Familienstammbaum Van der Kerff » Jan Leenderdsz. van der Kerff (1680-1753)

Persönliche Daten Jan Leenderdsz. van der Kerff 


Familie von Jan Leenderdsz. van der Kerff

Er ist verheiratet mit Pieternelletje Gijsbertsdr. van Duynen.

Dingboeken (Oud Recht Katwijk)

13-01-1716, Frederik van der Kerff, Procureur enden gemagtide van Jan Leendertsz. van der Kerff, jegenwoordig Martschipper van Catwijk op Leyden, eysser contra Cornelis Swan gedaagde omme betaling van 6 gulden tien stuyvers 8 penningen over geleverde bieren. Schepenen condemneeren de gedaagde tot betaling van het bedrag en de gemaakte proces kosten.

22-11-1728, Regtdag gehouden bij Carolus Boers, Schout. Present alle de Schepenen. Prater Leendert Crijne Vink op de 22 November 1728. Jan Leendertsz. van der Kerff, Martschipper en eijsser contra de weduwe van Aalbert van der Mark omme betaalinge te hebben van een somme van vijfendertig gulden en tien stuyvers volgens overgeleverde rekening. . . De gedaagde in judicio present confesseert de schult en legt tot haar verschooning dat sij rekening daar teegen heeft en neemt aan de selve per naaste in te leveren. Schepenen condemneren de gedaagde de geijste somme te betaalen met de kosten.

