Een genealogie Singer en aanverwanten. » Jan ""Koet"" Singer (1848-1925)

Persönliche Daten Jan ""Koet"" Singer 

Quelle 1

Familie von Jan ""Koet"" Singer

Er ist verheiratet mit Ijtje Burger.

Sie haben geheiratet am 19. April 1872 in Andijk, er war 23 Jahre alt.


Kind(er):

  1. Pieter Singer  1878-1953 
  2. Jan Singer  1883-1959 

Haben Sie Ergänzungen, Korrekturen oder Fragen im Zusammenhang mit Jan ""Koet"" Singer?
Der Autor dieser Publikation würde gerne von Ihnen hören!


Zeitbalken Jan ""Koet"" Singer

  Diese Funktionalität ist Browsern mit aktivierten Javascript vorbehalten.
Klicken Sie auf den Namen für weitere Informationen. Verwendete Symbole: grootouders Großeltern   ouders Eltern   broers-zussen Geschwister   kinderen Kinder

Abbildung(en) Jan ""Koet"" Singer

Der Zugriff auf die Bilder der Publikation ist vom Autor eingeschränkt.

Vorfahren (und Nachkommen) von Jan Singer

Jan Singer
1807-1880
Simon Prins
1792-1878
Jan Singer
1826-1898
Grietje Prins
1826-1908

Jan Singer
1848-1925

Jan Singer

1872

Ijtje Burger
1851-1933

Ijtje Burger

Pieter Singer
1878-1953
Pieter Singer
Jan Singer
1883-1959

    Zeige ganze Ahnentafel

    Mit der Schnellsuche können Sie nach Name, Vorname gefolgt von Nachname suchen. Sie geben ein paar Buchstaben (mindestens 3) ein und schon erscheint eine Liste mit Personennamen in dieser Publikation. Je mehr Buchstaben Sie eingeben, desto genauer sind die Resultate. Klicken Sie auf den Namen einer Person, um zur Seite dieser Person zu gelangen.

    • Kleine oder grosse Zeichen sind egal.
    • Wenn Sie sich bezüglich des Vornamens oder der genauen Schreibweise nicht sicher sind, können Sie ein Sternchen (*) verwenden. Beispiel: „*ornelis de b*r“ findet sowohl „cornelis de boer“ als auch „kornelis de buur“.
    • Es ist nicht möglich, nichtalphabetische Zeichen einzugeben, also auch keine diakritischen Zeichen wie ö und é.

    Verwandschaft Jan ""Koet"" Singer



    Visualisieren Sie eine andere Beziehung

    Quellen

    1. Westfriesefamilies, via https://www.westfriesgenootschap.nl/arch...
      Oudste pand van Andijk geeft zich gewonnen
      Gebouw met functie van herberg, kerk, meubelshowroom en opslagplaats wacht sloop

      Westflinge
      ‘Westflinge’ is een nieuwe wekelijkse rubriek in Dagblad voor West-Friesland/Enkhuizer Courant waarin actuele ontwikkelingen in de regio historische achtergronden krijgen. Informatie uit recentelijk verschenen jaarboeken en andere publicaties van het grote aantal historische verenigingen in West-Friesland dient daarbij vaak als basis. Westflinge is als gouwe een oude benaming van West-Friesland. Samen met de gouwen Texla, Wiron en Kinhem vormde Westflinge meer dan duizend jaar geleden het tegenwoordige Noord-Holland-Noord. Al in de vroege Middeleeuwen waren deze gouwen bloeiende landstreken met een nijvere bevolking. Bloeiend en nijver, beter kunnen de hedendaagse historische verenigingen in West-Friesland – met een vaak ongekend hoog ledenaantal – niet worden getypeerd.
      (Eerder verschenen in het Noordhollands Dagblad, woensdag 13 maart 2002.)

      Door Ed Dekker

      ANDIJK – Het pand geldt als het oudste gebouw van Andijk. De exacte ouderdom is niet bekend, maar zeker is dat het er eerder stond dan de uit 1667 daterende Buurtjeskerk. Het gaat om het vroegere café De Krimper, dat na de tweede Wereldoorlog jaren dienst heeft gedaan als rooms-katholieke kerk. Als opslagplaats van een meubelzaak heeft het pand zijn langste tijd gehad. Sloop dreigt, een plan voor acht woningen op deze plek op de hoek Dijkweg/Burgemeester Doumastraat is in de maak.

