Familienstammbaum Hans Meijer » Jacobus Bouter (1890-1951)

Persönliche Daten Jacobus Bouter 

  • Alternative Name: Koos Bouter
  • Er wurde geboren am 28. September 1890 in Ameide.
  • Beruf: im Jahr 1930 in Ameide.
    zelfstandig loodgieter
  • (Geboorte) am 29. September 1890 in Ameide.
    Bron Burgerlijke stand - Geboorte ArchieflocatieNationaalArchief (Rijksarchief Zuid-Holland) AlgemeenGemeente:Ameide
    Soort akte: Geboorteakte
    Aktenummer: 44
    Aangiftedatum: 29-09-1890 Kind Jacobus Bouter
    Geboortedatum: 28-09-1890 Vader Gerrit BouterMoederWillempje van Zoest
    akteno. 44
  • (Plaats) im Jahr 1933 in Ameide.
    Ameide (Alblasserwaards: Termei) is een dorp envoormaligegemeente in de gemeente Zederik, in deNederlandseprovincie Zuid-Holland. Het ligt in hetnoordoosten van deAlblasserwaard en heeft 3450 inwoners(2012). Ameide wordtin het noorden door de rivier de Lek enin het oosten doorde Oude Zederik begrensd.

    Etymologie
    De eerste boeren vestigden zich langs het veenriviertjedeA, die uitmondde in de Lek, waardoor A-mondeontstond.Later werd dit veranderd naar Amuide en door detijd heenwerd het Ameide.

    Geschiedenis
    De eerste keer dat Ameide in de geschiedenis isvastgelegdis in 1021 in een oorkonde waar in Huis terAmonde wordtbeschreven. Rond 1200 was het gebied rondAmeide geheelontgonnen. Er werd druk gehandeld in het dorp,dat in 1277stadsrechten kreeg van Floris V, omdat het opeenstrategische plaats lag. Deze stadsrechten werdenechterweer ontnomen in 1527 toen de Van Brederodes, diehetgebied bestuurden, strijd leverden met de Van Arkels.Ditomdat de Heer van Herlaer, die vaandrager was vandebisschop van Utrecht en leenheer van Ameide, vonddatAmeide steeds zelfstandiger probeerde te worden. Ameidewasverbonden met de heerlijkheid Vianen, maar maakte ergeendeel van uit.
    De rivier de Lek heeft een belangrijke rol gespeeld indegeschiedenis van Ameide. Op 24 december 1741 was ereengrote dijkdoorbraak nabij Ameide, die ervoor zorgde dathethele land rondom Ameide onder water kwam te staan.Rond1744 gebeurde dit weer, echter met minder grote schadedanin 1741.
    De welvaart die de stad in de middeleeuwen en hiernaheeftgehad is nog terug te vinden in de vele monumentalepandendie de plaats rijk is. Er is onder andere eenNederlandsHervormde Kerk uit 1350 (afgebrand en weergerestaureerd in1953) en een stadhuis uit 1644.

    Paardenmarkt
    De paardenmarkt in Ameide wordt al sinds 1657 op de2edonderdag in oktober gehouden. Het recht om depaardenmarktte organiseren werd gegeven door Hendrik vanBrederode op 1maart 1657. Buiten de paardenkeuringen enpaardenshows iser nog een braderie en een kermis.
  • (Begraafplaats) Januar 1951 in Krimpen aan de Lek.
    de algemene begraafplaats
  • Er ist verstorben am 12. Januar 1951, er war 60 Jahre alt.
  • Er wurde beerdigt in Krimpen aan de Lek.
    graf S-33
  • Ein Kind von Gerrit Bouter und Willempje van Zoest
  • Diese Information wurde zuletzt aktualisiert am 27. Juni 2017.

Familie von Jacobus Bouter

Er ist verheiratet mit Maria Johanna Jansen.

Sie haben geheiratet am 18. Juli 1912 in Ameide, er war 21 Jahre alt.


Kind(er):

  1. Gerrit Bouter  1913-1984 
  2. Willem Peter Bouter  1914-1996
  3. (Nicht öffentlich)
  4. (Nicht öffentlich)

Ereignis (huwelijk) am 18. Juli 1912 in Ameide .

Bron Burgerlijke stand - Huwelijk ArchieflocatieNationaalArchief (Rijksarchief Zuid-Holland) AlgemeenGemeente:Ameide
Soort akte: Huwelijksakte
Aktenummer: 6
Datum: 18-07-1912 Bruidegom Jacobus Bouter
Geboortedatum: 28-09-1890
Leeftijd: 21
Geboorteplaats: Ameide Bruid Maria Johanna Jansen
Geboortedatum: 31-05-1889
Leeftijd: 23
Geboorteplaats: Arnhem Vader bruidegom Gerrit BouterMoederbruidegom Willempje van Zoest Vader bruid Gerrit JanJansenMoeder bruid Wilhelmina Petronella Winterink
akteno. 6

Ereignis (tekst) im Jahr 1913.

