Arbre généalogique Hobers » Siewerd de Boer (1733-1801)

Données personnelles Siewerd de Boer 

  • Il a été baptisé le 11 février 1733 dans Amsterdam.Source 1
    "Suuwert" wordt gedoopt door pastor Cornelius van Rhijn in de Noorderkerk.
    Ouders: "Cornelis Barentsz" en "Neeltje Suiwers"
    Getuigen:"Sipke Sickest" en "Antje Suiwerst" (oom en tante)
    Sipke en Antje zijn in 1726 in Amsterdam getrouwd: "Antje Siewers van het Vlie geasst. met haar moeder Aaltje Willems"
  • Professions:
    • de 1766 à 1771 "Schipper".Source 2
      "op het Tweedeks fregatschip de Vrouw Agatha"
    • de 1772 à 1780 Schipper.Source 2
      "van het Hoekerschip Oostrust"
  • Entrée: Relatie met de familie Hobers; zie bij "Notities".
  • Résidant:
    • en l'an 1736: Amsterdam "inde Vinkestraat bij de Oranjestraat".Source 3
    • en l'an 1743: Amsterdam "inde Brouwerstraat".Source 4
    • en l'an 1761: Amsterdam "op de Haarlemmerdijk".Source 3
    • en l'an 1765: Amsterdam "in de binnen Wieringerstraat".Source 3
    • en l'an 1784: Amsterdam "inde binne brouwerstraat".Source 2
    • en l'an 1801: Amsterdam "Buijten de R[eguliers] Poort".Source 3
  • Il est décédé novembre 1801 dans Amsterdam.Source 5
    Johannes van Rees doet op 14 november aangifte van het overlijden van Siewerd:
    "Anno 1801 Onvermoogende Leijken"
    "Joh: Van Rees Siewert de Boer 68 J .. V[er]val"

    De familie betaalt geen begraafbelasting (onvermogend)
    Siewerd wordt begraven op het Karthuizer Kerkhof:
    "Novembr. 15 Siewerd de Boer Buijten de R[eguliers] Poort"

    Sieuwert werd 68 jaar oud.
    Oorzaak: "verval van krachten"
  • Il est enterré le 15 novembre 1801 dans Amsterdam.Source 6
  • Un enfant de Cornelis Barentsz de Boer et Neeltje Siewers
  • Cette information a été mise à jour pour la dernière fois le 19 février 2023.

Famille de Siewerd de Boer

(1) Il est marié avec Christina (Stientje) Oudenheuvel.

L'autorisation pour le mariage a été obtenu le 28 mars 1760 à Amsterdam.Source 4

"Den 28 martij 1760; Siewert de Boer, van Asd, gereformeert, oud 27 jaar, in de Visserstraat,
geass. met sijn vader, Cornelis de Boer, en Christina Oudenheuvel, van Asd, Weduwe Matthijs Schram, op de Haarlemmerdijk"


Ze kunnen beiden naamtekenen: Siewert de Boer ........ Christina Oudenheuvel
In de marge staat: "sij mans doot goed ingebragt. Bij Weeskamer voldaan 27 martij 1760"

Enfant(s):

  1. Hillegonda de Boer  1762-1799
  2. Neeltje de Boer  1765-1765


(2) Il est marié avec Jannetje de Lange.

L'autorisation pour le mariage a été obtenu le 25 juillet 1777 à Amsterdam.Source 4

Ondertrouwinschrijving:
"Den 25 Julij 1777; Siewert de Boer, van Amst wedr. Christina Oudenheuvel gereformeert
Jannetje de Lange van Amst. Gereformeert Oud 29 Jaren Op de Haarlemmerdijk
haar moeder mietje de Lange Niet Present"

Beiden naamtekenen: Siewert de Boer ........ jannetie de lange
In de marge wordt vermeld: "hij vrouws doot goet ingebragt en weeskamer vold: 1 Augustus 1777"

Enfant(s):



Notes par Siewerd de Boer

Stiefmoeder
Op 25 oktober 1743 hertrouwt vader Cornelis de Boer van t Flieland met Aukje Bouwens van Amsterdam.

