Vraag/antwoord » Kan ik dezelfde gegevens gebruiken voor meerdere publicaties?

Het is niet aan te raden om een en hetzelfde GEDCOM bestand te gebruiken voor meerdere publicatie op Genealogie Online die dan onder andere titels/adressen geplaatst worden. Bezoekers van de website zullen niet begrijpen waarom bepaalde personen in meerdere publicaties voorkomen. Daarnaast zullen andere stamboomonderzoekers die gebruik maken van Genealogie Online meerdere malen een notificatie krijgen van aanknopingspunten, terwijl dit in wezen duplicaat meldingen zijn.

U heeft verschillende mogelijkheden om bezoekers uit te leggen waar uw publicatie over gaat / door u publicatie te leiden:
  1. Via de beheerpagina kunt u via Publicatie details bewerken een tekst opgeven bij het veld Inleiding, bronvermeldingen en/of dankbetuigingen die wordt getoond op de startpagina van uw publicatie.
  2. Via de beheerpagina kunt u via Startpunten in deze publicatie bepaalde personen aanduiden als stamvader/moeder of proband. Van de geselecteerde personen wordt dan een stamboom of kwartierstaat gemaakt in rapportvorm welke u een titel kunt geven. Hiermee kunt u dus bepaalde lijnen binnen uw publicatie benadrukken. Startpunten worden ook op de startpagina van uw publicatie getoond.


Terug naar lijst met veelgestelde vragen


Gerelateerde vragen


Meld u aan voor de maandelijkse nieuwsbrief zodat u niets mist!