Gerrit de Klark en voorgeslacht » Jacobus "Jacob" de Klark (1804-1857)

Données personnelles Jacobus "Jacob" de Klark 


Famille de Jacobus "Jacob" de Klark

Il est marié avec Jacoba Wassink.

L'autorisation pour le mariage a été obtenu le 18 avril 1835 à Zutphen, Gelderland, Nederland.Source 10

Ils se sont mariés le 1 mai 1835 à Zutphen, Gelderland, Nederland, il avait 30 ans.Source 11

Het voorgenomen huwelijk van Jacobus de Klark en Jacoba Wassink werd afgekondigd op 19 en 26 april 1835 te Zutphen en Brummen. Jacoba Wassink woonde in Brummen.
Getuigen bij het huwelijk van Jacobus de Klark en Jacoba Wassink waren Gerrit Jan Langenberg, oud 43 jaar, Harmen Lebbink, oud 30 jaar, Matthijs Jochems, oud 38 jaar en Johannes Bernardus van Baar, oud 33 jaar, allen scheepstimmermansgezellen en wonende te Zutphen, niet verwant aan bruidegom of bruid.
De moeder van de bruidegom en de vader van de bruid waren aanwezig en verleenden toestemming.
De naam van de vader van de bruidegom werd in de overlegde stukken verschillend geschreven, doch partijen verklaarden onder aanbod van een eed dat geen ander persoon bedoeld werd. De ware naam van de vader zou zijn Willem de Klark.
Overlegd werden akte van huwelijksafkondiging, certificaat van afkondiging der gemeente Brummen, geboorteakten van het bruidspaar, overlijdensakten van de vader van de bruidegom en de moeder van de bruid en een certificaat van de Natinale Militie dat de bruidegom aan zijn verlichtingen voldaan had.
Het huwelijk werd voltrokken door Cornelis Anne baron Mackay, wethouder, des voormiddags om 11 uur.

Toestemming voor dit huwelijk is 18 april 1835 verkregen te Zutphen, Gelderland, Nederland.

Enfant(s):



Notes par Jacobus "Jacob" de Klark

Uit het stamboek van het 5e Regiment Infanterie 1823-1824:
Nr. 11291 De Clark, Jacobus. Vader Wilhelmus, moeder Jacoba le Bruin. Geboren te Zutphen den 25 Augustus 1804. Laatst gewoond te Zutphen.
Bij zijne aankomst bij het korps, lang 1 ellen, 5 palmen, 8 duimen, 2 strepen. ( 1582 mm).
Signalement: aangezigt ovaal; voorhoofd rond; oogen blaauw; neus klein; mond ordinair; kin rond; haar blond; wenkbraauwen idem; merkbare teekenen geene.
Op den 1e Maart 1824 ingedeeld als milicien voor den tijd van vijf jaren, zijnde loteling van de reserve van 1824 uit de Provincie Gelderland, Gemeente Zutphen onder nr. 62/1823. Fuselier 1 Maart 1824.
Op den 10 Maart 1829, wegens EvD ( expiratie van dienst) gepasporteerd ingevolge min. aut. van den 3en dito. La A.

Nationale Millitie.
PROVINCIE GELDERLAND.
CERTIFICAAT.
DE STAATSRAAD, GOUVERNEUR DER PROVINCIE GELDERLAND, verklaart, dat Clark Jacobus de, geboren te Zutphen den 25 Augs. 1804, van beroep scheepstimmermansgezel, zoon van Wilhelmus en van Jacoba le Bruijn, overl., binnen de Gemeente van Zutphen voor deNationale Militie is ingeschreven, dat aan hem vervolgens bij de loting is ten deele gevallen het nommer 62, hij vervolgens door den Militie-Raad, zitting gehouden hebbende te Zutphen, uit hoofde van te zijn onder de maat voor 1 jaar is vrijgesteld zijnde hij in 1824 ingelijfd bij de 5e Afd. Infanterie, en na vijfjarige dienst behoorlijk ontslagen.
Gegeven te ARNHEM, den 10 April 1835.
De Staatsraad, Gouverneur der Provincie,
(get.) van Kell
Signalement.
Lengte 1 El 575 Strepen; aangezigt ovaal; voorhoofd rond; oogen blauw; neus ord.; mond id.; kin rond; haar blond; wenkbraauwen bruin; merkbare teekenen geen; Handteekening J.de Klark. Geregistreerd nr. 1104.

