Familienstammbaum Willems Hoogeloon-Best » Adriaan Suijkerbuijk SUYCKERBUYCK (1929-2015)

Persönliche Daten Adriaan Suijkerbuijk SUYCKERBUYCK 

Quelle 1

Familie von Adriaan Suijkerbuijk SUYCKERBUYCK

Er ist verheiratet mit Willy ROVERS.

Het is echt niet te geloven. Sinds het overlijden van Jefke Janssen op 2 december 2014 was Henk Faanhof de oudste nog levende Nederlandse Tourrenner. Toen Henk vorige week dinsdag overleed ging de titel van oudste Tourrenner over naar Gerrit Voorting. Drie dagen na Faanhof overleed ook Gerrit en mocht Jos Suijkerbuijk zich de oudste Nederlandse Tourrenner noemen. Of hij het beseft heeft is niet waarschijnlijk, maar nog geen 48 uur na Voorting overleed ook Joske Suijkerbuijk, bijgenaamd De Witte Suikere, zo genoemd vanwege zijn witblonde haar in de tijd dat hij ...
... deel uitmaakte van de Nederlandse Tourploeg van Kees Pellenaars.
Volgens Leo van der Pluijm, ook een renner uit de Pellenaarstijd en goede vriend van de ontslapene was Joske helemaal op. Hij kampte al enkele jaren met steeds erger wordende dementie en gisteren gaf ook zijn hart het op.
Jos werd op 20 april 1929 geboren in Princenhage als de vierde van de zeven kinderen van een eenvoudige handwerksman die met meerdere baantjes in de fabriek en op het land bij de boeren een schamel inkomen bij elkaar scharrelde. Al op zijn twaalfde jaar ging Jos al naar de suikerfabriek om het gezinsinkomen te helpen verdienen. Een oudere broer was wielrenner en Jos volgde zijn voorbeeld, zodra hij een zesdehands koersmachien bij elkaar had gespaard.
Als amateur reed hij in het voorjaar van 1953 in de Ronde van Bergen op Zoom vanaf het startschot in de aanval. Alleen, en na honderd kilometer zag de concurrentie hem pas terug met de bloemen van de overwinning. De dag erna stond Pellenaars aan de deur met de vraag of Joske soms mee wilde naar de Tour. Hij viel met zijn neus in de boter, want de ploeg was zeer succesvol en won het algemeen ploegenklassement. Alle renners kregen van sponsor Pontiac een gouden horloge, een kleinood dat Jos zijn hele leven bij zich heeft gedragen en aan iedereen liet zien, met wie hij in gesprek raakte. Hij was er beretrots op.
In een interview dat ik een jaar of zes geleden met hem had zei hij: “Ik was n’n sterke coureur, ooh, ooh, ooh, ik kon me toch hard rije, joh. Ik ben geen Coppi geweest, maar in 1953 toch een goeie Tour gereje. Pellenaars was altijd heel tevreje over me. Ook in de bergen presteerde ik goed, want ik kon op de macht omhoog, maar het dalen daar had ik schrik van.”
Door zijn goede rijden mocht Jos ook in 1954 mee naar de Tour. Hij zou die ook hebben uitgereden, als Pellenaars hem in de voorlaatste etappe de etenszak goed had aangegeven. De ploegleider reikte het ding echter te laag aan. De zak sloeg in de spaken van het voorwiel en Jos maakte een salto door de lucht. Met een gebroken sleutelbeen bleef hij liggen en kon naar huis. Een jaar later was hij er niet meer bij. “zo was d’n Pel, hé. Dan pakte-ie gewoon weer een ander. Ik heb nog een paar jaar kermiskoersen gereje en ben toen in de bouw in Rotterdam gaan werken.”
Niet tot de VUT of pensioen, want in 1976 kreeg de oud-wielrenner op 47-jarige leeftijd een hartaanval. Hij werd volledig afgekeurd en sindsdien was hij thuis bij Willy, zijn vrouw. Kort na hun gouden huwelijksfeest (50 jaar) is Willy overleden. Het gouwe klokkie van de Tour werd in 1954 het symbool van hun verloving toen hij Willy Rovers op de kermis in Made ontmoette. Het was liefde op het eerste gezicht en dat is het altijd gebleven. “Het schoonste wijfke van heul Brabant!”
Joske, rust zacht en ik wens zijn dochter, haar man, kinderen, kleinkinderen en verdere nabestaanden alle sterkte toe bij het verwerken van het verlies.

Sie haben geheiratet im Jahr 2004, er war 74 Jahre alt.


Notizen bei Adriaan Suijkerbuijk SUYCKERBUYCK

Adriaan (Adri) Suijkerbuijk, beter bekend als Jos Suijkerbuijk (Princenhage, 20 april 1929 – Made, 1 februari 2015), was een Nederlands wielrenner.

