Familienstammbaum Van Eeuwen / Schroder » Pepijn de Korte (722-768)

Persönliche Daten Pepijn de Korte 

Quelle 1

Familie von Pepijn de Korte

Er ist verheiratet mit Bertrada (Bertha) of Laon.

Sie haben geheiratet


Kind(er):



Notizen bei Pepijn de Korte

Hofmeier in Neustrie, Bourgondie, Soissons en de Provence, Koning derFranken
SOURCE: http://gw.geneanet.org/emmickh
http://gw.geneanet.org/prospector

BIOGRAPHY: Hofmeier Bourgondièe Neustrièe en Provence 741-747 Hofmeier over het gans

BIOGRAPHY: Koning der Franken (741-768)

BIOGRAPHY: Pippijn III sedert de 11de eeuw bijgenaamd de Korte (ca. 715 - Saint-Denis 24 sept. 768), Frankisch hofmeier en koning, was de tweede zoon van Karel Martel en diens echtgenote Rotrudis. Bij de dood van zijn vader (741) nam hij samen met zijn oudere broer Karloman I het gezag over en verkreeg als te beheren gebieden de westelijke gedeelten van het Frankische Rijk. In 743 werd op hun initiatief weer een Merovingische koning, Childerik III, op de troon geplaatst. Gedurende jaren moest er door beide hofmeiers gestreden worden. Ook de toestanden in de kerk werden in ruime mate gesaneerd, dankzij de hervormingsactie die Bonifatius, in opdracht van de twee hofmeiers, sedert 742 voerde.
Pippijn regeerde sedert 747 alleen. Met de morele steun van het pausdom deed hij in 751 een staatsgreep. Hij liet zich door zijn partijgangers onder de aristocratie tot koning verkiezen en om aan zijn aangematigd gezag een schijn van legitimiteit te geven, liet hij zich, een ritus uit het Oude Testament weer tot leven roepend, door Bonifatius en andere bisschoppen tot koning der Franken wijden; de laatste Meroving werd in de abdij Sint-Bertijns opgesloten. Kort daarop deed paus Stefanus II, door de Longobarden in het nauw gebracht, een beroep op Pippijn. Hij trok naar Francia, sloot met Pippijn een bondgenootschap, voltrok aan hem nogmaals de koninklijke wijding en verleende hem de titel van patricius Romanorum. Pippijn ondernam twee krijgstochten naar Itali tegen de Longobardische koning Aistulf (754, 756) en dwong hem de gebieden rondom Ravenna die hij op Constantinopel had veroverd, aan de paus over te dragen (de Schenking van Pippijn). Aldus werd, door de vereniging van deze gebieden met Rome en omgeving, waar de paus effectief meester was, de basis gelegd voor de Kerkelijke Staat. De laatste jaren van Pippijns regering werden grotendeels in beslag genomen door de herovering van Septimani op de Arabieren (752-759) en de onderwerping van Aquitani (760-768); aldus werd het zuiden van Galli weer rechtstreeks in de Frankische monarchie ge CD ROM Encarta encyclopedie Winkler Prins editie 1998
Pippijn de Korte, hofmeier van Neustrië (741), Koning der Franken (751) nadat de laatste Merovingische koning Childerik III met impliciete toestemming van de Paus bij een staatsgreep was afgezet en opgesloten in de Abdij St.Bertijns.

De Merovingische koning Childeric III (ook wel de Onnozele genoemd) wordt afgezet en wordt door Peppijn III gedwongen, om monnik te worden.

Pepijn III (de Korte, vader van Karel de Grote) laat zich tot de eerste Frankische koning kronen.

Einde van het Merovingische vorstendom, begin van de Karolingische periode.

Haben Sie Ergänzungen, Korrekturen oder Fragen im Zusammenhang mit Pepijn de Korte?
Der Autor dieser Publikation würde gerne von Ihnen hören!


Zeitbalken Pepijn de Korte

  Diese Funktionalität ist Browsern mit aktivierten Javascript vorbehalten.
Klicken Sie auf den Namen für weitere Informationen. Verwendete Symbole: grootouders Großeltern   ouders Eltern   broers-zussen Geschwister   kinderen Kinder

Mit der Schnellsuche können Sie nach Name, Vorname gefolgt von Nachname suchen. Sie geben ein paar Buchstaben (mindestens 3) ein und schon erscheint eine Liste mit Personennamen in dieser Publikation. Je mehr Buchstaben Sie eingeben, desto genauer sind die Resultate. Klicken Sie auf den Namen einer Person, um zur Seite dieser Person zu gelangen.

  • Kleine oder grosse Zeichen sind egal.
  • Wenn Sie sich bezüglich des Vornamens oder der genauen Schreibweise nicht sicher sind, können Sie ein Sternchen (*) verwenden. Beispiel: „*ornelis de b*r“ findet sowohl „cornelis de boer“ als auch „kornelis de buur“.
  • Es ist nicht möglich, nichtalphabetische Zeichen einzugeben, also auch keine diakritischen Zeichen wie ö und é.



Visualisieren Sie eine andere Beziehung

Quellen

  1. duPre Web Site, Jan du Pré, Pepijn III de Korte, 26. April 2011
    Toegevoegd door een Smart Match te bevestigen
    Stamboom op MyHeritage.com
    Familiesite: duPre Web Site
    Stamboom: du Pre

Über den Familiennamen De Korte

  • Zeigen Sie die Informationen an, über die Genealogie Online verfügt über den Nachnamen De Korte.
  • Überprüfen Sie die Informationen, die Open Archives hat über De Korte.
  • Überprüfen Sie im Register Wie (onder)zoekt wie?, wer den Familiennamen De Korte (unter)sucht.

Geben Sie beim Kopieren von Daten aus diesem Stammbaum bitte die Herkunft an:
Erik van Eeuwen, "Familienstammbaum Van Eeuwen / Schroder", Datenbank, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-van-eeuwen/R1050.php : abgerufen 6. Mai 2025), "Pepijn de Korte (722-768)".