Familienstammbaum Van Osch » Hendrik Lzn van Hemert (1778-1835)

Persönliche Daten Hendrik Lzn van Hemert 

  • Er wurde getauft am 27. Oktober 1778 in Ammerzoden.Quelle 1
    getuigen Henricus de Jong, Joanna van Hemert

    Gemeente Ammerzoden
    Deelnummer 0304
    Registernaam 07 RK Doop en Trouw 1732-1810 (DTB-0304)
    Code DTB-0304
    Periode register 1732-1810
    Pagina 109
    Diversen 27.10.1778 baptus est Henricus fil. leg. Ludovici van Hemert et Antoniae van Selst. Suscept. Henricus de Jong et Joanna van Hemert.
    Plaats doop Ammerzoden
    Datum doop 27-10-1778
    Kind Henricus
    Vader Ludovici van Hemert
    Moeder Antoniae van Selst
  • Er ist verstorben am 26. November 1835 in Ammerzoden.Quelle 2
  • Ein Kind von Ludovicus van Hemert und Antonia van Zeelst
  • Diese Information wurde zuletzt aktualisiert am 4. Februar 2017.

Familie von Hendrik Lzn van Hemert

Er ist verheiratet mit Diliana van den Oord.

Sie haben geheiratet


Notizen bei Hendrik Lzn van Hemert

- beroep = herbergier
- Kadaster 1832: Hendrik van Hemert, herbergier te Ammerzoden = Ammerzoden sectie C 131 (weiland)

