Familienstammbaum Wille-Schumann » Egidius de Gols (1627-1689)

Persönliche Daten Egidius de Gols 

  • Er wurde getauft am 6. Oktober 1627 in Moorsel.
  • Er ist verstorben am 26. Mai 1689 in Moorsel.
    ?Kaveling - SAA OAM Bundel 75 - van 09-09-1689. Kaveling gedaan bij de zeven kinderen van Gillis de Gols als houder gebleven ten sterfhuize van Francijnten Vincke fa Jan en dat van al de goederen achtergelaten bij de voren Francijnten `naer dien den vooren heeft afgegaen zijn tochte gelegehen binnen de parochije van herdersem als hier naer volgt". (akte uit 1689 refererend naar een akte uit 1686)
    Lot A gevallen op Michiel de Gols en zal hebben in de voors Parochie op den "Neren Varent" op de zuidoost zijde tegen het goed van de "Cappelle ten Beldekens" 146,5 roeden.
    Kavel B Gevallen op Adriaan de Gols zal hebben op het "Smetsvelt" in de voren parochie op de zuidzijde tegen het goed van Mijnheer ter Linden, 147,5 roeden.
    Kavel C gevallen op Pieter de Gols en zal hebben op den "Varent" op de noordzijde tegen het goed van de kinderen Joos Vincke 66,5 roeden. Deze kavel heeft nog op het "Smetsvelt" op de noordzijde tegen het goed van Michiel van Nuffel 93 roeden land.
    Kavel D is gevallen op Elisabeth de Gols en zal hebben de helft van het bos op de westzijde gelegen tegen de weduwe van Mijnheer Lummens?? groot over de helft 114 roeden. Deze kavel zal nog hebben 96 roeden onbehuisde hofstede met de last van 6 gulden s'jaars den penning 16e in profijt van de hoors Jan Linckenbeeck te samen groot 210 roeden.
    Kavel E gevallen op Driessijnten de Gols en zal hebben de helft van het bos tegen het goed van Mijnheer ter Linghen tot 114 roeden? En moet nog hebben op de "Beckweede" tegen Michiel van Nuffel 81 roeden.
    Kavel F gevallen op Joos de Gols en zal hebben de helft van het veldeken met de helft van het bosken daar achter gelegen op de zuidzijde tegen het goed van Michiel van Nuffel tot 91,5 roeden en zal nog hebben het vierde paart van een dagwant meersch liggende onverkaveld mat Michiel van Nuffel, is over het vierde paart groot 25 roeden.
    Kavel G gevallen op Gillis Cooreman en zal hebben de helft van het veldeken en de helft van het bosken daar achter gelegen op de westzijde tot 91,5 roeden nevens het bos van Peter Voncke. Deze kavel zal nog hebben het vierde van een dagwant meersch zoals hierboven, groot 25 roeden.
    Deze kaveling is geschied bij consent van Gillis de Gols als vader van de vorige kinderen, Adriaan de Gols hemzelf "bedeghen" als voogd van de onderjarige wezen en Gillis Cooreman gehuwd met Marie de Gols. (09 september 1689). Onleesbare handtekening van .. gehuwd met Andriesijne de Gols.

