Familienstammbaum Menting » Nicolaus Claassen (1759-1806)

Persönliche Daten Nicolaus Claassen 

  • Er wurde geboren in Katwijk.
    Doopgetuigen van de Claessens-kant:
    Henricus Johannes Claessens
    Johannes Baptista Claessens
    Catharina Claessens
    Hiribertus Claassens
    Maria Claassens
    Maria Claassens
    Sibilla Claassens
    Nicolaus Claassens
    Cornelia Claassens

    Doop Nicolaus Claessens 11-01-1758.
    1 11. Baptizatus est Nicola-
    2 us filius legitimus
    3 H(enrici) Claessens et Corneliæ
    4 Joannæ van Anrae
    5 coniugum.
    6 Susceptores
    7 Jacobus van den
    8 Elsen et Joanna
    9 van Anrae.

    https://familysearch.org/pal:/MM9.3.1/TH-1951-31043-9374-28?cc=2037960&wc=M991-JKF:n1807052605

    Image 454
  • Er wurde getauft am 11. Januar 1759 in Katwijk aan de Maas.Quelle 1
  • Fakten:
    • Geschiedenis.
      Alle dopen R.K. te Cuijk

      Doopgetuigen van de Claessens-kant:

      Henricus Johannes Claessens
      Joannes Baptista Claessens
      Catharina Claessens
      Heribertus Claassens
      Maria Claassens
      Sibilla Claassens
      Nicolaus Claassens
      Cornelia Claassens

      Deze namen vinden we gedeeltelijk hier terug:
      Beschrijving: President schepen H.J. van Anrae en Henricus Claassens als bloedvoogden over de zes minderjarige kinderen met name Joanna Claassens, J.B. Claassens, Nicolaus Claassens, Cornelia Claassens, Herbertus Claassens en Angelina Claassens uit huwelijk van wijlen Henricus Claassens, in leven ontvanger van de Hapschen Maastol te Katwijk en zijn nog in leven zijnde vrouw Cornelia van Anrae echtelieden en Henricus Claassens voornoemd voor zich en namens Catharina Claassens beide meerderjarige kinderen van voornoemde Henricus Claassens en Cornelia van Anrae, welke comparanten volledig afstand doen van de erfenis van hun grootvader wijlen Christiaan van Anrae en zijn vrouw Catharina Borruis onlangs overleden te Kuik. In de kantlijn: Deze is op verzoek van de comparanten geroijeerd op 21 juni 1771.

      Datering: 18-06-1771
      Pagina: 328 -331
      Soort akte: Cessie
      Plaats: Boxmeer
      Toegangsnummer: 7042
      Inventarisnummer: 35
      Vindplaats: Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC)

      Beschrijving: Henricus Claassens en Catharina Claassens beide meerderjarige kinderen uit het huwelijk van Henricus Claassens, in leven ontvanger van de Hapschen Maastol te Katwijk en zijn nog in leven zijnde vrouw Cornelia van Anrae echtelieden, zijnde de tweede comparant geassisteerd door de President schepen H.J. van Anrae en de voornoemde Henr. Johan van Anrae en Henricus Claassens als bloedvoogden over de zes minderjarige kinderen van gemelde Henricus Claassens uit huwelijk met zijn nog in leven zijnde vrouw, met name Joanna, Jan Baptist, Nicolaus, Cornelia, Herbertus en Angelina Claassens en Cornelia van Anrae, weduwe Claassens, als moeder en voogdes, welke gezamenlijk volledig afzien van nalatenschap van wijlen voornoemde Henricus Claassens overleden op 26 oktober 1767 te Katwijk op de Maas gemeente Kuik.

      Datering: 21-06-1771
      Pagina: 331 -333
      Soort akte: Verklaring
      Plaats: Boxmeer
      Toegangsnummer: 7042
      Inventarisnummer: 35

      Dit is het huwelijk van de ouders:
      Bruidegom: Henricus Claessens
      Bruid: Cornelia Joanna van Anrae
      Soort registratie: trouwakte
      Diversen: get: Wilhelmo Claessens, Christina van Anrae
      Plaats: Cuijk
      Datum huwelijk: 25-10-1739
      Periode: 1730-1762
      Deel: Cuijk trouwboek 1730-1762
      Pagina: 147r
      Toegangsnr.: 1431
      Inv.nr.: 15

      De vernoemingen naar de grootouders kloppen zo precies.
    • Geschiedenis.
      Trouwdatum Nicolaus Claassen