In notarieel archief Ammerzoden 1813-1817 (Notaris Hendrik van Dieden te Ammerzoden (1813-1839)):
nr 10 datum 04-03-1814
Verkoping: Hendrik van Hemert Louiszoon en Dirk van de Graft Joostzn, beide poldermeesters van Ammerzoden, Well en Wordragen, aan Arien van Loon, wonende te Well, en Krijn van Loon, wonende te Ammerzoden, van willige en elze houtgewasch te Well, zamen voor de somma van een honderd zeven en negentig guldens en acht stuivers, daar onder begrepen den onraad ad eenen stuiver per gulden.
nr 14 datum 10-03-1814
Verkoping: Hendrik van Hemert Louiszoon en Dirk van de Graft Joostzoon als poldermeesters van Ammerzoden, Well en Wordragen, aan Arie van Loon cum suis, wonende te Well, van schaarhout in den 'Rijswaard' te Slijkwell, voor de somma van een duizend een honderd zeventien guldens en vier stuivers, daar onder begrepen den onraad ad eenen stuiver per gulden.
nr 234 datum 09-12-1814
Proces verbaal van verkoping: Hendrik van Hemert Louiszoon, wonende te Ammerzoden, en Dirk van de Graft Joostzoon,
wonende te Well, beide in kwaliteit van poldermeesters over Ammerzoden, Well en Wordragen, aan Willem Teunisse Dekkers, cum suis, wonende te Well, van een en dertig parceelen opgaande willige boomen en dito posten of knootwilligen in DEN RIJSWAARD te Slijkwell van voorschreven polder, zamen voor zeven honderd en zes guldens.
nr 37 datum 15-03-1815
Proces verbaal van verkoping: Hendrik van Hemert Louiszoon, wonende te Ammerzoden, en Dirk van de Graft, wonende
te Well, in kwaliteit als poldermeesters van Ammerzoden, Well en Wordragen, aan Jan Arise van den Oord, cum suis, wonende te Ammerzoden, van negen loten houtgewasch in dorps RIJSWAARD te Slijkwell, zamen voor drie honderd vier en tachtig guldens.
nr 58 datum 08-04-1815
Verpachting voor een jaar: Hendrik van Hemert Lszn., wonende te Ammerzoden, en Dirk van de Graft Joostzn.,
wonende te Well, in kwaliteit van buur of poldermeesters van Ammerzoden, Well en Wordragen, aan Arie van Hemert, wonende te Ammerzoden, cum suis, van vijf en twintig parcelen hooy en weiland, waaronder straten, stegen en kaden, zamen voor negentig guldens.
nr 90 datum 25-04-1815
Verpachting voor een jaar: Hendrik van Hemert Louiszoon, Arien Willemse van den Oord, beide wonende te
Ammerzoden, en Aart Gerritse de Waal, wonende te Wordragen, als armmeesters van den Grooten of Algemeenen Armen van Ammerzoden, aan Andries van Hemert, cum suis, wonende te Ammerzoden, van acht parcelen hooij en weiland onder Ammerzoden en Well gelegen, zamen voor vier honderd negen en twintig guldens.
nr 54 datum 16-04-1816
Verpachting als voren: Hendrik van Hemert Louiszoon, wonende te Ammerzoden, en Dirk van de Graft Joostzn.,
wonende te Well, in kwaliteit als poldermeesters van Ammerzoden, Well en Wordragen, aan Johannis Hendrikse van Wordragen, woonende te Ammerzoden, cum suis, van vijfentwintig parcelen hooij en weilanden onder Ammerzoden, Well en Wordragen gelegen, zamen voor een duizend zeven honderd drie en dertig guldens.
nr 180 datum 30-10-1816
Proces-verbaal van verkooping: Hendrik van Hemert Louiszoon en Jan Arise van den Oord, wonende te Ammerzo-den, aan Arien Gijsbertse van den Oord, cum suis, wonende te Ammerzoden, van alle de appel en perenboomen om uit te roijen in ongeveer zeven hond boomgaard op DE STROOMAKKERS te Ammerzoden, zamen voor twee honderd vier en tachtig guldens.
nr 64 datum 18-04-1817
Verpachting voor het saisoen van 1817: Hendrik van Hemert Louiszoon, wonende te Ammerzoden, en Dirk van de Graft Joostzoon, wonende te Well, in kwaliteit als poldermeesters van Ammerzoden, Well en Wordragen, aan Ardie van Hemert, wonende te Ammerzoden, cum suis, van de polders-straten, stegen, kaden, weilanden en uitterwaarden in vijf en twintig parcelen onder Ammerzoden, Well en Wordragen gelegen, zamen voor twaalf honderd acht en zestig guldens.
nr 65 datum 18-04-1817
Proces-verbaal van verkoping: Hendrik van Hemert Louiszoon, wonende te Ammerzoden, en Dirk van de Graft Joostzoon,
wonende te Well, in kwaliteit als poldermeesters van Ammerzoden, Well en Wordragen, aan Cornelis Vormers, wonende te Well, cum suis, van veertien parcelen schaarhout onder Well en Ammerzoden, zamen voor twee honderd vier en negentig guldens en vijf en zeventig cents.
nr 173 datum 11-10-1817
Proces-verbaal van verkoping: Hendrik van Hemert Louiszoon, wonende te Ammerzoden, en Dirk van de Graft Joostzn.,
wonende te Well, beide in kwaliteit als poldermeesters van Ammerzoden, Well en Wordragen, aan Marcelis van Loon, wonende te Well, cum suis, van drie parcelen rietgewasch in DORPSWAARD te Well, zamen voor negen en twintig guldens.
nr 062 datum 22-04-1818
Verpachting voor een jaar: Hendrik van Hemert Louiszoon, wonende te Ammerzoden, en Dirk van de Graft Joostzoon,
wonende te Well, in kwaliteit als buur of poldermeesters van den polder van Ammerzoden, Well en Wordragen, aan Adriaan van Mil, wonende te Ammerzoden, cum suis, van zesentwintig parcelen hooij en weilanden, onder Ammerzoden, Well en Wordragen gelegen, zamen voor elfhonderd en veertig guldens.
nr 063 datum 22-04-1818
Proces-verbaal van verkoping: Hendrik van Hemert Louiszoon, wonende te Ammerzoden, en Dirk van de Graft Joostzoon,
wonende te Well, in kwaliteit als buur of poldermeesters van den polder van Ammerzoden, Well en Wordragen, aan Johannis de Groot, wonende te Wordragen, cum suis, van negen parcelen houtgewasch te Well, zamen voor de somma van vierhonderd en vijf guldens.
nr 062 datum 09-04-1819
Verpachting als voren: Hendrik van Hemert Louiszoon, wonende te Ammerzoden, en Dirk van de Graft Joostzoon,
wonende te Well, beide in kwaliteit als buur of poldermeesters van Ammerzoden, Well en Wordragen, aan Ardie van Hemert, wonende te Ammerzoden, cum suis, van zesentwintig parcelen hooy en weilanden onder Ammerzoden, Well en Wordragen gelegen, tezamen voor twaalfhonderd tien guldens vijftig cents.
nr 086 datum 22-04-1819
Verpachting voor het saisoen van 1819: De Heer Jasper Ganderheijden, wonende te Rossum, in kwaliteit als rentmeester van den hooggeboren Heere Christijn graaf van Ribaucourt, Heer van Ammerzoden, Well en Wordragen, wonende te Brussel, aan Hendrik van Hemert Louiszoon, wonende te Ammerzoden, cum suis, van achtendertig parcelen weiland onder Ammerzoden gelegen, tezamen voor de somma van achttienhonderd achtenveertig guldens.
nr 050 datum 29-03-1822
Proces-verbaal van verkooping: Hendrik van Hemert Lz., wonende te Ammerzoden, en Dirk van de Graft Joostzoon,
wonende te Well, als poldermeesters van Ammerzoden, Well en Wordragen, aan Bruisten Vos, wonende te Well, cum suis, van elf parceelen houtgewasch onder Well staande, tezamen voor driehonderd negenenzeventig guldens.
(bron: C. Onclin)

