Genealogie Meeldijk » Adrianus MEELDIJK (1875-1959)

Persönliche Daten Adrianus MEELDIJK 


Familie von Adrianus MEELDIJK

Er ist verheiratet mit Johanna van der SNOEK.

Sie haben geheiratet am 27. Dezember 1900 in Vlaardingen, er war 25 Jahre alt.Quelle 3

Getuige: Nicolaas van de Kraan wonende te Maassluis, bakker, 25 jr.
Getuige: Dingeman van der Windt, zeeman, 32 jr. behuwd broeder van de bruid.
Getuige: Willem Adrianus van der Baars, fondsbode, 36 jr. behuwd broeder van de bruid.
Getuige: Jacob Borst, fustkuiper, 27 jr. behuwd broeder van de bruid.
Huwelijk is op de 16e en 23 december afgekondigd.

Kind(er):

  1. Arie MEELDIJK  1905-1906
  2. Cornelis MEELDIJK  1905-1906
  3. Cornelis Arie MEELDIJK  1907-1987 
  4. Arie MEELDIJK  1909-1931
  5. Adrianus MEELDIJK  1911-1912
  6. Cornelia MEELDIJK  1911-1951
  7. Adrianus MEELDIJK  1917-1977 


Notizen bei Adrianus MEELDIJK

NATI Nederlandse
Getuigen bij geboorte aangifte: Cornelis van Rhee, nachtwaker, 51 jr. en Anthonie Verniel, doodgraver, 36 jr. Geboren te Zuid-Beijerland in Wijk b nr. 64.
Bij huwelijk in 1900 is hij fabrieksarbeider.
Bij overlijden Cornelis (1906), Arie(1906) en Adrianus (1912) is hij fabrieksarbeider.
Bij overlijden Arie (1931) is hij koopman.
--
Fabrieksarbeider (ruim 25 jaar) op de melkfabriek De Hollandia in Vlaardingen waar hij op jonge leeftijd (14 jr.?) is gaan werken. Op 22 februari 1874 woonden zijn ouders in huisnummer 103 te Nieuw-Beijerland. In zijn geboorteakte van 20 mei 1875 staat dat hij in Zuid-Beijerland geboren is. Woonde vervolgens (vanaf tussen augustus 1876 en november 1877) in Vlaardinger Ambacht aan de Vlaardingscheweg nummer 21a (wijk B), dit is de weg van Emaus naar Kethel.
Hij woonde tijdens de geboorte van Adriana Kornelia (1902) aan de Steijnstraat te Vlaardingen en is dan fabrieksarbeider.
Hij woonde (vanaf 3 mei 1939) aan de Catsstraat 9 te Vlaardingen, (vanaf 14 juli 1941) het 's-Gravendijkplein 50 en (vanaf 25 juni 1952) de Sweelinckstraat 180 te Vlaardingen.
Na zijn werkzaamheden op de Hollandia Fabriek is hij een boter- en kaashandel begonnen. Eerst met paard en wagen en daarna met een (bestel)auto (T Ford). Ook had hij een zuivelwinkel aan de Catsstraat. Daarna heeft hij tot ongeveer 1943 een straatmelkhandel in Vlaardingen gehad. Zoon C.A. Meeldijk had toen de zuivelwinkel (boter- en kaas) en later een winkel aan de 1e Wandeloorddwarsstraat te Rotterdam
Had een moeilijk te genezen beenwond en is overleden als gevolg van griep. Begraven vanuit de Sweelinckstraat 180 op de Gemeentelijke Begraafplaats Emaus 8, 3135 JC te Vlaardingen.
Was aanvankelijk Nederlands Hervormd en later Gereformeerde Bond.
Adrianus en Johanna zijn begraven op begraafplaats Emaus in Vlaardingen. Vak: West P2e kl. nr. 21.
--
Over de Steinstraat.
Klaas Zonneveld: Geboren 4 februari 1901 te Maasland. Hij heeft jarenlang samen met zijn vrouw Stien een melk-boter-kaas-eieren-enz. winkel gehad in Vlaardingen (hoek Steinstraat-Oranjestraat). Klaas reed dan met motorkerrie (bakfiets) door Vlaardingen. Toen Stien besmet werd met TB en moeilijk kon lopen zijn zij verhuisd naar de de Van Baarlestraat, waar Klaas op 12 november 1976, 75 jaar oud, is overleden. Hij is begraven in zijn geboortedorp Maasland. Zijn vrouw Stien is overleden in het verpleeghuis Zonnehuis te Vlaardingen en is bij Klaas in het graf in Maasland begraven (bron: een nicht van Klaas).
Waarschijnlijk hebben deze mensen deze winkel van Adrianus overgenomen en is zelf in de Catsstraat gaan wonen.
.
VLAARDINGEN - Iedere maand publiceert Groot Vlaardingen in samenwerking met de historische Vereniging Vlaardingen een historische foto. De lezer mag het verhaal achter de foto vertellen.