      Al vorig jaar waren waren er sloopplannen. Voor Siem Kieft uit Hoorn en Guus van Gelder uit Andijk waren de nieuwbouwplannen van pensioen en financieel adviesbureau Breg & Partners aanleiding in de geschiedenis te duiken van het historierijke object.
      Het tweetal, zeer begaan met de historie van het dijkdorp, doet in het jaarboek 2002 (de 26e jaargang) van de historische vereniging Oud Andijk verslag van zijn naspeuringen. In tien pagina's wordt de geschiedenis van De Krimper belicht.
      Met de verkoop in 1948 van De Krimper aan de Andijker parochie Maria Middelares van Alle Genaden, die pas enkele maanden later officieel een feit zou worden, kwam definitief een einde aan het bestaan van het pand als café. Onderzoekers Kieft en Van Gelder hebhen niet kunnen achterhalen wanneer een herberg aan deze plek aan de Dijkweg is ontstaan.

      Bezoek in 1250
      Graaf Willem II bezocht in 1250 Andijk. De archieven melden dat hij daar ‘enige rust’ hield. De edele graaf zal niet in het gras van de dijk hebben gezeten. Er zal ter plaatse een herberg hebben gestaan, maar de naam is onbekend. Later komt daar de naam De Krimper veelvuldig voor in de archieven.
      De aanduiding De Krimper verwijst naar Krimpen, de naam van de toenmalige buurtschap. De term krimpen is een verbastering van kromming, bocht. De dijk maakt ter plekke een krimp, een flauwe bocht van Wervershoof tot de Andijker Molenhoek. In 1545 gelastte het Hof van Holland vier molens te plaatsen bij Krimpen.
      Deze molens stonden in de omgeving van de herberg en dienden voor het drooghouden vanpolder Het Grootslag. In de zeventiende eeuw wordt de herberg ‘De Heere van Krimpen’ genoemd. Er zijn in de herberg aan de Noorderdijk ook gemeenteraadsvergaderingen gehouden. Dat gebeurde tot 1845. In dat jaar werd het eerste raadhuis van Andijk in gebruik genomen. Het stond pal achter de Buurtjeskerk.

      De kasteleins
      De Krimper gold als de herberg van de boerenstand. Een van de vroegere kasteleins was Freek Pieterszoon Potter. Hij wordt genoemd in een notariele acte van 1811. Het runnen van De Krimper heeft Freek Potter geen goed gedaan. Hij is al op 51-jarige leeftijd overleden. in 1816 in Andijk. Potter was in 1789 getrouwd met Antje Cornelisdochter Koop uit Onderdijk.
      Freek Potter was in 1789 eigenaar geworden van de herberg, die ook wel Krimpen werd genoemd. Hij had het eigendom overgenomen van de erfgenamen van Herman Hooijvelt en diens vrouw IJtje Pieters. Hooijvelt was met haar getrouwd in 1763.
      Zes jaar eerder, in 1757, had Herman Hooijvelt het bezit van ‘Krimpen’ verworven van Gerrit Kok. Met deze kastelein eindigt de sprong van Oud Andijk terug in de geschiedenis. Verder onderzoek van het duo Kieft-Van Gelder naar vroegere eigenaren en bewoners was tevergeefs.
      Het is niet bekend wie na het overlijden in 1816 van Freek Pieterszoon Potter de nieuwe herbergier werd. De onderzoekers konden de draad weer oppakken met Klaas Breebaart, geboren in 1808 en overleden in 1899. In 1831 nam hij het bewind van De Krimper over. Klaas Breebaart was een bijzondere man.

