Paul Christiaan Smis. Oude namen. » Willem van der Vlugt (1732-1807)

Données personnelles Willem van der Vlugt 

Les sources 1, 2

Famille de Willem van der Vlugt

Il est marié avec Jacoba van der Vooren.Source 1

Ils se sont mariés le 20 octobre 1754 à Haarlem, Noord-Holland, Nederland, il avait 22 ans.


Enfant(s):

  1. Maria van der Vlugt  1766-1830 


Barre chronologique Willem van der Vlugt

  Cette fonctionnalité n'est disponible que pour les navigateurs qui supportent Javascript.
Cliquez sur le nom pour plus d'information. Symboles utilisés: grootouders grand-parents   ouders parents   broers-zussen frères/soeurs   kinderen enfants

Ancêtres (et descendants) de Willem van der Vlugt


    Montrez le quartier généalogique complet

    Avec la recherche rapide, vous pouvez effectuer une recherche par nom, prénom suivi d'un nom de famille. Vous tapez quelques lettres (au moins 3) et une liste de noms personnels dans cette publication apparaîtra immédiatement. Plus de caractères saisis, plus précis seront les résultats. Cliquez sur le nom d'une personne pour accéder à la page de cette personne.

    • On ne fait pas de différence entre majuscules et minuscules.
    • Si vous n'êtes pas sûr du prénom ou de l'orthographe exacte, vous pouvez utiliser un astérisque (*). Exemple : "*ornelis de b*r" trouve à la fois "cornelis de boer" et "kornelis de buur".
    • Il est impossible d'introduire des caractères autres que ceux de l'alphabet (ni signes diacritiques tels que ö ou é).

    Parenté Willem van der Vlugt



    Visualiser une autre relation

    Les sources

    1. Dunki Jacobs (van der Vlugt), 21 février 2012
      Willem van der Vlugt
      1732 - 1807
      Birth 3 Apr 1732 Haarlem
      Christened 18 Nov 1753 Haarlem
      Gender Male
      Died 5 Jul 1807 Haarlem
      Buried 9 Jul 1807 Haarlem
      Father Bartholomeus Willemsz. van der Vlugt, b. 1691, d. 25 Jun 1753, Haarlem
      Mother Katharina Hopman, b. Abt 1688, Weesp , d. 10 Mar 1759, Haarlem
      Married 6 Nov 1712 Weesp

      Family Jacoba van der Voren, b. 6 Sep 1727, Haarlem , d. 17 Oct 1804, Haarlem
      Married 20 Oct 1754 Haarlem
      Type: civil
      Children
      > 1. Catharina van der Vlugt, b. 27 Sep 1756, Haarlem , d. 12 Feb 1838, Haarlem
      > 2. Bartel Willem van der Vlugt, b. 28 Dec 1763, d. 10 Aug 1839
      > 3. Maria van der Vlugt, b. 13 Jan 1766, Haarlem , d. 11 Dec 1830, Haarlem

      van der Vlugt Photos willem van der vlugt sr
    2. Literatuur; Wikipedia, via http://nl.wikipedia.org/wiki/Teylers_Sti..., 25 janvier 2013
      Teylers Stichting

      De Teylers Stichting is een Nederlandse stichting opgericht om de erfenis te beheren van de 18e eeuwse Haarlemse laken- en zijdehandelaar, bankier en filantroop Pieter Teyler van der Hulst, ter ondersteuning van behoeftigen en ter aanmoediging van godsdienst, wetenschap en kunst.[1]

      Geschiedenis

      Bij zijn overlijden liet Pieter Teyler en omvangrijke collectie munten, boeken, prenten en natuurlijke zeldzaamheden na, plus een flink geldbedrag om dit alles te beheren. Krachtens zijn testament – waarin hij had vermeld dat zijn collectie en vermogen ondergebracht zouden worden in een stichting – werd op 8 april 1778 een stichting opgericht die zijn naam droeg. Deze stichting moest het vermogen beheren ter bevorderingen van Godsdienst, aenmoedigingen van Kunsten en Weetenschappen, en ’t nut van ’t algemeen. In navolging van de eerste doelstellingen weren naast de stichting ook twee genootschappen opgericht, Teylers Eerste Genootschap of Godgeleerd Genootschap en Teylers Tweede Genootschap of Wetenschappelijk Genootschap. De voornaamste bezigheden van beide genootschappen was het uitschrijven van prijsvragen en het verzorgen van voordrachten en discussies.

      Tot op de dag van vandaag wordt Teylers Stichting bestuurd door vijf, coöpterende Directeuren. De eerste Directeuren waren vijf, door Teyler zelf aangewezen, vrienden:

      Jacobus Barnaart (1778-1780) (In 1780 opgevolgd door Adriaan van Zeebergh (1780-1824))
      Isaac Brand (1778-1782)
      Gerard Hugaart (1778-1791)
      Antoni Kuits (1778-1789)
      Willem van der Vlugt Sr. (1778-1807)
      De vergaderingen van de Directeuren vinden traditioneel plaats in de Grote Herenkamer van het Teylers Fundatiehuis, het voormalige woonhuis van Pieter Teyler in Haarlem.

      Teylers Museum

      Zie Teylers Museum voor het hoofdartikel over dit onderwerp.
      Hoewel in Teylers testament nergens gesproken wordt over de oprichting van een museum werd bij de uitvoering van Teylers testament als eerste besloten om achter het Fundatiehuis aan de Damstraat een openbaar museum annex bibliotheek te bouwen. In 1779 kreeg de Amsterdamse bouwmeester Leendert Viervant (1752-1801) de opdracht tot het ontwerpen van een boek- en konstzael. Vijf later waren de werkzaamheden afgerond en werd de fraai gedecoreerde Ovale Zaal opgesteld voor bezoekers.