14-04-1738, Regtdag gehouden bij de heren Carolus Boers, Bailluw en Schout en Schepenen van beide Catwijken en 't Zant. Frederik van der Kerff, Procureur end e gemagtigde van Jan Leendertsz. van der Kerff, marktschipper van Catwijk op Leyden eijsser contra Maarten Gysbertsz. van Duijn so en sijn prive als in huwelijk hebbende Petronella van Duijn bevorens wed. van Pieter Arijz. Nygh ende mitsdien in die beyde qualitijten gedaagden. Ommer betalinge te hebben van een somme van een hondert en agtien gulden vijftien stuyvers en vier penningen die hij gedaagde so in sijn prive als uyt hoogde van sijn huysvrouw over vragt, vorschot en geleverder takke bossen aan den eijsser is verschuldigd alles vermogens des eijssers register daar van synde en welkers deugdelijkhijt den eijsser bereyd is met eeden te sterken synde den eijssers te vreden daar van afslag te laaten strekkende hondert twee en 't negentig tuymelaars (?) aan hem geleverd. De gedaagden gaan accorrd met het voorstel indien "des eijssers huysvrouw haar schult register met solmeneele eeden bevestige." Deze zaak is afgehandelt en voldaan op 12-01-1739.
Aansluitend hierop,
Procuratie ad lites
Heden den 10e April 1738 compareerde voor mij Mr. Pieter Boers Not. Pub. bij den Hove van
Holland geadmitteerd tot Catwijk residerende ende voor de nagenoemde getuigen, d'eersame Jan van der Kerff wonende alhier onder de heerlijkheijt t'Sant, synde mij Not[aris]wel bekend, dewelke verklaarde bij dese te contanteeren ende magtig te maken den E.(erbare) Frederik van der Kerff Procu[eur] wonende te Leyden, specialyk omme waartenemen sodanigen processen sake als hij Compt. te rade geworden is te entameren op ende jegens, Maarten van Duynen en Petronella Nygh egte luyden wonende tot Catwijk aan Zee, tot dien eijnde alle dagen en termijnen van regten te observeren, sentenien te versoeken, ende te horen pronuntieren daar en te acquieseeren, ofte ook daar vante appelleren, ende voorts alles te doen en verrigten 't Gunt na de styl en manier van procederen sal worden gerequireerd, met belofte van approbatie en ratsfreatie onder verband als na regten.
September 1740, Albertus Kleijnenberg Procureur ende gemagtigde van de Heer Jan van Rijn, brouwer in't Witte Hart tot Leyden. eijsser contra Jan Leendertsz. van der Kerff woonende te Catwijk op Rhijn. Omme betaling te hebben een somme van drie hondert sesen veertig gulden elf stuyvers en agt penningen, die den gedaagde wegens aan hem geleverde bieren per reste aan den eijsser deugdelijk verschuldigt ende te agteren is vermogens de schuld boeken daar van sijnde bereyt zijnde den eijsser de deugdelijkhijd van dien met eede te sterken.
Tenoverstaande van de bode is een schriftelijke schuldbekentenis gedaan en drie betalingstermijnen afgesproken. De laatste termijn moet in februari 1741 zijn voldaan. De gedaagde wordt tevens opgedragen de proceskosten voor zijn rekening te nemen als deze niet binnen de afgesproken termijnen betaalt. Verder geen melding van gemaakt of dat de schuld was afbetaalt.
19-06-1714, Procuratie, Verscheen voor Notaris Carolus Boers, Jan Leedertsz. van der Kerff dat hij en Teunis van Leeuwen op 27-03-1710 waren aangesteld tot voogden over de minderjarige Lauwerens Jansz. Paauw, "oud omtrent 10 jaeren". Doordat Teunis van Leeuwen inmiddels was komen te overlijden was een nieuw voogdijstelling en notarieel vastlegging gewenst. Als surrogerende voogd werd Kornelis van der Clant, regerend Schepen te Katwijk aan de Rijn. Getuigen waren Normann Decker en Dirk van Biese. Verder werd verwezen naar een akte van Surrogatie gemaakt en gepasseert bij Notaris Thomas van Swieten te Leiden op 29-08-1699.
19-04-1714, Testament; was verschenen voor Notaris Carolus Boers, Aaltie Cornelisdr. van Leeuwen weduwe van Teunnis Paauw om "alvoorens alle testamenten codicillen en alle andere acten dese gepasseert ofte verleden sonde mogen hebben ende van nieuws disponeerde bij dese". Hierin worden al haar goederen en tegoeden verdeelt en al haar universele erfgenamen genoemd. "Ende de kinderen van Maartijntje Paauw (zalige) aan haar verwekt bij Leendert Frederiksz. van der Kerff voor een gelijke vierde part:" Bij vooroverlijden van een van haar kinderen (Maartijntje Jansdr. Paauw) wordt genoemd Roeland van Duynen en zijn vrouw Lijsbet Leenderts van der Kerff. Tot executeurs van haar testament worden benoemd, Sijmon Jacobsz. van der Kland en Jan Leenderdse van der Kerff.
14-02-1754, Procuratie; Was verschenen voor Pieter Boers, Notaris te Katwijk, Martijntje van der Kerff wed(uwe) van Aalbert Peek en Leendert van der Kerff, Petronella van Duinen, Martens Jacobs Verdoes (van der Does), Bastiaan Kruid en zijn huisvrouw Neetie Verdoes kinderen meerderjarig kinderen van Ariaantie van Duinen en Jacob Verdoes. Zij verklaarden " in acto mede erfgenamen en den gemenen boedel van des eerste comp(aranten) broeder Zr. Jacob van Duinen en deszelfs overleden huysvrouw, Juffw. Hendrickje Veen bij dese op de kragtigste wijse doenlijk te constitueeren en magtig te maken mitters. Cornelis van Egmond en Huig Kruid mede wonende tot Catwijk aan Zee.
Generalijk omme van Messrs. Cornelis Papegaaij, Philippes Dorrewaard, Willem Slegting en Roeloff Meurs in acto als executeurs van den testamente en redderaars van der gemenen boedels van geme. Zr. Jacob van Duinen en Juffw. Hendrickje Veen in leven egt luiden laast gewoond hebbende en overleden zijnde binnen de stad Haarlem, te vorderen Rekening en verantwoordige wegens het bewind en administratie door hun in het redden en vereffenen van de voors(schreven)boedel gehad ende gedaan, dezelve rekening te helpen opnemen en te rabberen of te lauderen en te teken
2-05-1760, Testament; testeerde voor Notaris Pieter Boers te Katwijk, "Pieternelletje van Duynen weduwe en boedelhoudster van Jan Leendertsz. van der Kerff. . . te kennen gevende dat zij comparante geneegen was om te disponeeren over hare tijdelijke goederen tot dien eijnde avocceerde alle testamentaire disposition ofte andere actens van uyterste wille door haar comparante voor dato deezen gemaakte ofte gepasseerd en van nieuwe disponerende bij deezen" Aan de twee dochters van Pieternelletje van Duynen werden verdeeld; "alle linde, wolle en andere klederen mitsgaders gemaakt goud en silverwerk ten lijve van haar overledene man behoord hebbende welk haar testrices zoon Leendert van der Kerff reeds na het overlijden van zijn vader heeft genoten". Verder kreeg Martina van der Kerff de porceline kas, een parlemoere horn, de ijslee, een bakerschut en het recht alsnog een huis en erf met betimmering toebehorend aan het erf staande in Heerlijkheid t'Zant aangeslagen voor 1200 gulden. Neeltje van der Kerff kreeg het bestek, een vinkekooij en een gemak die door haar vader was gemaakt. Leendert kreeg een lessenaar die door zijn grootvader werd gemaakt. Verder worden de resterende meubilair en andere goederen volgens blinde lottinge verdeelt. Elk kind wordt toebedeelt eenderde van alle eventuelle tegoeden. Tot executeurs worden benoemd Hendrick Breeland en Pieter van Aerle "haar goede vrinden". Als gewoonlijk worden verder alle eventuelle ingrijpen van de weeskamer uitgesloten. Het document wordt vervolgens medeondertekend door getuigen Philippes Hoepeling en Gerrit van Santen.