    Volgt de verdeling van de goederen gelegen te Moorsel (hier heeft elke kavel en waarde van 29 p 9-4.) - Vreemd is dat er slechts sprake is van 6 kavels - (Geen kavel meer voor Peter de Gols + 1688) Ene Peter de Gols ondertekende evenwel de akte.
    Kavel A is gevallen op Anthonis Cooreman en zal hebben een dw 70 roeden meersch in de "Groenenmeersch" palende oost Mijnheer Bouteurs (Bouteux), zuid de zelfde, noord de hoors Mevr van Schoonenbergh. Iedere roede geprezen op 5 schellingen groten. Item zal nog hebben 64 roeden, de behuisde hofstede met het huis en de stallingen aan het huis en andere edificien daar op staande, ongereserveert de schuur, geprezen boven de last van de heerlijks cijns op 36 ponden groten en daarop
    gekort 20 ponden van een erfelijke losrente mitsgaderes een obligatie sprekende in profijt van Sr Adriaan de Clippeleir tot dendermonde. Item zal nog hebben 6 dw 30 roeden genaamd "Boonterstede" gelegen binne de baronie van Moorsel, Land van Aalst, palende zuid de straat, west de "Cortenbosdries en oost de "Vijfschueren", met de last van zes ponden groten tsjaars den penning 16e, waarvan 3 ponden groetn in profijt van de Heren van Wichelen en 3 ponden groeten s'jaars in profijt van
    de heer Aet Luminander tot Gent.
    Kavel B is gevallen op Michiel de Gols en zal hebben een partij zaailand binnen de baronie van Moorsel, Lande van Aalst, op het "Meulenvelt" groot154 roeden, palende noordoost Jan van Nuffel, zuidwest Joos de Gols, ieder roede geprezen op 4 schellingen groten de roede.
    Kavel C is gevallen op Joos de Gols en zal hebben een partij zaailand op het "Meulenvelt" groot een dw 44 roeden gelegen binnen de Baronie van Moorsel, Lande van Aalst, palende noordoost de kavel B, zuidoost de straat, zuidwest de kavel C en noordwest Andries van de Meersche. (4 sch gr de roede)
    Kavel D is gevallen op Gillis Cooreman en zal hebben een partij zaailand op het "Meulenvelt" groot een dw 60 roeden, palende noordoost de kavel C, zuidoost de straat, zuidwest Adriaan van Boven. (4 sch gr de roede). Item zal nog hebben een partij meersch in de "Groenenmeersch" gelegen binnen de heerlijkheid van moorsel Cappittel groot 36 roeden, palende oost en west de hoors mevr van Schoonenberghe, noord de heer Baron.
    Kavel E is gevallen op Elisabeth de Gols en zal hebben een partij zaailand op den "Bruggencauter" groot een dw 31 roeden gelegen binnen de baronie van Moorsel, land van Aalst, wezende leen, palende zuid de dreef, noord de weduwe Henrick de Leeuw (4 sch gr de roede)
    Kavel F is gevallen op Adriaan de Gols en zal hebben een partij land genaamd den "Teckbosch" (? niet zeker van de naam) gelegen binnen de heerlijkheid van Moorsel Cappittel groot 69 roeden, palende oost de hoors Mevr van Schoonenberghe, zuid de dreef, west Veekemans goed, ieder roede geprezen op 1 schelling en 8 groten de roede. Item nog een partij gelegen op het "Boonewijvelt" palende zuid Adriaan de Meersman, west noord en oost de hoors Mevr van Schoonenberghe, ieder roede geprezen op 3 schellingen. Item nog een partij land op het "Bouckxvelt" gelegen binnen de baronie van Moorsel, Land van Aalst, 50 roeden palende oost de "Holestraat" west den "Tichelhoven", noord den "Kelder". Gepasseert in presentie van de hoors en de voogden mitsgaders Michiel van Nuffel als naaste bestaanden en deelvoogd.
  • Ein Kind von Jan de Gols und Maria de Cracker
  • Diese Information wurde zuletzt aktualisiert am 24. Dezember 2008.

Familie von Egidius de Gols

Er ist verheiratet mit Francisca Vinck.

Sie haben in der Kirche geheiratet am 12. Juni 1649 in Herdersem.

Sie haben geheiratet am 10. Mai 1649 in Herdersem.


Kind(er):

  1. Jan de Gols  1650-1650
  2. Jan de Gols  1651-1667
  3. Adrianus de Gols  1653-????
  4. Judocus de Gols  1655-????
  5. Guillelmus de Gols  1656-1683
  6. Maria de Gols  1658-1717
  7. Catharina de Gols  1660-1671
  8. Petrus de Gols  1662-1688
  9. Andrea de Gols  1664-????
  10. Judoca de Gols  1664-1699 
  11. Elisabeth de Gols  1666-????
  12. Michael de Gols  1669-????

Haben Sie Ergänzungen, Korrekturen oder Fragen im Zusammenhang mit Egidius de Gols?
Der Autor dieser Publikation würde gerne von Ihnen hören!


Zeitbalken Egidius de Gols

  Diese Funktionalität ist Browsern mit aktivierten Javascript vorbehalten.
Klicken Sie auf den Namen für weitere Informationen. Verwendete Symbole: grootouders Großeltern   ouders Eltern   broers-zussen Geschwister   kinderen Kinder

Vorfahren (und Nachkommen) von Egidius de Gols

Jan de Jonghe
????-1616

Egidius de Gols
1627-1689

1649

Francisca Vinck
< 1629-1685

Jan de Gols
1650-1650
Jan de Gols
1651-1667
Maria de Gols
1658-1717

    Zeige ganze Ahnentafel

    Mit der Schnellsuche können Sie nach Name, Vorname gefolgt von Nachname suchen. Sie geben ein paar Buchstaben (mindestens 3) ein und schon erscheint eine Liste mit Personennamen in dieser Publikation. Je mehr Buchstaben Sie eingeben, desto genauer sind die Resultate. Klicken Sie auf den Namen einer Person, um zur Seite dieser Person zu gelangen.

    • Kleine oder grosse Zeichen sind egal.
    • Wenn Sie sich bezüglich des Vornamens oder der genauen Schreibweise nicht sicher sind, können Sie ein Sternchen (*) verwenden. Beispiel: „*ornelis de b*r“ findet sowohl „cornelis de boer“ als auch „kornelis de buur“.
    • Es ist nicht möglich, nichtalphabetische Zeichen einzugeben, also auch keine diakritischen Zeichen wie ö und é.



    Visualisieren Sie eine andere Beziehung

    Die angezeigten Daten haben keine Quellen.

