genealogieonline

Stamboom Voet-Evers » Jenneken Peetersdr. (Josina) van Beurden

Persoonlijke gegevens Jenneken Peetersdr. (Josina) van Beurden 


Voorouders (en nakomelingen) van Jenneken Peetersdr. van Beurden


Gezin van Jenneken Peetersdr. (Josina) van Beurden

Zij is in de kerk getrouwd met Johan Jacobs Verheyen rond 1674 te 's-Hertogenbosch (den Bosch) (Noord-Brabant).

JENNEKEN huwt te 's Bosch, uit dit huwelijk geen kinderen, genoemd in het "oude familie-archief".

JENNEKEN treedt als "JENNEKEN PETERS" als meter 23-4-1679 te Kerkdriel op bij de doop van Margarita, dochter van haar broer Jan.

JOSINA ook genaamd JENNEKEN PEETERSDR. Volgens het "oude familie-archief" woonden Jenneken en haar man JOHAN te Oisterwjk en bleef hun huwelijk kinderloos. Samen met zijn schoonzuster, Jenneke van Beurden, treedt hij op als peter bij de doop 23-4-1679 van zijn nichtje, Margarita van Beurden. Ook later treedt een Joanna Verheyen, vermoedelijk een nazaat van hem, als meter op bij de doop van nazaten van Jan van Beurden en Anna Willems. Ook treedt hij "met palmslach" op, als zijn zwager, "Jan Peters van Beurden" op 27-12-1687 in Oisterwijk R 690 een stuck ackerlant aldaar publiek laat verkopen, daarbij dus de plaats vervullend van zijn zwager. Johan Verheijen compareert behalve voor zich zelf ook "zich sterck maeckende voor de verdere kinderen en kindskinderen van Peeter Martens van Beurden" 19-3-1685 in Oisterwijk R 398, f.32v. bij de verkoop van land, hem aangekomen bij de linghe tussen de erfgenamen van Adriaen Servaes Hoofmans en Jenneken van Beurden. .f.10v, dd.26-2-1674, verandert in margine Josina met haar man, Johan Verheijen. En in Osterwijk R 368(II).

Op 11 april 1674 hebben de momboors van de twee onmondige kinderen van Wouter bij Jenneke, dochter van Willem Adriaan Cornelissen van Beurden de afgebrande hofstad met de `gerechtigheyt van voorhooft
daer teynden aen gelegen`, strekkende van de straat tot de `Vloet ofte gemeente`, verkocht aan Cornelis van der Linden, ten behoeve van de vijf kinderen van de buurvrouw, de weduwe van Jan Peter Bogaerts. JOSINA, dochter van Peter Martens van Beurden, heeft zich echter aangediend als bloedverwante van de verkopers en bijgestaan door haar man JOHAN JACOBS VERHEYEN de koop op 4 februari 1675 vernaderd.

Notities bij Jenneken Peetersdr. (Josina) van Beurden

Getuige bij:
23-04-1679 doop Margarita (Margriet) van Beurden (1679-1759) [tante vaderszijde]

Tijdbalk Jenneken Peetersdr. (Josina) van Beurden

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Gebruikte symbolen: grootouders grootoudersouders oudersbroers-zussen broers/zussenkinderen kinderen
Sleep de tijdbalk om terug of verder in de tijd te gaan (of gebruik de l en r toetsen). Klik op de namen voor meer informatie.

Over de familienaam Van Beurden


    

De publicatie Stamboom Voet-Evers is samengesteld door (neem contact op).