerait avoir de vos nouvelles!


Barre chronologique Joannes Henricus Krijnen

  Cette fonctionnalité n'est disponible que pour les navigateurs qui supportent Javascript.
Cliquez sur le nom pour plus d'information. Symboles utilisés: grootouders grand-parents   ouders parents   broers-zussen frères/soeurs   kinderen enfants

Ancêtres (et descendants) de Joannes Henricus Krijnen

Joannes Henricus Krijnen
1835-????

(1) 1860
(2) 1878

    Montrez le quartier généalogique complet

    Avec la recherche rapide, vous pouvez effectuer une recherche par nom, prénom suivi d'un nom de famille. Vous tapez quelques lettres (au moins 3) et une liste de noms personnels dans cette publication apparaîtra immédiatement. Plus de caractères saisis, plus précis seront les résultats. Cliquez sur le nom d'une personne pour accéder à la page de cette personne.

    • On ne fait pas de différence entre majuscules et minuscules.
    • Si vous n'êtes pas sûr du prénom ou de l'orthographe exacte, vous pouvez utiliser un astérisque (*). Exemple : "*ornelis de b*r" trouve à la fois "cornelis de boer" et "kornelis de buur".
    • Il est impossible d'introduire des caractères autres que ceux de l'alphabet (ni signes diacritiques tels que ö ou é).



    Visualiser une autre relation

    Les sources

    1. BS Geboorteregister, Geboorte akte nr
      Geboorteakten
    2. BS Huwelijksregister, Huwelijksakte nr, 91
      Akten van Huwelijk.
    3. BS Huwelijksregister, Huwelijksakte nr, 28
      Akten van Huwelijk.

    Des liens dans d'autres publications

    On rencontre cette personne aussi dans la publication:

    Sur le nom de famille Krijnen

    • Afficher les informations que Genealogie Online a concernant le patronyme Krijnen.
    • Afficher des informations sur Krijnen sur le site Archives Ouvertes.
    • Trouvez dans le registre Wie (onder)zoekt wie? qui recherche le nom de famille Krijnen.

    Lors de la copie des données de cet arbre généalogique, veuillez inclure une référence à l'origine:
    B.A.A.J. van Rooij, "Arbre généalogique Van Rooij", base de données, Généalogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-van-roij/I4420.php : consultée 7 juin 2024), "Joannes Henricus Krijnen (1835-????)".