Voor Nel de Graaf-Poot en Atie Witsenburg-Poot was het niet moeilijk de vorige herinneringsfoto. Beiden zijn dochters van de gebroeders Piet en Bas Poot, die aan de Gedempte Biersloot 78, hoek Cronjéstraat een bloemenzaak runden. Atie heeft nog met haar ouders boven de zaak gewoond. Tijdens de stadssanering in de zestiger jaren werd de gehele bebouwing in die buurt afgebroken. Aan de Goudsesingel en aan de Markgraaflaan zien we daarna de broers Piet en Bas Poot terug met een bloemenzaak. Toch kwamen de meeste herinneringen uit de tijd voor daar een bloemenzaak was. Ook de daarachter gelegen straten als de Krugerstraat, de Steinstraat en de De Wetstraat zien velen nog voor zich. De Transvaalbuurt werd het genoemd. Velen herinneren zich nog de schoenmakerij van broer en zus Frings in het pand. Jan Keizerwaard bracht er als jongen vaak zijn schoenen, als die na een potje straatvoetbal open neuzen hadden. ‘Leeuwenbekies’ noemde de Vlaardingers dit. Mw. Nierop-Ketting kende de schoenmaker ook goed, zij woonden met hun gezin van 1925 tot 1932 naast de winkel aan de Gedempte Biersloot. Ook mw. J. Bouwman-Verboon kan er over mee praten, zij woonde in de Cronjéstraat tegenover de winkel “broer en zus waren goede schoenherstellers.” Beiden herinneren zich nog de vele winkels die daar in de buurt waren. In een ervan zat melkboer Klaas Sonneveld, waar C. van den Berg op maandagmiddag een fles gortenpap ging kopen. Zij aten het als toetje met stroop er doorheen. Het gezin woonde in de Cronjéstraat op nr. 10 en hij weet nog dat uit het raampje onder het schuine dak altijd onder etenstijd een vrouw uit het raampje hing en ze bij hen naar binnen keek. Toen de Korte Hoogstraat omstreeks 1960 gereed kwam werd het een drukke straat. De buslijnen van de WSM en de RET hadden hun route door de straat, vandaar de stoplichten vertelde de heer A.K. Bot. Volgens Mar de Baan en Cor van Alphen waren het de eerste stoplichten in Vlaardingen. In 1982 introduceerde wethouder Goudriaan het schuin oversteken op het kruispunt.
--
HISTORISCHE CONTEXT
Vlaardingen:
Het Hof
In 1612 kwam de ambachtsheerlijkheid Vlaardingen en Vlaardinger-Ambacht in handen van de rijke Amsterdamse koopman Pieter Gerritszn. van Ruytenburch.
In de driehoekige polder ten oosten van de haven (bestaande uit percelen wei- en akkerland met namen als 'het Louweland'en 'Buytenweyde'), liet hij een nieuw huis bouwen, het zgn. Hof, omringd door fraaie tuinen en stalgebouwen.
Langs de Oude Haven, rond de kop van het 'Toepadt' (Schiedamseweg), verscheen vanaf het midden van de 17e eeuw enigebebouwing, voornamelijk rederswoningen met pakhuizen en andere aan de visserij gerelateerde bedrijfsgebouwen.
Industrie
Alhoewel in 1830 door de gemeente Vlaardingen het grondgebied van de laatste ambachtsheer, Diderik van Leyden Gael, werdaangekocht en stadsuitbreiding naar het oosten daardoor mogelijk werd, kwam deze toch maar aarzelend op gang.
De eerste industrie die daar werd gevestigd, was een kalkbranderij met twee ovens (ter plaatse van het huidigeHVO-terrein). In 1859 werd het eerste lichtgas geproduceerd door de Gasfabriek aan de Hoflaan (ter plaatse van hetHofgebouw).
Aan het Oosterhoofd kwam in 1862 een garancinefabriek waar uit meekrapbladeren rode verfstof werd bereid. Touwslagerij'De Zeevaart' van K.S. van der Brugge werd in 1867 geopend in een langgerekt pand dat vanaf de Oosthavenkade, langs de1e Van Leyden Gaelstraat, doorliep tot aan de latere Binnensingel.
Rederijen aan de Oosthavenkade
De eerste rederij die zich aan de Oosthavenkade vestigde, was 'De Noordzee' in 1867, twee jaar later gevolgd door 'Regtdoor Zee'. Deze rederij bezat pakhuizen ter weerszijden van de kop van de huidige Willem Beukelsznstraat. De hierachtergebouwde arbeidshuisjes stonden - naar de herkomst van de meeste personeelsleden - bekend als de Scheveningsebuurt.
In 1877 werd de Hollandsche Boterfabriek VACCA opgericht door J.W. Muurling, die tevens directeur was van rederij 'HetNoorden'. Na diens faillissement kwam het bedrijf in 1882 uiteindelijk in handen van C.H. Wagenaar Hummelinck, die er devermaarde melkfabriek 'Hollandia' in vestigde.
--
1890-1898. Koningin Emma (20.08.1858 - 20.03.1934). Na het overlijden van haar man Willem III trad Emma op als regentesover haar minderjarige dochter Wilhelmina; zij was geliefd bij het volk; na het overlijden van Willem III ging hetgroothertogdom Luxemburg verloren, doordat de Luxemburgers een beroep deden op de Salische wet (inhoudende dat alleenmannen de troon kunnen opvolgen)

