Familienstammbaum Van Knippenberg » Jacobus Knippenbergh (1699-1765)

Persönliche Daten Jacobus Knippenbergh 

  • Er wurde geboren am 1. Dezember 1699 in Belfeld, Limburg, Netherlands.
  • Er wurde getauft am 1. Dezember 1699 in Belfeld, Limburg, Netherlands.
  • (!) .
    Hij werd gedoopt te Belfeld de 1.12.1699 en zijn oom Jan en Catharina Dreines waren de doopgetuigen. Hij werd gevormd te Belfeld de 30.6.1710. Jacobus was tezamen met zijn broer Johannes huwelijksgetuige op 17.2.1722 van zijn broer Andreas en Catharina Schoenmaeckers te Leuth. Hij overleed te Helden de 8.3.1765. Jacobus huwde een eerste maal te Helden de 11.8.1728 met Elisabeth de Ponti. Zij was doopgetuige te. Helden op 20.3.1729 van Joanna en op 11.5.1730 van Catharina, beiden dochter van haar schoonbroer Ardreas. Zij was ook doopgetuige te Belfeld op 21.1.1733 van Anna Catharina, dochter van Conrardus. Elisabeth de Ponti overleed te Helden op 2.12.1744. Jacobus was ook doopgetuige te Blerick van Gerardus, zoon van zijn broer Andreas. en op 3.4.1746 van Elisabeth, dochter van zijn broer Conrardus.
    Jacobus huwde een tweede maal te Helden op 16.7.1749 met Elisabeth Bongaerts.
    Op de openbare verkoop van de roerende goederen van Mathijs Peters te Helden op 20.11.1732 kocht Jacobus 8 porceleinen teljoren voor 16 stuivers en 2 porceleinen kannen voor 10 stuivers. Jacobus en zijn broer Andries zijn het oneens over een schuld van 100 gulden, die. de schoonmoeder van Jacobus, de weduwe de Ponty, aangegaan had van het echtpaar Hendrik Janssen en Catharina van Dael. Deze schuldbekentenis had Jan Raets, de zoon van Catharina van Dael, aan Andries verkocht.
    Op 21.11.1738 verzoeken Jacobus en Andries aan de schepenen Jan Stammen, Michiel Smolders en Derick Gommans om hierover een scheidsrechterlijke uitspraak te doen. De schepenen verklaren dat de obligatie van 100 gulden ten laste blijft van de weduwe de Pontyen haar erfgenamen. De vordering van 14 patakons 3 schellingen en 4 stuivers die de weduwe te. goed heeft voor onkosten, die Jan Raets haar schuldig bleef voor zijn kost en logement gedurende 6 dagen, alhoewel er een verblijf van één jaar afgesproken werd, zal beschouwd worden als de compensatie voor de verlopen intrest van de 100 gulden; op voorwaarde dat Andries de weduwe 3 patakons betaalt of te goed schrijft.
    Op 28.8.1742 bij de openbare verkoop van de woning van wijlen de pastoor deken Joannes Knippenbergh, kocht Jacobus dit huis voor een bedrag van 330 gulden.
    Op een specificatie van Juli 1747 van de inwoners. van Helden vinden wij een opgave van de hoeveelheid gewassen, die jaarlijks op hun landerijen geoogst worden en de hoeveelheid die zij jaarlijks verbruiken. De begroting van Jacobus is niet in evenwicht, want hij verbruikt 48 malder rogge, 4 malder gerst, 12 malder boekweit en 2 malder haver; terwijl zijn opbrengst beperkt blijft tot 44 malder rogge, 2 malder gerst, 11 malder boekweit en 2 malder haver . Op de lijst voor de vaststelling van het "capitatiegeld" van 11.9.1748 komt Kobus Knippenberg voor, zonder vrouw en met slechts één dochter (of meid) van meer dan 16 jaar. Volgens de lijst van de "Bestialen" van 1748 wordt Jacobus belast met 2 patakons 2 schelling en 4 stuivers voor het bezit van 2 koeien, 1 rund, 18 schapen en 8 bijenkorven.
    Wij vinden Jacobus ook terug op de lijst van het "capitatiegeld" van het jaar 1757, waarop hij getaxeerd wordt met een echtgenote en één zoon (of knecht) boven de 16 jaar. op de lijst van het beestengeld van 1757 wordt hij belast voor het bezit van 3 koeien, 1 rund, 18 schapen en 3 bijenkorven, met een bedrag van 2 patakons en 5 schellingen. Ter gelegenheid van een grote inkwartiering van troepen te Helden werd er aan Jacobus één onder-officier en 14 soldaten
    toegewezen. De legerafdeling bestond uit 1 kolonel, 1 majoor, 2 kapiteins, 6 luitenanten, 33 onder-officieren en 305 manschappen.
