Het Eiland Schiermonnikoog » Remke Jans Onnes (1784-1834)

Données personnelles Remke Jans Onnes 

  • Il est né le 11 novembre 1784 dans Schiermonnikoog.
  • Il a été baptisé le 12 décembre 1784 dans Schiermonnikoog.Source 1
  • Professions:
  • Entrée: Algemeen Handelsblad 5 mei 1834.Source 4
    Scheepstijdingen
    CHRISTIAANSAND, 12 April. Men heeft het volslagen verlies te betreuren van het Smakschip "de Eendracht" van Schiermonnikoog, gevoerd door Remke Jans Onnes - dit vaartuig moet vergaan zijn op de buiten rotsen, een weinig ten westen van de stad Mandahl in den nacht van 19 Maart, zonder dat op den 9en dezer de lijken der ongelukkige schipbreukelingen zijn ontdekt geworden. Men had ook geene scheepspapieren gevonden, doch de overblijfselen van het wrak hebben de voorenstaande bijzonderheden doen kennen. Men heeft twee ankers en eenig touw/ en zeilwerk gered, hetwelk te Mandahl bewaard wordt om te kunnen worden afgegeven aan dengenen die er regt op heeft, onder betaling van de redding/kosten, enz, een ingevolge der procuratie en het certificaat van eigendom der reeders.
  • Il est décédé le 29 mars 1834 dans bij Mandahl (Noo), il avait 49 ans.
    bij het huwelijk van zoon Minne (1847) legt deze een verklaring onder ede af dat hij 'in de onmogelijkheid is de akte van overlijden zijns vaders of van bekendheid ter vervanging derzelve overteleggen daar hij met de plaats en juisten tijd van dat overlijden onbekend is.
    Zie echter onder 'vermelding'

    Bij het huwelijk van dochter Grietje wordt een verklaring onder ede overlegd, afgelegd op 26 september 1839 voor Jetze de Vries plaatsvervangend kantonrechter van het kanton Dockum, door:
    Trijntje Elles de Wilde, zonder beroep
    Sjoeke Jacobs Engelsman, zonder beroep
    Aukje Wopkes Donema, winkeliersche alle wonende te Dokkum
    Pieter Jacobs Smit, schipper wonende op het eiland Schiermonnikoog
    allen van competenten ouderdom
    welke verklaarden 'zeer wel [te] weten dat haar [= Grietje Onnes'] vader Remke Jans Onnes in leven matroos wonende te Schiermonnikoog in de maand Maart van het jaar een duizend acht honderd vier en dertig onder Noorwegen met het Schip is verongelukt, en dat in der tijd verzuimd is hiervan de nodige aangave te doen.
    Geven getuigen voor redenen van wetenschap, dat zij alle op het eiland Schiermonnikoog geboren gedachte Remk Jans Onnes van zeer na bij gekend hebben, en dat hun nog zeer goed bekend is, dat zoo verre bekend niets van gedacht Schip en equipagie is herkend geworden, als een stuk van de kleerkist van Remke Jans Onnes, waar op zijn naam geplaatst was, het welk aan wal is komen drijven (...)..

    uit het Algemeen handelsblad van 5 mei 1834:

    Scheepstijdingen.
    — CHRISTIAANSAND , 12 April. Men heeft het volslagen verlies te betreuren van het Smakschip de Eendragt van Schiermonnikoog, gevoerd door Remke Jans Onnes; dit vaartuig moet vergaan zijn op de buiten rotsen, een weinig ten westen van de Stad Mandahlin den nacht van 29 Maart, zonder dat op den 9den dezer de lijken der ongelukkige schipbreukelingen zijn ontdekt geworden. Men had ook geene scheepspapieren gevonden, doch de overblijfselen van het wrak hebben de voorenstaande bijzonderheden doen kennen. Men heeft twee ankers en eenig touw- en zeilwerk gered, hetwelk te Mandahl bewaard wordt om te kunnen worden afgegeven aan dengenen die er regt op heeft, onder betaling van de redding-kosten, enz., en ingevolge der procuratie en het certifikaat van eigendom der reeder»
  • Un enfant de Jan Remkes Onnes et Grytje Tiddes
  • Cette information a été mise à jour pour la dernière fois le 8 novembre 2019.

Famille de Remke Jans Onnes

Il est marié avec Trijntje Gabbes Siebesma.

Ils se sont mariés à l'église le 7 octobre 1810 à Schiermonnikoog, il avait 25 ans.Source 5

Schiermonnikoog, huwelijken 1810
Vermelding: Bevestiging huwelijk op 7 oktober 1810
Man : Remke Jans Onnes afkomstig van Schiermonnikoog
Vrouw : Trientje Gabbes afkomstig van Schiermonnikoog

Enfant(s):

  1. Grietje Onnes  1812-1849 
  2. Gabbe Klasen Onnes  1816-> 1840
  3. Jan Onnes  1819-1841
  4. Minne Onnes  1821-1880 
  5. Tietje Onnes  1824-1898 
  6. Adriaantje Onnes  1827-1874 

Avez-vous des renseignements supplémentaires, des corrections ou des questions concernant Remke Jans Onnes?
L'auteur de cette publication aimerait avoir de vos nouvelles!


Barre chronologique Remke Jans Onnes

  Cette fonctionnalité n'est disponible que pour les navigateurs qui supportent Javascript.
Cliquez sur le nom pour plus d'information. Symboles utilisés: grootouders grand-parents   ouders parents   broers-zussen frères/soeurs   kinderen enfants

Ancêtres (et descendants) de Remke Jans Onnes

Remke Jans
1722-1779
Grytje Tiddes
± 1754-1818

Remke Jans Onnes
1784-1834

1810
Grietje Onnes
1812-1849
Jan Onnes
1819-1841
Minne Onnes
1821-1880
Tietje Onnes
1824-1898

    Montrez le quartier généalogique complet

    Avec la recherche rapide, vous pouvez effectuer une recherche par nom, prénom suivi d'un nom de famille. Vous tapez quelques lettres (au moins 3) et une liste de noms personnels dans cette publication apparaîtra immédiatement. Plus de caractères saisis, plus précis seront les résultats. Cliquez sur le nom d'une personne pour accéder à la page de cette personne.

