Stamboom Stomphorst-Frielink » Jan Stomphorst (1885-1964)

Persönliche Daten Jan Stomphorst 

  • Er wurde geboren am 28. April 1885 in Maartensdijk, Utrecht, Nederland.Quelle 1
    Vader
    Bartinus Stomphorst

    Moeder
    Heintje Roskam

    Kind (mannelijk)
    Jan Stomphorst, geboren op 28 april 1885 te Maartensdijk

    No 19.
    In het jaar achttien honderd vijf en tachtig, den achtentwintigste dag der maand April verscheen voor ons, Ambtenaar van den Burgerlijken Stand der Gemeente Maartensdijk Bartinus Stomphorst, oud een en twintig jaren, van beroep arbeider, wonende te Maartensdijk. Dewelke ons verklaarde, dat op den achtentwintigste dag der maand April dezes jaars, des nachts ten half een ure, binnen deze Gemeente in het huis Wijk A Nummer veertien is geboren een kind van het mannelijk geslacht uit hem comparant en zijne huisvrouw Heintje Roskam, zonder beroep, aan welk kind gegeven wordt de voornaam van Jan.
    Zijnde deze verklaring geschied in tegenwoordigheid van Hendrik Jacob Kwint oud drie en dertig jaren, van beroep Gemeentesecretaris, wonende te Maartendijk en Jacob Lodder oud een en zestig jaren, van beroep Gemeente bode, wonende te Maartensdijk, als getuigen.
    Hebbende wij de tegenwoordige Acte, na voorlezing, onderteekend, met den comparant en de getuigen.
    B. Stomphorst
    H.J. Kwint
    J. Lodder
    Burman Eyck toe Zuylichem
    Tijdstip: 23:30
  • Geburtsregistrierung am 28. April 1886.Quelle 1
  • Beruf: bis 26. Februar 1949 Aannemer.Quelle 2
    Had een bedrijf in Hollandse Rading
    Omvattende Aannemers-, Metsel- en Timmerbedrijf met nevenbedrijven.
  • Wohnhaft:
    • Ab 1885: Wijk A nr 14, Maartensdijk, Nederland.Quelle 3
    • von 1932 bis 1936: Spoorlaan 6, Hollandsche Rading, Utrecht, Nederland.
    • bis 1937: Spoorlaan 7, Hollandsche Rading, Utrecht, Nederland.
    • Ab 1937: Sparrenlaan 7, Hollandsche Rading, Utrecht, Nederland.
    • Ab 1949: Spoorlaan 20, Hollandsche Rading, Utrecht, Nederland.
  • Er ist verstorben am 17. Juli 1964 in Utrecht, Utrecht, Nederland, er war 79 Jahre alt.Quelle 4
    Maartensdijk (Hervormde Begraafplaats), Utrecht, Nederland

    Overlijden op 17 juli 1964 te Utrecht
    =
    Vader
    Bartinus Stomphorst

    Moeder
    Heintje Roskam

    Overledene (mannelijk)
    Jan Stomphorst, 79 jaar oud
    Partner
    Dirkje Slokker
    Willempje Pater
    Cornelia Schoeman

    Bronvermelding
    Het Utrechts Archief
    Het Utrechts Archief te Utrecht, BS Overlijden
    Burgerlijke Stand van de gemeenten in de provincie Utrecht 1961-1970, Utrecht, archief 1221-2, inventaris­num­mer 1788, 20-7-1964, Utrecht 1964, aktenummer 858

    Nr. A 858.
    Heden twintig juli negentienhonderd vierenzestig, verscheen voor mij, ambtenaar van de burgerlijke stand van Utrecht; Picard, Marius Christiaan, begrafenisondernemer, oud zesenveertig jaar, wonende te Utrecht, die verklaarde, dat op zeventien juli negentienhonderd vierenzestig te veertien uur, dertig minuten, te Utrecht is overleden: Stomphorst, Jan, oud negenenzeventig jaar, zonder beroep, geboren en wonende te Maartgensdijk, gehuwd met Slokker, Dirkje, gehuwd geweest met Pater, Willempje en met Schoeman, Cornelia, zoon van Stomphorst, Bartinus en Roskam, Heintje, beiden overleden.