Relatie met de familie Hobers
Siewerds eerste echtgenote Christina is de dochter van Hillegonda Hobers

Huwelijk met kapitein Siewerd de Boer
In de Binnen Visserstraat woont de op dat moment 27-jarige Siewerd de Boer; ook een zeeman. Siewerds ouders zijn afkomstig van "Westeyende" een verdronken plaats op West-Vlieland. Een weduwe met een baby kan niet lang alleen blijven. Er moet een man komen om voor de inkomsten te zorgen. Siewerd in blijkbaar een goede kandidaat. In het voorjaar van 1760 trouwen ze. Weduwe Stientje is inmiddels verhuisd naar de Haarlemmerdijk:
"Den 28 martij 1760; Siewert de Boer, van Asd, gereformeert, oud 27 jaar, in de Visserstraat,
geass. met sijn vader, Cornelis de Boer, en Christina Oudenheuvel, van Asd, Weduwe Matthijs Schram, op de Haarlemmerdijk"


"In den Naame Godes Amen. In den Jaare na de geboorte onses Heer en Saligmaker Jesu Christij een duijsend zeeven hondert en zestig, op den vijffden Maij, des voormiddags de clokke circa half elf uuren, compareerde voor mij .... De Edele Siewert de Boer en De Edele Christina Oudenheuvel Egtelieden woonende binnen deese Stad, op de Haarlemmerdijk, over de Eenhoornsluijs op een kamer .... ". Zo begint het testament dat notaris Abraham Coijmans op die ochtend opstelt voor het een paar weken getrouwde jonge stel. De notaris schrijft dat ze beiden gezond van "lichaam, verstand, memorie en uijtspraak" zijn en dat ze "uijt overweeging van de onseekere uure des doots" hun testament willen opmaken. Eerst worden alle eerdere testamenten en codicilen herroepen en ongeldig verklaart. Siewerd verklaart "tot zijn Erfgenaamen bij deesen te noemen en te stellen zijn huijsvrouw de testante in deesen Christina Oudenheuvel". Mochten er kinderen uit dit huwelijk komen en mocht Siewerd komen te overlijden dan moet Stientje deze kinderen opvoeden tot hun mondige jaren of huwelijk en hun dan een "uitset" meegeven. Stientje "verklaarde bij deesen tot haar eenige en algeheele Erfgenaamen te noemen en te stellen haar voorkind met naam Thijs Schram" . Mocht Thijs overlijden dan benoemt ze haar man Siewerd tot haar erfgenaam. Christina stelt ook nog voogden over haar voorkind Thijs aan te weten "haar broeder Fredrik Oudenheuvel en haar oom Dirk Hobers" Als de notaris alles beschreven heeft zetten ze beiden hun handtekening (afb. 3) (Bron: Testament; 5 mei 1760; notaris Abraham Coijmans)

Het zoontje uit haar eerste huwelijk, de 2-jarige Thijs Schram krijgt er een zusje bij. Binnen een jaar na het huwelijk wordt er een meisje geboren. Dochtertje Neeltje wordt vernoemd naar Neeltje Siewers, de reeds lang overleden moeder van Siewerd. Ze wordt gedoopt op zondag 25 januari 1761 in de Eilandskerk met opa "Cornelis de Boer" en stiefoma "Auke Bouwes" als getuigen. Ook dit meisje is geen lang leven beschoren; het wordt slechte drie maanden oud. Voor de derde keer verliest Stientje een kindje, voor de derde keer loopt ze achter de dragers naar de Noorderkerk waar Neeltje begraven wordt:
"Zondag 3 Maij 1761
kint Lena of Neeltje, vader Siewert de Boer op de Haarlemmerdijk"


Ook Stientjes nieuwe echtgenoot is veel op zee. Het is dan ook de vraag of hij bij de begrafenis van zijn dochterje aanwezig is. Hij is zijn zeemansbestaan begonnen als "kock op 't schip genaemt Flora" . Siewerd maakte met de "Flora" een zware reis mee toen het schip geladen met brandewijn vanuit Salou naar Amsterdam zeilde. Toen het op de hoogte van Kaap Finister was kreeg het schip vier dagen lang te maken met "een harde onderzeijls koelte, daerop vervolgens een harde storm met een holle hooggaende zee ... waerin hun schip swaer heeft gewerkt, gestampt en geslingert, mitsgaders veel zeewater over gekreegen .... en veel brandewijn met water vermengt weg gepomt gehad" 8).