Haben Sie Ergänzungen, Korrekturen oder Fragen im Zusammenhang mit Adrianus MEELDIJK?
Der Autor dieser Publikation würde gerne von Ihnen hören!


Zeitbalken Adrianus MEELDIJK

  Diese Funktionalität ist Browsern mit aktivierten Javascript vorbehalten.
Klicken Sie auf den Namen für weitere Informationen. Verwendete Symbole: grootouders Großeltern   ouders Eltern   broers-zussen Geschwister   kinderen Kinder

Abbildung(en) Adrianus MEELDIJK

Vorfahren (und Nachkommen) von Adrianus MEELDIJK


Mit der Schnellsuche können Sie nach Name, Vorname gefolgt von Nachname suchen. Sie geben ein paar Buchstaben (mindestens 3) ein und schon erscheint eine Liste mit Personennamen in dieser Publikation. Je mehr Buchstaben Sie eingeben, desto genauer sind die Resultate. Klicken Sie auf den Namen einer Person, um zur Seite dieser Person zu gelangen.

  • Kleine oder grosse Zeichen sind egal.
  • Wenn Sie sich bezüglich des Vornamens oder der genauen Schreibweise nicht sicher sind, können Sie ein Sternchen (*) verwenden. Beispiel: „*ornelis de b*r“ findet sowohl „cornelis de boer“ als auch „kornelis de buur“.
  • Es ist nicht möglich, nichtalphabetische Zeichen einzugeben, also auch keine diakritischen Zeichen wie ö und é.

Verwandschaft Adrianus MEELDIJK

Quellen

  1. Akte Burgelijke Stand 30 Zuid-Beijerland
  2. Aktenummer
  3. Akte burgerlijke stand nummer 137 Vlaardingen

Anknüpfungspunkte in anderen Publikationen

Diese Person kommt auch in der Publikation vor:

Historische Ereignisse

  • Die Temperatur am 20. Mai 1875 war um die 12,3 °C. Es gab 1 mm Niederschlag. Der Winddruck war 3 kgf/m2 und kam überwiegend aus Süd-Süd-Westen. Der Luftdruck war 76 cm. Die relative Luftfeuchtigkeit war 77%. Quelle: KNMI
  • Koning Willem III (Huis van Oranje-Nassau) war von 1849 bis 1890 Fürst der Niederlande (auch Koninkrijk der Nederlanden genannt)
  • Von 27. August 1874 bis 3. November 1877 regierte in den Niederlanden die Regierung Heemskerk - Van Lijnden van Sandenburg mit als erste Minister Mr. J. Heemskerk Azn. (conservatief) und Mr. C.Th. baron Van Lijnden van Sandenburg (AR).
  • Im Jahr 1875: Quelle: Wikipedia
    • Die Niederlande hatte ungefähr 4,0 Millionen Einwohner.
    • 3. März » Die Uraufführung der Opéra-comique Carmen von Georges Bizet mit dem Libretto von Henri Meilhac und Ludovic Halévy nach der gleichnamigen Novelle von Prosper Mérimée an der Opéra-Comique in Paris wird vom Publikum kühl aufgenommen. Der Welterfolg des Werkes beginnt erst Monate später.
    • 1. Mai » Knapp zwei Jahre nachdem er bis auf die Grundmauern niedergebrannt ist, wird der neu erbaute Alexandra Palace im Alexandra Park in London wieder für die Öffentlichkeit freigegeben.
    • 7. Mai » Der japanische Gesandte Enomoto Takeaki schließt mit der russischen Regierung den Vertrag von Sankt Petersburg: Die Insel Sachalin wird vollständig russisches Staatsgebiet. Im Gegenzug erhält Japan alle Kurilen-Inseln nördlich der 1855 im Vertrag von Shimoda ausgehandelten Grenze.
    • 1. Juli » Der im Jahr zuvor in Bern unterzeichnete Allgemeine Postvereinsvertrag wird in der Praxis gültig und erleichtert den internationalen Postverkehr.
    • 28. Juli » Bei den Unruhen in Göschenen werden vier italienische Tunnelarbeiter erschossen, nachdem beim Bau des Gotthardtunnels am Vortag ein Streik begonnen hat.
    • 11. November » In Buenos Aires wird der öffentliche Parque Tres de Febrero eingeweiht. Das Gelände gehörte dem früheren Diktator Juan Manuel de Rosas und wurde ihm enteignet.
  • Die Temperatur am 27. Dezember 1900 war um die 6,3 °C. Der Luftdruck war 76 cm. Die relative Luftfeuchtigkeit war 99%. Quelle: KNMI
  • Koningin Wilhelmina (Huis van Oranje-Nassau) war von 1890 bis 1948 Fürst der Niederlande (auch Koninkrijk der Nederlanden genannt)
  • Von 27. Juli 1897 bis 1. August 1901 regierte in den Niederlanden das Kabinett Pierson mit Mr. N.G. Pierson (unie-liberaal) als ersten Minister.
  • Im Jahr 1900: Quelle: Wikipedia
    • Die Niederlande hatte ungefähr 5,1 Millionen Einwohner.
    • 2. Januar » In Wien erscheint die erste Ausgabe der Kronen Zeitung. Herausgeber der neuen Tagesgazette ist Gustav Davis.
    • 2. Juli » Mit dem Start des ersten Zeppelins LZ1 des Grafen von Zeppelin findet am Ufer des Bodensees die erste Fahrt eines Starrluftschiffes statt.
    • 19. Juli » Die Métro Paris wird eingeweiht.
    • 29. Juli » König Umberto I. von Italien wird bei einem Attentat von dem Anarchisten Gaetano Bresci in Monza getötet.
    • 3. August » Harvey Samuel Firestone gründet in Akron die Reifenfirma Firestone Tire & Rubber Company.
    • 23. Dezember » Reginald Fessenden führt die erste drahtlose Sprachübertragung durch.
  • Die Temperatur am 11. April 1959 lag zwischen 3,3 °C und 12,2 °C und war durchschnittlich 7,7 °C. Es gab 10,7 mm Niederschlag während der letzten 3,2 Stunden. Es gab 3,9 Stunden Sonnenschein (29%). Es war schwer bewölkt. Die durchschnittliche Windgeschwindigkeit war 4 Bft (mäßiger Wind) und kam überwiegend aus Süd-Süd-Westen. Quelle: KNMI
  • Koningin Juliana (Huis van Oranje-Nassau) war von 4. September 1948 bis 30. April 1980 Fürst der Niederlande (auch Koninkrijk der Nederlanden genannt)
  • Von 22. Dezember 1957 bis 19. Mai 1959 regierte in den Niederlanden das Kabinett Beel II mit Dr. L.J.M. Beel (KVP) als ersten Minister.
  • Von 19. Mai 1959 bis 24. Juli 1964 regierte in den Niederlanden das Kabinett De Quay mit Prof. dr. J.E. de Quay (KVP) als ersten Minister.