    De aangever verklaarde uit eigen wetenschap van het overlijden kennis te dragen.
    Waarvan akte, welke overeenkomstig de wet is voorgelezen.
    M.C. Picard
    Tijdstip: 14:30
  • Sterberegister am 20. Juli 1964.Quelle 4
  • Ein Kind von Bartinus Stomphorst und Heintje Roskam
  • Diese Information wurde zuletzt aktualisiert am 5. Juli 2023.

Familie von Jan Stomphorst

(1) Er ist verheiratet mit Willempje Pater.

Sie haben geheiratet am 4. Juni 1909 in Maartensdijk, Utrecht, Nederland, er war 24 Jahre alt.Quelle 5

Huwelijk op 4 juni 1909 te Maartensdijk, provincie Utrecht
=
Vader van de bruidegom
Bartinus Stomphorst

Moeder van de bruidegom
Heintje Roskam

=
Bruidegom
Jan Stomphorst, geboren te Maartensdijk, 24 jaar oud

Bruid
Willempje Pater, geboren te De Bilt, 21 jaar oud

=
Vader van de bruid
Manus Pater

Moeder van de bruid
Engeltje van Heerd

Bronvermelding
Het Utrechts Archief
Het Utrechts Archief te Utrecht, BS Huwelijk
Burgerlijke Stand van de gemeenten in de provincie Utrecht 1903-1942, Maartensdijk, archief 463, inventaris­num­mer 43-17, 04-06-1909, Maartensdijk 1909, aktenummer 10

No 10.
Op heden den Vierden Juni negentien honderd negen, zijn voor ons ondergeteekende, Ambtenaar van den Burgerlijken Stand der Gemeen Maartensdijk aan het Huis der Gemeente verschenen, ten einde een Huwelijk aan te gaan Jan Stomphorst oud vier en twintig jaren, van beroep metselaar, Geboren en wonende alhier, meerderjarige zoon van Bartinus Stomophorst vracht rijder en van Heintje Roskam, zonder beroep, beiden wonende alhier.
En:
Willempje Pater, oud een en twintig, van beroep dienstbode, geboren te de Bilt en wonende te Utrecht, binnen de laatste zes maanden gewoond hebbende te de Bilt, meerderjarige dochter van Manus Pater, arbeider en van Engeltje van Heerd, zonder beroep, beiden wonende te de Bilt.
De Afkondigingen hebben alhier, zonder stuiting, plaats gehad den tweeden en den negenden Mei dezes jaars, alsmede te Utrecht en te de Bilt op gelijke dagen.
Zij hebben tot dat einde aan ons overgelegd, ten eerste, Extracten uit hunne geboorteacten; ten tweede: Certificaten wegens den ongehinderden afloop der afkondigingen te Utrecht en te de Bilt en ten derde: Afschrift eener minute berichtende ter Griffie van het Kantongerecht te Utrecht, gedagteekend den negen en twintigsten Mei negentienhonderd en negen, hoorden declat de comparante Bruid de toestemming van hare ouders tot dit huwelijk niet kan verkrijgen; dat deze behoorlijk zijn opgeroepen doch niet verschenen.
Wijders zijn ten deze mede voor ons gecompareerd de ouders des Bruidegoms die verklaarden hunne toestemming tot dit huwelijk te geven.
Waarna wij hun bij name en afzonderlijk hebben afgevraagd, of zij elkander aannemen tot echtgenooten en of zij getrouwelijk alle de plichten zullen vervullen, welke door de Wet aan den Huwelijken Staat verbonden zijn.
Nadat dit door hen, ieder in het bijzonder met ja beantwoord was, hebben wij in naam der Wet verklaard, dat zij door den echt aan elkander zijn verbonden: - in tegenwoordigheid van Gerrit Middag, oud drie en twintig jaren, van beroep arbeider, wonende te Baarn, Klaas van den Bunt, oud acht en veertig jaren, van beroep vrachtrijder, wonende te westbroek, Klaas Koornwinder, oud vijftig jaren, Gemeentebode en Jacobus Fenijn, oud negen en veertig jaren, veldwachter, beiden wonende alhier, zijnde geen der genoemde getuigen aan partijen verwant.
Van welke voltrekking, die in het openbaar heeft plaats gehad, wij deze Acte hebben opgemaakt en na voorlezing onderteekend met de comparanten Bruidegom en Bruid, de ouders des Jan Stomphorst.
W. Pater
B. Stomphorst
H. Roskam
Gerrit Middag
K v de Bunt
K. Koornwinder
J. Fenijn