Jacobus de Klark en zijn vrouw leenden onder hypothecair verband op 28 november 1846 van Arnoldus Gerardus Huender, vroeger scheepstimmerman, later houtkoper, ? 400,-- tegen 5% rente 'sjaars. Als zekerheid verbonden zij hun huis en erve aan de Barlheze B106, kadastraal sectie F, nr 752. Akte verleden voor notaris Mr. Willem Jan Carel Putman Cramer.
Op 4 augustus 1853 verkocht Huender zijn vordering aan Gerrit van Barrelo, gepensioneerd onderofficier, Ridder der Militaire Willemsorde, wonende te Brummen.
Op deze datum leenden Jacobus en Jacoba van deze Gerrit van Barrelo nog ? 1000,-- onder dezelfde voorwaarden en met dezelfde zekerheidstelling als de eerste lening. Akte verleden voor notaris Mr. Derk Evekink.

Hypotheekakte ten laste van Jacobus de Klark en Jacoba Wassink
Voor Mr. Derk Evekink, Notaris des Arrondissements Zutphen, Provincie Gelderland, standplaats hebbende te Zutphen en in tegenwoordigheid van nagenoemde en medeondergeteekende getuigen
Compareerden Jacobus de Klark, scheepstimmermansgezel en diens huisvrouw Jacoba Wassink, buiten beroep, te zamen wonende te Zutphen, de vrouw in deze onder bijstand en magtiging van haren man, beide aan den Notaris bekend.
Dewelke erkenden wegens aan hen ter leen gegeven gelden bij wege van voldane verbindtenis wel en deugdelijk schuldig te zijn aan Gerrit van Barrelo, gepensioneerd onderofficier, Ridder der Militaire Willemsorde, wonende onder Brummen, op het passeren dezer tegenwoordig, aan den Notaris bekend en die erkentenis onder alle na te melden voorwaarden accepterende eene kapitale som van een duizend gulden Nederlandsch Courant tevens onder solidariteit als voren aannemende gezegd kapitaal te rekenenvan den eersten Mei jongstleden jaarlijks en alzoo voor het eerst op primo Mei achttienhonderd vierenvijftig te zullen verrenten op den voet van vijf percent en zulks tot aan de werkelijke herlegging toe, die telken jare op den verschijndag der rentezal mogen of moeten geschieden mits aan de eene of andere zijde minstens drie maanden te voren opzegging zij gedaan, wijders onder de bepaling dat bij nalatigheid in de rentebetaling langer dan zes weken na den eenen of anderen verschijndag of ook bij niet nakoming der straks te melden bedingen van brandverwaarborging of eindelijk bij geheele of gedeeltelijke vervreemding van het hierna verhypothekeerde, de geldschieter bevoegd zal zijn om ten allen tijde veertien dagen na gedane opzegging het kapitaal met de rente dan te goede op te vorderen, hoedanige opvordering insgelijks ten allen tijde doch zonder eenige opzage zal kunnen geschieden zoodra het verhypothekeerde geheel of gedeeltelijk door derden, uit wat oorzaak ook, mogt worden inbeslag genomen, zullende om hen comparanten debiteuren in welk opzigt ook te stellen in staat van verzuim ten allen tijde genoegzaam wezen enkel tijdsverloop zonder tusschenkomst van sommatie of dergelijke acte; voorts ter erlanging van hoofdsom ofrente nimmer eenige voorlopige regtsvordering buiten een eenvoudig handschrift tot betaling nodig zijn en eindelijk geene voldoening van hoofdsom of rente ooit behoeven aangenomen te worden anders dan in goede op?sRijks kantoren gangbare munt,speciën, kosteloos ter woonstede van den geldschieter.