    Op 16.7.1749 koopt Jacobus van Peter Smolders en Beatrice Knippenbergh ongeveer één en een kwart. morgen land, gelegen in het "Pasveedt" te Helden, voor een bedrag van 40 patakons, in zijn naam en in naam van zijn kinderen uit zijn eerste huwelijk met wijlen Mary Elisabeth de Ponty. Deze aankoop werd afgesloten op de datum van zijn tweede huwelijk met Lysbeth Bongaerts. Het was een drukke dag, want ook hun huwelijksovereenkomst werd op dezelfde datum afgesloten. Jacobus en Lysbeth hadden reeds voor hun huwelijk afgesproken dat de kinderen uit het eerste huwelijk en de eventuele kinderen uit het tweede huwelijk gelijke rechten in de gerede en de gemeenzaam verworven goederen zouden hebben.
    Indien uit het tweede huwelijk geen kinderen zouden geboren worden en Jacobus eerst zou sterven, dan zal Lysbeth Bongaerts met de voorkinderen, mede als kind in de gerede goederen en in de verworven goederen delen. De uitzet voor de kinderen uit het eerste. en uit het tweede huwelijk zal gelijk blijven. Op 26.9.1749 zullen de erfgenamen van wijlen het echtpaar Jacobus de Ponty en Beatrix Wagemans, nl. Edmund de Ponty en Catharina Schreurs, Jacobus Knippenbergh en zijn kinderen uit het huwelijk met Mary Elisabeth de Ponty voor het gerecht van Helden overgaan tot de scheiding en deling der erfenis. De. goederen waren echter met verscheidene schulden belast, die door Jacobus Knippenbergh betaald werden, o.a. het deel dat Mary Elisabeth de Ponty aan het klooster geschonken had, alsook 200 gulden aan van dar Keelen uit Baarlo. Daarom doen Edmund de Ponty en Catharina Schreurs afstand van hun erfdeel ten voordele. van Jacobus en Elisabeth Bongaerts, mits een bedrag van 113 patakons, een malder rogge en een malder boekweit. De kinderen uit het eerste huwelijk van hun vader Jacobus, kunnen echter de erfenis afkopen van de kinderen uit het tweede huwelijk, mits de betaling van het hoger genoemd bedrag en de malder rogge en boekweit. De akte was mede ondertekend door Andrys Knippenbergh. Het testament van Mary Elisabeth de Ponty, schoonmoeder van Jacobus werd op 11.6.1750 opgesteld te Helden. Hierin worden de vier kinderen uit het eerste huwelijk van Jacobus - slechts 4 van de 9 kinderen zijn nog op die datum in leven - bedeeld met een bedrag van 150 gulden Roermonds. De zoon Renier bekomt bovendien haar bedstede, met bed en toebehoren; terwijl diens zuster Joanna haar "stufkas schort" zal krijgen. In 1753 woonde Jacobus te Helden dorp in het huis dat in 1735 bewoond werd door zijn schoonmoeder, de weduwe de Ponty.
    Op 4.3.1756 verkoopt het echtpaar Nicolaes van der Beuken n Maria Gommans aan Jacobus en Elisabeth Bongaerts hun huis, boomgaard en moestuin gelegen te Helden, naast Jan Stammen en aan de andere zijde langs Maria Gommans; de voorzijde langs de Gemeenteweg en langs achter aan de Schuttelkensweg, groot ongeveer anderhalve morgen alsmede een halve morgen land in het "Buskensvelt", gelegen langs een zijde aan het erf van Dries Heynen en langs achter aan het voetpad naar de "cuyl", voor een totaal bedrag wan 650 gulden. Indien Jacobus voor zijn vrouw zou sterven, zullen de voorkindexen verplicht zijn één kamer, in een der beide huizen die zij zullen erven, af te staan aan hun stiefmoeder Elisabeth Bongaerts zolang zij leven zal.
    Op 4.6.1756 verkoopt Jacobus aan de gemeente Helden 91,5 roeden grond, met een woning en een moestuin, voor het maken van een "brandtpoel" voor een bedrag van 1.000 gulden Roer- monds. De schatheffer Dirk Engels betaalde de 1.000 gulden op 20.1.1757 tegen een kwijtschrift ondertekend door Jacobus. De 1.000 gulden Roermonds bedroegen in Hollands geld 751 gul den en 5 stuivers.
  • Er ist verstorben am 8. März 1765 in Helden, Limburg, Netherlands, er war 65 Jahre alt.
  • Ein Kind von Reinerus (Reiner Renerus) van Knippenbergh und Margaretha Leeghuysen

Familie von Jacobus Knippenbergh

(1) Er ist verheiratet mit Maria Elisabeth de Ponti (Depont).

