Familieboek Ort » Albertine Corrie (Tineke) Ort (1924-2019)

Persoonlijke gegevens Albertine Corrie (Tineke) Ort 


Gezin van Albertine Corrie (Tineke) Ort

Zij is getrouwd met Philip Pierre Robert (Bob) Kruis.

Zij zijn getrouwd op 6 december 1949 te Djakarta, zij was toen 25 jaar oud.Bron 2

Tineke Ort en Bob Kruis verloofden zich op 30 juli 1949 te Batavia (Djakarta) Ind. Uit het huwelijk van Tineke Ort en Bob Kruis kwamen drie kinderen voort, waarvan één (van een tweeling) Elisabeth Maria op 19 jarige leeftijd aan een hartafwijking is overleden.

Kind(eren):



Notities over Albertine Corrie (Tineke) Ort

Van haar 4e tot haar 8e jaar is Tineke bij haar vader in Davos geweest. Is daar aanvankelijk opgevoed door de manager van het sanatorium/pension, mevr. Oldenboom, waar haar vader werd behandeld. Na het tweede huwelijk van haar vader is zij weer bij haar vader gaan wonen in de tweede helft van 1930. Door onenigheid met de tweede echtgenote van haar vader is zij uit huis gezet, wederom opgevangen door mevr.Grietje Oldenboom (leeftijd ca. 50 jaar). Door toedoen van Grietje Oldenboom is Tineke bij haar moeder, die met verlof in Nederland den Haag was, terugebracht. Haar moeder woonde met haar nieuwe gezin in het voormalig Nederlands Indië. Met haar 13e jaar is Tineke in Australië op school gegaan. Door de oorlogsdreiging is zij teruggehaald naar het voormalig Nederlands Indië, vlak voor het uitbreken van de oorlog met de Jappen. Haar moeder en zusjes woonden toen in Batoe/Malang (Java) en hadden inmiddels een Melkerij. Het lukte haar moeder, met de kinderen, uit het Jappenkamp te blijven. Ze moesten wel de Melkerij verlaten. Zij vonden een onderkomen in de naastgelegen Kampong. Na capitulatie van de Jappen ging haar moeder haar man, die wel was geïnterneerd door de Jappen, zoeken. Tijdens de afwezigheid van hun moeder werden de drie dochters geïnterneerd door de Indonesiërs (Bersiaptijd). Na de Bersiap periode is het gezin herenigd en heeft Tineke haar school afgemaakt. Zij heeft vervolgens haar man Bob Kruis leren kennen. In 1952 moesten zij Indonesië verlaten en zijn via Nederland in 1957 naar Amerika (USA) geëmigreerd, alwaar zij nog steeds woont. Het gezin en de kinderen zijn Amerikaan geworden.

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Albertine Corrie (Tineke) Ort?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Tijdbalk Albertine Corrie (Tineke) Ort

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Voorouders (en nakomelingen) van Albertine Corrie (Tineke) Ort


    Toon totale kwartierstaat

    Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

    • Of u kleine letters of hoofdletters intypt maak niet uit.
    • Wanneer u niet zeker bent over de voornaam of exacte schrijfwijze dan kunt u een sterretje (*) gebruiken. Voorbeeld: "*ornelis de b*r" vindt zowel "cornelis de boer" als "kornelis de buur".
    • Het is niet mogelijk om tekens anders dan het alfabet in te voeren (dus ook geen diacritische tekens als ö en é).

    Verwantschap Albertine Corrie (Tineke) Ort



    Visualiseer een andere verwantschap

    Bronnen

    1. Dochter Monique Kruis
    2. Van Tineke Kruis - Ort zelf.

    Historische gebeurtenissen

    • De temperatuur op 27 november 1924 lag tussen 3,8 °C en 12,0 °C en was gemiddeld 8,5 °C. Er was 5,7 uur zonneschijn (69%). De gemiddelde windsnelheid was 5 Bft (vrij krachtige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
    • Koningin Wilhelmina (Huis van Oranje-Nassau) was van 1890 tot 1948 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
    • Van 19 september 1922 tot 4 augustus 1925 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck II met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
    • In het jaar 1924: Bron: Wikipedia
      • Nederland had zo'n 7,2 miljoen inwoners.
      • 3 februari » Canada verslaat de Verenigde Staten met 6-1 in de finale van het Olympisch ijshockeytoernooi in Chamonix-Mont-Blanc, en prolongeert daarmee tevens de wereldtitel.
      • 16 april » De eerste radio-uitzending via de draadomroep. De Matthäus Passion wordt uitgezonden.
      • 7 juli » Tijdens de Olympische Zomerspelen in Parijs wint de Britse atleet Harold Abrahams goud op de 100 meter.
      • 12 oktober » Oprichting van de Colombiaanse voetbalbond, de Federación Colombiana de Fútbol.
      • 30 oktober » Wereldspaardag is 30 oktober 1924 in het leven geroepen op het eerste internationale spaarbankcongres van de Wereldvereniging van Spaarbanken in Milaan, Italië. De dag is bedoeld om mensen wereldwijd bewust te maken van het belang van sparen.
      • 2 november » Het Uruguayaans voetbalelftal wint voor de vijfde keer de Copa América door in de slotwedstrijd met 0-0 gelijk te spelen tegen naaste belager Argentinië.
    • De temperatuur op 6 december 1949 lag tussen 3,9 °C en 9,2 °C en was gemiddeld 5,6 °C. Er was 0.8 mm neerslag gedurende 1,8 uur. Er was 0.2 uur zonneschijn (3%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
    • Koningin Juliana (Huis van Oranje-Nassau) was van 4 september 1948 tot 30 april 1980 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
    • Van 7 augustus 1948 tot 15 maart 1951 was er in Nederland het kabinet Drees - Van Schaik met als eerste ministers Dr. W. Drees (PvdA) en Mr. J.R.H. van Schaik (KVP).
    • In het jaar 1949: Bron: Wikipedia
      • Nederland had zo'n 9,9 miljoen inwoners.
      • 11 mei » De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties verleent met resolutie 273 het lidmaatschap van de VN aan Israël.
      • 11 mei » Siam verandert zijn naam in Thailand.
      • 11 juli » Het Cypriotisch voetbalelftal speelt de eerste interland uit de geschiedenis. De ploeg verliest in Tel Aviv met 3-1 van Israël.
      • 29 augustus » Het Koningin Wilhelminafonds voor Kankerbestrijding wordt opgericht.
      • 13 september » Beëdiging van Theodor Heuss als eerste bondspresident van West-Duitsland.
      • 28 september » Oprichting van de Colombiaanse voetbalclub Cúcuta Deportivo.
    

    Dezelfde geboorte/sterftedag

    Bron: Wikipedia

    Bron: Wikipedia


    Over de familienaam Ort

    • Bekijk de informatie die Genealogie Online heeft over de familienaam Ort.
    • Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over Ort.
    • Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam Ort (onder)zoekt.

    De publicatie Familieboek Ort is opgesteld door .neem contact op
    Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
    Roger Ort, "Familieboek Ort", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/familieboek-ort/I532.php : benaderd 6 mei 2024), "Albertine Corrie (Tineke) Ort (1924-2019)".