Familienstammbaum Martijn » Anna van Ham (1796-1838)

Persönliche Daten Anna van Ham 

Quellen 1, 2, 3, 4
    De bouw van de Zuiderkerk had nogal wat voeten in de aarde. De voorgeschiedenis van de bouw begint in januari 1601, toen de hervormde Kerkenraad besloot om met de stedelijke overheid in overleg te treden over de bouw van een nieuwe kerk. Door de snelle bevolkingstoename, niet in de laatste plaats door de komst van vele calvinistische Vlamingen, was er behoefte aan een nieuw gebedshuis. En was de glorieus verlopen Slag bij Nieuwpoort niet een goede aanleiding om in steen dank te zeggen aan de goedertierenheid Gods?
    De stadsregering liep niet erg warm voor dit idee. Het duurde ruim een jaar voordat de Vroedschap besloot een commissie in te stellen om een geschikte plek voor een nieuwe kerk te zoeken. De behoefte aan kerkruimte moest voorlopig maar bevredigd worden met de Olofskapel (herdoopt in Oudezijds Kapel), nadat die gereed was gemaakt voor de protestantse eredienst. Aan de randen van het in 1595 bij de stad getrokken gebied bleek een mogelijke bouwplaats bij de toenmalige Haarlemmerpoort (ter hoogte van de huidige Herenmarkt) te krap, maar een onbebouwd terrein bij het begin van de Sint Antoniesdijk was wel geschikt. Wegens geldgebrek moest het plan voor kerkbouw maar uitgesteld worden, adviseerde de commissie.
    De in dat jaar uitgebroken pestepidemie noopte de stad echter om kerkhoven te gaan inrichten. In de discussie daarover opperde een vroedschapslid de grond te kopen die de commissie had aangewezen voor kerkbouw, dan kon meteen een kerkhof aangelegd worden. En zo kwam het dat de vroedschap op 1 juni 1602 besloot om de onbebouwde erven achter de Nieuwe Hoogstraat aan te kopen omdat “voor dese tijt geen bequamer, gelegender en oncostelijcker plaetze” beschikbaar was. Eigenaar Court van Diepenbrouck die al eerder de grond had verkocht waarop de Zanddwarsstraat was aangelegd, werd uitgekocht, evenals Mette Hansdr. Kint, weduwe van Martin ten Bergh. Dezelfde maand nog vond de eerste begrafenis plaats op wat vanaf nu het Sint Janskerkhof heette. Onduidelijk is overigens hoe die naam opdook.
  • Sie ist geboren am 19. Juni 1796 in Amsterdam, Noord-Holland, Nederland.
    Doopboek Nieuwe Zuiderkerk, Amsterdam-noord
  • Sie wurde getauft am 19. Juni 1796 in Amsterdam, Noord-Holland, Nederland.
    Doopextract op verzoek door de Heeren van het Aalmoeseniers weeshuis deser stad op 16 april 1819.
  • Beruf: schoonmaakster.
  • Wohnhaft:
  • Sie ist verstorben am 31. Juli 1838 in 's-Gravenhage, Zuid-Holland, Nederland, sie war 42 Jahre alt.
    Bs den Haag, Akte 1078. Img. 184, opgemaakt 2 augustus 1838
  • Ein Kind von Anna van Ham
  • Diese Information wurde zuletzt aktualisiert am 4. Oktober 2016.

Der Verfasser dieser Publikation verfügt über die Genehmigung der betreffenden Person (sofern es sich um eine lebende Person handelt) zur Weitergabe der Daten.


Familie von Anna van Ham

Sie ist ein Partner von Johan Wilhelm Asmus.Quellen 3, 5, 6, 7

Sie wurden Partner in 's-Gravenhage, Zuid-Holland, Nederland.

Sie haben geheiratet am 25. Juni 1823 in 's-Gravenhage, Zuid-Holland, Nederland, sie war 27 Jahre alt.

