Familienstammbaum Ottenhoff - Schilder » Lambertus "Lambert" Ottinkhof Brandehof (1785-1861)

Persönliche Daten Lambertus "Lambert" Ottinkhof Brandehof 


Familie von Lambertus "Lambert" Ottinkhof Brandehof

Er ist verheiratet mit Maria Gesina Veere Fehr Veer.

Sie haben geheiratet am 23. November 1811 in Denekamp, er war 26 Jahre alt.

Getuigen GJ Meilink en Gesina Ottinkhof
Sie haben in der Kirche geheiratet am 23. November 1811 in Denekamp, er war 26 Jahre alt.Quelle 2


Kind(er):

  1. Geertruij Brandehof  1812-1891
  2. Jannes Brandehof  1815-????
  3. Maria Brandehof  1818-1830
  4. Aleida Brandehof  1823-1893
  5. Gerardus Brandehof  1825-????
  6. Janna Brandehof  1827-1893
  7. Hendrikus Brandehof  1830-1831


Notizen bei Lambertus "Lambert" Ottinkhof Brandehof

Lambertus Ottinkhof (ook Lambertus Brandehof) was grootgrondbezitter. Hij was niet alleen eigenaar van de boerderij Brandehof, maar van nog veel meer panden en landerijen. Ook was hij de stichter en eigenaar van de Brandehof molen. Nu (2020) genoemd Borgelinkmolen naar de molenaarsfamilie die al vele generaties op deze molen werkzaam is. Lambertus kreeg toestemming voor de bouw van de molen in 1816 van Koning Willem 1.

In 1839 was Lambert één van de vijf grondbezitters in de gemeente Denekamp, die de bevoegdheid bezaten, in het eerste kiesdistrict van Overijssel tot kiezers benoemd te worden ter vervulling van vacatures in de Provinciale Staten uit de landelijke stand. Normaliter waren de leden van de Provinciale Staten van gegoede tot adellijke stand. Hieruit volgt dat Brandehof toen het belangrijkste erf van Noord Deurningen was.

Voormalige Brandehofsmolen, gesticht in 1818 als windkorenmolen en na brand herbouwd in 1846 als koren- en pelmolen. In 1909 werd een benzinemotor geplaatst. Bij de verbouwing tot mechanische maalderij, in de loop van de 20e eeuw, zijn gaande werk, stelling, kap, wiekenkruis en kruiwerk verwijderd. De jongere aanbouwen aan de achterzijde van de molen vallen buiten de bescherming.
Molen bestaande uit een hoge uit rode baksteen opgemetselde achtkante romp op een relatief hoge plint van Bentheimer zandsteen en een met riet bekleed eikehouten achtkant; deuren, ramen en luiken zijn niet alle oorspronkelijk en van verschillende maat en detaillering; staafankers. In de hoeken van de romp zijn blokken Bentheimer zandsteen verwerkt; voor de ingang ligt een bordes van Bentheimer zandsteen; links van de ingang bevindt zich een dubbele gedenksteen van Bentheimer zandsteen op hardstenen consoles bestaande uit twee klimmende leeuwen die een gekroond schild houden met opschrift: L B 1818 (Lambert Brandehof) en eronder een steen met opschrift: "tot lof van god alleentot nut van iedereenen voordeel van ons beidenwas het dat wij gerusten van geen kwaad bewustden eersten steen hier leiden".
Bron: Rijksmonumenten.nl

Haben Sie Ergänzungen, Korrekturen oder Fragen im Zusammenhang mit Lambertus "Lambert" Ottinkhof Brandehof?
Der Autor dieser Publikation würde gerne von Ihnen hören!


Zeitbalken Lambertus "Lambert" Ottinkhof Brandehof

  Diese Funktionalität ist Browsern mit aktivierten Javascript vorbehalten.
Klicken Sie auf den Namen für weitere Informationen. Verwendete Symbole: grootouders Großeltern   ouders Eltern   broers-zussen Geschwister   kinderen Kinder

Abbildung(en) Lambertus "Lambert" Ottinkhof Brandehof

Vorfahren (und Nachkommen) von Lambertus Ottinkhof Brandehof


    Zeige ganze Ahnentafel

    Mit der Schnellsuche können Sie nach Name, Vorname gefolgt von Nachname suchen. Sie geben ein paar Buchstaben (mindestens 3) ein und schon erscheint eine Liste mit Personennamen in dieser Publikation. Je mehr Buchstaben Sie eingeben, desto genauer sind die Resultate. Klicken Sie auf den Namen einer Person, um zur Seite dieser Person zu gelangen.

    • Kleine oder grosse Zeichen sind egal.
    • Wenn Sie sich bezüglich des Vornamens oder der genauen Schreibweise nicht sicher sind, können Sie ein Sternchen (*) verwenden. Beispiel: „*ornelis de b*r“ findet sowohl „cornelis de boer“ als auch „kornelis de buur“.
    • Es ist nicht möglich, nichtalphabetische Zeichen einzugeben, also auch keine diakritischen Zeichen wie ö und é.

    Verwandschaft Lambertus "Lambert" Ottinkhof Brandehof



    Visualisieren Sie eine andere Beziehung

    Quellen

    1. Twentebestand
    2. Transcripties vpnd.nl Denekamp

    Anknüpfungspunkte in anderen Publikationen

    Diese Person kommt auch in der Publikation vor:

    Über den Familiennamen Ottinkhof Brandehof


    Geben Sie beim Kopieren von Daten aus diesem Stammbaum bitte die Herkunft an:
    Andre Ottenhoff, "Familienstammbaum Ottenhoff - Schilder", Datenbank, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-ottenhoff/I1597.php : abgerufen 23. Mai 2024), "Lambertus "Lambert" Ottinkhof Brandehof (1785-1861)".