      Voor het beheer van Teyler’s Physisch en Naturaliën Kabinetten en Bibliotheek werd Martinus van Marum als conservator aangesteld. Kort na zijn aanstelling wist Van Marum – met steun van leden van het Tweede Genootschap – om voor 3250 gulden een grote elektriseermachine aan te schaffen.

      Teylers Stichting is eigenaar van Teylers Museum. Nadat het museum in 1981 erkend werd als museum van nationaal belang werd het beheer van het museum door middel van een convenant overgedragen aan de Stichting tot Beheer en Instandhouding van Teylers Museum. Twee van de zes leden van Teylers Stichting hebben zitting in de Raad van Toezicht van Teylers Museum.

      Teylers Hofje

      Zie Teylers Hofje voor het hoofdartikel over dit onderwerp.
      Na de dood van zijn vrouw vestigde Pieter Teyler van der Hulst al een hofje in 1752. Dit 'Hofje aan het Klein Heiligland' was gevestigd op het terrein van het huidige Vrouwe- en Antonie Gasthuys. Daarnaast had hij in zijn testament bepaald dat er een nieuw hofje gebouwd moest worden aan het Spaarne. In september 1780, toen de bouw van de Ovale Zaal nog in volle gang was, gaven de Directeuren van de Stichting opdracht aan Viervant om de eerste tekeningen te vervaardigen voor uitbreiding van het 'Hofje aan het Klein Heiligland'.

      Tot de uitvoering van deze plannen is het nooit gekomen. In 1784 werd de brouwerij 'Het Hoefijzer' aan de Koudenhorn aangekocht en in september 1784 legde Viervant de eerste schetsen van het huidige Teylers Hofje aan de Directeuren voor. Op basis van Viervants bouwtekeningen maakte Dirk Vreedenburg vervolgens tussen februari en april 1785 een houten maquette van het voorgebouw. Kort daarna werd begonnen met de bouw van het complex. Op 13 april 1787 was men hiermee zover gevorderd dat de 24 huisjes aan de toekomstige bewoonsters werden toegewezen, die deze enkele weken later betrokken.

      Bronnen, noten en/of referenties
      (nl) B. van Wayenburg Vonken & Schokken, statische elektriciteit in Teylers Museum, Nieuw Amsterdam Uitgevers ism Teylers Museum, 2007
      (nl) Omschrijving van Teylers Stichting op de website van Teylers Museum.

    Événements historiques

    • La température le 18 novembre 1753 était d'environ 3,0 °C. Le vent venait principalement de l'/du sud-sud-est. Caractérisation du temps: geheel betrokken mottig. Source: KNMI
    • La température le 20 octobre 1754 était d'environ 12,0 °C. Le vent venait principalement de l'/du sud-ouest. Caractérisation du temps: mist. Source: KNMI
    • En l'an 1754: Source: Wikipedia
      • 9 mai » Benjamin Franklin publie une caricature, considérée comme la première parue aux États-Unis. Intitulée Join, or Die («S'unir ou périr»), elle montre un serpent coupé en plusieurs morceaux, chacun représentant un État américain.
      • 3 juillet » victoire française, à la bataille de Fort Necessity, pendant la guerre de Sept Ans.
    • La température le 5 juillet 1807 était d'environ 21,0 °C. Le vent venait principalement de l'/du ouest-sud-ouest. Caractérisation du temps: half bewolkt omtrent helder. Source: KNMI
    •  Cette page est uniquement disponible en néerlandais.
      De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
    • En l'an 1807: Source: Wikipedia
      • 19 février » Aaron Burr est arrêté, accusé de conspiration.
      • 2 mars » les Britanniques interdisent le commerce d'esclaves entre l'Afrique et l'Amérique.
      • 12 avril » fin de la mutinerie du régiment Froberg.
      • 10 juin » la bataille d'Heilsberg voit la victoire de Napoléon Ier, sur l'armée russe commandée par Levin August von Bennigsen. Cette bataille est un prélude à la bataille décisive de Friedland, qui aura lieu le 14 juin suivant.
      • 22 juin » affaire Chesapeake-Leopard.
      • 9 juillet » second traité de Tilsit, entre la France napoléonienne et le royaume de Prusse.
    • La température le 9 juillet 1807 était d'environ 19,0 °C. Le vent venait principalement de l'/du sud-sud-ouest. Caractérisation du temps: omtrent helder. Source: KNMI
    •  Cette page est uniquement disponible en néerlandais.
      De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
    • En l'an 1807: Source: Wikipedia
      • 8 février » bataille d'Eylau.
      • 16 février » bataille d'Ostrolenka.
      • 26 mars » création par l'empereur Napoléon I de l'Armée du Train.
      • 29 mai » déposition du sultan ottoman Sélim III, auquel succède Moustapha IV.
      • 7 juillet » traité de Tilsit.
      • 27 octobre » traité de Fontainebleau sur l'occupation du Portugal, signé entre la France et l'Espagne.
    

    Même jour de naissance/décès

    Source: Wikipedia

    Source: Wikipedia


    Sur le nom de famille Van der Vlugt


    La publication Paul Christiaan Smis. Oude namen. a été préparée par Paul C. Smis (contact n'est pas possible).
    Lors de la copie des données de cet arbre généalogique, veuillez inclure une référence à l'origine:
    Paul C. Smis, "Paul Christiaan Smis. Oude namen.", base de données, Généalogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-boris-schubert-moonlight/R405.php : consultée 3 juin 2024), "Willem van der Vlugt (1732-1807)".