En verklaarden wijders de comparanten debiteuren, tot meerdere zekerheid van gezegd kapitaal, den daarvan te verschijnen rente en eventueel bijkomende kosten, bij deze tot een speciaal hypotheek en onderpand te stellen hun eigendommelijk huis en erve in de Barlhezestraat te Zutphen, gemerkt Letter B, nommer 106, kadastraal bekend Sectie F nommer 752 groot zes en vijftig ellen, zijnde naar der debiteuren uitdrukkelijke verklaring tot heden met geen ander of verder hypotheek bezwaard dan met eenkapitaal groot vierhonderd gulden mede ten behoeve van den geldschieter in deze krachtens acte van cessie en transport op heden voor den ondergeteekenden Notaris in bijzijn van getuigen gepasseerd behoorlijk geregistreerd [?.]vooi goed.
En is omtrent het onderwerpelijke verband verder overeengekomen dat de debiteuren geene overeenkomsten van verhuring of genotsafstand van het verhypothekeerde zullen mogen aangaan buiten schriftelijke toestemming van den geldschieter, noch ooit eenige vooruitbetaling van huurpenningen zullen mogen bedingen, zullende alle met een of ander strijdige overeenkomsten worden beschouwd als van regtswege nietig en van onwaarde.
Dat zij de verhypothekeerde gebouwen onafgebroken tegen brandschade zullen moeten verwaarborgd houden en eene der binnen dit Rijk gevestigde solide brandwaarborgmaatschappijen en van de voortduring dier verwaarborging jaarlijks bij de betaling derrente zullen moeten doen blijken door het overleggen der kwitantie van de alsdan ?t laatst verschenen premie van verwaarborging, zullende de polis of acte van aandeel moeten worden in bewaring gelegd bij den geldschieter, die bij onverhoopte brandschade bevoegd zal zijn de verzekeringspenningen in plaats der onderzetting te doen treden, en daarin, zo voor alsdan dat het beloop van de onderwerpelijke en voorschreven hypothecatie wordt gesurrogeerd bij deze.
Dat eindelijk de geldschieter gelijk mede zijne erven en of regtverkrijgenden als naar der debiteuren voormelde verklaring, eersten geschreven schuldeischer, bij vrijwillige verkooping van het verhypothekeerde, aan zijde der debiteuren, zich aan geene zuivering of rangregeling van hypotheken zal hebben te onderwerpen en bij gebreke van behoorlijke voldoening der hoofdsom of der verschuldigde rente onherroepelijk zal zijn germagtigd het verbondene in het openbaar te doen verkoopen, teneinde uitde opbrengst te verhalen zoowel de hoofdsom als de renten en kosten.
Tenslotte verklaarden de debiteuren voor de executie dezer onherroepelijk domicilie te kiezen aan het bij deze verhypothekeerde huis en erve, ten effecte als volgens de wet en voor hunne rekening te nemen alle kosten en regten, waartoe deze acte metal den aankleve van dien immer aanleiding moge geven die der aan den geldschieter uit te geven Eerste Grosse speciaal daaronder begrepen.
Waarvan Acte:
Gedaan en verleden te Zutphen ten kantore des ondergeteekenden Notaris aldaar den vierden Augustus achttienhonderd drie en vijftig in tegenwoordigheid van Franciscus Ensing, schoenmaker, en Jan Derk de Wilde, zadelmaker, beide wonende te Zutphen alsgetuigen, dewelke met de comparanten en den Notaris de tegenwoordige in des Notaris bezit en bewaring gebleven Minute onmiddellijk na gedane voorlezing hebben geteekend.
F. Ensing J. de Klark
J.D. de Wilde J.Wassink
G. van Barrelo
D.Evekink, Notaris
? 1000,-- 1% ? 10,--
38 opc ? 3,80
?13,80
Geregistreerd te Zutphen den vijfden Augustus achttienhonderd drie en vijftig deel acht en veertig folio honderd negentig recto vak zeven en verder.
Twee bladen met twee renvoijen. Ontvangen tien gulden voor regt makende met de acht en dertig opcenten dertien gulden en tachtig cent.
De Ontvanger a.i.
w.g. Timmerman

Jacob was op 12 augustus 1857 getuige bij het huwelijk van zijn nicht Sophia Johanna Wolters.

