Familienstammbaum Willems Hoogeloon-Best » Godfried Leonard Olaf van BOETZELAER (1943-2018)

Persönliche Daten Godfried Leonard Olaf van BOETZELAER 

Quelle 1

Familie von Godfried Leonard Olaf van BOETZELAER

Er ist verheiratet mit (Nicht öffentlich).

Sie haben geheiratet am 22. August 2000 in Brugge, 8000, West-Vlaanderen, België, er war 57 Jahre alt.


Kind(er):

  1. (Nicht öffentlich)


Notizen bei Godfried Leonard Olaf van BOETZELAER

Godfried Leonard Olaf baron van Boetzelaer (Arnhem, 1 mei 1943 – Brugge, 7 augustus 2018[1]) was een Nederlands rechtsgeleerde en politicus.

Inhoud
Familie
Van Boetzelaer behoorde tot het oude adellijke geslacht Van Boetzelaer. Hij was een zoon van de bosbouwer en oud-Waffen-SS-er Christiaan Willem Johan baron van Boetzelaer (1920-2012) en diens eerste vrouw Eline Johanna Stefanie Westra, dochter van de NSB-burgemeester van Den Haag, mr. Harmen Westra, wiens zoon Olaf in 1942 in Rusland was gesneuveld en naar wie Van Boetzelaer mede werd vernoemd.[2]

De vader Van Boetzelaer zat na de Tweede Wereldoorlog gevangen op grond van bijzondere rechtspleging. Zijn moeder hertrouwde in deze periode met jhr. mr. Gerbrand Valerius Eduard Maria van Sasse van Ysselt (1915-1998), oud-vicepresident Rechtbank te 's-Hertogenbosch.

Na het tweede huwelijk van zijn moeder werd zij Rooms-Katholiek. Uit dat huwelijk had hij twee halfbroers Van Sasse van Ysselt, uit het tweede huwelijk van zijn vader had hij een halfzus Isabel van Boetzelaer. De moeder van zijn vader, Jacqueline Adriène Justine barones van Nagell (1882-1977), speelde een belangrijke rol in zijn opvoeding, net als haar tweede echtgenoot, prof. jhr. dr. Duco Gerold Rengers Hora Siccama (1876-1962). Op 22 augustus 2000 trad hij in Brugge in het huwelijk met Anna Maria Oleta. Tezamen hadden ze een dochter. Van Boetzelaer woonde afwisselend in Den Haag en Brugge.

Opleiding
Van Boetzelaer was leerling aan het Sint-Jans-Lyceum te den Bosch en behaalde daar het gymnasium A-diploma in 1964. Hij studeerde daarna recht aan de Rijksuniversiteit Utrecht, alwaar hij het doctoraal Nederlands Recht behaalde, in de hoofdafstudeerrichting staats- en administratief recht in 1971. Tijdens zijn studie te Utrecht was hij lid van het Utrechtsch Studenten Corps en President van d'Algemeene Debating Club.

Loopbaan
Na zijn studie begon hij te werken als advocaat en procureur te 's-Hertogenbosch. Al vlug werd hij politiek actief en hij was van 1974 tot 1977 lid van de gemeenteraad van Vught voor het CDA.

In 1977 werd Van Boetzelaer stafmedewerker op het kabinet van de commissaris van de Koningin in de provincie Groningen. In 1978 werd hij stafmedewerker van het gewest Den Haag. Van 1979 tot 1980 was hij opnieuw actief in de advocatuur te Den Haag als advocaat en procureur. Van 1980 tot 1983 was hij stafmedewerker bij de gemeente Haarlem.

In 1983 stopte hij definitief met de advocatuur en werd hoofd van de politieke en economische analyse afdeling bij de Inlichtingendienst Buitenland (IDB). Zijn opdracht bestond erin om ten behoeve van de Nederlandse regering en bevriende buitenlandse zusterdiensten politieke en economische analyses te maken, die betrekking hadden op ontwikkelingen in het buitenland. Daar volgde hij de algemene opleiding inlichtingen- en veiligheidsdiensten. In 1985 volgde hij ook de aanvullende leergang buitenlandse betrekkingen in het Nederlands Instituut voor Internationale Betrekkingen Clingendael. Dit engagement stopte in 1992.