In januari 1762 verlaat opnieuw een rouwstoet de Binnen Visserstraat. Aan het einde van de straat bij de Brouwersgracht slaan de 14 dragers van de baar met daarop een "zwarte roef" rechtsaf. Het is niet ver lopen nar de Noorderkerk. Stientje, inmiddels weer zwanger, brengt haar broer naar zijn graf. Haar oudste broer de 25-jarige Frederik, die nog bij zijn moeder Hillegonda Hobers inwoonde, is overleden.
1762 januarij 18
"Frederik Oudenheuvel oudse soon van Barend Oudenheuvel in de Visserstraat SV 88 K"

Een paar maanden later bevalt Stientje van een dochtertje. Ze krijgt de naam van haar oma Hillegonda Hobers. Op 14 mei wordt de kleine Hillegonda gedoopt in de Oude Kerk. Oma Hillegonda is vanzelfsprekend de doopgetuige. De 4-jarige Matthijs Schram heeft er een zusje bij. In datzelfde jaar trouwt Jan Oudenheuvel, de enige broer die Stientje nog heeft met een weesmeisje uit het Aalmoeseniersweeshuis:
"den 17 Decembr. 1762
Jan Oudenheuvel van Am, gereformeert. oud 21 Jaren in de binne visserstraat, Geasst. met sijn moeder Hillegonda Hobers ende Maria Masson van Am, gereformeert , oud 26 Jaren woont te buijksloot, ouders doot, geasst met consent van het Almoeseniershuijs"


De vraag is of Maria uit liefde trouwde of dat het huwelijk haar de kans gaf het weeshuis te verlaten. Echtgenoot Jan Oudenheuvel is namelijk helkemaal niet zo'n liefhebbende echtgenoot. Al bij zijn huwelijk is hij alcoholist. Zijn het de genen van zijn vader? Ook Jan blijkt een enorm drankprobleem te hebben. Opnieuw gaat Hilegonda Hobers, nu samen met haar dochter Stientje en haar schoondochter Maria Masso naar de notaris om te getuigen tegen hun alcoholische zoon, broer, echtgenoot.

"Op heden den 26 Januarij 1764 compareerden voor mij Mr. Hendrik Daniel van Hoorn Notaris bij den Edele Hove van Holland geadmitteert, binnen Amsterdam residerende ..."

De notaris vermeldt eerst de namen en adressen van de 'getuigen'. Ze wonen allen 'inde Binnen Visserstraat'. Moeder Hillegonda Hobers woont naast haar dochter Christina. In de kelder onder het huis van Hillegonda woont haar zoon Jan met zijn vrouw Maria Masso. Het moet voor alle vrouwen moeilijk geweest zijn aangifte te doen tegen hun naaste. Moeder Hilegonda Hobers heeft ervaring; jaren geleden legde ze een verklaring af over haar eigen man Barend die ook met een enorm drankprobleem kampte. (Lees dat verhaal bij moeder Hillegonda Hobers). De notaris schrijft:
"1 ste getuijge Hillegonda Hoberts Huijsvr(ouw) van Barend Oudenheuvel inde binnevisserstraat
2de Christina Oudenheuvel Huijsvr(ouw) van Sieuwert de Boer wonagtig naast de 1ste getuijge
3de Maria Masso Huijsvr(ouw) van Jan Oudenheuvel wonagtig onder haar 1ste getuijge
.........
.... dat sij get(uijgen) alle seer wel kennen den bovengem(elde) Jan Oudenheuvel sijnde de man van haar 3 getuijge, de soon van haar 1 getuijge en de broeder van haar 2 getuijge. Dat sij getuijgen alle ook zeer wel weten dat dezelve Jan Oudenheuvel sig zeedert divertse Jaaren inde sterken drank is tebuijten gegaan. Het wel van tijd tot tijd erger wordende thans zo verre is gekomen dat hij Jan Oudenheuvel zeer dikwils dronken en geheel onbekwaam is. Dat Jan Oudenheuvel ook in sijne dronkenschap zodanig kwaadaardig en verwoed is zo tegens haar 3 getuijge als tegens haar 1 & 2 getuijge. Dat hij haar 3 getuijge menigmaal onder vloekwoorden en verwensing met een ontbloot mes heeft gedrijgt ..."

