Familienstammbaum I.D.M. de Vries » Gerard I van Hunebroich (Vir nobilis de Hunnebroich, Begeleider van Otto IV Koning te Aken) (± 1185-????)

Persönliche Daten Gerard I van Hunebroich (Vir nobilis de Hunnebroich, Begeleider van Otto IV Koning te Aken) 


Familie von Gerard I van Hunebroich (Vir nobilis de Hunnebroich, Begeleider van Otto IV Koning te Aken)


Kind(er):

  1. Gerard II van Hunebroich  ± 1222-???? 
  2. Jutta van Hunebroich  ± 1225-???? 


Notizen bei Gerard I van Hunebroich (Vir nobilis de Hunnebroich, Begeleider van Otto IV Koning te Aken)

Afstamm. K.d.Gr.
Volgens Oidman had Hunnebroich 3 horizontale balken volgens het zegel echter zonder Leeuw erop!
Bij Mechtildis van Wevelinghoven die met Willem gehuwd is droeg zij een zilverenschild met 3 rode balken en was afkomstig van Alfter. (Alfter ligt tegen Bornheim aan). Hier heeft Willem op het zegel 3 balken, maar geen zwarte leeuw erop. Bij Oidman is er discussie of deze balken gegieterd zijn!? Als dit wel zo is dan zou Willem zijn vader Gerrard mogelijk afkomstig zijn van de buren van Daun te Bornheim.
Gezien later bij Johan van Hoensbroek de zwarte leeuw op het wapen en als hoodtooi op de helm een zwarte leeuw, zou deze Gerard van Schellart van Obbendorf kunnen zijn en niet afkomstig van Gullik, want deze droeg als hoofdtooi op de helm 2 vleugels met een hond ertussen en Schellart had als hoofdtooi alleen een zwarte leeuw op de helm.
Wat betreft de rode strepen op zilveren schild zou hier mogelijk een huwelijk met een nakomeling van de Heervan Alfter hebben plaats gevonden, waardoor Gerard als 2e zoon een kombinatiewapen had gemaakt (het gestreepte schild met de zwarte leeuw erop en op de helm ook een zwarte leeuw).
In 1116 zien we in de oorkonden ene Herman van Alfter (heerlijkheid tegen Bornheim aan liggen bij Bonn zich daar vestigen. De heer van Alfter had als wapen afwisselend 3 rode en 3 gouden horizontale balken met een links kijkende goud gekroonde recht opstaande dubbelstaartige zilveren leeuw en op de helm 2 hertepoten.
In de tijd van zijn grootvader was Herman II van Lotharingen was destijds de Paltsgraaf en regeerde over de Roergau, Zulpichgau en het land van Overmaas,ook was hij ook heer van Dalhem en waren er van Hermann diverse Ministerialen die te Bornheim, Alfter en Obbendorf woonden en later naar het noorden en Limburgse toe trokken.
In 1147 wordt er door Ernst in Histioire du Limbourg een schenking van een alodium de Hoenbusch door Balderic aan de Kerk van Aken gedaan. Hendrik Hertog van Limburg getuigd hier mede. Hier rijst de vraag was dit reeds de eerstevermelding van Hoensbroek?!!! Dit was dan mogelijk Balderic van Kessel de zoon van Ansfried die op vele plaatsen bos en goederen bezat in Limburg!?
In Akte van 30 nov. 1212 kom ik als eerste Gerard de Houne tegen waarin hij meetekent in een bestatigung der stad Koln ivm zollfreiheit van Keizer Otto IV over alleen eigenware te verhandelen bij de steden Kaiserswert, Boppart en Duisburg. Aktenboek van Lacomblet.
Gerardus is de eerste Hune, Honderdman vermeld met naam in een akte, zie Akten von Niederrein van Lacomblet.
De tak Hoen van Aken waar Habets over schrijft was van Foresto en kunnen volgens hun zegels en wapens niet de stamvader van het Hoensbroekse huis Hoen zijn.
Naar aanleiding van Johan Hoen zijn fam. wapen zou hij dus mogelijk van Schellard van Obbendorf kunnen zijn geweest!?.
Waar men voorheen alleen de voornamen vermelde verwijst men in deze tijd ook vaker met een toegevoegde verwijzing en de ervoor naar de lokatie van bewoning.
1212 30 november Keizer Otto IV bekrachtigt in een te Aken uitgevaardigde oorkonde de tolvrijheid van Keulen op de Rijn te Keizersweert.
Zegelaars waren: Lodewijk, graaf van Loon, Conrad van Wilre en Gerard de Houne, deze akte draagt ook hetzelfde zegel van Hoen.
In Lacomblet Deel 2 nr 222,235,273, 453,497,584,593 wordt bij Gerard en Willem gesproken van Hunebrugh en Hunebruc .
In Lacomblet
Akt nr. 222 in 1237 bij een verkoop door edelheer Conrad van Dijck van de Rosdorferhof aan de Abdei Eppinghoven is als getuige nobiles viros Gerardum de Hunebruc verder treden als getuige ook o.a.op Wolbertus de Glene, Wickerus de Wilre en Godefridus de Holtheim en Hermannus de Hertene.
Akte nr. 539 in 1263
Hier staat dat Edelheer Willem de Hunebrugh de hof Buntebruc (Bontenbroich bij Jüchen, dit gut behoorde later toe aan heren van Dyck) die hij van zijn vader Gerardus de Hune had ontvangen en weer uitgeleend had aan de Abdei te Saarn tegen een betaling van 5 salidi per jaar, in de akte was de leenman overleden en kon zijn echtgenote de gelden niet meer opbrengen.
Akt nr. 584 in 27-okt 1268,
Bij een verkoop door Ludger van Dijck en kinderen treedt hij met anderen op als getuige onder de naam Militbus Wilhelmo filio domini Gerardi de Hunebrugh.
IN 1254 VERKOPEN DE BROERS EN SCHOONBROER GOED EN BURG HUNEBROICH TE ERFT.
Bij de familie Broich-Bruke in dat gebied aan de Erft komen geen kinderen met naam Gerardi voor.
In het gevolg van Otto IV, duitskoning, te Aken, Gerardus de Houne, nobile.
Corsten; Wassenberg und Horn p 55-1212.
In Aktenr. 154 van 1227 kom ik Gerard en Simon Huno tegen mogelijk ook een zoon van Gerard die reeds in 1254 was overledeni!?
Willem en Gerard II was een zoon van Gerardus volgens vermelding.
De naam van Gerardus zou een verwijzing van zijn overgrootvader graaf Gerardus V van Gulik kunnen zijn en de naam van zijn zoon Willem zou een verwijzing naar zijn overgrootvader graaf Willem I van Gulik kunnen zijn. Als hypotese zou hij mogelijk een zoon van Gerard I Schellart van Obbendorf (Herr von Obbendorf) kunnen zijn!!
Gerard liet in 1142 het oude kasteel van Obbendorff bouwen en zijn broer was de graaf van Juliers (Gullik, Jullich)
A echange a la dite seigneurie de Castre avec son frere le comte de Juliers contre les seigneuries de Betburg, de Niederen et d´Overen (St. Odilienberg ?),
Bron: dossier schellaert van Obbendorff (Den Haag)

