Familienstammbaum Versteegden » Petronella van der Donk (1798-1851)

Persönliche Daten Petronella van der Donk 


Familie von Petronella van der Donk

Sie ist verheiratet mit Joannes Verstegen.

Sie haben geheiratet am 6. Mai 1826 in Nistelrode.

In het trouwboek van Nistelrode:
Huwelijk op 06-05-1826 van Joannes Verstegen en Petronella van de Donk.
In de burgelijke stand van Nistelrode kan ik de trouwakte niet vinden. Wel de trouwakte van Johannes Verstegen en Petronella Cornelisse.
De trouwakte van 06-05-1826:
Johannes Verstegen, beroep bouwman, geboren te Dinther, wonende te Dinther.
Johannes is de meerderjarige zoon van wijlen Johannes Verstegen en van Joanna van Hoek, wonende te Dinther.
Petronella Cornelisse, van beroep boerin, geboren te Nistelrode oud 28 jaar, wonende te Nistelrode dochter van Francis Cornelisse, van beroep bouwman, wonende te Nistelrode en van wijlen Johanna Peter Roelofs.
a) Johannes Verstegen, geboren 23-05-1791 in Dinther.
Afkondiging: De burgemeester , beambte van de burgelijke stand, gemeente Dinther, certificeert dat de huwelijksen afkondiging van Johannes Verstegen, van beroep bouwman, oud 35 jaar geboren te Dinther, wonende te Dinther, meerderjarige zoon van wijlen Johannes Verstegen en van Johanna van Hoek wonende te Dinther en Petronella Cornelisse, geboren te Nistelrode van beroep bouweriste oud 28 jaar en wonende te Nistelrode, meerderjarige dochter van Franciscus Cornelisse van beroep bouwman wonende teNistelrode en van wijlen Johanna Peter Roelofs, alhier op zondag den 23 april en de 30 daaraanvolgende des jaar 1826 zonder enige verhindering hebben plaatsgevonden.
b) Petronella Cornelisse, geboren 15-02-1798 te Nistelrode:
Uit de bijlage: Uittreksel van het doopregister gemeente Nistelrode, district Boxtel:
1798, den 15 februari, gedoopt Petronella, dochter van Franciscus Cornelisse en van Johana Peter Roelofs.
c) Acte van overlijden van Johannes, vader van de bruidegom (overleden op 18-06-1808 in Dinther)
Uit de bijlage: In 1808 op 18 juni is begraven Joannes Verstegen.
d) Acte van overlijden van Johanna Peter Roelofs, moeder van de bruid (overl. 12-04-1817 in Nistelrode)
Uit de bijlage: In het jaar 1817 den 12 april om 10 uren voormiddag is overleden Johanna Peter Roelofs, getrouwde vrouw, oud 48 jaar geboren in Nistelrode, wonende te Nistelrode, dochter van Peter Roelofs en van Maria Martens.

Gevonden in de volkstelling van 1810:
Petronella van de Donk, geboren 15-02-1798. (petronella 12 jaar oud, wonende in Nistelrode en van beroep boerin)
Petronella Cornelisse was in de volkstelling niet te vinden.
Vraag????
Petronella van de Donk en Petronella Cornelisse zijn beide op dezelfde dag geboren en getrouwd met Johannes Verstegen (23-05-1791). Dus wat is nu de echte naam van Petronella?
Verklaring voor de naam petronella Cornelisse.
De opa van Petronella is Cornelius Roelofs. De vader van Petronella was Franciscus Cornelisse.
Dus werd het Petronella Cornelisse (dit schreef de ambtenaar van de burgelijke stand in de trouwakte van Petronella).
Omdat waarschijnlijk haar vader in 'n buurt woonde, die de Donk werd geneomd werd de gehele familie van de Donk genoemd en dat is zo gebleven.

