Familienstammbaum Naessens Kint Gaytan Bovyn Peers » Charibert I der Merovingen (520-567)

Persönliche Daten Charibert I der Merovingen 


Familie von Charibert I der Merovingen

Er hat eine Beziehung mit Ingoberga De Paris.

Die Beziehung begann


Kind(er):

  1. Oda van Zwaben  ± 540-± 601 

  • Das Paar hat gemeinsame Vorfahren.

  • Notizen bei Charibert I der Merovingen

    Charibert I (ca. 520 - eind 567) was een Frankische koning.

    Zijn vader was de Frankische koning Chlotarius I, zijn moeder was de Thüringse prinses Ingund. Hij regeerde van 561 tot 567 over het westen van Neustrië en over Aquitanië met Parijs als hoofdstad. Hij ligt begraven in de abdij van Sint Vincent te Parijs.

    In 556 moet hij voor zijn vader samen met zijn jongere broer Gunthram, de opstand van zijn halfbroer Chramm onderdrukken. Chramm laat ze geloven dat hun vader is overleden en de broers keren terug zonder slag te hebben geleverd. In 561 wordt hij koning maar doet vooral van zich spreken door zijn huwelijksleven. Na zijn dood werd zijn koninkrijk onder zijn broers verdeeld omdat hij alleen maar dochters had.

    Huwelijken
    Ingoberga, van wie hij reeds voor hun huwelijk een dochter had: Bertha, die later met koning Ethelbert van Kent trouwde. Charibert nam tijdens zijn huwelijk twee dochters van een wolbewerker tot minnares. Uit boosheid liet Ingoberga hun vader aan het hof komen zodat iedereen kon zien van welke lage afkomst ze waren. Charibert werd hierover zo boos dat hij Ingoberga verstootte.
    Merofledis, een van de dochters van de wolbewerker. Hun dochter, Berthefledis, werd kloosterlinge in Tours, maar hield meer van lekker eten en lang slapen dan van de dienst des Heren.
    Theudichildis, dochter van een schaapherder, van wie hij een dochter, Chlotilde, kreeg. Deze Chlotilde was later als religieuze betrokken bij de opstand der nonnen in Poitiers.
    Marcofleva, zus van Merofledis. Marcofleva was eerder non geweest en daarom werden zij en Charibert door de bisschoppen geëexcommuniceerd. De werkelijke reden tot de excommunicatie was echter een conflict over bisschopsbenoemingen.
    Ingoberga leefde eenentwintig jaar langer dan haar man. In 588 overleed zij in Tours op zeventigjarige leeftijd. Zij was vroom, vol wijsheid en leefde in een geur van heiligheid door gebed, vasten en aalmoezen. Bij testament schonk zij al haar bezittingen aan de kerken van Tours en van Le Mans.

    Theudichildis trok na de dood van Charibert met al haar schatten naar de broer van Charibert, koning Gunthram in Bourgondië en wilde met hem in het huwelijk treden. Gunthram weigerde het huwelijk maar hield de schatten en sloot Theudichildis op in een klooster in Arles. Na een mislukte ontsnappingspoging liet de abdis haar en folteren tot aan haar dood.

    Haben Sie Ergänzungen, Korrekturen oder Fragen im Zusammenhang mit Charibert I der Merovingen?
    Der Autor dieser Publikation würde gerne von Ihnen hören!


    Zeitbalken Charibert I der Merovingen

      Diese Funktionalität ist Browsern mit aktivierten Javascript vorbehalten.
    Klicken Sie auf den Namen für weitere Informationen. Verwendete Symbole: grootouders Großeltern   ouders Eltern   broers-zussen Geschwister   kinderen Kinder

Mit der Schnellsuche können Sie nach Name, Vorname gefolgt von Nachname suchen. Sie geben ein paar Buchstaben (mindestens 3) ein und schon erscheint eine Liste mit Personennamen in dieser Publikation. Je mehr Buchstaben Sie eingeben, desto genauer sind die Resultate. Klicken Sie auf den Namen einer Person, um zur Seite dieser Person zu gelangen.

  • Kleine oder grosse Zeichen sind egal.
  • Wenn Sie sich bezüglich des Vornamens oder der genauen Schreibweise nicht sicher sind, können Sie ein Sternchen (*) verwenden. Beispiel: „*ornelis de b*r“ findet sowohl „cornelis de boer“ als auch „kornelis de buur“.
  • Es ist nicht möglich, nichtalphabetische Zeichen einzugeben, also auch keine diakritischen Zeichen wie ö und é.



Visualisieren Sie eine andere Beziehung

Die angezeigten Daten haben keine Quellen.

Über den Familiennamen Der Merovingen


Geben Sie beim Kopieren von Daten aus diesem Stammbaum bitte die Herkunft an:
Christiaan Naessens, "Familienstammbaum Naessens Kint Gaytan Bovyn Peers", Datenbank, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-naessens-kint/I3832.php : abgerufen 17. Juni 2024), "Charibert I der Merovingen (520-567)".