Inhoud [weergeven]
Biografie[bewerken]
Officieel heette hij Adriaan, maar hij werd Jozef of Jos genoemd. Zijn bijnaam was De Witte Suikere, een verwijzing naar zijn blonde haar.

Op jonge leeftijd ging Suijkerbuijk in de lokale suikerfabriek werken. Daarnaast was hij amateurwielrenner. In 1953 won hij de Ronde van Berg op Zoom en werd gevraagd om als prof de Ronde van Frankrijk 1953 te rijden. Daar won hij met de Nederlandse ploeg het ploegenklassement. De Nederlandse ploeg, onder leiding van Kees Pellenaars won in die Tour vier etappes met Jan Nolten, Gerrit Voorting, Wim van Est en Wout Wagtmans.

Suijkerbuijk keerde terug in de Ronde van Frankrijk 1954, die hij echter niet uitreed. Na nog een jaar kermiskoersen gereden te hebben, stopte hij en ging in de bouw werken. Op z'n 47e kreeg hij een hartaanval en werd afgekeurd. Suijkerbuijk was gehuwd en kreeg een dochter.[1]

Jos Suijkerbuijk overleed in 2015 op 85-jarige leeftijd. Twee renners van zijn vroegere ploeg, Henk Faanhof (die in 1953 niet in de Tour meereed) en Gerrit Voorting, overleden in de week voor Suijkerbuijk.

Belangrijkste overwinningen[bewerken]
1952

Eeklo
Mechelen
Tourdeelnames[bewerken]
1953 - 40e
1954 - niet uitgereden
Ploegen[bewerken]
1951 · Individuele sponsor
1952 · Pitralon
1953 · Locomotief

Haben Sie Ergänzungen, Korrekturen oder Fragen im Zusammenhang mit Adriaan Suijkerbuijk SUYCKERBUYCK?
Der Autor dieser Publikation würde gerne von Ihnen hören!


Zeitbalken Adriaan Suijkerbuijk SUYCKERBUYCK

  Diese Funktionalität ist Browsern mit aktivierten Javascript vorbehalten.
Klicken Sie auf den Namen für weitere Informationen. Verwendete Symbole: grootouders Großeltern   ouders Eltern   broers-zussen Geschwister   kinderen Kinder

Vorfahren (und Nachkommen) von Adriaan Suijkerbuijk SUYCKERBUYCK

Johanna ROKS
1857-1936
Maria de HOON
1898-1990

Adriaan Suijkerbuijk SUYCKERBUYCK
1929-2015

2004

Willy ROVERS
1928-2004


Mit der Schnellsuche können Sie nach Name, Vorname gefolgt von Nachname suchen. Sie geben ein paar Buchstaben (mindestens 3) ein und schon erscheint eine Liste mit Personennamen in dieser Publikation. Je mehr Buchstaben Sie eingeben, desto genauer sind die Resultate. Klicken Sie auf den Namen einer Person, um zur Seite dieser Person zu gelangen.

  • Kleine oder grosse Zeichen sind egal.
  • Wenn Sie sich bezüglich des Vornamens oder der genauen Schreibweise nicht sicher sind, können Sie ein Sternchen (*) verwenden. Beispiel: „*ornelis de b*r“ findet sowohl „cornelis de boer“ als auch „kornelis de buur“.
  • Es ist nicht möglich, nichtalphabetische Zeichen einzugeben, also auch keine diakritischen Zeichen wie ö und é.