Sie haben geheiratet am 30. Dezember 1714 in Katwijk aan Zee.


Kind(er):



Notizen bei Jan Leenderdsz. van der Kerff

28-8-1710, Een verzoek (request) door Jan Leendersz. van der Kerff en Jan Simonsz. van Hoorn aan de Wel Edele en Hooggeboren Heren Jan en Jacob van Wassenaar voogden van de Heer Willem Baron van Lyere heer van beide Katwijken en t'Zant, beide Marktschippers van Katwijk op Leiden dat zij tevens het exclusieve recht van de veerdiensten van Katwijk op Leiden mogen voeren. Het verzoek wordt niet tegekent. Verzoek was vermoedelijk opgesteld door de Ambachtsheer van beide Katwijken en 't Zant, tevens notaris Carolus Boers en ondertekend door Jan van der Kerff en Jan van Hoorn.
1723, Verzoekt Jan Leendersz. van der Kerff en Jacob van Borsele aan de Wel Edele en Hooggeboren Heer Willem Baron van Liere, beide Marktschippers van Katwijk op Leiden dat zij plieten voor afschaffing van de vaste vaartijden en verhoging van de tarieven met uitleg over de werkomstandigheden van de vrachtvoerders en de slechte verdiensten. Handschrift Jan Leenderdsz van der Kerff.

Zeitbalken Jan Leenderdsz. van der Kerff

  Diese Funktionalität ist Browsern mit aktivierten Javascript vorbehalten.
Klicken Sie auf den Namen für weitere Informationen. Verwendete Symbole: grootouders Großeltern   ouders Eltern   broers-zussen Geschwister   kinderen Kinder

Abbildung(en) Jan Leenderdsz. van der Kerff


Mit der Schnellsuche können Sie nach Name, Vorname gefolgt von Nachname suchen. Sie geben ein paar Buchstaben (mindestens 3) ein und schon erscheint eine Liste mit Personennamen in dieser Publikation. Je mehr Buchstaben Sie eingeben, desto genauer sind die Resultate. Klicken Sie auf den Namen einer Person, um zur Seite dieser Person zu gelangen.

  • Kleine oder grosse Zeichen sind egal.
  • Wenn Sie sich bezüglich des Vornamens oder der genauen Schreibweise nicht sicher sind, können Sie ein Sternchen (*) verwenden. Beispiel: „*ornelis de b*r“ findet sowohl „cornelis de boer“ als auch „kornelis de buur“.
  • Es ist nicht möglich, nichtalphabetische Zeichen einzugeben, also auch keine diakritischen Zeichen wie ö und é.

Verwandschaft Jan Leenderdsz. van der Kerff



Visualisieren Sie eine andere Beziehung

Die angezeigten Daten haben keine Quellen.

