Familienstammbaum Stroo Van der Leeuw » Lucius Munatius Plancus

Persönliche Daten Lucius Munatius Plancus 

  • Er wurde geboren rund 87 BC in Tibur.Quelle 1
  • Tatsache: (functie) im Jahr 42 BC Consul.
    Zie notitie onderaan de pagnia.
  • Er ist verstorben im Jahr 15 BC.
  • Er wurde beerdigt in Gaeta.
  • Diese Information wurde zuletzt aktualisiert am 24. Juli 2019.

Familie von Lucius Munatius Plancus


Kind(er):



Notizen bei Lucius Munatius Plancus

Lucius Munatius Plancus (Tibur, geboren tussen 90 v.Chr. en 85 v.Chr. - Gaeta, ca. 15 v.Chr.) was een Romeins militair en politicus en lid van de aanzienlijkste familie der romeinse gens Munatia. Zijn cognomen Plancus verwijst naar platvoeten.[

Leven
Lucius Munatius Plancus was een aanhanger en vertrouweling van Caesar, onder wie hij reeds in Gallië als legaat had gediend, en wie hij ook in de burgeroorlogen tegen de aanhangers van Pompeius diende.
Na de dood van zijn beschermheer sloot hij zich bij geen van de toenmalige partijen bepaaldelijk aan, en wenste vergiffenis voor de moordenaars van Caesar. Hij zocht daarop tegen de wens van Cicero, met wie hij voortdurend in briefwisseling stond, een verzoening tussen Brutus en het Tweede Triumviraat tot stand te brengen.
Uiteindelijk sprak hij zich, na herhaaldelijk aandringen van Cicero, uit ten voordele van de senaat en rukte uit zijn provincia Gallia Comata naar Mutina op. In deze provincia had hij de steden Lugdunum en Raurica.
Toen hij echter over het ontzet van die stad hoorde, bleef hij in het zuiden van Gallië, hoewel Cicero hem vermaande om Antonius aan te vallen en te vernietigen. Maar alle aansporingen en beloften van de senaat, alle pogingen van Cicero bleven zonder gevolg bij de ijdele man: zijn besluiteloosheid en de vrees voor de onstandvastigheid van zijn soldaten waren sterker.
Hij werd echter voor de belangen van Antonius gewonnen. Hij ging zelf zover dat hij zijn eigen broer, Lucius Plautius Plancus, op de proscriptielijsten liet plaatsen.
Tussen 46 en 45 was hij stadsprefect, in 44-43 stadhouder van Gallia Comata. In 43 sloot hij zich aan bij Marcus Antonius, waarna hij in 42 v.Chr. samen met Lepidus consul werd.
Na de Perusiaanse Oorlog vluchtte hij uit vrees voor Octavianus naar Griekenland. Hij bestuurde (40 v.Chr.) vervolgens voor Antonius Syria. Hij maakte zich echter daar door afpersingen gehaat en vond daarom bij hem te Alexandrië een koele ontvangst.
Voor de slag bij Actium verliet hij Antonius, die hij tevergeefs de raad gaf Cleopatra weg te zenden. Hij ging heimelijk naar Rome en sloot vrede met Octavianus en stelde in 27 v.Chr. in de senaat voor die laatste de titel Augustus te verlenen. Hij bleef deze gedurende de rest van zijn leven trouw.
In 22 v.Chr. werd hij samen met Paullus Aemilius Lepidus door Augustus aangesteld als censor.
Zijn privéleven was eveneens vlekkeloos: hij stierf weinig geacht en zelfs door tijdgenoten bespot. Cicero prijst zijn redevoeringen en de stijl van zijn brieven. Horatius heeft de Zevende Ode van zijn eerste boek aan hem gericht.
Plancus overleed ca. 15 v.Chr.; zijn grafmonument bevindt zich op de top van de Monte Orlando bij Gaeta.

Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Lucius_Munatius_Plancus_(consul_in_42_v.Chr.)

Haben Sie Ergänzungen, Korrekturen oder Fragen im Zusammenhang mit Lucius Munatius Plancus?
Der Autor dieser Publikation würde gerne von Ihnen hören!

Vorfahren (und Nachkommen) von Lucius Munatius Plancus

Lucius Munatius Plancus



Onbekend


Mit der Schnellsuche können Sie nach Name, Vorname gefolgt von Nachname suchen. Sie geben ein paar Buchstaben (mindestens 3) ein und schon erscheint eine Liste mit Personennamen in dieser Publikation. Je mehr Buchstaben Sie eingeben, desto genauer sind die Resultate. Klicken Sie auf den Namen einer Person, um zur Seite dieser Person zu gelangen.

  • Kleine oder grosse Zeichen sind egal.
  • Wenn Sie sich bezüglich des Vornamens oder der genauen Schreibweise nicht sicher sind, können Sie ein Sternchen (*) verwenden. Beispiel: „*ornelis de b*r“ findet sowohl „cornelis de boer“ als auch „kornelis de buur“.
  • Es ist nicht möglich, nichtalphabetische Zeichen einzugeben, also auch keine diakritischen Zeichen wie ö und é.



Visualisieren Sie eine andere Beziehung

Quellen

  1. Stamboom Klumpers

Über den Familiennamen Plancus

  • Zeigen Sie die Informationen an, über die Genealogie Online verfügt über den Nachnamen Plancus.
  • Überprüfen Sie die Informationen, die Open Archives hat über Plancus.
  • Überprüfen Sie im Register Wie (onder)zoekt wie?, wer den Familiennamen Plancus (unter)sucht.

Geben Sie beim Kopieren von Daten aus diesem Stammbaum bitte die Herkunft an:
Frans Stroo, "Familienstammbaum Stroo Van der Leeuw", Datenbank, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-stroo-van-der-leeuw/I12275.php : abgerufen 3. Juni 2024), "Lucius Munatius Plancus".