      Beschrijving: Catharina Borrius gehuwd met Christiaen van Anrae die onder curatele is gesteld, geassisteerd met Peter van Lottum haar momboir; de 4 kinderen van Christiaen van Anrae uit zijn eerste huwelijk met Maria Susanna Peters als uit tweede huwelijk met Catharina Borrius, met name: Henricus Claessens en Cornelia van Anrae el, Hendrik Johan van Anrae en Anna Petronella Ansems el, Jacobus van den Elsen voor zich en gevolmachtigd door zijn echtgenote Christina van Anrae, volmacht 3-11-1757 te Vierlingsbeek gepasseerd en Johanna van Anrae, meerderjarige jd, geassisteerd met haar momboir Peter Reijnen. Zij maken een akkoord. Catharina Borrius zal haar leven lang voor onderhoud van zich, haar man en Johanna van Anrae, zolang zij nog niet getrouwd is, alle jaarlijkse inkomsten uit goederen en effecten kunnen gebruiken. De vier kinderen zal zij gelijk behandelen en geen van de kinderen boven de anderen stellen. Eventuele aan- of verkoop van goederen in Holland zal in overleg en met toestemming van de kinderen gebeuren. Bij overlijden van Christiaen van Anrae zal Catharina Borrius, Jacobus van den Elsen en Christina van Anrae el en Johanna van Anrae ieder 1000 gulden vooruit betalen en daarna zal de nalatenschap in 4 gelijke porties worden verdeeld voor Henricus Claessens en Cornelia van Anrae el, Hendrik Johan van Anrae en Anna Petronella Ansems el, Jacobus van den Elsen en Christina van Anrae el en Johanna van Anrae.

      Datering: 04-11-1757
      Pagina: 335 -342
      Soort akte: Akkoord
      Plaats: Cuijk
      Toegangsnummer: 7040
      Inventarisnummer: 431

      Beschrijving: Hendrik Claessens, ontvanger van de Maastol te Katwijk a/d Maas en Cornelia van Anrae zijn vrouw, die ten overstaan van ons gerechtspersonen tot verzekering van Graaf van den Bergh wegens hetgeen de 1e comparant ooit inzake van zijn administratie in die functie schuldig zal worden en te verantwoorden zal hebben en blijven speciaal verbonden, zoals comparanten bij deze verbinden, zeker huis en moeshof te Katwijk a/d Maas, thans bewoond door comparanten, palende Oost: de oever van de Maas; West: Peeter Rutten; Zuid en Noord: Dhr. Controleur Verzijl en verder hun roerende en onroerende goederen. In de marge: Compareerde Petrus Hengst, rentmeester v/h Hooggrafelijk Huis Bergh te Boxmeer als lasthebber van O.P. Hoevel als door het hof v/h vorstendom Gelre en Graafschap Zutphen aangestelde generale directeur en representant v/h Hooggrafelijk Huis Bergh (autorisatie door genoemde Hr. Hoevel onder zijn hand en cachet v/h Hooggrafelijk Huis gepasseerd d.d 16 dezer) die te kennen geeft, dat door Hendricus Claassens voor zijn administratie van de hiernaast vermelde tol t.b.v. het hooggrafelijk Huis nadere zekerheid is verschaft en verklaart daarom het huis en moeshof, hiernaast genoemd, van het verband te ontslaan. Hij overlegt de originele opgemaakte verbandbrief met het verzoek deze door te halen en deze akte te royeren, hetgeen hierbij geschiedt te Cuijk d.d. 21 Augustus 1764.

      Datering: 19-02-1763
      Pagina: 351 -352
      Soort akte: Schuldbekentenis
      Plaats: Cuijk
      Toegangsnummer: 7040
      Inventarisnummer: 417

      Beschrijving: Dhr. Hendrik Johan van Anrae en Juffr. Anna Petronella Ansems, e.l.; Juffr. Cornelia van Anrae, weduwe van wijlen Dhr. Hendricus Claessens, pro ut opus geassisteerd door haar zoon Hendrik Claessens; Cornelis Peter Thijssen en Hendricus van den Elsen in kwaliteit als van Heren wegen geconstitueerde voogden over de 2 minderjarige kinderen van wijlen Christina van Anrae in haar huwelijk bij Jacobus van den Elsen verwekt; Andries Driessen en Johanna van Anrae, e.l. en tenslotte Jacobus van den Elsen in huwelijk gehad hebbende de genoemde Christina van Anrae en hertrouwd met Helena Pancier, allen erfgenamen van wijlen Dhr. Christiaan van Anrae en Catharina Borrius in leven e.l., die met consent van de Ambtman van het Land van Cuijk, voor wat betreft de minderjarigen, verleend d.d. 26 April 1770 en geregistreerd ten comptoire van de Landschrijver folio 250 dorso hebben verkocht aan Andries Driessen en Johanna van Anrae, e.l. en hun erven : een huis en hof, staande en gelegen aan de Maasstraat onder Cuijk, palende Oost: Dhr. van Ardenne en Peter van Duijnhoven; West: Hermanus Hermens; Zuid: de Maasstraat en Noord: het kerkhof, vrij allodiaal erf uitgezonderd het contingent in de gemeente- en nabuurslasten en met zodanige actieve en passieve servituten als tot dit perceel behoren voor de somma van 830 gulden en 25 hogen( waaronder echter begrepen is ¼ part, dat de getransporteerden voor de verkoop in het huis en hof toebehoort). Het recht van de 40e penning is aan Mr. W.G.van Oijen betaald.