      Opzichter
      Behalve herbergier was Breebaart landbouwer, aannemer en opzichter van polderwerken. Waarschijnlijk in 1844 vertrok Breebaart naar de provincie Groningen. Hij werd in het noordoosten opzichter bij de droogmaking van de Johannes Kerkhoven Polder. Deze klus was geklaard in 1878. De familie Breebaart is lang actief gebleven in het bestuur van deze polder. Het poldergemaal draagt ook de naam Breebaart. Klaas Breebaart, geboren te Wervershoof, is de overgrootvader van de 96-jarige Dirk Breebaart uit Bergen, oud-burgemeester van Hoogwoud, oud-voorzitter van het Westfries Genootschap en oud-voorzitter van de Stichting Stadsherstel Hoorn.
      Na het vertrek van Klaas Breebaart naar het noorden kreeg Piet Burger het voor het zeggen in De Krimper.
      Hij was getrouwd met Antje Breebaart, een zuster van Klaas. Na haar overlijden huwde hij met Reijmpje Dompzelaar uit Abberkerk. Zij werd de logementshouder na de dood van haar man in 1862. Dat bleef zij tot haar overlijden in 1879.

      Kolfbaan
      De Krimper had er een kolfbaan bij. De kolfsport is altijd in trek geweest in Andijk. In het dorp wordt deze sport nog steeds volop beoefend. In 1877/1878 is bij een ingrijpende verbouwing van het café de kolfbaan nieuw gebouwd. Al eerder werd het spel gespeeld in De Krimper. Een inventaris opgemaakt in 1863 geeft dat aan. De herberg beschikte toen over vier elastieken ballen en een partij kolven, zo meldt de inventaris die zeven foliovellen omvat.
      Jan Singer Janszoon werd na de dood van zijn schoonmoeder, logementshoudster Reijmpje Burger-Dompzelaar, de nieuwe eigenaar. Hij was getrouwd met IJtje Burger. Jan Singer, in het dorp ‘Janje Koet’ genoemd, was ook brandstoffenhandelaar. Hij maakte ruim 35 jaar later, in 1916, plaats voor Reijer Mantel Cornelis Reijerszoon. Deze herbergier hield het tien jaar vol. In 1926 werd het café bezit van Jan Groot Pieterszoon, maar zijn zoon Dirk Groot kwam achter de tap te staan.
      De volgende wisseling vond plaats in 1942, toen Jn. Groot Jbz. uit Binnenwijzend De Krimper verwierf. Hij verhuurde het café. Eerst aan Teeuwis Tensen, later aan Piet de Haas. Deze Berkhouter was de laatste kastelein van De Krimper. In 1948 sloot het café en werd het gehele complex verkocht aan de rooms-katholieke Kerk. De prijs bedroeg 20.000 gulden, inclusief inventaris en goodwill.
      Het gebouw werd na een ingrijpende verbouwing op 25 december 1949 in gebruik genomen als kerk. De laatste dienst werd er op 22 december 1973 gehouden. De Andijker parochie betrok toen een nieuw en ruim kerkgebouw aan de Bangert. De oude Krimper kreeg toen de bestemming van showroom. Sinds 1990 gebruikt het Andijker meubelcentrum De Zeehoek van de familie Aker het pand als opslagruimte, nadat het het nieuwe meubelpaleis aan de Gedeputeerde Laanweg had geopend.

      Verpaupering
      Het historierijke pand aan de Dijkweg verpaupert steeds verder, met uitzondering van het aangrenzende woonhuis. Dit pand, bewoond door Albert Aker, diende jaren als pastorie. De Vereniging Vrienden van Oud Andijk schrok vorig jaar van het plan van pensioen en financieel adviesbureau Breg & Partners om het gehele complex te slopen en te vervangen door acht nieuwe huizen. Om het verlies van een tastbaar deel van de Andijker historie te voorkomen, overwoog Oud Andijk een bezwaarschrift bij de gemeente in te dienen.
      Na overleg met het Westfries Genootschap in Hoorn slikte de vereniging dat idee in. Secretaris Ton Jonker van Oud Andijk: „We beseffen dat we geen poot hebben om op te staan. Het is immers geen beschermd monument.” Oud Andijk heeft zich neergelegd bij sloop. Guus van Gelder (79): „Afgezien van emotionele aspecten heeft het gebouw zijn historische waarde verloren. Er is nagenoeg niets oorspronkelijks meer aanwezig, er is enorm veel aan verspijkerd. Alleen de oude ijzeren steunstangen van de overkapping zijn nog origineel. Bij bal na met een uitvoering in het café trokken we ons als jonge knapen daar altijd aan op.” Geboren en getogen Andijker Siem Kieft (73): „En de vloer van de kolfbaan, die ligt er ook nog.”