Jan kiest dezelfde oplossing als zijn vader. Hij vertrekt met het VOC-schip "de Vrouwe Petronella Maria" naar Batavia. Hij zal daar echter nooit aankomen. Hij krijgt op 22-jarige leeftijd een zeemansgraf in de Indische Oceaan
"1764 17 December; Dat sonder getestesteerd of iets natelaten aan boord is overleden ... Jan Oudenheuvel van Amsterdam"

Stientje is nu nog de enige van de zeven kinderen van Hillegonda Hobers die nog in leven is. Moeder Hillegonda Hobers is zelf nog wel in leven. Ze zal zelfs haar nog enige levende dochter Stientje ruimschoots overleven. Maar dat alles is nog niet bekend als de familie op 27 februari 1765 een nieuw kindje laat dopen in de zo vertrouwde Noorderkerk. Het meisje krijgt zoals de vernoemingsregels voorschrijven opnieuw de naam Neeltje. Weer is oma Hillegonda Hobers de doopgetuige. Ook opa Barend is deze keer mee. Maar ook nu weer zal verdriet dit prille geluk overschaduwen. Al drie weken later wordt dit meisje naar haar grafje in de Noorderkerk gebracht. Voor de vierde keer heeft Stientje Oudenheuvel een kindje verloren. De familie betaalt geen belasting; ze worden in het begraafboek ingeschreven als "onvermogend"
"Dijngsdag 19 kint Neeltje, vader Sievert de Boer in de binnen Wieringerstraat"

Het gezin is dus verhuisd van de Haarlemmerdijk bij de Eenhoornsluis naar de Binnen Wieringenstraat. Daar op de hoek woont oom Dirk Hobers. Vader Siewerd zal nog steeds meer niet dan wel thuis zijn. Hij is inmiddels kapitein op "het Tweedeks fregatschip, genaamd de Vrouw Agatha". De inmiddels 9-jarige Matthijs Schram uit het eerste huwelijk en de 3-jarige Hillegonda de Boer zullen hun vader niet veel gezien hebben.
Vader Siewerd maakt in 1766 een reis naar Livorno onder Pisa. Zoals gebruikelijk wordt er voorafgaand aan de reis een bevrachtings contact opgesteld tussen de bevrachter en "En Schipper Sieuwert de Boer, mede alhier woonagtig, voerende het Tweedeks fregatschip, genaamd de Vrouw Agatha, groot honderd en vijftig Rogge Lasten, leggende jegenwoordig voor deze Stad" .... "Dat de Schipper zijn voorschreve Schip ten spoedigsten zal leveren hegt, digt en wel gecalfaat ... zal worden beladen met Rogge tot de volle en bekwame lading toe, welke de Schipper alhier in zijn schip zal innemen en daarmede allereersten vertrekken en zeilen direct naar Livorno ....

Overlijden van Stientje
Zwager Weyer Schram doet aangifte van het overlijden van Christina:
"Den 24 Feb. 1769 Weyer Schram voor Stijntje Stoutenheuvel"

De familie betaalt geen belasting: "onvermogend"
Christina wordt de volgende dag begraven op het Karthuizer Kerkhof:
25 feb. 1769
"Christina Oudenheuvel H[uijs]v[rouw] Sieuwert de Boer ... Vinkestraat 2 K[inderen]"

Christina laat uit twee huwelijken twee kinderen na; ze werd 33 jaar oud)

17 april 1769; Bevrachtingscontract; Fregatschip De Vrouw Agatha
Sollebol / Archangel / Havre de Grace

15 juli 1771; Verkoop Fregatschip De Vrouw Agatha voor de stad leggende.