Avez-vous des renseignements supplémentaires, des corrections ou des questions concernant Jacobus "Jacob" de Klark?
L'auteur de cette publication aimerait avoir de vos nouvelles!


Barre chronologique Jacobus "Jacob" de Klark

  Cette fonctionnalité n'est disponible que pour les navigateurs qui supportent Javascript.
Cliquez sur le nom pour plus d'information. Symboles utilisés: grootouders grand-parents   ouders parents   broers-zussen frères/soeurs   kinderen enfants

Avec la recherche rapide, vous pouvez effectuer une recherche par nom, prénom suivi d'un nom de famille. Vous tapez quelques lettres (au moins 3) et une liste de noms personnels dans cette publication apparaîtra immédiatement. Plus de caractères saisis, plus précis seront les résultats. Cliquez sur le nom d'une personne pour accéder à la page de cette personne.

  • On ne fait pas de différence entre majuscules et minuscules.
  • Si vous n'êtes pas sûr du prénom ou de l'orthographe exacte, vous pouvez utiliser un astérisque (*). Exemple : "*ornelis de b*r" trouve à la fois "cornelis de boer" et "kornelis de buur".
  • Il est impossible d'introduire des caractères autres que ceux de l'alphabet (ni signes diacritiques tels que ö ou é).



Visualiser une autre relation

Les sources

  1. Doopboek Nederduits Gereformeerde kerk Zutphen
  2. Geboorteakte dochter Wilhelmina Jacoba Sophia
  3. Geboorteakte Jacobus Antonie
  4. Geboorteakte Hendrik Martinus
  5. Geboorteakte Anthonie Adriaan
  6. Geboorteakten Gerrit Jan Hendrikus en Hendrika Gerharda
  7. Overlijdensakte Jacobus de Klark
  8. Overlijdensakte gemeente Zutphen. Akte nr. 361.
  9. Overlijdensakte.
  10. Brief in huwelijksbijlagen.
  11. Huwelijksakte gemeente Zutphen. Akte nr. 35.

Des liens dans d'autres publications

On rencontre cette personne aussi dans la publication:

Événements historiques

  • La température le 25 août 1804 était d'environ 13,0 °C. Le vent venait principalement de l'/du nord-nordest. Caractérisation du temps: winderig omtrent helder bui. Source: KNMI
  •  Cette page est uniquement disponible en néerlandais.
    De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
  • En l'an 1804: Source: Wikipedia
    • 1 janvier » indépendance de Haïti.
    • 14 février » premier soulèvement serbe après plus de trois cents ans d’occupation ottomane. Il fut écrasée en 1813, mais la répression qui s’ensuivit donna lieu au Second soulèvement serbe de 1815 qui conduisit à l’autonomie puis à l’indépendance de la Serbie.
    • 10 mars » journée des trois drapeaux, cérémonie qui formalise la vente de la Louisiane.
    • 21 mars » |exécution du duc d'Enghien dans les fossés du château de Vincennes.
    • 18 mai » Constitution de l'an XII, en France.
    • 11 juillet » duel Hamilton-Burr.
  • La température le 26 août 1804 était d'environ 14,0 °C. Le vent venait principalement de l'/du nord-nordest. Caractérisation du temps: zeer betrokken. Source: KNMI
  •  Cette page est uniquement disponible en néerlandais.
    De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
  • En l'an 1804: Source: Wikipedia
    • 1 janvier » indépendance de Haïti.
    • 14 février » premier soulèvement serbe après plus de trois cents ans d’occupation ottomane. Il fut écrasée en 1813, mais la répression qui s’ensuivit donna lieu au Second soulèvement serbe de 1815 qui conduisit à l’autonomie puis à l’indépendance de la Serbie.
    • 17 mars » à Weimar, le poète et dramaturge Friedrich von Schiller fait représenter Guillaume Tell, drame en cinq actes, inspiré de la Chronique suisse de Gilg Tschudi.
    • 21 mars » |exécution du duc d'Enghien dans les fossés du château de Vincennes.
    • 18 mai » Constitution de l'an XII, en France.
    • 2 décembre » en la cathédrale Notre-Dame de Paris, en présence du pape Pie VII, du corps diplomatique et de sa famille, a lieu le sacre du Premier consul Napoléon Bonaparte — proclamé empereur des Français par le senatus-consulte du 18 mai précédent — et de son épouse Joséphine de Beauharnais.
  • La température le 1 mai 1835 était d'environ 10,0 °C. Le vent venait principalement de l'/du nord-est. Caractérisation du temps: half bewolkt. Source: KNMI
  •  Cette page est uniquement disponible en néerlandais.
    De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
  • En l'an 1835: Source: Wikipedia
    • La population des Pays-Bas était d'environ 2,9 millions d'habitants.
    • 18 janvier » bataille de Miñarica.
    • 24 mars » dans l'Empire ottoman, le sultan accorde à l'Angleterre «la liberté entière pour le commerce de la soie en Syrie» une disposition que Muhammad-Ali, pacha d'Égypte, refuse d'appliquer.
    • 5 mai » en Belgique, inauguration de la ligne de chemin de fer Bruxelles-Malines, premier trajet pour voyageurs en Europe continentale.
    • 17 octobre » création de la Texas Ranger Division.
    • 16 décembre » début du Grand Incendie de New York.
    • 28 décembre » début de la 2guerre séminole en Floride, déclenchée par le chef séminole Osceola.
  • La température le 15 octobre 1857 était d'environ 12,4 °C. Le taux d'humidité relative était de 96%. Source: KNMI
  •  Cette page est uniquement disponible en néerlandais.
    De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
  • Du 1 juillet 1856 au 18 mars 1858 il y avait aux Pays-Bas le cabinet Van der Brugghen avec comme premier ministre Mr. J.L.L. van der Brugghen (protestant).
  • En l'an 1857: Source: Wikipedia
    • La population des Pays-Bas était d'environ 3,3 millions d'habitants.
    • 6 mai » la Compagnie britannique des Indes orientales dissout le 34régiment d'infanterie bengalais à la tête duquel le cipaye Mangal Pandey avait lancé un récent soulèvement contre l'occupant britannique. Celui-ci devient le premier martyr de la révolte des cipayes.
    • 11 mai » les rebelles indiens arrachent Delhi aux Britanniques (révolte des cipayes).
    • 11 septembre » massacre de Mountain Meadows lors de la guerre de l'Utah.
    • 28 décembre » les troupes franco-britanniques bombardent Canton.
    • 29 décembre » occupation de Canton par un corps expéditionnaire franco-britannique.
    • 31 décembre » Ottawa est choisie comme capitale de la colonie du Canada-Uni par la reine Victoria.


Même jour de naissance/décès

Source: Wikipedia

Source: Wikipedia


Sur le nom de famille De Klark

  • Afficher les informations que Genealogie Online a concernant le patronyme De Klark.
  • Afficher des informations sur De Klark sur le site Archives Ouvertes.
  • Trouvez dans le registre Wie (onder)zoekt wie? qui recherche le nom de famille De Klark.

Lors de la copie des données de cet arbre généalogique, veuillez inclure une référence à l'origine:
J.A.J.de Klark, "Gerrit de Klark en voorgeslacht", base de données, Généalogie Online (https://www.genealogieonline.nl/gerrit-de-klark-en-voorgeslacht/I886.php : consultée 11 juin 2024), "Jacobus "Jacob" de Klark (1804-1857)".