Ondertussen was hij verder politiek actief in het CDA en zetelde in diverse partijcommissies en werkgroepen met betrekking tot het buitenlands beleid en volgde de CDA-kaderschool van 1988 tot 1989. Hij werd vicevoorzitter van de Commissie Buitenland van CDA-Zuid-Holland en schreef rapporten over onder andere het Islamitisch fundamentalisme, het Midden-Oosten, China, de Filipijnen, de Benelux en christenvervolging. Van 1989 tot 1995 was hij voorzitter van de CDA-afdeling Den Haag Centrum en lid van het algemeen bestuur van de kamerkring 's Gravenhage van het CDA. Tevens was hij medewerker aan het blad CDA-actueel van 1990 tot 1995. Hij was actief binnen de Beweging Christelijke Koers, een christelijke drukkingsgroep binnen het CDA. In 1994 was hij kandidaat voor het Europees Parlement namens het CDA.

Hij onderhield ook de contacten met nieuw opgerichte christendemocratische partijen in Oost-Europa tijdens het democratiseringsproces aldaar. Zo gaf hij op verzoek van de Democratische Partij van de Verenigde Staten in 1994 training in het voeren van politieke- en verkiezingscampagnes in o.a. Oekraïne. In datzelfde jaar was het kandidaat op de CDA-lijst voor de Europese Verkiezingen.

Vanaf 1992 tot zijn overlijden was hij vrij publicist in Nederland en België over tal van maatschappelijke onderwerpen. Hij was tevens actief als spreker.

In 1995 kwam het tot een breuk met het CDA. Uit onvrede met het progressieve profiel van deze christendemocratische partij stichtte hij de Katholieke Politieke Partij op 14 februari 1995. De partij ijverde voor het herstel van authentiek-christelijke waarden en verzette zich tegen de liberale regelgeving inzake abortus, euthanasie en drugs. Hij was voorzitter en lijsttrekker bij de verkiezingen voor de Tweede Kamerverkiezingen 1998. Na het mislukken hiervan sloot hij zich opnieuw aan bij het CDA.

Van 1997 tot 1998 ging Van Boetzelaer aan de slag als onderzoeker bij het Instituut Clingendael inzake politieke en strafrechtelijke samenwerking binnen de Europese Unie. Ook verleende hij zijn medewerking aan de International Luzac Foundation.

Met ingang van 2001 was hij deeltijds hoogleraar aan de katholieke Perpetual Help University te Las Piñas op de Filipijnen. Hij gaf daar het vak wereldgeschiedenis vanaf de Franse Revolutie tot heden.

In februari 2002 richtte Van Boetzelaer de Civilistische Liga, later omgedoopt in Civilistisch Appel, op, een Heel-Nederlandse denktank die tracht in Nederland en België te wegen op de maatschappelijke besluitvorming. Dit gebeurt op basis van het Civilistisch Manifest, een boek dat door hem werd geschreven behelzend de politieke filosofie van het civilisme en dient als leidraad voor de beschaving bergopwaarts te doen gaan en voor een waarde(n)volle politiek.

Van Boetzelaar was lid van het open bestuur van CD&V afdeling Brugge en lid van het forum buitenland van het CD&V. Hij werd opgenomen als ridder in de Orde van Rizal op de Filipijnen. Hij was tevens parttime hoogleraar internationale politiek en moderne geschiedenis in de Filipijnen.

Bibliografie
De drie cirkels, 1996
Het Civilistisch Manifest oftewel waardevol versus waarde(n)vrij besturen, 2000, Van Meurs - Ridderkerk
Tussen halve maan en hamer en sikkel - historische beschouwingen, 2001, Van Meurs - Ridderkerk
De Civilistische Liga - het verhaal van een politiek offensief, 2006, Ipenburg - Elburg, ISBN 90-70105-03-9
Een nieuwe politieke staat binnen de Europese Unie - De Benelux als politieke unie. Het civilisme als politieke filosofie, 2009 Groeninghe - Kortrijk, ISBN 978-9077723838
Crises, een christen-democratische analyse en remedie, 2009 Aspekt - Soesterberg, ISBN 978-9059118775

Haben Sie Ergänzungen, Korrekturen oder Fragen im Zusammenhang mit Godfried Leonard Olaf van BOETZELAER?
Der Autor dieser Publikation würde gerne von Ihnen hören!