26 mei 1772; Vonnissen van Averij-grosse; Naam schip: De Jonge Pieter
Texel / Genua / Livorno

1 juni 1772; Bevrachtingscontract; Hoekerschip Oostrust
Riga / Ferol / Madrid
Hoekerschip OostrustOorlog tussen hun Hoog Mogenden en de keizer van Marocco
(Schipper Siewert de Boer voerende het Hoekerschip genaamt Oostrust; lang, breed, wijd, leggende jegenwoordig voor deze stad)

30 augustus 1774; Scheepsverklaring;
Ocland / Vlie / Zond / Meun / Noorwegen / Bornholm / Riga / Schagen
Schip Oost Rust is met lading en 15 bemanningsleden vertrokken. Zware tocht met sterke wind en veel water op het dek. Daardoor is de lading nat en beschadigd geraakt.
(Het Schip, genaamd Oostrust, daar schipper op is Siewert de Boer, leggende jegenwoordig voor deze stad)

07-05-1776 Bron: Notariële archievenSoort registratie: Machtiging(Akte)datum: Plaats: AmsterdamSoort akte: Machtiging
Bijzonderheden: Notaris: Philippus Dorfling, Locatieomschrijving: America (Capiteijn Siewert de Boer voerende het hoekerschip genaamt Oostrust; staande op zijn vertrek na America)

07-05-1776 Bron: Notariële archievenSoort registratie: Bevrachtingscontract
Locatieomschrijving: Elve, Holland Deptford Engeland Texel Noord America Thames (Capiteijn Siewert de Boer voerende het Hoekerschip genaamt Oostrust; lang 126 1/2 , wijd 29 3/11, holl 13 3/11 en 't dek hoog 5 3/4 voeten . leggende thans in Texel) [voor deze stad is doorgehaald]
11-11-1776 Amsterdam Soort akte: Boedelscheiding
Bijzonderheden: Notaris: Wessel van Kleef
Locatieomschrijving: Bordeaux, Onderwerpsomschrijving: schip de Vrouw Agatha (Schipper Siewert de Boer) , schip de Anne van der Werf, schip de Jonge Heijn en Antje, schip de Johanna Margaretha

25 januari 1780; Vonnissen van Averij-grosse; Naam schip: Oost Rust
Memel / Cartagena

07-07-1784Plaats: Notaris: Anthony Mijlius
Locatieomschrijving: Parijs
Locatieomschrijving: Batavia
Onderwerpsomschrijving: Familieverbanden

27-08-1784: Attestatie Notaris: Nathanael Wilthuijzen
Locatieomschrijving: Oost Indien / Alkmaar
Onderwerpsomschrijving: Familieverbanden; VOCschip 's Lands Welvaren
(Siewerd verklaart familieverband Elisabeth de Lange en Jan Meijer

14-09-1784 Attestatie Notaris: Jan Harmsen
Onderwerpsomschrijving: Schade aan de touwen bij het schip "Anna Elizabeth".

14 oktobers 1788; Sieuwert koopt kof scheepje & toebehoor voor f 350





Leestips
Vader Barend, soldaat bij de VOC, vermist in Samarang
Klik op vader Barend Oudenheuvel *1709.

Broer Jan, provoost bij de VOC, krijgt een zeemansgraf:
Klik op broer Jan Oudenheuvel *1742.

Aktes
1) Scheepsverklaring bij Notaris jan Verleij; 05-01-1747

25-07-1755 Notaris Philippus Pot (meer schepen)

2) 16 oktober 1755; Notaris Philippus Pot)
3) 27 juni 1760: Notaris Philippus Pot;
(Bron 2) 19 november 1755; Notaris Jan Verleij)
(Bron 5) 13 december 1755; Vonnissen van Averij-grosse
6) 8 februari 1757 : Notaris Salomon Dorper

7) Bron: 24 juni 1763 Vonnissen van Averij-grosse. Overlijden Matthijs

8) 26 april 1754: Scheepsverklaring Sieuwerd de Boer kok
6 ) 23 / 24 februari 1757; Notaris Salomon Dorper; Verkoop Lading Cargasoen voor 't schip genaamt "de Jonge Christiaan, Capiteijn Mathijs Schram van Coreq na St. Eustatius gedestineert en voor tegenswoordig met de jongste tijding aldaar leggende" .
Cargasoen noemde men in vroeger tijd de lading van een naar de koloniën vertrekkend schip, welke gedeeltelijk bestemd was om verhandeld te worden met de inboorlingen (in Afrika de negers, in Amerika de Indianen) en welke gedeeltelijk bestond uit oorlogs-ammunitie en leeftocht voor de kolonisten, die deze op ...