      Sloopvergunning
      Breg & Partners heeft een projectontwikkelaar ingeschakeld om het bouwlplan verder uit te werken. Mede-directeur Marcel Aker van Breg & Partners verwacht dat ‘binnen afzienbare tijd’ het plan rond is. Daarna kunnen een sloop- en bouwvergunning worden aangevraagd.
      Guus van Gelder, zeer begaan met de plaatselijke historie, zal er geen traan om laten. „Als ze maar van de Buurtjeskerk afblijven.” En dat zal ook gebeuren. De Buurtjeskerk wordt straks het oudste gebouw van Andijk.

    Anknüpfungspunkte in anderen Publikationen

    Diese Person kommt auch in der Publikation vor:

    Historische Ereignisse

    • Die Temperatur am 29. Dezember 1848 war um die -2,0 °C. Der Wind kam überwiegend aus Nord-Osten. Charakterisierung des Wetters: helder. Quelle: KNMI
    •  Diese Seite ist nur auf Niederländisch verfügbar.
      De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
    • Von 21. November 1848 bis 1. November 1849 regierte in den Niederlanden die Regierung De Kempenaer - Donker Curtius mit als erste Minister Mr. J.M. de Kempenaer (conservatief-liberaal) und Mr. D. Donker Curtius (conservatief-liberaal).
    • Im Jahr 1848: Quelle: Wikipedia
      • Die Niederlande hatte ungefähr 3,1 Millionen Einwohner.
      • 21. Februar » Karl Marx und Friedrich Engels veröffentlichen im Auftrag des Bundes der Kommunisten das Manifest der Kommunistischen Partei, in dem sie bereits weite Teile der später als Marxismus bezeichneten Gesellschaftstheorie entwickeln.
      • 13. März » Mit dem Sturm auf das Ständehaus beginnt die Märzrevolution in Wien und greift in den folgenden Tagen auf das ganze Kaisertum Österreich über. Am gleichen Abend tritt der österreichische Staatskanzler Fürst von Metternich zurück und flieht nach London.
      • 29. März » Die Niagarafälle fallen wegen eines flussaufwärts entstandenen Eisstaus 30 Stunden lang trocken.
      • 5. April » Der deutsche Entdecker und Naturwissenschaftler Ludwig Leichhardt bricht mit sechs Begleitern von Brisbane aus zu seiner letzten Australien-Expedition auf der Suche nach einem Landweg nach Perth auf, von der er nicht wiederkehren wird.
      • 8. Oktober » Der preußische König Friedrich Wilhelm IV. lehnt den Rücktritt von Ministerpräsident Ernst von Pfuel trotz dessen Widerstands gegen den Verfassungsentwurf ab.
      • 31. Oktober » Revolution von 1848/49 im Kaisertum Österreich: Mit dem Einmarsch kaiserlicher Truppen endet die Wiener Oktoberrevolution.
    • Die Temperatur am 19. April 1872 war um die 10,5 °C. Der Winddruck war 1 kgf/m2 und kam überwiegend aus Nord-Westen. Die relative Luftfeuchtigkeit war 60%. Quelle: KNMI
    • Koning Willem III (Huis van Oranje-Nassau) war von 1849 bis 1890 Fürst der Niederlande (auch Koninkrijk der Nederlanden genannt)
    • Von 4. Januar 1871 bis 6. Juli 1872 regierte in den Niederlanden das Kabinett Thorbecke III mit Mr. J.R. Thorbecke (liberaal) als ersten Minister.
    • Von 6. Juli 1872 bis 27. August 1874 regierte in den Niederlanden die Regierung De Vries - Fransen van de Putte mit als erste Minister Mr. G. de Vries Azn. (liberaal) und I.D. Fransen van de Putte (liberaal).
    • Im Jahr 1872: Quelle: Wikipedia
      • Die Niederlande hatte ungefähr 4,0 Millionen Einwohner.
      • 1. Juli » Im Deutschen Kaiserreich wird unter dem Eindruck des Deutsch-Französischen Krieges die Lebensversicherungsanstalt für die Armee und Marine eröffnet.
