Familienstammbaum Van Vugt » Arnulf "Saint Arnulf" van Metz (582-640)

Persönliche Daten Arnulf "Saint Arnulf" van Metz 

  • Spitzname ist Saint Arnulf.
  • Er wurde geboren am 13. August 582.
  • Er ist verstorben am 16. August 640 in Habend, er war 58 Jahre alt.
  • Er wurde beerdigt in Remiremond.
  • Ein Kind von Bodogisel II van Byzantium und Chrodoare von Schwaben
  • Diese Information wurde zuletzt aktualisiert am 14. November 2011.

Familie von Arnulf "Saint Arnulf" van Metz

Waarschuwing Pass auf: Er teilt sich ein Elternteil mit seiner Frau (Dode).

Er hat eine Beziehung mit Dode.

Die Beziehung begann.


Kind(er):

  1. Ansegisel  602-685 
  2. Clodoule de Metz  ± 606-690 


Notizen bei Arnulf "Saint Arnulf" van Metz

XLIV Arnulf van Metz, geboren op 13-08-582, overleden op 16-08-640 te Habend, begraven te Remiremond, later bijgezet te Metz. Hij is de oudste voorvader van Karel de Grote in mannelijke lijn die met enige zekerheid bekend is. Het is zeker dat zijn vader Bodogisel heette. De hier boven vermelde Bodogisel is de waarschijnlijkste kandidaat.
Arnulf werd geboren in Austrasië uit een adelijk geslacht en jong naar het hof van de Austrasische koning Theodebert II gestuurd waar hij werd opgevoed door een familielid, hofmeier Gundulf. Hij kreeg er de titel hertog en werd hofmeier, beheerder van het koninklijk domein en lid van de regentschapsraad. In 614 werd hij gekozen tot bisschop van Metz. Ook als bisschop had hij veel invloed op de politieke situatie. Hij nam samen met hofmeier Pippijn I van Landen de leiding bij de opstand van de Austrasische aristocratie tegen Brunhilde, de weduwe van koning Sigibert I, die namens haar kleinzoons Theodebert II en Diederik II een groot deel van het rijk had veroverd. De edelen onder leiding van Arnulf en Pippijn steunden de Neustrische koning Chlotarius II. Brunhinde werd gevangen genomen, achter een paard gebonden en in stukken gescheurd (613). Vanaf dat moment hadden Arnulf en Pippijn de macht in Austrasië feitelijk in handen. Hun verbond bezegelden zij met het huwelijk van hun kinderen Ansegisel en Begga. Chlotarius II werd koning van het hele Frankische rijk, maar op een samenkomst met de edelen te Parijs werden zijn bevoegdheden direct beknot. De autonomie van de kerk en de wereldlijke aristocratie werd uitgeroepen. De koning verplichtte zich om zijn raadslieden uit de kringen der grootgrondbezitters te kiezen. Hier vinden de later zo belangrijke “heerlijke rechten” hun oorsprong. Toen Chlotarius in 623 zijn zoon Dagobert I op de troon van Austrasië installeerde, werd Arnulf belast met diens opleiding en bleef tot 629 de feitelijke macht uitoefenen. In 624 kwamen Arnulf en Pippijn in conflict met de Agilolfingen, die machtsposities innamen in heel West-Europa. Het conflict eindigde met de dood van de Agilolfinger Chrodvald.
In 629 trad Arnulf terug en volgde zijn vriend Romarik naar diens kluizenarij in de Vogezen om zich daar te wijden aan de verpleging van melaatsen. Hij verbleef er tot zijn dood. Arnulf werd heilig verklaard. Hij was gehuwd met Oda, dochter van Arnoald, bisschop van Metz (601-611). Zij trad later in een klooster te Trier.
Uit het huwelijk van Arnulf en Oda: Ansegisel. Zie XLIII.

32. Saint Arnulf, geb. 580/5, gest. 18 juli ca. 640, bisschop van Metz 614-629, hij is de oudste mannelijke voorvader van Karel de Grote die we met enige zekerheid kennen. Hij werd geboren in Austrasië uit een adellijk geslacht, werd jong naar het hof gestuurd waar hij onderwezen werd door de hofmeier Gundulf, werd benoemd tot “domisticus” en paltsgraaf en trouwde in die tijd met een jonge adellijke vrouw bij wie hij twee kinderen had.
Hij wist met Pepijn de Oude, koning Clotaire over te halen in te grijpen in Austrasië om Brunhilde gevangen te nemen, na de overwinning verkreeg hij het episcopaat van Metz en werd één van de belangrijkste raadgevers van Clotaire, hetgeen zich continueerde in 621 toen Clotaire zijn zoon Dagobert als vorst van die regio installeerde, echter toen Dagobert in 629 het gehele rijk erfde ontstond een breuk tussen de koning en Arnulf, die ontheven van zijn functies samen met zijn vriend Romaric en zijn neef Bertoul zich terugtrok in Habendum, hij stierf zonder opnieuw in de gunst van de koning te komen.

Haben Sie Ergänzungen, Korrekturen oder Fragen im Zusammenhang mit Arnulf "Saint Arnulf" van Metz?
Der Autor dieser Publikation würde gerne von Ihnen hören!


Zeitbalken Arnulf "Saint Arnulf" van Metz

  Diese Funktionalität ist Browsern mit aktivierten Javascript vorbehalten.
Klicken Sie auf den Namen für weitere Informationen. Verwendete Symbole: grootouders Großeltern   ouders Eltern   broers-zussen Geschwister   kinderen Kinder

Vorfahren (und Nachkommen) von Arnulf van Metz


    Zeige ganze Ahnentafel

    Mit der Schnellsuche können Sie nach Name, Vorname gefolgt von Nachname suchen. Sie geben ein paar Buchstaben (mindestens 3) ein und schon erscheint eine Liste mit Personennamen in dieser Publikation. Je mehr Buchstaben Sie eingeben, desto genauer sind die Resultate. Klicken Sie auf den Namen einer Person, um zur Seite dieser Person zu gelangen.

    • Kleine oder grosse Zeichen sind egal.
    • Wenn Sie sich bezüglich des Vornamens oder der genauen Schreibweise nicht sicher sind, können Sie ein Sternchen (*) verwenden. Beispiel: „*ornelis de b*r“ findet sowohl „cornelis de boer“ als auch „kornelis de buur“.
    • Es ist nicht möglich, nichtalphabetische Zeichen einzugeben, also auch keine diakritischen Zeichen wie ö und é.

    Verwandschaft Arnulf "Saint Arnulf" van Metz



    Visualisieren Sie eine andere Beziehung

    Die angezeigten Daten haben keine Quellen.

    Anknüpfungspunkte in anderen Publikationen

    Diese Person kommt auch in der Publikation vor:

    Über den Familiennamen Van Metz

    • Zeigen Sie die Informationen an, über die Genealogie Online verfügt über den Nachnamen Van Metz.
    • Überprüfen Sie die Informationen, die Open Archives hat über Van Metz.
    • Überprüfen Sie im Register Wie (onder)zoekt wie?, wer den Familiennamen Van Metz (unter)sucht.

    Die Familienstammbaum Van Vugt-Veröffentlichung wurde von erstellt.nimm Kontakt auf
    Geben Sie beim Kopieren von Daten aus diesem Stammbaum bitte die Herkunft an:
    Maikel van Vugt, "Familienstammbaum Van Vugt", Datenbank, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-van-vugt/I2756.php : abgerufen 6. Juni 2024), "Arnulf "Saint Arnulf" van Metz (582-640)".