10) 25 september 1766; Conelis van Homrigh Bevrachtingscontract


Zijn tweede echtgenote is Jannetje de Lange:

De zussen Trijntje, Jannetje en Aaltje de Lange spelen een belangrijke rol in één van de Amsterdams takken van de familie Hobers:

*     Jannetje trouwt met Siewerd de Boer, weduwnaar van Christina Oudenheuvel, dochter van Hillegonda Hobers. Christina Oudenheuvel was eerder getrouwd met Matthijs Schram. Jannetje wordt daarmee de stiefmoeder van o.a de dan 12-jarige Thijs Schram kleinzoon van Hillegonda Hobers.

*     Deze Tijs Schram, zoon van Matthijs Schram en Christina Oudenheuvel trouwt later met Jannetjes zus Aaltje de Lange. Zo wordt haar stiefzoon haar zwager.

*     Jannetjes zus, de dan 17-jarige Trijntje de Lange trouwt met Weijert Schram broer van Matthijs Schram.

Reizen

26 april 1754: Scheepsverklaring Schip Flora; Stormen (Sieuwert is dan kok)
Texel, Caep Fenster de Vlieter', Caap Pallas, Barcelona, Salouw
https://archief.amsterdam/indexen/persons?f=%7B%22search_i_datum%22:%7B%22v%22:%5B%2217420000%22,%2218029999%22%5D,%22d%22:%221742%20-%201802%22%7D,%22search_s_deed_type_title%22:%7B%22v%22:%22Notari%C3%ABle%20akte%22%7D%7D&ss=%7B%22q%22:%22sie*%20de%20boer%22%7D

26 januari 1764; Barend Oudenheuvel bedreigt zijn vrouw
https://archief.amsterdam/indexen/persons?f=%7B%22search_i_datum%22:%7B%22v%22:%5B%2217420000%22,%2218029999%22%5D,%22d%22:%221742%20-%201802%22%7D,%22search_s_deed_type_title%22:%7B%22v%22:%22Notari%C3%ABle%20akte%22%7D%7D&ss=%7B%22q%22:%22sie*%20de%20boer%22%7D

In januari 1765 komt er wat geld binnen koopt en verkoopt ouderlijk huis. f 4500 contant . Een Huijs en Erve staande ende gelegen inde Taan Straat aan de noord zijde, tusschen Sandhoek ende Vliegende Steeg het twaalfde huijs van de Sandhoek ...
Op 31 oktober 1765 wordt dat huis weer verkocht. Siewerd is weer op zee "sijnde thans uijtlandig" en Stientje neemt namens haar man de honneurs waar (acte van Procuratie 5 mei 1760 notaris Abraham Coijmans)

25 september 1766; Bevrachtingscontract; Tweedeks Fregatschip De Vrouw Agatha.
Met rogge naar Livorno.
https://archief.amsterdam/indexen/persons?f=%7B%22search_i_datum%22:%7B%22v%22:%5B%2217420000%22,%2218029999%22%5D,%22d%22:%221742%20-%201802%22%7D,%22search_s_deed_type_title%22:%7B%22v%22:%22Notari%C3%ABle%20akte%22%7D%7D&ss=%7B%22q%22:%22sie*%20de%20boer%22%7D

17 april 1769; Bevrachtingscontract; Fregatschip De Vrouw Agatha
Sollebol / Archangel / Havre de Grace
https://archief.amsterdam/inventarissen/inventaris/5075x.nl.html#NOTA01460000520

15 juli 1771; Verkoop Fregatschip De Vrouw Agatha voor de stad leggende.
https://archief.amsterdam/indexen/persons?f=%7B%22search_i_datum%22:%7B%22v%22:%5B%2217420000%22,%2218029999%22%5D,%22d%22:%221742%20-%201802%22%7D,%22search_s_deed_type_title%22:%7B%22v%22:%22Notari%C3%ABle%20akte%22%7D%7D&ss=%7B%22q%22:%22sie*%20de%20boer%22%7D