Zeitbalken Godfried Leonard Olaf van BOETZELAER

  Diese Funktionalität ist Browsern mit aktivierten Javascript vorbehalten.
Klicken Sie auf den Namen für weitere Informationen. Verwendete Symbole: grootouders Großeltern   ouders Eltern   broers-zussen Geschwister   kinderen Kinder

Vorfahren (und Nachkommen) von Godfried Leonard Olaf van BOETZELAER


Mit der Schnellsuche können Sie nach Name, Vorname gefolgt von Nachname suchen. Sie geben ein paar Buchstaben (mindestens 3) ein und schon erscheint eine Liste mit Personennamen in dieser Publikation. Je mehr Buchstaben Sie eingeben, desto genauer sind die Resultate. Klicken Sie auf den Namen einer Person, um zur Seite dieser Person zu gelangen.

  • Kleine oder grosse Zeichen sind egal.
  • Wenn Sie sich bezüglich des Vornamens oder der genauen Schreibweise nicht sicher sind, können Sie ein Sternchen (*) verwenden. Beispiel: „*ornelis de b*r“ findet sowohl „cornelis de boer“ als auch „kornelis de buur“.
  • Es ist nicht möglich, nichtalphabetische Zeichen einzugeben, also auch keine diakritischen Zeichen wie ö und é.