      Datering: 29-06-1771
      Soort akte: Transport
      Plaats: Cuijk
      Toegangsnummer: 7040
      Inventarisnummer: 418
  • Er ist verstorben am 10. Mai 1806 in Cuijk.
  • Die leiblichen Eltern sind Hendricus Claassens und Cornelia Joanna van Anrae
  • Diese Information wurde zuletzt aktualisiert am 7. Oktober 2013.

Familie von Nicolaus Claassen

Er ist verheiratet mit Dorotha Beckers.

Die Erlaubnis zur Eheschließung wurde am 14. Dezember 1782 in Cuijk erhalten.

Sie haben geheiratet am 29. Dezember 1782 in Cuijk.Quelle 2


Kind(er):

  1. Maria Claassen  1783-1798
  2. Henricus Claassen  1784-1859
  3. Cornelia Claassen  1786-????
  4. Theodora Claassen  1787-????
  5. Antonius Claassen  1789-????
  6. Nicolaus Claassen  1791-????
  7. Cornelius Claassen  1792-????
  8. Elisabeth Claassen  ± 1793-????
  9. Catharina Claassen  1795-????
  10. Maria Claassen  1798-????
  11. Joanna Claassen  1800-????
  12. Wilhelmina Claassen  1802-????
  13. Angelina Claassen  1805-1849 

Haben Sie Ergänzungen, Korrekturen oder Fragen im Zusammenhang mit Nicolaus Claassen?
Der Autor dieser Publikation würde gerne von Ihnen hören!


Zeitbalken Nicolaus Claassen

  Diese Funktionalität ist Browsern mit aktivierten Javascript vorbehalten.
Klicken Sie auf den Namen für weitere Informationen. Verwendete Symbole: grootouders Großeltern   ouders Eltern   broers-zussen Geschwister   kinderen Kinder

Mit der Schnellsuche können Sie nach Name, Vorname gefolgt von Nachname suchen. Sie geben ein paar Buchstaben (mindestens 3) ein und schon erscheint eine Liste mit Personennamen in dieser Publikation. Je mehr Buchstaben Sie eingeben, desto genauer sind die Resultate. Klicken Sie auf den Namen einer Person, um zur Seite dieser Person zu gelangen.

  • Kleine oder grosse Zeichen sind egal.
  • Wenn Sie sich bezüglich des Vornamens oder der genauen Schreibweise nicht sicher sind, können Sie ein Sternchen (*) verwenden. Beispiel: „*ornelis de b*r“ findet sowohl „cornelis de boer“ als auch „kornelis de buur“.
  • Es ist nicht möglich, nichtalphabetische Zeichen einzugeben, also auch keine diakritischen Zeichen wie ö und é.



Visualisieren Sie eine andere Beziehung

Quellen

  1. Cuijck doopboek 1762-1796 Pagina 45. Toegangsnummer: 1431. Inventarisnummer: 16.
  2. Burgerlijke stand - Huwelijk. Archieflocactie: Cuijk. Deel Trouwen. Pagina 94. Toegangsnummer: 1431. Inventarisnummer: 5.

