4 maart » Grover Cleveland wordt beëdigd als 22e president van de Verenigde Staten
3 april » De motor van Gottlieb Daimler wordt gepatenteerd in Duitsland.
13 mei » Oprichting van de Nederlandsche Kolfbond in de sociëteit De Vereniging te Haarlem. Honderd jaar later, op maandag 13 mei 1985, krijgt de bond het predicaat Koninklijk.
17 juni » Het Vrijheidsbeeld komt aan in de haven van New York.
6 juli » Eerste tests van het vaccin tegen hondsdolheid door Louis Pasteur.
1 oktober » Het eerste nummer van De Nieuwe Gids verschijnt.
Trouwdag 9 oktober 1907
De temperatuur op 9 oktober 1907 lag tussen 9,0 °C en 18,2 °C en was gemiddeld 13,2 °C. Er was 2,0 uur zonneschijn (18%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-oosten. Bron: KNMI
21 februari » De veerboot SS Berlin breekt tijdens een storm in twee stukken op de pier van Hoek van Holland. 128 mensen komen om. Slechts zestien personen overleven de ramp.
2 mei » In België komt de regering Jules de Trooz aan de macht.
3 mei » Oprichting van de Turkse voetbalclub Fenerbahçe SK.
19 mei » Oprichting van de Finse voetbalbond, de Suomen Palloliitto.
1 augustus » Robert Baden-Powell richt de padvinderij op.
8 augustus » Oprichting van de Duitse voetbalclub FC Augsburg.
Dag van overlijden 30 oktober 1952
De temperatuur op 30 oktober 1952 lag tussen 6,8 °C en 11,8 °C en was gemiddeld 8,7 °C. Er was 6,4 mm neerslag gedurende 3,6 uur. Er was 2,5 uur zonneschijn (26%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
18 februari » Griekenland en Turkije treden toe tot de NAVO.
26 februari » De Engelse premier Winston Churchill maakt bekend dat het Verenigd Koninkrijk over een atoombom beschikt.
21 maart » Op de Waalsdorpervlakte wordt het doodvonnis van twee oorlogsmisdadigers, de Nederlander Andries Pieters en de Duitser Artur Albrecht, door een executiepeloton voltrokken.
31 mei » Het sprookjesbos de Efteling in Kaatsheuvel wordt geopend.
13 september » Het eerste Jip en Janneke-verhaal verschijnt in het Nederlandse dagblad Het Parool.
21 september » Eerste officiële interland van de nationale voetbalploeg van de Duitse Democratische Republiek.
Dag van begraven 3 november 1952
De temperatuur op 3 november 1952 lag tussen 4,6 °C en 10,8 °C en was gemiddeld 7,7 °C. Er was 2,3 mm neerslag gedurende 3,4 uur. Er was 0.9 uur zonneschijn (9%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-westen. Bron: KNMI
27 mei » Verdrag tot oprichting van de Europese Defensiegemeenschap (EDG).
25 oktober » De Geïllustreerde Pers brengt het eerste Nederlandse exemplaar van het weekblad Donald Duck uit als bijlage van het damesblad Margriet.
25 november » In Londen gaat het toneelstuk The Mousetrap van Agatha Christie in première. Het wordt tot op heden onafgebroken gespeeld, en is daarmee de langstlopende toneelvoorstelling ter wereld.
3 december » Benoeming van de Nederlander Martin Lucas tot internuntius in India als opvolger van Leo Kierkels.
5 december » De eerste keer dat Sinterklaas op de Nederlandse televisie wordt ontvangen. Presentatrice is Mies Bouwman die deze taak vervult tot 1973.
19 december » Koningin Juliana onthult het monument De Dokwerker in Amsterdam.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Sietse Vermeer, "Stamboom Moerman", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-moerman/I858.php : benaderd 20 april 2025), "Maartje VERMEER (1885-1952)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.