Quellen

  1. Wikipedia

Historische Ereignisse

  • Die Temperatur am 1. Mai 1943 lag zwischen 9,4 °C und 15,3 °C und war durchschnittlich 11,6 °C. Es gab 3,1 mm Niederschlag während der letzten 2,8 Stunden. Die durchschnittliche Windgeschwindigkeit war 3 Bft (mäßiger Wind) und kam überwiegend aus Osten. Quelle: KNMI
  • Koningin Wilhelmina (Huis van Oranje-Nassau) war von 1890 bis 1948 Fürst der Niederlande (auch Koninkrijk der Nederlanden genannt)
  • Von 27. Juli 1941 bis 23. Februar 1945 regierte in den Niederlanden das Kabinett Gerbrandy II mit Prof. dr. P.S. Gerbrandy (ARP) als ersten Minister.
  • Im Jahr 1943: Quelle: Wikipedia
    • Die Niederlande hatte ungefähr 9,1 Millionen Einwohner.
    • 28. Juli » In Hamburg lösen die bis dahin schwersten Luftangriffe der Geschichte im Zuge der Operation Gomorrha einen verheerenden Feuersturm aus, der große Teile der Stadt vernichtet, mindestens 35.000 Menschen tötet und über eine Million obdachlos macht.
    • 2. August » Das Schnellboot PT-109 unter dem Kommando von Lieutenant John F. Kennedy wird vor den Salomon-Inseln von dem japanischen Zerstörer Amagiri versenkt. Es gelingt Kennedy jedoch, die meisten Mitglieder seiner Besatzung zu retten.
    • 6. August » In der Schlacht im Vella-Golf treffen vor Mitternacht im Pazifikkrieg sechs Zerstörer der US-Marine auf vier japanische Zerstörer. Im folgenden Torpedoduell werden drei japanische Schiffe versenkt, das vierte entgeht der Vernichtung.
    • 23. September » In Norditalien wird die faschistische Italienische Sozialrepublik unter militärischer Protektion Deutschlands ausgerufen, die allerdings nur von den Achsenmächten des Zweiten Weltkriegs anerkannt wird. Staatsoberhaupt ist der wenige Tage zuvor befreite Benito Mussolini.
    • 1. November » Die zweitägige Seeschlacht bei der Kaiserin-Augusta-Bucht nahe Bougainville zwischen Kriegsschiffen der USA und Japans beginnt. Sie ist Teil der Schlacht um die Nördlichen Salomonen im Pazifikkrieg.
    • 20. November » Im Zweiten Weltkrieg beginnt die Schlacht um die Gilbertinseln. Es handelt sich um die erste Station beim „Island Hopping“ der Alliierten.
  • Die Temperatur am 22. August 2000 lag zwischen 8,6 °C und 21,2 °C und war durchschnittlich 15,3 °C. Es gab 6,6 Stunden Sonnenschein (46%). Es war halb bewölkt. Die durchschnittliche Windgeschwindigkeit war 1 Bft (Schwacher Wind) und kam überwiegend aus Nord-nord-west. Quelle: KNMI
  • Koningin Beatrix (Huis van Oranje-Nassau) war von 30. April 1980 bis 30. April 2013 Fürst der Niederlande (auch Koninkrijk der Nederlanden genannt)
  • Von Montag, 3 August, 1998 bis Montag, 22 Juli, 2002 regierte in den Niederlanden das Kabinett Kok II mit W. Kok (PvdA) als ersten Minister.
  • Im Jahr 2000: Quelle: Wikipedia
    • Die Niederlande hatte ungefähr 15,9 Millionen Einwohner.
    • 22. März » Der Aktienindex S&P 500, der 500 der größten US-amerikanischen Unternehmen umfasst, durchbricht erstmals die 1.500 Punkte-Marke.
    • 24. März » Der Aktienindex S&P 500, der 500 der größten US-amerikanischen Unternehmen umfasst, erreicht mit 1527,46 Punkten einen Höchststand, der auf Grund des Platzens der Dotcom-Blase erst wieder im Mai 2007 erreicht werden wird.
    • 8. Juli » In Großbritannien beginnt der Verkauf des vierten Harry-Potter-Romans; Harry Potter und der Feuerkelch verkauft sich am Erscheinungstag über 370.000 Mal.
    • 31. Juli » Die Knesset wählt überraschend Mosche Katsav, und damit erstmals einen Kandidaten des Likud, zum Präsidenten Israels.
    • 8. Oktober » Dem Slowenen Davo Karničar gelingt als erstem Menschen die vollständige Skiabfahrt vom Mount Everest.
    • 1. November » Der indische Bundesstaat Chhattisgarh wird aus Teilen des Bundesstaates Madhya Pradesh neu gebildet.
  • Die Temperatur am 7. August 2018 lag zwischen 14,6 °C und 33,9 °C und war durchschnittlich 25,9 °C. Es gab 1,3 mm Niederschlag während der letzten 0.8 Stunden. Es gab 10,9 Stunden Sonnenschein (72%). Es war halb bewölkt. Die durchschnittliche Windgeschwindigkeit war 2 Bft (Schwacher Wind) und kam überwiegend aus Süden. Quelle: KNMI
  • Koning Willem-Alexander (Huis van Oranje-Nassau) ist seit 30. April 2013 bis jetzt Fürst der Niederlande (auch Koninkrijk der Nederlanden genannt)
  • Von Donnerstag, 26 Oktober, 2017 bis heutzutage regierte in den Niederlanden das Kabinett Rutte III mit Mark Rutte (VVD) als ersten Minister.
  • Im Jahr 2018: Quelle: Wikipedia
    • Die Niederlande hatte ungefähr 17,2 Millionen Einwohner.
    • 13. Januar » Die 1967 gegründete offizielle Jugendorganisation der rechtsextremen NPD, Junge National Demokraten, benennt sich in Junge Nationalisten um.
    • 29. Januar » Als erstes deutsches Staatsoberhaupt reist Bundespräsident Frank-Walter Steinmeier zu einem offiziellen Besuch in den Libanon.
    • 29. Januar » In Rumänien wählt die Abgeordnetenkammer Viorica Dăncilă zur neuen Ministerpräsidentin. Sie ist die erste Frau in diesem Amt.
    • 14. März » Die 24. Deutsche Bundesregierung seit September 1949 steht. Der Bundestag wählt mit der Stimmenmehrheit von CDU/CSU und SPD Angela Merkel zum vierten Mal zur Bundeskanzlerin.
    • 12. August » Die NASA-Raumsonde Parker Solar Probe, zur Erforschung der Sonnenkorona, wird gestartet.
    • 21. Dezember » Das Bergwerk Prosper-Haniel in Bottrop schließt als letzte deutsche Zeche.


Gleicher Geburts-/Todestag

Quelle: Wikipedia

  • 1942 » Wolf Appel, deutscher Opernsänger
  • 1943 » Claude Auclair, französischer Comiczeichner
  • 1943 » Franziskus Eisenbach, deutscher römisch-katholischer Geistlicher, Titularbischof von Sigo und Weihbischof emeritus von Mainz
  • 1943 » María Orán, spanische Sängerin und Gesangspädagogin
  • 1943 » Mohamed Askari, ägyptischer Musiker, Musikethnologe und Musikpädagoge
  • 1943 » Willi Kraus, deutscher Fußballspieler

Quelle: Wikipedia


Über den Familiennamen Van BOETZELAER


Geben Sie beim Kopieren von Daten aus diesem Stammbaum bitte die Herkunft an:
Kees Willems, "Familienstammbaum Willems Hoogeloon-Best", Datenbank, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-willems-hoogeloon-best/I225913.php : abgerufen 5. Juni 2024), "Godfried Leonard Olaf van BOETZELAER (1943-2018)".