Familienstammbaum Naessens Kint Gaytan Bovyn Peers » Boudewijn Ii Said van Jeruzalem van Henegouwen (1056-1098)

Persönliche Daten Boudewijn Ii Said van Jeruzalem van Henegouwen 


Familie von Boudewijn Ii Said van Jeruzalem van Henegouwen

Er ist verheiratet mit Ida van Leuven-Brabant.

Sie haben geheiratet im Jahr 1084, er war 28 Jahre alt.


Kind(er):

  1. Ida van Henegouwen  1084-???? 

  • Das Paar hat gemeinsame Vorfahren.

  • Notizen bei Boudewijn Ii Said van Jeruzalem van Henegouwen

    Boudewijn II (ca. 1056 – overleden in Anatolië, na 8 juni 1098), was graaf van Henegouwen van 1071 tot aan zijn dood.

    Door het tweede huwelijk van zijn moeder Richilde van Henegouwen met zijn vader Boudewijn VI van Vlaanderen waren Vlaanderen en Henegouwen verenigd. Na de dood van zijn vader greep diens broer Robrecht I de Fries de macht in Vlaanderen.

    Arnulf, de eerstgeborene van Boudewijn VI, probeerde Vlaanderen terug te winnen maar werd verslagen en gedood in de Slag bij Kassel. Boudewijn, toen nog minderjarig, werd zo de opvolger en zijn moeder trad op als zijn regent. Zij accepteerde bisschop Theoduinus van Luik als haar leenheer die haar hielp om Henegouwen te behouden. Hiermee had Henegouwen de rijksvrijheid verloren. Boudewijn en Richilde ondernamen militaire en diplomatieke pogingen om Vlaanderen terug te winnen maar hadden geen succes. In 1076 trad Richilde terug en regeerde Boudewijn zelfstandig.

    In 1081 stichtten Boudewijn en zijn moeder de benedictijner Abdij van Saint-Denis-en-Broqueroie nabij Bergen, die zij rijk begiftigen.[1]

    In 1085 deed Boudewijn nog eens een serieuze poging om Vlaanderen te veroveren. Hij bracht met hulp van zijn oom Willem de Veroveraar een leger bijeen maar werd verslagen in een veldslag bij Broqueroie. Boudewijn moest zich toen bij de bestaande situatie neerleggen.

    Boudewijn besloot deel te nemen aan de Eerste Kruistocht en verkocht, om de onderneming te financieren, het kasteel van Couin voor 50 zilvermarken en 1 pond goud aan de bisschop van Luik. Zijn neef Robrecht II van Jeruzalem, graaf van Vlaanderen, nam ook deel aan deze kruistocht. Na de verovering van Antiochië werd Boudewijn ermee belast om dit nieuws aan keizer Alexios I Komnenos te brengen. Onderweg naar Constantinopel werd hij echter overvallen en vermoord.

    Boudewijn huwde in 1084 met Ida van Leuven (ca. 1065 - 1139), dochter van Hendrik II en Adela van de Betuwe, hun kinderen waren:

    Ida, gehuwd met Thomas I van Coucy, door hem verstoten, ze kregen twee dochters
    dochter, getrouwd met Diederik van Avesnes
    Boudewijn (III)
    Arnold, gehuwd met Beatrix van Aat, ouders van Eustatius, gehuwd met Maria erfdochter van Roeulx, overleden in Palestina.
    Lodewijk
    Simon
    Hendrik
    Willem
    Richilde, gehuwd met (1115-1118) met Amalrik III van Montfort, graaf van Évreux, gescheiden wegens bloedverwantschap
    Aleida, gehuwd met Nicolaas II van Rumigny als zijn tweede echtgenote, ze kregen 8 kinderen.
    Na het bericht van de dood van haar man trok Ida van Leuven persoonlijk naar Anatolië om zijn lichaam te zoeken en meer over de omstandigheden van zijn dood te weten te komen. Zij had geen succes.

    Haben Sie Ergänzungen, Korrekturen oder Fragen im Zusammenhang mit Boudewijn Ii Said van Jeruzalem van Henegouwen?
    Der Autor dieser Publikation würde gerne von Ihnen hören!


    Zeitbalken Boudewijn Ii Said van Jeruzalem van Henegouwen

      Diese Funktionalität ist Browsern mit aktivierten Javascript vorbehalten.
    Klicken Sie auf den Namen für weitere Informationen. Verwendete Symbole: grootouders Großeltern   ouders Eltern   broers-zussen Geschwister   kinderen Kinder

Vorfahren (und Nachkommen) von Boudewijn Ii Said van Jeruzalem van Henegouwen


    Zeige ganze Ahnentafel

    Mit der Schnellsuche können Sie nach Name, Vorname gefolgt von Nachname suchen. Sie geben ein paar Buchstaben (mindestens 3) ein und schon erscheint eine Liste mit Personennamen in dieser Publikation. Je mehr Buchstaben Sie eingeben, desto genauer sind die Resultate. Klicken Sie auf den Namen einer Person, um zur Seite dieser Person zu gelangen.

    • Kleine oder grosse Zeichen sind egal.
    • Wenn Sie sich bezüglich des Vornamens oder der genauen Schreibweise nicht sicher sind, können Sie ein Sternchen (*) verwenden. Beispiel: „*ornelis de b*r“ findet sowohl „cornelis de boer“ als auch „kornelis de buur“.
    • Es ist nicht möglich, nichtalphabetische Zeichen einzugeben, also auch keine diakritischen Zeichen wie ö und é.



    Visualisieren Sie eine andere Beziehung

    Die angezeigten Daten haben keine Quellen.

    

    Gleicher Geburts-/Todestag

    Quelle: Wikipedia


    Über den Familiennamen Van Henegouwen


    Geben Sie beim Kopieren von Daten aus diesem Stammbaum bitte die Herkunft an:
    Christiaan Naessens, "Familienstammbaum Naessens Kint Gaytan Bovyn Peers", Datenbank, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-naessens-kint/I13767.php : abgerufen 31. Mai 2024), "Boudewijn Ii Said van Jeruzalem van Henegouwen (1056-1098)".