Haben Sie Ergänzungen, Korrekturen oder Fragen im Zusammenhang mit Hendrik Lzn van Hemert?
Der Autor dieser Publikation würde gerne von Ihnen hören!


Zeitbalken Hendrik Lzn van Hemert

  Diese Funktionalität ist Browsern mit aktivierten Javascript vorbehalten.
Klicken Sie auf den Namen für weitere Informationen. Verwendete Symbole: grootouders Großeltern   ouders Eltern   broers-zussen Geschwister   kinderen Kinder

Vorfahren (und Nachkommen) von Hendrik Lzn van Hemert


Mit der Schnellsuche können Sie nach Name, Vorname gefolgt von Nachname suchen. Sie geben ein paar Buchstaben (mindestens 3) ein und schon erscheint eine Liste mit Personennamen in dieser Publikation. Je mehr Buchstaben Sie eingeben, desto genauer sind die Resultate. Klicken Sie auf den Namen einer Person, um zur Seite dieser Person zu gelangen.

  • Kleine oder grosse Zeichen sind egal.
  • Wenn Sie sich bezüglich des Vornamens oder der genauen Schreibweise nicht sicher sind, können Sie ein Sternchen (*) verwenden. Beispiel: „*ornelis de b*r“ findet sowohl „cornelis de boer“ als auch „kornelis de buur“.
  • Es ist nicht möglich, nichtalphabetische Zeichen einzugeben, also auch keine diakritischen Zeichen wie ö und é.