Kind(er):

  1. Bartinus Stomphorst  1910-1944
  2. Engeltje Stomphorst  1912-1915
  3. Hermanus Stomphorst  1912-1992 


(2) Er ist verheiratet mit Cornelia Schoeman.

Sie haben geheiratet am 13. Februar 1914 in Maartensdijk, Utrecht, Nederland, er war 28 Jahre alt.Quelle 6

Huwelijk op 13 februari 1914 te Maartensdijk, provincie Utrecht
=
Vader van de bruidegom
Bartinus Stomphorst

Moeder van de bruidegom
Heintje Roskam

=
Bruidegom
Jan Stomphorst, geboren te Maartensdijk, 28 jaar oud

Bruid
Cornelia Schoeman, geboren te Veenendaal, 34 jaar oud

=
Vader van de bruid
Teunis Schoeman

Moeder van de bruid
Jannetje van Barneveld

Bronvermelding
Het Utrechts Archief
Het Utrechts Archief te Utrecht, BS Huwelijk
Burgerlijke Stand van de gemeenten in de provincie Utrecht 1903-1942, Maartensdijk, archief 463, inventaris­num­mer 31-02, 13-02-1914, Maartensdijk 1914, aktenummer 3

No 3.
Op heden den dertienden Februari negentien honderd veertien, zijn voor ons ondergeteekende, Ambtenaar van den Burgerlijken Stand der Gemeente, Maartensdijk aan het Huis der Gemeente verschenen, ten einde een Huwelijk aan te gaan Jan Stomphorst, oud acht en twintig jaren, van beroep metselaar, geboren en wonende alhier, weduwenaar van Willempje Pater, meerderjarige zoon van Bartinus Stomphorst, oud vijftig jaren, landbouwer en van Heintje Roskam, oud negen en veertig jaren, zonder beroep, beiden wonende alhier,
En:
Cornelia Schoeman, oud vier en dertig jaren, zonder beroep, geboren en wonende te Veenendaal, meerderjarige dochter van Teunis Schoeman en van Jannetje van Barneveld, beiden overleden.
De Afkondiging heeft alhier, zonder stuiting, plaats gehad den een en dertigsten Januari dezes jaars, alsmede te Veenendaal.
Zij hebben tot dat einde aan ons overgelegd: ten eerste Extracten uit hunne geboorte Acten: ten tweede: Extracten uit de overlijdensacte van de vorige echt genoote des Bruidegoms en ten derde: Certificadat wegens den ongehinderden afloop der afkondiging te Veenendaal.
De ouders des Bruidegoms verklaarden, voor mij tegenwoordig, hunne toestemming tot dit huwelijk te geven.
Waarna wij hun bij name en afzonderlijk hebben afgevraagd, of zij elkander aannemen tot echtgenooten en of zij getrouwelijk alle de plichten zullen vervullen, welke door de Wet aan den Huwelijken Staat verbonden zijjn. Nadat dit door hen, ieder in het bijzonder met ja beantwoord was, hebben wij in naam der Wet verklaard, dat zij door den echt aan elkander zijn verbonden; in tegenwoordigheid van Geurt van de Weerd, oud veertig jaren, van beroep, arbeider, wonende te Veenendaal, zwager der Bruid en Klaas Koornwinder, oud vijf en vijftig jaren, gemeentebode, wonende alhier, niet aan partijen verwant.
Van welke voltrekking, die in het openbaar heeft plaats gehad, wij deze Acte hebben opgemaakt en na voorlezing onderteekend met den comparant Bruidegom, de ouders des Bruidegom en de getuigen, hebbende de comparante Bruid verklaard niet te kunnen schrijven als zulkes niet geleerd hebbende.
J. Stomphorst
B. Stomphorst
H. Roskam
G. v d. Weerd
K. Koornwinder