      • 25. Juli » Die gerichtliche Räumung der Wohnung eines Handwerkers löst die Berliner Blumenstraßenkrawalle aus.
      • 30. August » Der Potsdamer Bahnhof in Berlin wird eingeweiht. Er wird später zum europäischen Verkehrsknotenpunkt.
      • 15. September » Das von den Architekten Ferdinand Fellner dem Älteren und Ferdinand Fellner dem Jüngeren für eine private AG des Journalisten Max Friedländer und des Theaterautors und -leiters Heinrich Laube erbaute Wiener Stadttheater mit Schillers Demetrius in einer Bearbeitung Laubes eröffnet.
      • 9. November » In Boston bricht ein Großbrand aus, der im Laufe der Nacht nahezu die gesamte Bostoner Innenstadt zerstört. Mindestens 20 Menschen kommen ums Leben, der Schaden beträgt rund 73 Millionen US-Dollar.
      • 31. Dezember » Mit der Albert Bridge eröffnet London eine Verbindung zwischen den beiden Stadtteilen Chelsea und Battersea über die Themse.
    • Die Temperatur am 22. Juni 1925 lag zwischen 7,4 °C und 17,9 °C und war durchschnittlich 12,0 °C. Es gab 5,6 mm Niederschlag. Es gab 7,0 Stunden Sonnenschein (42%). Die durchschnittliche Windgeschwindigkeit war 4 Bft (mäßiger Wind) und kam überwiegend aus Nord-Westen. Quelle: KNMI
    • Koningin Wilhelmina (Huis van Oranje-Nassau) war von 1890 bis 1948 Fürst der Niederlande (auch Koninkrijk der Nederlanden genannt)
    • Von 19. September 1922 bis 4. August 1925 regierte in den Niederlanden das Kabinett Ruys de Beerenbrouck II mit Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP) als ersten Minister.
    • Von 4. August 1925 bis 8. März 1926 regierte in den Niederlanden das Kabinett Colijn I mit Dr. H. Colijn (ARP) als ersten Minister.
    • Im Jahr 1925: Quelle: Wikipedia
      • Die Niederlande hatte ungefähr 7,3 Millionen Einwohner.
      • 1. Januar » Auf der Jahrestagung der American Astronomical Society stellt Edwin Hubble seine Erkenntnisse über den Andromedanebel M31 als Galaxie außerhalb der Milchstraße vor.
      • 27. Februar » In Chemnitz erfolgt die Uraufführung der Oper Hassan der Schwärmer von Wilhelm Kienzl.
      • 30. April » Adolf Hitlers Antrag auf Entlassung aus der österreichischen Staatsangehörigkeit wird vom Magistrat der Stadt Linz stattgegeben. Er lebt ab diesem Zeitpunkt als Staatenloser auf deutschem Boden.
      • 7. Mai » Mit einem großen Fest wird das Deutsche Museum auf der Kohleninsel in München eröffnet, die aus diesem Grund den Namen Museumsinsel erhält. Gerhart Hauptmann hat eigens das Stück Festaktus zur Eröffnung des Deutschen Museums in München für den Anlass verfasst.
      • 26. November » In der russischen Luftfahrt absolviert ein Prototyp des Bombers und Ganzmetallflugzeugs ANT-4 seinen Erstflug.
      • 18. Dezember » António Maria da Silva wird letzter Ministerpräsident der ersten Republik in Portugal.
    

    Gleicher Geburts-/Todestag

    Quelle: Wikipedia

    Quelle: Wikipedia


    Über den Familiennamen Singer

    • Zeigen Sie die Informationen an, über die Genealogie Online verfügt über den Nachnamen Singer.
    • Überprüfen Sie die Informationen, die Open Archives hat über Singer.
    • Überprüfen Sie im Register Wie (onder)zoekt wie?, wer den Familiennamen Singer (unter)sucht.

    Geben Sie beim Kopieren von Daten aus diesem Stammbaum bitte die Herkunft an:
    John Singer, "Een genealogie Singer en aanverwanten.", Datenbank, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-singer/I155.php : abgerufen 5. Juni 2024), "Jan ""Koet"" Singer (1848-1925)".