14 maart » De Nederlandse botanicus Hugo de Vries brengt de erfelijkheidswetten van Mendel opnieuw onder de aandacht.
30 maart » Oprichting van de Uruguayaanse voetbalbond ("Asociación Uruguaya de Fútbol")
15 april » In Parijs opent de Exposition Universelle, de grootste wereldtentoonstelling ooit in Europa, haar deuren. Vooral nieuwigheden zoals elektriciteit en film trekken veel belangstelling. De eerste Parijse metro is nog een blijvende herinnering aan deze grote tentoonstelling.
1 augustus » SCH 282 Dina Elisabeth zinkt, 9 doden.
26 augustus » Roeiers François Brandt en Roelof Klein winnen het eerste Nederlandse olympisch goud.
4 december » De Nationale Vergadering van Frankrijk verwerpt een plan van de nationalistische generaal Auguste Mercier om het Verenigd Koninkrijk binnen te vallen.
Trouwdag 23 oktober 1923
De temperatuur op 23 oktober 1923 lag tussen 7,5 °C en 15,0 °C en was gemiddeld 11,0 °C. Er was 4,3 mm neerslag. Er was 1,7 uur zonneschijn (17%). De gemiddelde windsnelheid was 5 Bft (vrij krachtige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 19 september 1922 tot 4 augustus 1925 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck II met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
2 februari » Verheffing van het Rooms-katholieke Apostolisch vicariaat Siberië in de Sovjet-Unie tot Bisdom Vladivostok.
15 april » Insuline wordt voor de eerste keer algemeen beschikbaar voor lijders aan suikerziekte.
23 mei » Oprichting van Sabena, de nationale luchtvaartmaatschappij van België.
23 juni » Oprichting van de Roemeense voetbalclub Rapid Boekarest.
29 oktober » Stichting van de republiek Turkije.
12 november » Adolf Hitler wordt gearresteerd wegens zijn mislukte poging om op 8 november de macht te grijpen.
Dag van overlijden 23 november 1994
De temperatuur op 23 november 1994 lag tussen 6,7 °C en 12,6 °C en was gemiddeld 10,6 °C. Er was -0,1 mm neerslag. Er was 0,1 uur zonneschijn (1%). Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
Van maandag 22 augustus 1994 tot maandag 3 augustus 1998 was er in Nederland het kabinet a href="https://nl.wikipedia.org/wiki/Kabinet-Kok_I" class="extern">Kok I met als eerste minister W. Kok (PvdA).
14 maart » Brazilië belooft de voormalige Boliviaanse dictator, generaal Luis García Meza, op verzoek van Bolivia uit te leveren aan dit land.
17 juni » Na een achtervolging, die live te zien was op televisie, wordt O.J. Simpson gearresteerd als verdachte van moord op zijn ex-vrouw en een vriend van haar.
22 augustus » Het eerste kabinet-Kok, met PvdA, VVD en D66, wordt beëdigd en volgt het kabinet-Lubbers III op. Voor het eerst sinds 1918 zit er geen confessionele partij in het kabinet.
24 september » Bokser Regilio Tuur verovert in sportpaleis Ahoy' de wereldtitel in het supervedergewicht (58,97 kilogram) van de World Boxing Organisation (WBO) ten koste van de Amerikaan Eugene Speed.
29 september » De later met een Gouden Kalf bekroonde film 1000 Rosen van regisseur Theu Boermans gaat in première.
30 oktober » Honderd Haïtiaanse gedetineerden, inclusief politieofficieren van het omvergeworpen militaire regime, ontsnappen uit de gevangenis in Port-au-Prince.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Johanna Lodewijks, "Stamboom Dusseljee", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-dusseljee/I437.php : benaderd 14 mei 2025), "Johannes Cesar "Joop" Oversteegen (1900-1994)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.