Kind(er):

  1. Jan Stomphorst  1915-1915
  2. Jan Stomphorst  1918-1993


(3) Er ist verheiratet mit Dirkje Slokker.

Sie haben geheiratet nach 1952.


Notizen bei Jan Stomphorst

15-11-1932 Heeft Jan Stomphorst een advertentie geplaatst voor een hondenhok.

Ze hadden een herdershond
Lijsje Stomphorst (kleinkind van Jan) was een keer vermist door haar ouders, ze vonden haar slapend in het hondenhok. Ze weet niet meer hoe oud ze toen was.
Het hondenhok was ingebouwd in huis.

Bron: Lijsje Stomphorst

Jan was aannemer
26-02-1949 heeft hij zijn gehele zaak, omvattende Aannemers- Metsel- en Timmerbedrijf, met alle verdere nevenbedrijven, benevens Wagenmakerij, overgedragen aan de heren Kees Floor en H.J. Bikker.
Bron: advertentie uit de Gooi- en Eemlander, nieuws- en advertentie blad van 19-02-1949.

Haben Sie Ergänzungen, Korrekturen oder Fragen im Zusammenhang mit Jan Stomphorst?
Der Autor dieser Publikation würde gerne von Ihnen hören!


Zeitbalken Jan Stomphorst

  Diese Funktionalität ist Browsern mit aktivierten Javascript vorbehalten.
Klicken Sie auf den Namen für weitere Informationen. Verwendete Symbole: grootouders Großeltern   ouders Eltern   broers-zussen Geschwister   kinderen Kinder

Vorfahren (und Nachkommen) von Jan Stomphorst

Adolph Roskam
1831-1915

Jan Stomphorst
1885-1964

(1) 1909
(2) 1914
(3) > 1952

    Zeige ganze Ahnentafel

    Mit der Schnellsuche können Sie nach Name, Vorname gefolgt von Nachname suchen. Sie geben ein paar Buchstaben (mindestens 3) ein und schon erscheint eine Liste mit Personennamen in dieser Publikation. Je mehr Buchstaben Sie eingeben, desto genauer sind die Resultate. Klicken Sie auf den Namen einer Person, um zur Seite dieser Person zu gelangen.

    • Kleine oder grosse Zeichen sind egal.
    • Wenn Sie sich bezüglich des Vornamens oder der genauen Schreibweise nicht sicher sind, können Sie ein Sternchen (*) verwenden. Beispiel: „*ornelis de b*r“ findet sowohl „cornelis de boer“ als auch „kornelis de buur“.
    • Es ist nicht möglich, nichtalphabetische Zeichen einzugeben, also auch keine diakritischen Zeichen wie ö und é.



    Visualisieren Sie eine andere Beziehung

    Quellen

    1. Maartensdijk 1885, Maartensdijk, archief 481, inventaris­num­mer 643-03, 28-04-1885, aktenummer 19
    2. Lijsje Stomphorst, krantenartikel
    3. Geboorteakte Jan Stomphorst
    4. Burgerlijke Stand van de gemeenten in de provincie Utrecht 1961-1970, Utrecht, archief 1221-2, inventaris­num­mer 1788, 20-7-1964, Utrecht 1964, aktenummer 858
    5. Maartensdijk 1909, Maartensdijk, archief 463, inventaris­num­mer 43-17, 04-06-1909, aktenummer 10
    6. Maartensdijk 1914, Maartensdijk, archief 463, inventaris­num­mer 31-02, 13-02-1914, aktenummer 3