Historische Ereignisse

  • Die Temperatur am 11. Januar 1759 war um die 9,0 °C. Der Wind kam überwiegend aus Westlich von Süden. Charakterisierung des Wetters: geheel betrokken. Quelle: KNMI
  • Erfstadhouder Prins Willem V (Willem Batavus) (Huis van Oranje-Nassau) war von 1751 bis 1795 Fürst der Niederlande (auch Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden genannt)
  • Regentes Anna (Huis van Oranje-Nassau) war von 1751 bis 1759 Fürst der Niederlande (auch Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden genannt)
  • Im Jahr 1759: Quelle: Wikipedia
    • 24. Juli » Im Franzosen- und Indianerkrieg können die Briten ein zum Entsatz des Forts Niagara angerücktes französisches Heer in der Schlacht bei La Belle Famille besiegen. Die französische Besatzung des strategisch bedeutsamen Forts kapituliert am folgenden Tag.
    • 25. Juli » Im Franzosen- und Indianerkrieg kapituliert das strategisch wichtige französische Fort Niagara vor den britischen Belagerern, nachdem am Tag zuvor das Entsatzheer in der Schlacht bei La Belle Famille von den Briten besiegt worden ist.
    • 3. September » In Portugal und seinen Besitzungen wird der Jesuitenorden verboten, weil er im Vorjahr in ein Attentat auf König Joseph I. verwickelt gewesen sein soll. Alle Jesuiten müssen im Oktober das Land verlassen.
    • 20. November » In der Seeschlacht in der Bucht von Quiberon gelingt einem britischen Geschwader ein entscheidender Sieg im Siebenjährigen Krieg gegenüber einem Pulk französischer Linienschiffe. Die französische Flotte kann sich von dieser Niederlage bis Kriegsende nicht mehr erholen.
    • 24. November » In Wien findet die Uraufführung der Oper Der neue krumme Teufel von Joseph Haydn statt.
    • 20. Dezember » Die Enzyklika Appetente sacro von Papst Clemens XIII. erläutert die geistigen Vorteile des Fastens.
  • Die Temperatur am 29. Dezember 1782 war um die 6,0 °C. Der Wind kam überwiegend aus Nord-Westen. Charakterisierung des Wetters: zeer betrokken. Besondere Wettererscheinungen: noorderlicht. Quelle: KNMI
  • Erfstadhouder Prins Willem V (Willem Batavus) (Huis van Oranje-Nassau) war von 1751 bis 1795 Fürst der Niederlande (auch Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden genannt)
  • Im Jahr 1782: Quelle: Wikipedia
    • 7. Januar » In Philadelphia nimmt die auf Initiative von Robert Morris gegründete Bank of North America, erste moderne Bank der Vereinigten Staaten, ihren Betrieb auf.
    • 23. März » In Frankreich erscheint die Erstausgabe des von Pierre-Ambroise-François Choderlos de Laclos verfassten Briefromans Les Liaisons dangereuses (Gefährliche Liebschaften). Nach vier Wochen sind die gedruckten 2.000 Exemplare ausverkauft.
    • 12. April » Bei der karibischen Inselgruppe Îles des Saintes kommt es im Amerikanischen Unabhängigkeitskrieg zur Schlacht von Les Saintes, bei der die britische Flotte unter George Rodney, 1. Baron Rodney die Franzosen unter François Joseph Paul de Grasse besiegt. Damit endet die französische Bedrohung der British West Indies.
    • 21. April » Der siamesische König RamaI. errichtet feierlich die Stadtsäule (Lak Müang) von Bangkok, das er zur neuen Hauptstadt Siams erhebt. Damit beginnt die Rattanakosin-Ära der thailändischen Geschichte.
    • 4. August » Wolfgang Amadeus Mozart heiratet Constanze Weber in Wien.
    • 6. Oktober » Die Uraufführung der musikalischen Komödie La ballerina amante von Domenico Cimarosa findet am Teatro dei Fiorentini in Neapel statt.
  • Die Temperatur am 10. Mai 1806 war um die 15,0 °C. Es gab 70 mm NiederschlagDer Wind kam überwiegend aus Süd-Osten. Charakterisierung des Wetters: zeer betrokken. Quelle: KNMI
  •  Diese Seite ist nur auf Niederländisch verfügbar.
    De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
  • Im Jahr 1806: Quelle: Wikipedia
    • 6. August » Franz II. legt den Titel Kaiser des Heiligen Römischen Reiches Deutscher Nation nieder und erklärt das Reich gleichzeitig für erloschen, um eine mögliche Wahl Napoleons zu seinem Nachfolger auszuschließen. Das Reich hört damit nach 844 Jahren auf zu existieren.
    • 15. August » Der Grundstein für den Pariser Arc de Triomphe wird gelegt.
    • 9. September » Ein Hurrikan über der Karibikinsel Dominica kostet 457 Menschenleben.
    • 13. Oktober » In Berlin wird die Preußisch-Königliche Blindenanstalt unter Leitung von Johann August Zeune eröffnet – Deutschlands erste Blindenschule.
    • 19. November » Hamburg wird zur Vorbereitung der Kontinentalsperre von napoléonischen Truppen besetzt. Es beginnt die Hamburger Franzosenzeit.
    • 30. Dezember » Nach der Kriegserklärung durch das Osmanische Reich besetzt Russland im Siebten Russischen Türkenkrieg die Stadt Baku.


Gleicher Geburts-/Todestag

Quelle: Wikipedia


Über den Familiennamen Claassen

  • Zeigen Sie die Informationen an, über die Genealogie Online verfügt über den Nachnamen Claassen.
  • Überprüfen Sie die Informationen, die Open Archives hat über Claassen.
  • Überprüfen Sie im Register Wie (onder)zoekt wie?, wer den Familiennamen Claassen (unter)sucht.

Die Familienstammbaum Menting-Veröffentlichung wurde von erstellt.nimm Kontakt auf
Geben Sie beim Kopieren von Daten aus diesem Stammbaum bitte die Herkunft an:
Peter Menting, "Familienstammbaum Menting", Datenbank, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-menting/I6481.php : abgerufen 13. Mai 2024), "Nicolaus Claassen (1759-1806)".