Bs den Haag, Akte 231

Kind(er):

  1. Philip Wilhelm Asmus  1828-1911 


Notizen bei Anna van Ham

De Zuiderkerk is de eerste voor de protestantse eredienst ontworpen kerk in Amsterdam. De kerk is gebouwd nabij de Sint Antoniesbreestraat in de Lastage, een buurt die eind 16e eeuw bij de stad werd gevoegd. Tegenwoordig is dit de Nieuwmarktbuurt. De kerk staat aan de Zandstraat no. 17.
De Zuiderkerk of Janskerk is gebouwd tussen 1608 en 1614. Het ontwerp uit 1603 is in renaissancestijl uitgevoerd door de Amsterdamse architect Hendrick Cornelisz de Keyser, zoon van een meubelmaker uit Utrecht, die rond 1591 samen met de stadsingenieur Cornelis Bloemaert naar Amsterdam was gekomen. De kerk werd in gebruik genomen op Pinksterzondag 1611; daarna duurde het nog tot 1614 voor ook de toren klaar was.
Toen Hendrick de Keyser in 1621 overleed, werd hij in de Zuiderkerk begraven. Zijn grafsteen is nog steeds aanwezig. Hoewel de kerk voor de protestantse eredienst werd gebouwd, kreeg deze de naam (St.) Janskerk. (zie G.D. Bom H.Gzn)

Haben Sie Ergänzungen, Korrekturen oder Fragen im Zusammenhang mit Anna van Ham?
Der Autor dieser Publikation würde gerne von Ihnen hören!


Zeitbalken Anna van Ham

  Diese Funktionalität ist Browsern mit aktivierten Javascript vorbehalten.
Klicken Sie auf den Namen für weitere Informationen. Verwendete Symbole: grootouders Großeltern   ouders Eltern   broers-zussen Geschwister   kinderen Kinder

Vorfahren (und Nachkommen) von Anna van Ham

Anna van Ham
????-1838

Anna van Ham
1796-1838

1823

Mit der Schnellsuche können Sie nach Name, Vorname gefolgt von Nachname suchen. Sie geben ein paar Buchstaben (mindestens 3) ein und schon erscheint eine Liste mit Personennamen in dieser Publikation. Je mehr Buchstaben Sie eingeben, desto genauer sind die Resultate. Klicken Sie auf den Namen einer Person, um zur Seite dieser Person zu gelangen.

  • Kleine oder grosse Zeichen sind egal.
  • Wenn Sie sich bezüglich des Vornamens oder der genauen Schreibweise nicht sicher sind, können Sie ein Sternchen (*) verwenden. Beispiel: „*ornelis de b*r“ findet sowohl „cornelis de boer“ als auch „kornelis de buur“.
  • Es ist nicht möglich, nichtalphabetische Zeichen einzugeben, also auch keine diakritischen Zeichen wie ö und é.



Visualisieren Sie eine andere Beziehung

Quellen

  1. BS Huwelijksregister Bijlage-02 den Haag Es gibt verknüpfte Bilder
  2. Akteplaats: 's-Gravenhage,ZH,NLD
    Archiefnaam: Archief den Haag
    Overlijdensextract van Anna van Ham, bij het 2e huwelijk van Johan wilhelm Asmus te den Haag met Aldegundis Henriette Gerritse.
    Archief: huw. Register bijlage
    Inventarisnr.: Akte 231, Img. 644
    15. Juni 1842
  3. Doopboek 1796 Amsterdam Es gibt verknüpfte Bilder
  4. Inventarisnr.: Dtb 73 p. 114, fol. 56v nr 7, Img. 447
    Kerk: Nieuwerzijdskapel
    doop van ana van Ham op 19 juni 1796 in de Nieuwerzijdskapel in Amsterdam
    Archief: Doopregister
    Akteplaats: Amsterdam,NH,NLD
    Archiefnaam: Archief Amsterdam
    19. Juni 1796
  5. BS Huwelijksregister 03 Bijlage den Haag Es gibt verknüpfte Bilder
  6. Inventarisnr.: Akte 231 bijlage-03, img. 261
    HWB003, Img 261, Doopextract van Anna van Ham uit het doopregister van de Nieuwe Zuiderkerk in Amsterdam -noord, op versoek van deHeerenRegenten van het Aalmoeseniers weeshuis deser stad op den 16e april 1819.
    Archief: Huw. Register Bijlage 03
    Archiefnaam: Archief den Haag
    Akteplaats: 's-Gravenhage,ZH,NLD
    25. Juni 1823
  7. BS Overlijdensregister 1838 den Haag Es gibt verknüpfte Bilder
  8. Archiefnaam: Archief den Haag
    Inventarisnr.: Akte 1078, Img. 184
    Overlijdensakte van Anna van Ham in den Haag op 31 julij 1838 des namiddag ten vier uren.
    Akteplaats: 's-Gravenhage,ZH,NLD
    Archief: Overlijdensregister
    31. Juli 1838
  9. BS Huwelijksregister Bijlage-02 den Haag Es gibt verknüpfte Bilder
  10. Archief: Huw. Register Bijlage-02
    Archiefnaam: Archief den Haag
    Akteplaats: 's-Gravenhage,ZH,NLD
    HWT-02 tot huwelijk door de moeder van Anna van Ham en Nationale Militie van johan Wilhelm Asmus in den Haag.
    Inventarisnr.: Akte 231, Img. 260
    25. Juni 1823
  11. BS Huwelijksregister Bijlage 01 Es gibt verknüpfte Bilder
  12. Inventarisnr.: Akte 231-01
    Akteplaats: 's-Gravenhage,ZH,NLD
    Archief: huw. Register bijlage 01
    Huw. akte 231, bijlage 01 Toestemming tot huwelijk van Anna van Ham met Johan wilhelm Asmus door de moeder van de Bruid, Anna van ham, schoonmaakster, wonende te Amsterdam op het Begijnenhof 11 voor de notaris Joannes van Priet ? en zijn collega's, Residerende te Amsterdam.
    Archiefnaam: Archief den Haag
    25. Juni 1823
  13. BS Huwelijksregister 1823 den Haag Es gibt verknüpfte Bilder
  14. Archiefnaam: Archief den Haag
    Huw. Akte van Johan Wilhelm Asmus in den Haag op 25 juni 1823 met Anna van Ham.
    Archief: Huw. Register
    Inventarisnr.: Akte 231
    Akteplaats: 's-Gravenhage,ZH,NLD
    25. Juni 1823