Quellen

  1. Wikipedia

Historische Ereignisse

  • Die Temperatur am 20. April 1929 lag zwischen 0.7 °C und 10,4 °C und war durchschnittlich 5,9 °C. Es gab 4,3 Stunden Sonnenschein (30%). Die durchschnittliche Windgeschwindigkeit war 4 Bft (mäßiger Wind) und kam überwiegend aus Nord-nord-west. Quelle: KNMI
  • Koningin Wilhelmina (Huis van Oranje-Nassau) war von 1890 bis 1948 Fürst der Niederlande (auch Koninkrijk der Nederlanden genannt)
  • Von 8. März 1926 bis 10. August 1929 regierte in den Niederlanden das Kabinett De Geer I mit Jonkheer mr. D.J. de Geer (CHU) als ersten Minister.
  • Von 10. August 1929 bis 26. Mai 1933 regierte in den Niederlanden das Kabinett Ruys de Beerenbrouck III mit Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP) als ersten Minister.
  • Im Jahr 1929: Quelle: Wikipedia
    • Die Niederlande hatte ungefähr 7,7 Millionen Einwohner.
    • 5. Januar » Die zweite Hans-Heinz-Schanze wird in Johanngeorgenstadt als im Eröffnungszeitpunkt größte Skisprungschanze in Deutschland eingeweiht.
    • 17. Januar » Im Berliner Tauentzienpalast wird der Tonfilm Ich küsse Ihre Hand, Madame uraufgeführt.
    • 8. März » Die Bergwerksunternehmen Preußens werden in der Vereinigten Elektrizitäts- und Bergwerks-AG zusammengefasst.
    • 23. August » Der erste österreichische Tonfilm, G'schichten aus der Steiermark, hergestellt mit dem Ottoton-System des Regisseurs Hans Otto Löwenstein, wird in Graz uraufgeführt.
    • 25. August » Am Morgen des 25. August ereignet sich das größte Zugunglück der 1920er und 1930er Jahre in Deutschland: der Eisenbahnunfall von Buir. Es sterben 16 Menschen, mehr als 50 werden ernsthaft verletzt.
    • 2. November » Die Pilotinnen-Vereinigung Ninety Nines wird in den Vereinigten Staaten gegründet.
  • Die Temperatur am 1. Februar 2015 lag zwischen -1.5 °C und 5,7 °C und war durchschnittlich 2,6 °C. Es gab 2,1 mm Niederschlag während der letzten 1,7 Stunden. Es gab 1,3 Stunden Sonnenschein (14%). Es war schwer bewölkt. Die durchschnittliche Windgeschwindigkeit war 2 Bft (Schwacher Wind) und kam überwiegend aus West-Süd-West. Quelle: KNMI
  • Koning Willem-Alexander (Huis van Oranje-Nassau) ist seit 30. April 2013 bis jetzt Fürst der Niederlande (auch Koninkrijk der Nederlanden genannt)
  • Von Montag, 5 November, 2012 bis Donnerstag, 26 Oktober, 2017 regierte in den Niederlanden das Kabinett Rutte II mit Mark Rutte (VVD) als ersten Minister.
  • Im Jahr 2015: Quelle: Wikipedia
    • Die Niederlande hatte ungefähr 16,9 Millionen Einwohner.
    • 1. Januar » Litauen tritt als 19. Land der Eurozone bei.
    • 14. Januar » Die von Jean Nouvel entworfene Philharmonie de Paris wird eröffnet.
    • 14. Januar » Giorgio Napolitano, der elfte Staatspräsident Italiens, tritt aus Altersgründen 89-jährig vom Amt zurück.
    • 9. Juni » Ingeborg Rapoport erhält an der medizinischen Fakultät der Universität Hamburg ihre Promotionsurkunde mit der Gesamtnote magna cum laude. Zu diesem Zeitpunkt ist sie 102 Jahre alt und damit der älteste Mensch, der ein Promotionsverfahren abgeschlossen hat. 1938 war ihr als „jüdischem Mischling“ die mündliche Prüfung zur Promotion verweigert worden.
    • 13. November » Bei islamistisch motivierten Terroranschlägen in Paris sterben 130 Menschen, 683 werden verletzt. Die Angriffsserie richtet sich gegen ein Fußballspiel im Stade de France, gegen ein Rockkonzert im Bataclan-Theater sowie gegen zahlreiche Bars, Cafés und Restaurants.
    • 17. November » Die Europäische Union stellt wegen der Terroranschläge am 13. November 2015 in Paris den Bündnisfall fest.


Gleicher Geburts-/Todestag

Quelle: Wikipedia

Quelle: Wikipedia

  • 2013 » Ed Koch, US-amerikanischer Politiker
  • 2014 » Luis Aragonés, spanischer Fußballspieler und -trainer
  • 2014 » Maximilian Schell, Schauspieler, Regisseur und Produzent mit österreichischer und Schweizer Staatsangehörigkeit
  • 2014 » Prospero Nale Arellano, philippinischer Bischof-Prälat
  • 2015 » Martin Ťapák, tschechischer Schauspieler, Regisseur, Drehbuchautor und Choreograph
  • 2016 » Jim Reeves, deutscher Sänger, Songwriter und Musikproduzent

Über den Familiennamen SUYCKERBUYCK

  • Zeigen Sie die Informationen an, über die Genealogie Online verfügt über den Nachnamen SUYCKERBUYCK.
  • Überprüfen Sie die Informationen, die Open Archives hat über SUYCKERBUYCK.
  • Überprüfen Sie im Register Wie (onder)zoekt wie?, wer den Familiennamen SUYCKERBUYCK (unter)sucht.

Geben Sie beim Kopieren von Daten aus diesem Stammbaum bitte die Herkunft an:
Kees Willems, "Familienstammbaum Willems Hoogeloon-Best", Datenbank, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-willems-hoogeloon-best/I202725.php : abgerufen 17. Mai 2024), "Adriaan Suijkerbuijk SUYCKERBUYCK (1929-2015)".