Visualisieren Sie eine andere Beziehung

Quellen

  1. Ammerzoden DTB-0304 Periode 1732-1810
  2. Ammerzoden BS 1835 aktenr 28

Anknüpfungspunkte in anderen Publikationen

Diese Person kommt auch in der Publikation vor:

Historische Ereignisse

  • Die Temperatur am 27. Oktober 1778 war um die 6,0 °C. Der Wind kam überwiegend aus Süd-Westen. Charakterisierung des Wetters: omtrent helder. Besondere Wettererscheinungen: noorderlicht. Quelle: KNMI
  • Erfstadhouder Prins Willem V (Willem Batavus) (Huis van Oranje-Nassau) war von 1751 bis 1795 Fürst der Niederlande (auch Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden genannt)
  • Im Jahr 1778: Quelle: Wikipedia
    • 20. Januar » James Cook landet auf Kauaʻi (Hawaii).
    • 6. Februar » Frankreich erkennt während des Amerikanischen Unabhängigkeitskrieges die Unabhängigkeit der USA an.
    • 5. Juli » Mit dem Vorrücken preußischer und sächsischer Truppen in das habsburgische Böhmen beginnt der Bayerische Erbfolgekrieg.
    • 3. August » Das Opernhaus Teatro alla Scala in Mailand wird mit der Uraufführung der Oper L’Europa riconosciuta von Antonio Salieri eröffnet.
    • 25. August » Der Triglav, höchster Berg der Julischen Alpen und des heutigen Sloweniens, wird durch Lovrenc Willomitzer erstmals bestiegen.
    • 27. Dezember » Die komische Oper La scuola de’ gelosi von Antonio Salieri wird am Teatro San Moisè in Venedig uraufgeführt.
  • Die Temperatur am 26. November 1835 war um die 10,0 °C. Der Wind kam überwiegend aus Süd-Osten. Charakterisierung des Wetters: betrokken regen. Quelle: KNMI
  •  Diese Seite ist nur auf Niederländisch verfügbar.
    De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
  • Im Jahr 1835: Quelle: Wikipedia
    • Die Niederlande hatte ungefähr 2,9 Millionen Einwohner.
    • 15. Januar » Die Bundesversammlung in Frankfurt am Main verbietet Handwerksgesellen, sich zu organisieren.
    • 24. Januar » Am Théâtre-Italien in Paris erfolgt die Uraufführung der Oper I puritani (Die Puritaner) von Vincenzo Bellini mit dem Libretto von Carlo Pepoli nach der Komödie Têtes rondes et cavaliers, die ihrerseits auf Walter Scotts Roman Old Mortality beruht.
    • 23. Februar » In Paris erfolgt die Uraufführung der Oper La Juive (Die Jüdin) von Jacques Fromental Halévy mit dem Libretto von Eugène Scribe. Von Giuseppe Verdi ebenso geschätzt wie von Richard Wagner, wird die Oper zum Serienerfolg: Bis 1893 wird sie allein an der Pariser Oper 550 Mal aufgeführt.
    • 5. Mai » In Belgien wird die erste Eisenbahnlinie auf dem europäischen Kontinent zwischen Brüssel und Mechelen in Betrieb genommen.
    • 3. Oktober » Johann Sebastian Staedtler gründet in Nürnberg eine Fabrik, um Bleistifte herzustellen.
    • 10. Dezember » Die Publikationen der literarischen Bewegung Junges Deutschland werden im Vormärz auf Beschluss des Frankfurter Bundestages verboten.


Gleicher Geburts-/Todestag

Quelle: Wikipedia


Über den Familiennamen Van Hemert

  • Zeigen Sie die Informationen an, über die Genealogie Online verfügt über den Nachnamen Van Hemert.
  • Überprüfen Sie die Informationen, die Open Archives hat über Van Hemert.
  • Überprüfen Sie im Register Wie (onder)zoekt wie?, wer den Familiennamen Van Hemert (unter)sucht.

Die Familienstammbaum Van Osch-Veröffentlichung wurde von erstellt.nimm Kontakt auf
Geben Sie beim Kopieren von Daten aus diesem Stammbaum bitte die Herkunft an:
Berry van Osch, "Familienstammbaum Van Osch", Datenbank, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-van-osch/I27698.php : abgerufen 15. Juni 2024), "Hendrik Lzn van Hemert (1778-1835)".