Historische Ereignisse

  • Stadhouder Prins Willem III (Huis van Oranje) war von 1672 bis 1702 Fürst der Niederlande (auch Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden genannt)
  • Im Jahr 1680: Quelle: Wikipedia
    • 6. Februar » Im Palazzo Bernini in Rom erfolgt die Uraufführung der Oper L'Honestà negli Amori von Alessandro Scarlatti.
    • 22. Februar » Die französische Zaubertrank- und Giftmischerin Catherine Monvoisin, auf deren Grundstück die Überreste von mehr als 2.500 Säuglingen ausgegraben worden sind, wird im Zuge der Giftaffäre von der Chambre ardente gemeinsam mit weiteren Personen zum Tod auf dem Scheiterhaufen verurteilt und am gleichen Tag hingerichtet. Der Prozess über Satanismus und Hexerei hat Kontakte zu höchsten Kreisen offengelegt und beinahe einen Skandal am Hof Ludwigs XIV. hervorgerufen.
    • 5. August » Mit der Grundsteinlegung beginnt der Bau der Festung Saarlouis nach den Plänen von Thomas de Choisy. Ludwig XIV. lässt die Anlage durch seinen Baumeister Vauban errichten, um Frankreichs neue Ostgrenze zu schützen.
    • 9. August » Ludwig XIV. vereinnahmt mit Hilfe seiner Reunionskammern das Elsass mit konstruierten Besitzansprüchen für Frankreich. Weitere Reunionen drohen pfälzischen und trierischen Gebieten.
    • 10. August » Organisiert vom indianischen Priester Popé bricht im Vizekönigreich Neuspanien der Pueblo-Aufstand los. Ihm fallen sowohl zahlreiche spanische Kolonisten als auch viele Ureinwohner zum Opfer.
    • 21. Oktober » Die Comédie-Française entsteht durch ein Dekret von König Ludwig XIV., das den Zusammenschluss der beiden Pariser Schauspieltruppen des Hôtel de Bourgogne und des Théâtre de Guénégaud regelt.
  • Die Temperatur am 30. Dezember 1714 war um die 4,0 °C. Quelle: KNMI
  •  Diese Seite ist nur auf Niederländisch verfügbar.
    Van 1702 tot 1747 kende Nederland (ookwel Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden) zijn Tweede Stadhouderloze Tijdperk.
  • Im Jahr 1714: Quelle: Wikipedia
    • 3. Juni » Die von Architekt Giovanni Francesco Guerniero geschaffenen Wasserspiele im Bergpark Wilhelmshöhe werden unter Landgraf Karl von Hessen-Kassel zum ersten Mal präsentiert.
    • 7. September » Die Bestätigung des Rastatter Friedens beim Friedenskongress in Baden im Aargau beendet den Spanischen Erbfolgekrieg.
    • 14. September » Die Jüdische Gemeinde in Berlin weiht ihr errichtetes Gotteshaus ein. Der Bau von Synagogen war im Land in der Zeit davor verboten.
    • 1. Oktober » In Wien finden gleichzeitig die Uraufführungen der beiden Opern Dafne in Lauro von Johann Joseph Fux und Arianna e Teseo von Nicola Porpora statt.
    • 2. Dezember » Zum Ersten Adventssonntag führt Johann Sebastian Bach erstmals seine Kantate Nun komm, der Heiden Heiland in der Schlosskirche zu Weimar öffentlich auf.
    • 9. Dezember » Angebliche Ungesetzlichkeiten venezianischer Kaufleute führen zur Kriegserklärung des Osmanischen Reichs gegenüber der Republik Venedig. Militärische Operationen im Venezianisch-Österreichischen Türkenkrieg setzen jedoch erst im Sommer 1715 ein.
  • Die Temperatur am 5. März 1753 war um die 3,0 °C. Der Wind kam überwiegend aus Süd-Süd-Westen. Charakterisierung des Wetters: zeer betrokken. Quelle: KNMI
  • Erfstadhouder Prins Willem V (Willem Batavus) (Huis van Oranje-Nassau) war von 1751 bis 1795 Fürst der Niederlande (auch Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden genannt)
  • Regentes Anna (Huis van Oranje-Nassau) war von 1751 bis 1759 Fürst der Niederlande (auch Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden genannt)
  • Im Jahr 1753: Quelle: Wikipedia
    • 8. Januar » Die Uraufführung der Oper Attilio Regolo von Niccolò Jommelli auf das Libretto von Pietro Metastasio findet am Teatro delle Dame in Rom statt.
    • 11. Januar » Der verstorbene Wissenschaftler Sir Hans Sloane vermacht seine Sammlung dem englischen Staat. Das British Museum verfügt damit über seinen Grundstock.
    • 17. Februar » Wegen Schwedens Übergang zum gregorianischen Kalender folgt dort dem 17. Februar der 1. März.
    • 1. März » Schweden übernimmt den Gregorianischen Kalender, der 1. März folgt dem 17. Februar.
    • 1. Mai » Die erste Auflage der Species Plantarum des schwedischen Naturwissenschaftlers Carl von Linné erscheint. Das Datum gilt damit als Beginn der Nomenklatur in der Botanik.
    • 20. September » Durch den Konventionsfuß wird der Konventionstaler als Nachfolger des Reichstalers auch im bayerischen Reichskreis eingeführt.

Über den Familiennamen Van der Kerff


Die Familienstammbaum Van der Kerff-Veröffentlichung wurde von R. van der Kerff erstellt (Kontakt ist nicht möglich).
Geben Sie beim Kopieren von Daten aus diesem Stammbaum bitte die Herkunft an:
R. van der Kerff, "Familienstammbaum Van der Kerff", Datenbank, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-van-der-kerff/I30.php : abgerufen 17. Mai 2024), "Jan Leenderdsz. van der Kerff (1680-1753)".