Anknüpfungspunkte in anderen Publikationen

Diese Person kommt auch in der Publikation vor:

Historische Ereignisse

  • Die Temperatur am 19. Juni 1796 war um die 15,0 °C. Der Wind kam überwiegend aus Süd-Osten. Charakterisierung des Wetters: zeer betrokken. Quelle: KNMI
  •  Diese Seite ist nur auf Niederländisch verfügbar.
    De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
  • Im Jahr 1796: Quelle: Wikipedia
    • 2. März » Napoleon Bonaparte wird im Ersten Koalitionskrieg vom französischen Direktorium mit dem Oberbefehl über die Italienarmee betraut. Die Berufung erreicht ihn bei Vorbereitungen zur Hochzeit mit Joséphine de Beauharnais. Am 11. März reist er zum anstehenden Italienfeldzug ab.
    • 14. April » Während ihres Italienfeldzuges siegen die Franzosen unter Napoleon Bonaparte und André Masséna in der Schlacht bei Dego über ein österreichisch-piemontesisches Armeekorps unter Eugène Guillaume Alexis von Mercy-Argenteau. Es ist Napoléons dritter militärischer Sieg innerhalb von drei Tagen.
    • 22. April » In der Schlacht bei Mondovi besiegen Frankreichs Truppen unter Napoleon Bonaparte die Armee aus Piemont. Maßgeblich am französischen Sieg beteiligt ist laut Napoléon General Jean Mathieu Philibert Sérurier.
    • 10. Mai » Die französische Armee unter Napoleon Bonaparte siegt während des Italienfeldzuges in der Schlacht bei Lodi über österreichische Truppen, nachdem es ihm gelungen ist, Sardinien-Piemont am 28. April zu einem Waffenstillstand zu zwingen.
    • 17. August » Durch die Kapitulation einer niederländischen Flotte in der Saldanhabucht (Südafrika) scheitert der Versuch der Batavischen Republik, die von Großbritannien besetzte Kapkolonie zurückzuerobern.
    • 3. September » Im Ersten Koalitionskrieg besiegt Erzherzog Karl von Österreich mit seiner Armee in der Schlacht von Würzburg Frankreichs Truppen unter dem Befehl von Marschall Jean-Baptiste Jourdan. Die zweite Niederlage nach der vorausgegangenen Schlacht bei Amberg am 24. August veranlasst Jourdan, sein Kommando niederzulegen.
  • Die Temperatur am 25. Juni 1823 war um die 16,0 °C. Der Wind kam überwiegend aus West-Süd-West. Charakterisierung des Wetters: half bewolkt winderig. Quelle: KNMI
  •  Diese Seite ist nur auf Niederländisch verfügbar.
    De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
  • Im Jahr 1823: Quelle: Wikipedia
    • 1. Februar » Der gegen Kaiser Agustín de Iturbide gerichtete Plan von Casa Mata, der zur Umwandlung Mexikos in eine föderale Republik führen soll, wird von führenden Militärs wie Antonio López de Santa Anna und Guadalupe Victoria verabschiedet.
    • 5. April » Republikanische Truppen unter Gregorio José Ramírez y Castro besiegen an der Laguna de Ochomogo die Monarchisten unter Joaquín de Oreamuno y Muñoz de la Trinidad, der am 29. März durch einen Putsch die Macht in Costa Rica übernommen hat, und besetzen die Hauptstadt Cartago. Castro regiert bis zum 16. April als Comandante General de las Armas.
    • 7. April » Französische Invasion in Spanien – Truppen aus dem Nachbarland rücken im Auftrag der Heiligen Allianz in Spanien ein, um Aufständische zu bekämpfen und die Regentschaft von König FerdinandVII. zu erneuern.
