West-Europese adel » Alexis III Ange Keizer van Byzantium (1153-1211)

Persönliche Daten Alexis III Ange Keizer van Byzantium 

  • Er wurde geboren im Jahr 1153.
  • Er ist verstorben im Jahr 1211 in Nicéa (Iznik) Bithinië, Turkije, er war 58 Jahre alt.
  • Ein Kind von Andronic Dukas-Ange und Euphrosine Kastamonides
  • Diese Information wurde zuletzt aktualisiert am 26. September 2008.

Familie von Alexis III Ange Keizer van Byzantium

Er ist verheiratet mit Euphrosine Dukas Kamateros.

Sie haben geheiratet.


Kind(er):

  1. Eudoxia Ange  1170-1210
  2. Irene Ange  1172-1205 
  3. Anna Ange  1180-1212 


Notizen bei Alexis III Ange Keizer van Byzantium

Alexios III Angelos (c. 1153 — 1211) was keizer van Byzantium van 1195 tot 1203.

Alexios noemde zich Komnenos om zich te koesteren in de roem van zijn voorgangers. Hij kwam op de troon door zijn jongere broer Isaäk II af te zetten en hem de ogen uit te steken. Alexios was een machtsbeluste zwakkeling en het rijk zakte steeds verder in elkaar. Servië glipte uit de invloedssfeer van Byzantium en een oorlog met Bulgarije brak uit die in een nederlaag voor Alexios uitliep. Hij besloot dan maar te stoken in de interne aangelegenheden van de Bulgaren en had daar wat meer succes mee.

De zwakte op de Balkan was echter niets vergeleken met de problemen met de Duitse keizer Hendrik VI, die ook koning van Sicilië werd. Hendrik zag wel wat in de vereniging van beide keizerrijken, onder zijn leiding natuurlijk. Voordat het zo ver kon komen stierf Hendrik echter (1197). Dat gaf Alexios ten minste de mogelijkheid de gehate Duitse belasting af te schaffen.

Maar Byzantium was nog niet van paus Innocentius III af. Die beschouwde de Byzantijnen als ketters die gedwongen moesten worden te helpen in de kruistochten in plaats van dwars te liggen. De Venetiaanse Doge Enrico Dandolo was het daar volledig mee eens. Hij wilde ook Byzantium wel helpen kerstenen als hij het dan maar mocht houden als wingewest. Een intern probleem van Byzantium gaf een nuttige aanzet tot al deze nobele plannen.

De zoon van Isaäk II, ook Alexios genaamd wist te ontsnappen uit het gevang en vroeg de deelnemers aan de vierde kruistocht om hulp. Zij vielen Constantinopel aan en namen ondanks bittere tegenstand de stad in (17 juli 1203). Zij zetten de blinde Isaäk II en zijn zoon (als Alexios IV) op de troon. Alexios III nam de benen met de kroonjuwelen en de schatkist.

Haben Sie Ergänzungen, Korrekturen oder Fragen im Zusammenhang mit Alexis III Ange Keizer van Byzantium?
Der Autor dieser Publikation würde gerne von Ihnen hören!


Zeitbalken Alexis III Ange Keizer van Byzantium

  Diese Funktionalität ist Browsern mit aktivierten Javascript vorbehalten.
Klicken Sie auf den Namen für weitere Informationen. Verwendete Symbole: grootouders Großeltern   ouders Eltern   broers-zussen Geschwister   kinderen Kinder

Vorfahren (und Nachkommen) von Alexis III Ange Keizer van Byzantium


Mit der Schnellsuche können Sie nach Name, Vorname gefolgt von Nachname suchen. Sie geben ein paar Buchstaben (mindestens 3) ein und schon erscheint eine Liste mit Personennamen in dieser Publikation. Je mehr Buchstaben Sie eingeben, desto genauer sind die Resultate. Klicken Sie auf den Namen einer Person, um zur Seite dieser Person zu gelangen.

  • Kleine oder grosse Zeichen sind egal.
  • Wenn Sie sich bezüglich des Vornamens oder der genauen Schreibweise nicht sicher sind, können Sie ein Sternchen (*) verwenden. Beispiel: „*ornelis de b*r“ findet sowohl „cornelis de boer“ als auch „kornelis de buur“.
  • Es ist nicht möglich, nichtalphabetische Zeichen einzugeben, also auch keine diakritischen Zeichen wie ö und é.

Die angezeigten Daten haben keine Quellen.

Über den Familiennamen Ange Keizer van Byzantium


Die West-Europese adel-Veröffentlichung wurde von erstellt.nimm Kontakt auf
Geben Sie beim Kopieren von Daten aus diesem Stammbaum bitte die Herkunft an:
Pieter, "West-Europese adel", Datenbank, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/west-europese-adel/I90760.php : abgerufen 8. Mai 2024), "Alexis III Ange Keizer van Byzantium (1153-1211)".