Familienstammbaum I.D.M. de Vries » Meinsco "Meinere" van Daun (Ministeriaal van Saffenberg, Heer van 2 hovens en 2 molens aan de Anstel) (± 1062-1118)

Persönliche Daten Meinsco "Meinere" van Daun (Ministeriaal van Saffenberg, Heer van 2 hovens en 2 molens aan de Anstel) 


Familie von Meinsco "Meinere" van Daun (Ministeriaal van Saffenberg, Heer van 2 hovens en 2 molens aan de Anstel)

Er ist verheiratet mit Gepa van Randerath (Ministeriaal van Saffenberg).

Sie haben geheiratet


Kind(er):

  1. Jutta van Daun  ± 1085-> 1149 


Notizen bei Meinsco "Meinere" van Daun (Ministeriaal van Saffenberg, Heer van 2 hovens en 2 molens aan de Anstel)

De echtelieden Meinsco (van Daun) en Gepa (van Randerath) - ministerialen van de graaf van Saffenberg hebben aan het klooster te Dorweiler acht morgen land en te Bodendorf driekwart deel van een wijngaard en te Walberberg een wijngaard, 'Dalewingart' genaamd. Maar de tienden van deze wijngaard zijn van de kerk van de H. Martinus te Keulen. Dit alles is aan het altaar overgedragen door de hand van de graaf, wiens ministerialen zij waren. Meinsco stierf op de 6de november 1118 en Gepa de 8ste februari 1118. Bron; Annales Rodenses Rolduc.
Het Land van Dorweiler werd ook bij een schenking van de Heer van Randerath genoemd bij haar Oom, Vader en Goswinus haar neef
Het Land van Bodendorf en te Walberberg was van Winrich van Walberberg. Afkomstig van de Moeder van Gepa.
Gepa haar Oma hete ook Judith en haar zus hete ook Judith.
Harper van Boxtel (Randerath) wordt 1115 in de regesten van de Bisschop van Keulen ook genoemd met frater Meineru zijn zwager.
Meinsco is de oom van Meiner van Berghe (Walberberg) die zich vestigde te (Kasteel Trips) te Tripsrath aan de Wurm als buurman van de Heer van Randerath.
Bij Jutta lezen we dat ze de tienden had van de hoeve aan de ene kant van de Anstel en de hoven aan de andere kant van de Anstel en tevens bij haar zonen dat deze 2 molens verkochten aan het klooster Rode te Rolduc. Dus 2 Hovens en twee molens die voorheen haar vader Meinsco hebben behoord. Hieruit kan men konkluderen dat deze goederen aan de Anstel voorheen aan de Graaf van Saffenberg hebben toebehoord en daarna aan Meinsco zijn overgegaan en aan Ansfried I van Tudderen met het stenen huis bij zijn zoon als Kasteel te Anstelen vermeld.
In 1109 schenkt Ansfried de Tienden aan de Graaf van Saffenberg dit duidt erop dat deze goederen ook van de graaf van Saffenberg zijn geweest.

Haben Sie Ergänzungen, Korrekturen oder Fragen im Zusammenhang mit Meinsco "Meinere" van Daun (Ministeriaal van Saffenberg, Heer van 2 hovens en 2 molens aan de Anstel)?
Der Autor dieser Publikation würde gerne von Ihnen hören!


Zeitbalken Meinsco "Meinere" van Daun (Ministeriaal van Saffenberg, Heer van 2 hovens en 2 molens aan de Anstel)

  Diese Funktionalität ist Browsern mit aktivierten Javascript vorbehalten.
Klicken Sie auf den Namen für weitere Informationen. Verwendete Symbole: grootouders Großeltern   ouders Eltern   broers-zussen Geschwister   kinderen Kinder

Vorfahren (und Nachkommen) von Meinsco van Daun (Ministeriaal van Saffenberg, Heer van 2 hovens en 2 molens aan de Anstel)

N. van N.
± 1047-????

Meinsco van Daun (Ministeriaal van Saffenberg, Heer van 2 hovens en 2 molens aan de Anstel)
± 1062-1118


Jutta van Daun
± 1085-> 1149

Mit der Schnellsuche können Sie nach Name, Vorname gefolgt von Nachname suchen. Sie geben ein paar Buchstaben (mindestens 3) ein und schon erscheint eine Liste mit Personennamen in dieser Publikation. Je mehr Buchstaben Sie eingeben, desto genauer sind die Resultate. Klicken Sie auf den Namen einer Person, um zur Seite dieser Person zu gelangen.

  • Kleine oder grosse Zeichen sind egal.
  • Wenn Sie sich bezüglich des Vornamens oder der genauen Schreibweise nicht sicher sind, können Sie ein Sternchen (*) verwenden. Beispiel: „*ornelis de b*r“ findet sowohl „cornelis de boer“ als auch „kornelis de buur“.
  • Es ist nicht möglich, nichtalphabetische Zeichen einzugeben, also auch keine diakritischen Zeichen wie ö und é.

Verwandschaft Meinsco "Meinere" van Daun (Ministeriaal van Saffenberg, Heer van 2 hovens en 2 molens aan de Anstel)



Visualisieren Sie eine andere Beziehung

Die angezeigten Daten haben keine Quellen.



Gleicher Geburts-/Todestag

Quelle: Wikipedia


Über den Familiennamen Van Daun (Ministeriaal van Saffenberg, Heer van 2 hovens en 2 molens aan de Anstel)


Die Familienstammbaum I.D.M. de Vries-Veröffentlichung wurde von erstellt.nimm Kontakt auf
Geben Sie beim Kopieren von Daten aus diesem Stammbaum bitte die Herkunft an:
Ger de Vries, "Familienstammbaum I.D.M. de Vries", Datenbank, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-i-m-d-de-vries/I8676.php : abgerufen 6. Mai 2024), "Meinsco "Meinere" van Daun (Ministeriaal van Saffenberg, Heer van 2 hovens en 2 molens aan de Anstel) (± 1062-1118)".