Sie haben geheiratet am 11. August 1728 in Helden, Limburg, Netherlands, er war 28 Jahre alt.


Kind(er):

  1. Joanna Knippenbergh  1729-1814


(2) Er ist verheiratet mit Elisabeth Bongarts.

Sie haben geheiratet am 16. Juli 1748 in Helden, Limburg, Netherlands, er war 48 Jahre alt.


Kind(er):


Haben Sie Ergänzungen, Korrekturen oder Fragen im Zusammenhang mit Jacobus Knippenbergh?
Der Autor dieser Publikation würde gerne von Ihnen hören!


Zeitbalken Jacobus Knippenbergh

  Diese Funktionalität ist Browsern mit aktivierten Javascript vorbehalten.
Klicken Sie auf den Namen für weitere Informationen. Verwendete Symbole: grootouders Großeltern   ouders Eltern   broers-zussen Geschwister   kinderen Kinder

Mit der Schnellsuche können Sie nach Name, Vorname gefolgt von Nachname suchen. Sie geben ein paar Buchstaben (mindestens 3) ein und schon erscheint eine Liste mit Personennamen in dieser Publikation. Je mehr Buchstaben Sie eingeben, desto genauer sind die Resultate. Klicken Sie auf den Namen einer Person, um zur Seite dieser Person zu gelangen.

  • Kleine oder grosse Zeichen sind egal.
  • Wenn Sie sich bezüglich des Vornamens oder der genauen Schreibweise nicht sicher sind, können Sie ein Sternchen (*) verwenden. Beispiel: „*ornelis de b*r“ findet sowohl „cornelis de boer“ als auch „kornelis de buur“.
  • Es ist nicht möglich, nichtalphabetische Zeichen einzugeben, also auch keine diakritischen Zeichen wie ö und é.



Visualisieren Sie eine andere Beziehung

Die angezeigten Daten haben keine Quellen.

Anknüpfungspunkte in anderen Publikationen

Diese Person kommt auch in der Publikation vor:

Historische Ereignisse

  • Stadhouder Prins Willem III (Huis van Oranje) war von 1672 bis 1702 Fürst der Niederlande (auch Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden genannt)
  • Im Jahr 1699: Quelle: Wikipedia
    • 18. Januar » An der Hofburg in Wien erfolgt die Uraufführung der Oper La fede pubblica von Giovanni Battista Bononcini.
    • 20. Januar » Ludwig XIV. gibt der 1666 von Jean-Baptiste Colbert gegründeten, bislang informellen Académie des sciences ihr erstes Reglement. Sie erhält den Titel einer Académie royale und wird im Louvre angesiedelt.
    • 26. Januar » Der Friede von Karlowitz beendet den Großen Türkenkrieg zwischen Österreich und dem Osmanischen Reich. Österreich erhält Ungarn und Siebenbürgen mit Ausnahme des Banats, an Polen-Litauen werden die osmanischen Eroberungen zurückgegeben, Besitztum der Republik Venedig wird vom Sultan Mustafa II. anerkannt.
    • 16. Februar » Die Uraufführung der Oper Die Verbindung des großen Herkules mit der schönen Hebe von Reinhard Keiser erfolgt am Hamburger Oper am Gänsemarkt.
    • 24. Juli » Von Johann Philipp von Isenburg-Offenbach aufgenommene hugenottische Glaubensflüchtlinge aus Frankreich gründen Neu-Isenburg.
    • 21. November » Im Vertrag von Preobraschenskoje tritt Zar Peter I. der Große dem Bündnis bei, das in geheimen Verhandlungen Johann Reinhold von Patkul für Polen gegen Schweden schmiedet. Der Große Nordische Krieg gewinnt an Kontur.
  • Die Temperatur am 16. Juli 1748 war um die 18,0 °C. Der Wind kam überwiegend aus Süd-Westen. Charakterisierung des Wetters: geheel betrokken betrokken. Quelle: KNMI
  • Erfstadhouder Prins Willem IV (Huis van Oranje) war von 1747 bis 1751 Fürst der Niederlande (auch Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden genannt)
  • Im Jahr 1748: Quelle: Wikipedia
    • 6. April » Unter Leitung von Roque Joaquín de Alcubierre beginnen Suchgrabungen auf dem Gelände des früheren Pompeji, das Alcubierre allerdings für Stabiae hält.
    • 24. April » In der freien Reichsstadt Aachen beginnen Friedensverhandlungen zwischen den streitenden Kriegsparteien im Österreichischen Erbfolgekrieg. Sie münden in den am 18. Oktober unterzeichneten Zweiten Aachener Frieden.
    • 26. August » Mit dem Ministerium von Pennsylvanien wird von mehreren Pastoren in Philadelphia die erste evangelisch-lutherische kirchliche Körperschaft in Nordamerika gegründet.
    • 27. August » Die Uraufführung der Oper Pigmalion von Jean-Philippe Rameau findet an der Grand Opéra Paris statt.
    • 27. September » In der Bulle Gloriosae Dominae gibt Papst Benedikt XIV. eine Erklärung zur Marienverehrung.
    • 18. Oktober » Mit dem Zweiten Aachener Friede wird der Österreichische Erbfolgekrieg beendet und der Vorkriegsstatus weitgehend wiederhergestellt. Österreich muss jedoch auf einige Gebiete in Italien verzichten, während Preußen Schlesien behält. Dafür wird die Pragmatische Sanktion allgemein anerkannt.
  • Die Temperatur am 8. März 1765 war um die 5,0 °C. Der Wind kam überwiegend aus West-Süd-West. Charakterisierung des Wetters: omtrent helder. Quelle: KNMI
  • Erfstadhouder Prins Willem V (Willem Batavus) (Huis van Oranje-Nassau) war von 1751 bis 1795 Fürst der Niederlande (auch Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden genannt)
  • Regent Lodewijk Ernst (Hertog van Brunswijk-Wolfenbüttel) war von 1759 bis 1766 Fürst der Niederlande (auch Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden genannt)
  • Im Jahr 1765: Quelle: Wikipedia
    • 22. März » Das britische Parlament verabschiedet das Stempelgesetz. Die Steuer soll in den nordamerikanischen Kolonien erhoben, aber nach London abgeführt werden. Das löst erheblichen Protest und Boykottaktionen der Siedler aus.
    • 24. März » Auf Befehl von Erzherzogin Maria Theresia wird in Wien die Lehrschule zur Heilung der Viehkrankheiten gegründet. Sie ist damit die drittälteste Institution ihrer Art weltweit, nach Lyon und Alfort, und die älteste im deutschsprachigen Raum.
    • 24. März » Das britische Parlament beschließt den Quartering Act, wonach die Siedler der amerikanischen Kolonien dazu verpflichtet sind, britische Soldaten zu beherbergen.
    • 27. Juni » Die komische Oper Le Faux Lord von François-Joseph Gossec hat ihre Uraufführung an der Comédie Italienne in Paris.
    • 18. August » Mit dem Tod von Franz I. Stephan von Lothringen regiert sein Sohn Joseph II. als Kaiser das Heilige Römische Reich.
    • 19. Oktober » Mit der Unterzeichnung der Burloer Konvention wird der bis dahin umstrittene Grenzverlauf zwischen dem Herzogtum Geldern als Provinz der Vereinigten Niederlande und dem Fürstbistum Münster verbindlich geregelt.


Gleicher Geburts-/Todestag

Quelle: Wikipedia

Quelle: Wikipedia


Über den Familiennamen Knippenbergh

  • Zeigen Sie die Informationen an, über die Genealogie Online verfügt über den Nachnamen Knippenbergh.
  • Überprüfen Sie die Informationen, die Open Archives hat über Knippenbergh.
  • Überprüfen Sie im Register Wie (onder)zoekt wie?, wer den Familiennamen Knippenbergh (unter)sucht.

Geben Sie beim Kopieren von Daten aus diesem Stammbaum bitte die Herkunft an:
Van Knippenberg, "Familienstammbaum Van Knippenberg", Datenbank, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-van-knippenberg/I304.php : abgerufen 7. Juni 2024), "Jacobus Knippenbergh (1699-1765)".