    Anknüpfungspunkte in anderen Publikationen

    Diese Person kommt auch in der Publikation vor:

    Historische Ereignisse

    • Die Temperatur am 28. April 1885 war um die 9,2 °C. Der Winddruck war 1 kgf/m2 und kam überwiegend aus Nord-Westen. Der Luftdruck war 76 cm. Die relative Luftfeuchtigkeit war 93%. Quelle: KNMI
    • Koning Willem III (Huis van Oranje-Nassau) war von 1849 bis 1890 Fürst der Niederlande (auch Koninkrijk der Nederlanden genannt)
    • Von 23. April 1884 bis 21. April 1888 regierte in den Niederlanden das Kabinett Heemskerk mit Mr. J. Heemskerk Azn. (conservatief) als ersten Minister.
    • Im Jahr 1885: Quelle: Wikipedia
      • Die Niederlande hatte ungefähr 4,5 Millionen Einwohner.
      • 7. Januar » Die Buchdrucker gründen als erste Berufsgruppe eine Berufsgenossenschaft, die im Jahr 1949 in der gebildeten Berufsgenossenschaft Druck und Papierverarbeitung aufgeht.
      • 16. Februar » Im Schweizer Kurort St. Moritz findet das erste Cresta-Rennen als Vorläufer des Skeletonsports statt.
      • 23. April » Der belgische König Leopold II. nimmt auf Basis von Beschlüssen der Berliner Kongokonferenz den Titel Souverän des Freistaates Kongo an. Der Kongo steht als sein Privatbesitz jenseits jeglichen Völkerrechts.
      • 17. September » Der osmanische Generalgouverneur von Ostrumelien, Gavril Pascha, wird durch einen Offiziersputsch gestürzt. Die Provinz erklärt die sofortige Vereinigung mit dem Fürstentum Bulgarien unter Fürst Alexander von Battenberg.
      • 7. November » Mit dem Setzen des letzten Nagels durch Donald Smith in Craigellachie ist der Bau der transkanadischen Eisenbahnstrecke Canadian Pacific Railway beendet.
      • 25. November » Nach dem Tod des spanischen Königs Alfons XII. wechselt die Regentschaft auf seine schwangere Ehefrau Maria Christina von Österreich über. Die Königin bleibt im Amt, bis 1902 ihr gemeinsamer Sohn Alfons die Macht übernehmen kann.
    • Die Temperatur am 13. Februar 1914 lag zwischen 2,4 °C und 9,3 °C und war durchschnittlich 5,9 °C. Es gab 4,6 Stunden Sonnenschein (47%). Die durchschnittliche Windgeschwindigkeit war 4 Bft (mäßiger Wind) und kam überwiegend aus Süd-Süd-Westen. Quelle: KNMI
    • Koningin Wilhelmina (Huis van Oranje-Nassau) war von 1890 bis 1948 Fürst der Niederlande (auch Koninkrijk der Nederlanden genannt)
    • Von 29. August 1913 bis 9. September 1918 regierte in den Niederlanden das Kabinett Cort van der Linden mit Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal) als ersten Minister.
    • Im Jahr 1914: Quelle: Wikipedia
      • Die Niederlande hatte ungefähr 6,2 Millionen Einwohner.
      • 17. Juni » Der Hohenzollernkanal wird von Kaiser WilhelmII. der Öffentlichkeit zur Nutzung übergeben. Die Schifffahrtsstraße verbindet Havel und Oder.
      • 5. August » Erster Weltkrieg: Großbritannien erklärt dem Deutschen Reich den Krieg.
      • 9. September » Erster Weltkrieg:|Im Verlauf der Marneschlacht müssen sich die deutschen Truppen angesichts einer französisch-englischen Gegenoffensive zurückziehen. Der Schlieffen-Plan zur schnellen Niederwerfung Frankreichs ist damit gescheitert.