Kind(er):

  1. Johanna Versteegden  1828-1833
  2. Maria Versteegden  1830-1878 
  3. Hendricus Versteegden  1831-1885 
  4. Johanna Versteegden  1834-1871
  5. Arnoldus Versteegden  1835-1911 
  6. Lambertus Versteegden  1837-1890 


Notizen bei Petronella van der Donk

1. Gevonden in de volkstelling van 1810:
Petronella van de Donk, geboren 15-02-1798 (Petronella 12 jaar oud, wonende in Nistelrode en van beroep boerin)

2. In het huwelijksregister staat, dat Petronella Cornelissen getrouwd is met Johannes Verstegen.
Petronella van de Donk en Petronella Cornelissen zijn beide op dezelfde dag geboren en getrouwd met Johannes Verstegen, gedoopt 23-05-1791 in Dinther
Wat is nu de echte naam van Petronella?
Mogelijke verklaring voor de naam Petronella Cornelissen (Petronella van de Donk)
De vader van Petronella was Franciscus of Francis Cornelisse (omdat de vader van Francis "Cornelis" heette)
Dus in de burgelijke stand staat Petronella Cornelisse.
In de trouwakte is de inhoud van de geboorteakte overgenomen, dus Petronella Cornelisse(n). Deze extra n kan wel 'n schrijffout van de ambtenaar zijn.
3. In de overlijdingsakte van Petronella van de Donk staat:
In het jaar 1851, den 13 april zijn voor de burgelijke stand verschenen:
Johannis Verstegen van beroep bouwman oud zestig jaren echtgenoot van de overledene en Petrus van der Heijden van beroep hoefsmid oud 32 jaar, kennis van de overledene, verklaren, dat alhier den 12 april om 9.00 uur in de voormiddag is overleden Petronella van de Donk van beroep zonder, oud 50 jaren, geboren te Nistelrode en wonende te Nistelrode, dochter van Francis van de Donk overleden en van Johanna Roelofs van der Linden, overleden, zijnde de echtgenote van Johannis Verstegen.
(Dus hier wordt de vader van Petronella niet Francis Cornelisse genoemd, maar Francis van de Donk en de moeder van Petronella wordt Johanna Roelofs van der Linden genoemd)

Haben Sie Ergänzungen, Korrekturen oder Fragen im Zusammenhang mit Petronella van der Donk?
Der Autor dieser Publikation würde gerne von Ihnen hören!


Zeitbalken Petronella van der Donk

  Diese Funktionalität ist Browsern mit aktivierten Javascript vorbehalten.
Klicken Sie auf den Namen für weitere Informationen. Verwendete Symbole: grootouders Großeltern   ouders Eltern   broers-zussen Geschwister   kinderen Kinder

Vorfahren (und Nachkommen) von Petronella van der Donk


    Zeige ganze Ahnentafel

    Mit der Schnellsuche können Sie nach Name, Vorname gefolgt von Nachname suchen. Sie geben ein paar Buchstaben (mindestens 3) ein und schon erscheint eine Liste mit Personennamen in dieser Publikation. Je mehr Buchstaben Sie eingeben, desto genauer sind die Resultate. Klicken Sie auf den Namen einer Person, um zur Seite dieser Person zu gelangen.

    • Kleine oder grosse Zeichen sind egal.
    • Wenn Sie sich bezüglich des Vornamens oder der genauen Schreibweise nicht sicher sind, können Sie ein Sternchen (*) verwenden. Beispiel: „*ornelis de b*r“ findet sowohl „cornelis de boer“ als auch „kornelis de buur“.
    • Es ist nicht möglich, nichtalphabetische Zeichen einzugeben, also auch keine diakritischen Zeichen wie ö und é.



    Visualisieren Sie eine andere Beziehung

    Die angezeigten Daten haben keine Quellen.