De grootste bewondering heb ik voor mijn grootmoedervanmijn vaders kant: Maria Johanna Jansen. Weliswaar iszijniet geboren in het Groene Hart, maar is er welopgegroeiden later getrouwd. Juist omdat ze uit een heelanderestreek van Nederland kwam en hier zomaar pardoes"tussen deboeren " terechtkwam heb ik grote bewonderingvoor haar.

Zij is geboren in Arnhem op 31 mei 1889. Waarom zijinArnhem is geboren is niet duidelijk. De grootouderswoondenook in Zutphen. Toch was er een familieband metArnhem. Hethuwelijk was niet erg gelukkig. Gerrit Jan wassergeant derinfanterie en gedroeg zich niet altijd volgensde regels.Dit liep zo erg op dat hij uit dienst werdontslagen. Eengrote schande, en er volgde een scheidingwaarschijnlijkonder druk van de familie. Hierop is hijnaar Amerikageëmigreerd. Er zijn nog brieven van hembewaard uitBuffalo uit 1937, lange brieven maar zonderinformatie overhemzelf; wel vroeg hij hierin hoe het methet gezin vanzijn dochter ging.

Dus was er een alleenstaande moeder met dochter:WilhelminaPetronella en Maria Johanna. Via relaties van deouderswerd Wilhelmina huishoudster bij Hendrik vanEeten,burgemeester van Ameide en Tienhoven. Hendrik wasnietgehuwd en woonde alleen. Maria Johanna bleef in Zutphenbijhaar grootouders en mocht in de vakanties en opbijzonderedagen naar Ameide komen om bij haar moeder telogeren.Hendrik was erg gesteld op de kleine meid.

Toen zij in de zomer van 1911 weer eens in Ameide was,waser juist een gymnastiekuitvoering in de open lucht. Ditwaszoals gewoonlijk een bijzondere gebeurtenis in hetaltijdzo rustige stadje Ameide. Omdat Maria niet zo grootwaskon ze van de voorstelling niet veel zien. Een heelaardigedorpsgenoot bood aan dat ze op zijn klompen mochtstaan enzo werden ze later mijn grootouders. Die aardigejongenwas Jacobus Bouter, de oudste zoon van Gerrit Bouterdie inAmeide een loodgietersbedrijf had annexkoperslagerij. Zetrouwden op 18 juli 1912 in Ameide. Zijwas 23 en hij 21jaar oud.

Inmiddels was Koos ( Jacobus ) ook aan het werk inKrimpenaan de Lek. Met een tas vol gereedschap was hij opdeLekboot gestapt om in het huis van Jan Kees Smiteendakreparatie te verrichten. Op advies van één vandedirecteuren van Smit koopt hij een schuurtje en begintzijnloodgietersbedrijf. Er was werk genoeg en na hethuwelijkkoopt hij de voormalige manufacturenwinkel van H.L.Vos aande Rijsdijk.

Dit was voor Marie een hele overgang. Ze was tochredelijkstads opgevoed, had een echte deftige uitspraak ennu zatze hier op het dorp. Koos ontpopte zich als eengoedvakman, maar was ook erg sociaal bewogen. Hij zat inhetbestuur van meerdere verenigingen, gymnastiek, zwembadenleerde zo veel mensen kennen. Als hij wist dat er ineengezin financiële problemen waren en hij had er gewerkt,danverminderde hij de rekening of verscheurde hemhelemaal.Dat kon natuurlijk geen stand houden.

Inmiddels was er een zoon geboren : Gerrit, die latermijnvader zou worden. De band met de Hendrik bleef bestaan.Ikheb een getypte brief van hem van mei 1914 aan:"WaardeMarie " Later werd er nog een zoon en 2 dochtersgeboren.Een hele drukte aan huis, met ook een winkel eneenwerkplaats met personeel. Oma had wel altijd eendienstbode Ze kon heel lekker koken en zorgde altijd vooreenbepaalde sfeer. Toch moet ze eenzaam zijn geweest zozonderhaar eigen familie in de buurt.

Er kwamen wel veel mensen op visite 's avonds enzaterdagswerd er gemusiceerd. Een tante speelde piano, 2zongen eraria's uit opera's en operettes. Dan gingen deschuiframenomhoog en konden de voorbijgangers meegenieten.Door devader van mijn opa waren er bij een bezoek aanDuitsland 2piano's besteld voor de familie.

Haar kinderen trouwden en kregen hun eigen gezinnen.Welallemaal in de buurt. Alleen Gerrit, mijn vader dus,kwamin de zaak en bleef dus thuis wonen. Mijngrootoudersverhuisden naar boven en mijn ouders bewoondende beganegrond, achter de winkel en boven de werkplaats.Despeciale band met mijn oma kwam ook doordat ze mooikonvertellen met haar nog steeds een beetje deftigeuitspraak.De verhalen over Zutpen en over de vader inAmerika.Vooreen kind is dat iets onbereikbaars.