      • 18. Oktober » Gründungsrektor Richard Wachsmuth teilt Kaiser Wilhelm II. mit, dass die Universität Frankfurt am Main in aller Stille ihre Arbeit begonnen habe. Eine geplante feierliche Eröffnung der Stiftungshochschule mit dem Staatsoberhaupt fällt an diesem Tag wegen des Ersten Weltkriegs aus.
      • 18. Dezember » Die deutsche Schutztruppe siegt im Kampf um Naulila gegen portugiesische Kolonialtruppen.
      • 24. Dezember » Etwa 100.000 Soldaten der West- und Ostfront des Ersten Weltkriegs legen ihre Waffen in einem unautorisierten Waffenstillstand nieder. Dieser Weihnachtsfrieden dauert einige Tage.
    • Die Temperatur am 17. Juli 1964 lag zwischen 15,0 °C und 27,0 °C und war durchschnittlich 21,8 °C. Es gab 11,0 Stunden Sonnenschein (68%). Es war leicht bewölkt. Die durchschnittliche Windgeschwindigkeit war 2 Bft (Schwacher Wind) und kam überwiegend aus Ost-Nordost. Quelle: KNMI
    • Koningin Juliana (Huis van Oranje-Nassau) war von 4. September 1948 bis 30. April 1980 Fürst der Niederlande (auch Koninkrijk der Nederlanden genannt)
    • Von 24. Juli 1963 bis 14. April 1965 regierte in den Niederlanden das Kabinett Marijnen mit Mr. V.G.M. Marijnen (KVP) als ersten Minister.
    • Im Jahr 1964: Quelle: Wikipedia
      • Die Niederlande hatte ungefähr 12,0 Millionen Einwohner.
      • 9. Februar » Mit der Schlussfeier enden die IX. Olympischen Winterspiele in Innsbruck. Erfolgreichste Nation ist die Sowjetunion mit 25 Medaillen.
      • 3. September » In Kalifornien werden die John Muir Wilderness und die später so bezeichnete Ansel Adams Wilderness als Schutzgebiete nach dem Wilderness Act eingerichtet. Die Hochgebirgslandschaft der Sierra Nevada soll damit eine Wildnis ohne menschliche Eingriffe bleiben.
      • 4. September » Das britische Königspaar gibt feierlich die Forth Road Bridge über den Firth of Forth für den Verkehr frei, im Zeitpunkt der Eröffnung die längste Hängebrücke in Europa.
      • 18. September » Der griechische König Konstantin II. und Prinzessin Anne-Marie von Dänemark heiraten in Athen.
      • 25. November » Die DDR teilt mit, dass sie ab 1. Dezember von Besuchern aus dem Nichtsozialistischen Wirtschaftsgebiet einen Mindestumtausch frei konvertierbarer Währungen gegen heimische Mark der Deutschen Notenbank verlangen werde. Rentner und Kinder bleiben vom Zwangsumtausch ausgenommen.
      • 4. Dezember » Mit dem moderierenden Entertainer Lou van Burg beginnt im ZDF zum ersten Mal die Spielshow Der goldene Schuß.
    

    Gleicher Geburts-/Todestag

    Quelle: Wikipedia

    Quelle: Wikipedia


    Über den Familiennamen Stomphorst

    • Zeigen Sie die Informationen an, über die Genealogie Online verfügt über den Nachnamen Stomphorst.
    • Überprüfen Sie die Informationen, die Open Archives hat über Stomphorst.
    • Überprüfen Sie im Register Wie (onder)zoekt wie?, wer den Familiennamen Stomphorst (unter)sucht.

    Die Stamboom Stomphorst-Frielink-Veröffentlichung wurde von erstellt.nimm Kontakt auf
    Geben Sie beim Kopieren von Daten aus diesem Stammbaum bitte die Herkunft an:
    Margje Frielink, "Stamboom Stomphorst-Frielink", Datenbank, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-stomphorst-frielink/I1970.php : abgerufen 12. Juni 2024), "Jan Stomphorst (1885-1964)".