    • 11. April » Die romantische Oper Sulmona von Peter Joseph von Lindpaintner hat ihre Uraufführung in Stuttgart.
    • 1. Juli » Bildung der Zentralamerikanischen Konföderation, aus der 1839 die selbständigen Republiken Guatemala, Honduras, El Salvador, Nicaragua und Costa Rica hervorgehen.
    • 20. August » Die Tragödie Almansor von Heinrich Heine hat ihre Uraufführung am Nationaltheater Braunschweig in einer Inszenierung von Ernst August Friedrich Klingemann, der in mehrfacher Weise in das Stück eingegriffen hat. Die Aufführung gerät zu einem Fiasko und muss nach tumultartigen Szenen im Zuschauerraum abgebrochen werden. Die misslungene Uraufführung bleibt, soweit bekannt, die einzige Inszenierung des Stückes wie auch überhaupt eines von Heines Dramen.
  • Die Temperatur am 31. Juli 1838 war um die 15,0 °C. Es gab 836 mm NiederschlagDer Wind kam überwiegend aus Süd-Westen. Charakterisierung des Wetters: betrokken regen. Besondere Wettererscheinungen: . Quelle: KNMI
  •  Diese Seite ist nur auf Niederländisch verfügbar.
    De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
  • Im Jahr 1838: Quelle: Wikipedia
    • Die Niederlande hatte ungefähr 2,9 Millionen Einwohner.
    • 6. März » Das Stück Weh dem, der lügt! von Franz Grillparzer wird am Wiener Burgtheater uraufgeführt. Das Lustspiel, dessen Stoff der Dichter aus der Historia Francorum des Gregor von Tours bezogen hat, führt zu einem Skandal, der Grillparzer dazu bewegt, sich aus der Öffentlichkeit zurückzuziehen.
    • 23. April » Mit der Sirius und der vier Tage später gestarteten Great Western laufen gleich zwei Dampfschiffe im Hafen von New York ein. Es sind dies die beiden ersten Dampfer aus Europa. Mit dem Dampfschiffverkehr über den Atlantik reduziert sich die Reisezeit merklich. Die Great Western erhält für ihre Überfahrt in Rekordgeschwindigkeit das Blaue Band.
    • 8. Mai » In Großbritannien treten zum ersten Mal die Werktätigen geschlossen auf, und die demokratischen Sozialisten fordern in ihrem Programm People’s Charter das allgemeine und geheime Wahlrecht für Männer über 21 Jahren, jährliche Parlamentswahlen, die Beseitigung von Rotten boroughs und Diäten für Abgeordnete.
    • 6. September » Ferdinand I. wird zum König der Lombardei gekrönt.
    • 1. November » Die Uraufführung der komischen Oper Der Schöffe von Paris von Heinrich Dorn findet in Riga statt.
    • 20. Dezember » Die Buren erreichen die, vom Zulu-König Dingane zerstörte Zulu-Hauptstadt uMgungundlovu.


Gleicher Geburts-/Todestag

Quelle: Wikipedia

Quelle: Wikipedia


Über den Familiennamen Van Ham

  • Zeigen Sie die Informationen an, über die Genealogie Online verfügt über den Nachnamen Van Ham.
  • Überprüfen Sie die Informationen, die Open Archives hat über Van Ham.
  • Überprüfen Sie im Register Wie (onder)zoekt wie?, wer den Familiennamen Van Ham (unter)sucht.

Die Familienstammbaum Martijn-Veröffentlichung wurde von erstellt.nimm Kontakt auf
Geben Sie beim Kopieren von Daten aus diesem Stammbaum bitte die Herkunft an:
Ruud Martijn, "Familienstammbaum Martijn", Datenbank, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-martijn/I29329.php : abgerufen 5. Mai 2024), "Anna van Ham (1796-1838)".