Familienstammbaum M. Tolsma » Karel De Grote Karolingen X (748-814)

Persönliche Daten Karel De Grote Karolingen X 


Familie von Karel De Grote Karolingen X

Er ist verheiratet mit Hildegard van Van Vinzgouw.

Sie haben geheiratet im Jahr 771, er war 22 Jahre alt.

RIN MH:F316

_UID 56E9812F80C4653C58CDCD48694C6199


_UPD 24 MAR 2016 16:39:07 GMT+1



MARR: _UID 57173E0BB22BB6F1E8CDCD48694C613B
MARR: RIN MH:FF366

_STAT: civil

Kind(er):



Notizen bei Karel De Grote Karolingen X

_FSLINK: https://familysearch.org/tree/#view=ancestor&person=99XY-QBX
_UID 56E9812F7E9AD53C28CDCD48694C6199

_UPD 16 MAR 2016 16:52:15 GMT+1


De feiten over Karel de Grotes leven zijn voor sommige delen van zijn leven zeer schaars, terwijl we over andere delen juist zeer goed geïnformeerd zijn. Terwijl er voor het midden en het einde van zijn leven in vergelijking met andere middeleeuwse heersers een ongewoon rijk bronnenmateriaal voorhanden is,[8] is er nauwelijks iets over zijn kindertijd en jeugd bekend.[9] Zijn klaarblijkelijkaanzienlijke vorming kon hij pas op volwassen leeftijd hebben verworven. Mogelijkerwijs werd hij net als zijn broer Carloman in Saint-Denis opgevoed. Wie zijn leermeesters waren, is onbekend. Of daarop dat ogenblik reeds het volledige programma van de septem artes liberales, de zeven vrije kunsten, werd onderwezen, is onduidelijk. Karel zette zich later in het kader van zijn onderwijshervorming in voor het herstel van deze zeven vrije kunsten, wat erop lijkt te wijzen dat deze tijdens zijn jeugd niet tot het vaste curriculum behoorden. Maar in elk geval was elementaire wereldoriëntatie ook reeds een onderdeel van de eerste van de zeven kunsten, de grammatica, die niet alleen Latijns taalonderricht omvatte, maar ook alle kennis die noodzakelijk was voor een competente omgang met teksten.Ookals volwassene nam Karel nog levendig deel aan onderwijsvragen van velerlei aard. Vooral aan theologische en filosofische discussies zoals de beeldenstrijd, waarin hij in de kanttekeningen van de libri Carolini persoonlijk stelling nam. Hij mengde zich ook in de discussie over het Adoptianisme en belastte hofgeleerden zoals Alcuinus met de opheldering van zulke vragen. De rijkelijk overgeleverde veeleisende, vaak ook uitgesproken onderhoudende dichtkunst uit de hofkringen zal Karel in ieder geval hebben kunnen waarderen, daar zijn kennis van het Latijn en literatuur meer dan behoorlijk was. Latijn was ongetwijfeld een van de hoftalen, en gezien de internationale samenstelling van de hofhouding zelfs de enige taal die allen of in elk geval de meesten beheersten. Daarnaast was er de constante aanwezigheid van het Latijn als liturgische taal. Ook aan het onderwijs van zijn eigen kinderen hechtte hij grote waarde. Behalve het literaire onderwijs, dat op dat ogenblik geen vanzelfsprekendheid was voor jonge edelen (het aantal geschoolde leken nam pas vanaf de tweede helft van de 8e eeuw weer toe), moeten ook de omgang met wapens en de jacht, die Karel nog tot op hoge leeftijd bedreef, een hoog aanzien hebben genoten.


(bron : wikipedia)


BIRT: _UID 57173E0B8E497627C8CDCD48694C613B
BIRT: RIN MH:IF421
DEAT: _UID 57173E0B8E4D9627D8CDCD48694C613B
DEAT: RIN MH:IF422

Haben Sie Ergänzungen, Korrekturen oder Fragen im Zusammenhang mit Karel De Grote Karolingen X?
Der Autor dieser Publikation würde gerne von Ihnen hören!


Zeitbalken Karel De Grote Karolingen X

  Diese Funktionalität ist Browsern mit aktivierten Javascript vorbehalten.
Klicken Sie auf den Namen für weitere Informationen. Verwendete Symbole: grootouders Großeltern   ouders Eltern   broers-zussen Geschwister   kinderen Kinder

Vorfahren (und Nachkommen) von Karel De Grote Karolingen X


Mit der Schnellsuche können Sie nach Name, Vorname gefolgt von Nachname suchen. Sie geben ein paar Buchstaben (mindestens 3) ein und schon erscheint eine Liste mit Personennamen in dieser Publikation. Je mehr Buchstaben Sie eingeben, desto genauer sind die Resultate. Klicken Sie auf den Namen einer Person, um zur Seite dieser Person zu gelangen.

  • Kleine oder grosse Zeichen sind egal.
  • Wenn Sie sich bezüglich des Vornamens oder der genauen Schreibweise nicht sicher sind, können Sie ein Sternchen (*) verwenden. Beispiel: „*ornelis de b*r“ findet sowohl „cornelis de boer“ als auch „kornelis de buur“.
  • Es ist nicht möglich, nichtalphabetische Zeichen einzugeben, also auch keine diakritischen Zeichen wie ö und é.



Visualisieren Sie eine andere Beziehung

Die angezeigten Daten haben keine Quellen.

Über den Familiennamen X

  • Zeigen Sie die Informationen an, über die Genealogie Online verfügt über den Nachnamen X.
  • Überprüfen Sie die Informationen, die Open Archives hat über X.
  • Überprüfen Sie im Register Wie (onder)zoekt wie?, wer den Familiennamen X (unter)sucht.

Die Familienstammbaum M. Tolsma-Veröffentlichung wurde von erstellt.nimm Kontakt auf
Geben Sie beim Kopieren von Daten aus diesem Stammbaum bitte die Herkunft an:
Maarten Tolsma, "Familienstammbaum M. Tolsma", Datenbank, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-tolsma/I304.php : abgerufen 5. Mai 2024), "Karel De Grote Karolingen X (748-814)".