  • Im Jahr 1959: Quelle: Wikipedia
    • Die Niederlande hatte ungefähr 11,3 Millionen Einwohner.
    • 1. Januar » Der kubanische Diktator Fulgencio Batista flieht vor der heranrückenden Rebellenarmee der M-26-7 in die Dominikanische Republik. Fidel Castro steht kurz vor der Machtübernahme in der kubanischen Revolution.
    • 10. Juni » In der ersten Spielzeit des türkischen Profifußballs besiegt Galatasaray Istanbul den Stadtrivalen Fenerbahçe im Final-Hinspiel mit 1:0. Vier Tage später unterliegt der Verein im Rückspiel mit 4:0 und überlässt damit Fenerbahçe den ersten Titel.
    • 31. Juli » Eine Gruppe baskischer Studenten gründet die im Untergrund operierende Widerstandsbewegung Euskadi Ta Askatasuna (ETA), die sich terroristischer Mittel im Kampf gegen die Franco-Diktatur in Spanien bedient und einen unabhängigen Baskenstaat anstrebt.
    • 12. September » In den USA wird von der NBC die erste Folge der Fernsehserie Bonanza ausgestrahlt.
    • 12. September » Theodor Heuss scheidet aus dem Amt des Bundespräsidenten. Sein Nachfolger wird Heinrich Lübke.
    • 13. Oktober » Die USA starten mit einer Juno II-Rakete den Satelliten Explorer7 zur Erforschung der kosmischen Strahlung.
  • Die Temperatur am 15. April 1959 lag zwischen 6,4 °C und 18,2 °C und war durchschnittlich 13,7 °C. Es gab 1,2 mm Niederschlag während der letzten 1,5 Stunden. Es gab 1,0 Stunden Sonnenschein (7%). Es war halb bewölkt. Die durchschnittliche Windgeschwindigkeit war 3 Bft (mäßiger Wind) und kam überwiegend aus Süden. Quelle: KNMI
  • Koningin Juliana (Huis van Oranje-Nassau) war von 4. September 1948 bis 30. April 1980 Fürst der Niederlande (auch Koninkrijk der Nederlanden genannt)
  • Von 22. Dezember 1957 bis 19. Mai 1959 regierte in den Niederlanden das Kabinett Beel II mit Dr. L.J.M. Beel (KVP) als ersten Minister.
  • Von 19. Mai 1959 bis 24. Juli 1964 regierte in den Niederlanden das Kabinett De Quay mit Prof. dr. J.E. de Quay (KVP) als ersten Minister.
  • Im Jahr 1959: Quelle: Wikipedia
    • Die Niederlande hatte ungefähr 11,3 Millionen Einwohner.
    • 8. Januar » Charles de Gaulle wird erster Staatspräsident der Fünften Republik in Frankreich.
    • 25. Januar » Papst Johannes XXIII. gibt im Kapitelsaal der Patriarchalbasilika Sankt Paul vor den Mauern vor 17 Kardinälen bekannt, dass er unter dem Leitmotiv des Aggiornamento ein Konzil für die Weltkirche einzuberufen beabsichtigt.
    • 22. Februar » Lee Petty und Johnny Beauchamp überqueren bei einem Überrundungsmanöver während des ersten Daytona 500-Rennens nahezu zeitgleich die Ziellinie. Erst drei Tage später wird Petty nach Zielfoto-Entscheid der Sieg zuerkannt.
    • 6. April » Der Musicalfilm Gigi wird bei der 31. Oscarverleihung in allen neun Kategorien, in denen er nominiert worden war, auch ausgezeichnet und gehört damit zu den erfolgreichsten Filmen bei einer Oscarverleihung.
    • 11. April » Nach dem Wiener Zeitungskrieg erscheint die Erstausgabe der vom Journalisten Hans Dichand mit Finanzhilfe des ÖGB gegründeten Neuen Kronen Zeitung.
    • 10. November » Die Uraufführung der Rundfunkoper Przygoda Króla Artura (Die Abenteuer König Arturs) von Grażyna Bacewicz erfolgt durch den Sender Radio Warschau.


Gleicher Geburts-/Todestag

Quelle: Wikipedia

Quelle: Wikipedia


Über den Familiennamen MEELDIJK

  • Zeigen Sie die Informationen an, über die Genealogie Online verfügt über den Nachnamen MEELDIJK.
  • Überprüfen Sie die Informationen, die Open Archives hat über MEELDIJK.
  • Überprüfen Sie im Register Wie (onder)zoekt wie?, wer den Familiennamen MEELDIJK (unter)sucht.

Die Genealogie Meeldijk-Veröffentlichung wurde von erstellt.nimm Kontakt auf
Geben Sie beim Kopieren von Daten aus diesem Stammbaum bitte die Herkunft an:
J. Meeldijk, "Genealogie Meeldijk", Datenbank, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/genealogie-meeldijk/I31670.php : abgerufen 7. Mai 2024), "Adrianus MEELDIJK (1875-1959)".