Haben Sie Ergänzungen, Korrekturen oder Fragen im Zusammenhang mit Gerard I van Hunebroich (Vir nobilis de Hunnebroich, Begeleider van Otto IV Koning te Aken)?
Der Autor dieser Publikation würde gerne von Ihnen hören!


Zeitbalken Gerard I van Hunebroich (Vir nobilis de Hunnebroich, Begeleider van Otto IV Koning te Aken)

  Diese Funktionalität ist Browsern mit aktivierten Javascript vorbehalten.
Klicken Sie auf den Namen für weitere Informationen. Verwendete Symbole: grootouders Großeltern   ouders Eltern   broers-zussen Geschwister   kinderen Kinder

Vorfahren (und Nachkommen) von Gerard I van Hunebroich (Vir nobilis de Hunnebroich, Begeleider van Otto IV Koning te Aken)

Adelheid N.
± 1115-????

Gerard I van Hunebroich (Vir nobilis de Hunnebroich, Begeleider van Otto IV Koning te Aken)
± 1185-????



Onbekend


Mit der Schnellsuche können Sie nach Name, Vorname gefolgt von Nachname suchen. Sie geben ein paar Buchstaben (mindestens 3) ein und schon erscheint eine Liste mit Personennamen in dieser Publikation. Je mehr Buchstaben Sie eingeben, desto genauer sind die Resultate. Klicken Sie auf den Namen einer Person, um zur Seite dieser Person zu gelangen.

  • Kleine oder grosse Zeichen sind egal.
  • Wenn Sie sich bezüglich des Vornamens oder der genauen Schreibweise nicht sicher sind, können Sie ein Sternchen (*) verwenden. Beispiel: „*ornelis de b*r“ findet sowohl „cornelis de boer“ als auch „kornelis de buur“.
  • Es ist nicht möglich, nichtalphabetische Zeichen einzugeben, also auch keine diakritischen Zeichen wie ö und é.



Visualisieren Sie eine andere Beziehung

Die angezeigten Daten haben keine Quellen.

Über den Familiennamen Van Hunebroich (Vir nobilis de Hunnebroich, Begeleider van Otto IV Koning te Aken)


Die Familienstammbaum I.D.M. de Vries-Veröffentlichung wurde von erstellt.nimm Kontakt auf
Geben Sie beim Kopieren von Daten aus diesem Stammbaum bitte die Herkunft an:
Ger de Vries, "Familienstammbaum I.D.M. de Vries", Datenbank, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-i-m-d-de-vries/I17221.php : abgerufen 20. Juni 2024), "Gerard I van Hunebroich (Vir nobilis de Hunnebroich, Begeleider van Otto IV Koning te Aken) (± 1185-????)".