    • On ne fait pas de différence entre majuscules et minuscules.
    • Si vous n'êtes pas sûr du prénom ou de l'orthographe exacte, vous pouvez utiliser un astérisque (*). Exemple : "*ornelis de b*r" trouve à la fois "cornelis de boer" et "kornelis de buur".
    • Il est impossible d'introduire des caractères autres que ceux de l'alphabet (ni signes diacritiques tels que ö ou é).



    Visualiser une autre relation

    Les sources

    1. Doopboek Herv. gem. Schiermonnikoog 1718-1811
    2. huwelijksacte Albert Ekamp/Auktje Koster (1826)
    3. huwelijksacte Cornelis Gabbes/Trijntje Onnes (1813)
    4. kranten.kb.nl
    5. Trouwregister Hervormde gemeente Schiermonnikoog 1718-1811

    Des liens dans d'autres publications

    On rencontre cette personne aussi dans la publication:

    Événements historiques

    • La température le 11 novembre 1784 était d'environ 9,0 °C. Le vent venait principalement de l'/du sud-sud-ouest. Caractérisation du temps: betrokken. Source: KNMI
    • En l'an 1784: Source: Wikipedia
      • 8 janvier » cession de la Crimée par les Ottomans à la Russie.
      • 14 janvier » ratification par le Congrès des États-Unis du traité de Paris.
      • 28 août » Tremblement de terre en Haïti.
      • 11 décembre » tremblement de terre en Haïti.
    • La température le 12 décembre 1784 était d'environ 1,0 °C. Le vent venait principalement de l'/du nord-nordest. Caractérisation du temps: betrokken. Source: KNMI
    • En l'an 1784: Source: Wikipedia
      • 8 janvier » cession de la Crimée par les Ottomans à la Russie.
      • 14 janvier » ratification par le Congrès des États-Unis du traité de Paris.
      • 28 août » Tremblement de terre en Haïti.
      • 11 décembre » tremblement de terre en Haïti.
    • La température le 7 octobre 1810 était d'environ 14,0 °C. Le vent venait principalement de l'/du ouest-sud-ouest. Caractérisation du temps: half bewolkt. Source: KNMI
    •  Cette page est uniquement disponible en néerlandais.
      De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
    • En l'an 1810: Source: Wikipedia
      • 2 avril » Napoléon épouse Marie-Louise d'Autriche.
      • 9 juillet » Napoléon annexe la Hollande et la divise en sept départements français.
      • 20 juillet » Florero de Llorente, première indépendance de la Colombie.
      • 15 septembre » «Grito de Dolores» (Guanajuato), appel à la sédition contre les autorités soumises aux ordres de Joseph Bonaparte en Nouvelle-Espagne.
      • 13 décembre » le littoral de la mer du Nord, dont le duché d'Oldenbourg, le Nord de Hanovre, Brême, Hambourg et Lübeck, est annexé par Napoléon I.
      • 31 décembre » les Anglais occupent la Guadeloupe.
    • La température le 29 mars 1834 était d'environ 10,0 °C. Le vent venait principalement de l'/du ouest. Caractérisation du temps: half bewolkt zwaar bui. Source: KNMI
    •  Cette page est uniquement disponible en néerlandais.
      De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
    • En l'an 1834: Source: Wikipedia
      • La population des Pays-Bas était d'environ 2,9 millions d'habitants.
      • 17 février » |les États-Unis et l'Espagne signent la convention «Van Ness» réglant les conflits territoriaux.
      • 24 février » le général Desmichel signe, sans l'avis du gouvernement français, un traité avec le chef berbère Abd el-Kader qui reconnaît à ce dernier le titre de commandeur des croyants et la souveraineté sur le beylik d'Oran, à l'exclusion des villes d'Oran, d'Arzew et de Mostaganem.
      • 15 avril » fin de la deuxième révolte des Canuts.
      • 1 mai » en Belgique, la loi du 1 mai 1834 est sanctionnée par le roi. Ce texte, qui prévoit la création d'un réseau se dirigeant vers les quatre points cardinaux et desservant la plupart des provinces du pays. Il s'agit de l'acte fondateur des chemins de fer belges.
      • 28 octobre » la bataille de Pinjarra, qui a lieu à Pinjarra, en Australie-Occidentale, se termine par le massacre de plusieurs aborigènes.
      • 20 novembre » fondation de l'Université libre de Bruxelles par Théodore Verhaegen.
    

    Même jour de naissance/décès

    Source: Wikipedia

    Source: Wikipedia


    Sur le nom de famille Onnes

    • Afficher les informations que Genealogie Online a concernant le patronyme Onnes.
    • Afficher des informations sur Onnes sur le site Archives Ouvertes.
    • Trouvez dans le registre Wie (onder)zoekt wie? qui recherche le nom de famille Onnes.

    La publication Het Eiland Schiermonnikoog a été préparée par .contacter l'auteur
    Lors de la copie des données de cet arbre généalogique, veuillez inclure une référence à l'origine:
    H. Hamersma, "Het Eiland Schiermonnikoog", base de données, Généalogie Online (https://www.genealogieonline.nl/het-eiland-schiermonnikoog/I20593.php : consultée 6 juin 2024), "Remke Jans Onnes (1784-1834)".