    Anknüpfungspunkte in anderen Publikationen

    Diese Person kommt auch in der Publikation vor:

    Historische Ereignisse

    • Stadhouder Prins Frederik Hendrik (Huis van Oranje) war von 1625 bis 1647 Fürst der Niederlande (auch Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden genannt)
    • Im Jahr 1627: Quelle: Wikipedia
      • 16. Juli » Korsaren nehmen auf der südlich von Island gelegenen Inselgruppe Vestmannaeyjar einheimische Frauen und junge Leute gefangen, um sie in Nordafrika als Sklaven zu verkaufen. Andere Bewohner werden getötet.
      • 4. August » Die Belagerung von La Rochelle durch Ludwig XIII. beginnt.
    • Stadhouder Prins Willem II (Huis van Oranje) war von 1647 bis 1650 Fürst der Niederlande (auch Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden genannt)
    • Im Jahr 1649: Quelle: Wikipedia
      • 5. Januar » Die Uraufführung des musikalischen Dramas Giasone von Francesco Cavalli erfolgt am Teatro San Cassiano in Venedig. Das Libretto stammt von Giacinto Andrea Cicognini.
      • 30. Januar » Mit der Hinrichtung des englischen Königs Karl I. vor dem Banqueting House in London auf Anordnung des Parlaments unter Oliver Cromwell endet der Englische Bürgerkrieg.
      • 11. März » Die gegen den zunehmenden Absolutismus in Frankreich kämpfenden Frondeurs unterzeichnen mit LouisII. de Bourbon, Kardinal Mazarin und Anna von Österreich als Regentin für den minderjährigen LudwigXIV. den Frieden von Rueil.
      • 2. August » In der Schlacht von Rathmines überrascht die zahlenmäßig kleinere New Model Army bei Dublin ein gemeinsames Heer von irischen Konföderierten und englischen Royalisten. Das Anlanden von Oliver Cromwell mit weiteren parlamentarischen Truppen wenige Tage später im Englischen Bürgerkrieg wird durch den Sieg in dieser Schlacht erleichtert.
      • 15. August » Oliver Cromwell landet mit einem Heer in Irland, um einen Aufstand katholischer Royalisten zu bekämpfen.
      • 2. September » Die Hauptstadt des Herzogtums Castro kapituliert vor den Truppen von Papst Innozenz X., nachdem Herzog Ranuccio II. Farnese nach Parma geflohen ist. Die Stadt wird befehlsgemäß vollständig zerstört.
    • Stadhouder Prins Willem III (Huis van Oranje) war von 1672 bis 1702 Fürst der Niederlande (auch Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden genannt)
    • Im Jahr 1689: Quelle: Wikipedia
      • 2. März » Die aus Heidelberg abziehenden Franzosen unter dem Befehl des Comte de Mélac stecken während des Pfälzischen Erbfolgekriegs Teile der Stadt und ihres Schlosses in Brand. Die Verwüstung geht auf einen Befehl des Kriegsministers Marquis de Louvois zurück.
      • 5. März » Mannheim wird im Pfälzischen Erbfolgekrieg von französischen Truppen niedergebrannt.
      • 27. Juli » Am Engpass Killiecrankie besiegen schottische Royalisten (Jakobiter) mit „Bonnie Dundee“ an der Spitze englische Truppen unter General Hugh Mackay. Dundee stirbt durch eine verirrte Kugel.
      • 5. August » Die mit England verbündeten Irokesen greifen großteils unbefestigte Häuser französischer Siedler in Lachine an. Von den 375 Einwohnern werden 24 getötet und 76 gefangen genommen und gefoltert. Von den 77 Gebäuden werden 56 abgebrannt.
      • 12. September » Zar Peter I. der Große übernimmt die Alleinherrschaft in Russland.
      • 26. Oktober » Im Großen Türkenkrieg wird die von vielen Einwohnern und der osmanischen Besatzung verlassene Stadt Skopje von österreichischen Truppen an diesem und dem Folgetag in Brand gesteckt und von den Flammen stark zerstört.
    

    Gleicher Geburts-/Todestag

    Quelle: Wikipedia


    Über den Familiennamen De Gols

    • Zeigen Sie die Informationen an, über die Genealogie Online verfügt über den Nachnamen De Gols.
    • Überprüfen Sie die Informationen, die Open Archives hat über De Gols.
    • Überprüfen Sie im Register Wie (onder)zoekt wie?, wer den Familiennamen De Gols (unter)sucht.

    Die Familienstammbaum Wille-Schumann-Veröffentlichung wurde von erstellt.nimm Kontakt auf
    Geben Sie beim Kopieren von Daten aus diesem Stammbaum bitte die Herkunft an:
    Wille, "Familienstammbaum Wille-Schumann", Datenbank, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-wille-schumann/I4080.php : abgerufen 22. Mai 2024), "Egidius de Gols (1627-1689)".