26 mei 1772; Vonnissen van Averij-grosse; Naam schip: De Jonge Pieter
Texel / Genua / Livorno
https://archief.amsterdam/inventarissen/inventaris/5061.nl.html#AGRA00067000162

1 juni 1772; Bevrachtingscontract; Hoekerschip Oostrust
Riga / Ferol / Madrid
Hoekerschip OostrustOorlog tussen hun Hoog Mogenden en de keizer van Marocco
https://archief.amsterdam/inventarissen/inventaris/5075x.nl.html#KLAB04053000009

30 augustus 1774; Scheepsverklaring;
Ocland / Vlie / Zond / Meun / Noorwegen / Bornholm / Riga / Schagen
Schip Oost Rust is met lading en 15 bemanningsleden vertrokken. Zware tocht met sterke wind en veel water op het dek. Daardoor is de lading nat en beschadigd geraakt.
https://archief.amsterdam/inventarissen/inventaris/5075x.nl.html#KLAB09195000372

25 januari 1780; Vonnissen van Averij-grosse; Naam schip: Oost Rust
Memel / Cartagena
https://archief.amsterdam/inventarissen/inventaris/5061.nl.html#AGRA00081000020

14 oktobers 1788; Sieuwert koopt kof scheepje & toebehoor voor f 350
https://archief.amsterdam/indexen/persons?f=%7B%22search_i_datum%22:%7B%22v%22:%5B%2217420000%22,%2218029999%22%5D,%22d%22:%221742%20-%201802%22%7D,%22search_s_deed_type_title%22:%7B%22v%22:%22Notari%C3%ABle%20akte%22%7D%7D&ss=%7B%22q%22:%22sie*%20de%20boer%22%7D

Avez-vous des renseignements supplémentaires, des corrections ou des questions concernant Siewerd de Boer?
L'auteur de cette publication aimerait avoir de vos nouvelles!


Barre chronologique Siewerd de Boer

  Cette fonctionnalité n'est disponible que pour les navigateurs qui supportent Javascript.
Cliquez sur le nom pour plus d'information. Symboles utilisés: grootouders grand-parents   ouders parents   broers-zussen frères/soeurs   kinderen enfants

Image(s) Illustration(s) Siewerd de Boer

Ancêtres (et descendants) de Siewerd de Boer


Avec la recherche rapide, vous pouvez effectuer une recherche par nom, prénom suivi d'un nom de famille. Vous tapez quelques lettres (au moins 3) et une liste de noms personnels dans cette publication apparaîtra immédiatement. Plus de caractères saisis, plus précis seront les résultats. Cliquez sur le nom d'une personne pour accéder à la page de cette personne.

  • On ne fait pas de différence entre majuscules et minuscules.
  • Si vous n'êtes pas sûr du prénom ou de l'orthographe exacte, vous pouvez utiliser un astérisque (*). Exemple : "*ornelis de b*r" trouve à la fois "cornelis de boer" et "kornelis de buur".
  • Il est impossible d'introduire des caractères autres que ceux de l'alphabet (ni signes diacritiques tels que ö ou é).



Visualiser une autre relation

Les sources

  1. Doopregister Amsterdam
  2. Notarieel Archief Amsterdam
  3. Begraafregister Amsterdam
  4. Ondertrouwregister Amsterdam
  5. Middel op Begraven; Amsterdam
  6. Begraafregister Amsterdam

Sur le nom de famille De Boer

  • Afficher les informations que Genealogie Online a concernant le patronyme De Boer.
  • Afficher des informations sur De Boer sur le site Archives Ouvertes.
  • Trouvez dans le registre Wie (onder)zoekt wie? qui recherche le nom de famille De Boer.

La publication Arbre généalogique Hobers a été préparée par .contacter l'auteur
Lors de la copie des données de cet arbre généalogique, veuillez inclure une référence à l'origine:
W. Hobers, "Arbre généalogique Hobers", base de données, Généalogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-hobers/I338.php : consultée 24 mai 2024), "Siewerd de Boer (1733-1801)".