    Historische Ereignisse

    • Die Temperatur am 15. Februar 1798 war um die 8,0 °C. Der Wind kam überwiegend aus West-Süd-West. Charakterisierung des Wetters: betrokken regen. Quelle: KNMI
    •  Diese Seite ist nur auf Niederländisch verfügbar.
      De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
    • Im Jahr 1798: Quelle: Wikipedia
      • 24. Januar » Die Révolution vaudoise ist der Auftakt für die Unabhängigkeit des Kantons Waadt von Bern.
      • 10. Februar » Französische Truppen unter General Louis-Alexandre Berthier nehmen Rom ein. Frankreich hatte dem Kirchenstaat nach der Ermordung seines Militärattachés den Krieg erklärt. Fünf Tage nach dem Einmarsch entsteht die von Frankreich beeinflusste Römische Republik.
      • 2. März » In der Schweiz entsteht der Kanton Thurgau, bisher eine Gemeine Herrschaft der Alten Eidgenossenschaft.
      • 15. April » Die Republik Genf verliert ihre Unabhängigkeit durch Annexion. Als Département du Léman wird sie von Frankreich beim zweiten Versuch nach 1792 gewaltsam einverleibt.
      • 6. Juli » Uraufführung der Oper Die Geisterinsel von Johann Friedrich Reichardt an der Hofoper Berlin.
      • 1. August » Am ersten Tag der zweitägigen Seeschlacht bei Abukir während der Koalitionskriege gelingt der britischen Kriegsflotte unter dem Kommando von Admiral Nelson ein Überraschungsangriff auf die von Comte Brueys kommandierte napoleonische Flotte, die zuvor das Expeditionsheer Napoleons nach Ägypten gebracht hat.
    • Die Temperatur am 6. Mai 1826 war um die 8,0 °C. Der Wind kam überwiegend aus Nord-Osten. Charakterisierung des Wetters: half bewolkt. Quelle: KNMI
    •  Diese Seite ist nur auf Niederländisch verfügbar.
      De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
    • Im Jahr 1826: Quelle: Wikipedia
      • 15. Januar » In Paris erscheint die Erstausgabe von Le Figaro. Das Blatt wird vierzig Jahre später zur Tageszeitung.
      • 30. Januar » Die Menai-Brücke zwischen der britischen Insel Anglesey und dem Festland von Wales wird eröffnet.
      • 17. Februar » Papst Leo XII. erkennt die Regularkleriker der Oblaten, die Eugen von Mazenod als missionierende Gemeinschaft gegründet hat, an.
      • 24. Februar » Das Reich Arakan in Südostasien unterstellt sich britischem Schutz. Es wird in Britisch-Indien integriert.
      • 31. Juli » Im spanischen Valencia wird mit Cayetano Ripoll das letzte Opfer der Spanischen Inquisition hingerichtet.
      • 14. Dezember » Bei einem Vortrag in Berlin verwendet der Wissenschaftler Carl Ritter erstmals die Worte Orografie (Höhenbeschreibung) und Hypsometrie (Höhenmessung), die sich als Fachbegriffe durchsetzen.
    • Die Temperatur am 12. April 1851 war um die 6,7 °C. Der Luftdruck war 76 cm. Die relative Luftfeuchtigkeit war 94%. Quelle: KNMI
    •  Diese Seite ist nur auf Niederländisch verfügbar.
      De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
    • Von 1. November 1849 bis 19. April 1853 regierte in den Niederlanden das Kabinett Thorbecke I mit Mr. J.R. Thorbecke (liberaal) als ersten Minister.
    • Im Jahr 1851: Quelle: Wikipedia
      • Die Niederlande hatte ungefähr 3,3 Millionen Einwohner.
      • 1. Februar » In der Kieler Innenförde wird der von Wilhelm Bauer entworfene, dann jedoch drastisch abgeänderte Brandtaucher, das erste deutsche U-Boot, getestet und verunglückt dabei. Die Mannschaft kann sich aus eigener Kraft retten.
      • 1. Mai » Das Großherzogtum Baden gibt seine ersten Briefmarken heraus. In Verkehr gerät auch der 43 Jahre später entdeckte Baden-Fehldruck 9 Kreuzer, inzwischen eine der großen Raritäten der Philatelie.
      • 4. August » Der Missionar und Afrikaforscher David Livingstone erreicht den Oberlauf des Sambesi.
      • 12. August » Isaac Merritt Singer erhält ein Patent auf die erste einsatzfähige Nähmaschine.
      • 22. Dezember » Außenminister Palmerston verlässt das britische Kabinett von Premierminister John Russell. Das eigenmächtige offizielle Billigen des Staatsstreichs NapoléonsIII. vom 2. Dezember in Frankreich führt zum unfreiwilligen Rücktritt.
      • 24. Dezember » Ein Feuer wütet in der Library of Congress. 35.000 Bücher und andere Einrichtungsgegenstände, darunter ein Originalporträt von Christoph Kolumbus, werden ein Raub der Flammen.
    

    Gleicher Geburts-/Todestag

    Quelle: Wikipedia


    Über den Familiennamen Van der Donk

    • Zeigen Sie die Informationen an, über die Genealogie Online verfügt über den Nachnamen Van der Donk.
    • Überprüfen Sie die Informationen, die Open Archives hat über Van der Donk.
    • Überprüfen Sie im Register Wie (onder)zoekt wie?, wer den Familiennamen Van der Donk (unter)sucht.

    Geben Sie beim Kopieren von Daten aus diesem Stammbaum bitte die Herkunft an:
    Pieter Versteegden, "Familienstammbaum Versteegden", Datenbank, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-versteegden/I498.php : abgerufen 21. Juni 2024), "Petronella van der Donk (1798-1851)".