Toen ik zo rond 16 jaar oud was, werd zij een keereenbeetje grieperig. Mijn ouders gingen bij een oude tanteopbezoek en ik zou af en toe even bij oma boven gaankijken.Ik vond wel dat ze erg lang sliep. Toen mijn oudersna eenpoosje terugkwamen was mijn vader in 2 stappenboven,dokter Boomkens was ook meteen in huis. Oma wasoverleden.Gelukkig heel rustig in haar slaap, maar ik bennu 67 endat vergeet je nooit meer. Ik heb nog meerovereenkomstenmet haar, ben ook iets ouder dan mijn man ikwas evenalszij al heel vroeg grijs. Ook ben ik naar haarvernoemd.Maar dat was in die tijd natuurlijk meer eengewoonte.
Hierbij de foto van mijn oma en opa en de baby dielatermijn vader zou worden, 1913.

Riet Bouter, dochter van de jonge Gerrit op de foto.

Haben Sie Ergänzungen, Korrekturen oder Fragen im Zusammenhang mit Jacobus Bouter?
Der Autor dieser Publikation würde gerne von Ihnen hören!


Zeitbalken Jacobus Bouter

  Diese Funktionalität ist Browsern mit aktivierten Javascript vorbehalten.
Klicken Sie auf den Namen für weitere Informationen. Verwendete Symbole: grootouders Großeltern   ouders Eltern   broers-zussen Geschwister   kinderen Kinder

Abbildung(en) Jacobus Bouter

Vorfahren (und Nachkommen) von Jacobus Bouter


    Zeige ganze Ahnentafel

    Mit der Schnellsuche können Sie nach Name, Vorname gefolgt von Nachname suchen. Sie geben ein paar Buchstaben (mindestens 3) ein und schon erscheint eine Liste mit Personennamen in dieser Publikation. Je mehr Buchstaben Sie eingeben, desto genauer sind die Resultate. Klicken Sie auf den Namen einer Person, um zur Seite dieser Person zu gelangen.

    • Kleine oder grosse Zeichen sind egal.
    • Wenn Sie sich bezüglich des Vornamens oder der genauen Schreibweise nicht sicher sind, können Sie ein Sternchen (*) verwenden. Beispiel: „*ornelis de b*r“ findet sowohl „cornelis de boer“ als auch „kornelis de buur“.
    • Es ist nicht möglich, nichtalphabetische Zeichen einzugeben, also auch keine diakritischen Zeichen wie ö und é.



    Visualisieren Sie eine andere Beziehung

    Die angezeigten Daten haben keine Quellen.

    Anknüpfungspunkte in anderen Publikationen

    Diese Person kommt auch in der Publikation vor:

    Historische Ereignisse

    • Die Temperatur am 28. September 1890 war um die 16,1 °C. Der Luftdruck war 77 cm. Die relative Luftfeuchtigkeit war 98%. Quelle: KNMI
    • Koning Willem III (Huis van Oranje-Nassau) war von 1849 bis 1890 Fürst der Niederlande (auch Koninkrijk der Nederlanden genannt)
    • Koningin Wilhelmina (Huis van Oranje-Nassau) war von 1890 bis 1948 Fürst der Niederlande (auch Koninkrijk der Nederlanden genannt)
    • Von 21. April 1888 bis 21. August 1891 regierte in den Niederlanden das Kabinett Mackay mit Mr. A. baron Mackay (AR) als ersten Minister.
    • Im Jahr 1890: Quelle: Wikipedia
      • Die Niederlande hatte ungefähr 4,5 Millionen Einwohner.
      • 4. März » In Schottland wird die Forth Bridge über den Firth of Forth eröffnet. Sie verbindet Edinburgh mit der Halbinsel Fife und ist die wichtigste Verbindung von den schottischen Lowlands in die Highlands.
      • 15. März » Auf Initiative Kaiser WilhelmsII. beginnt in Berlin die 1. Internationale Arbeiterschutzkonferenz unter der Leitung von Hans Hermann von Berlepsch.
      • 2. Mai » Kaiser WilhelmII. etabliert den Evangelischen Kirchenbauverein als Einrichtung zur Schaffung neuer Sakralbauten in Deutschland.
      • 4. September » Ein Großbrand verursacht schwere Schäden in der griechischen Stadt Thessaloniki. Das europäische Viertel brennt vollständig nieder. 20.000 Menschen werden obdachlos.
      • 3. November » Die Uraufführung der Oper Fürst Igor von Alexander Porfirjewitsch Borodin findet an der Hofoper Sankt Petersburg statt.
      • 29. Dezember » Bei Wounded Knee im Bundesstaat South Dakota massakrieren US-amerikanische Truppen mehr als 350 Indianer vom Stamm der Lakota.
    • Die Temperatur am 18. Juli 1912 lag zwischen 11,5 °C und 19,6 °C und war durchschnittlich 16,9 °C. Es gab 0.5 Stunden Sonnenschein (3%). Die durchschnittliche Windgeschwindigkeit war 4 Bft (mäßiger Wind) und kam überwiegend aus Norden. Quelle: KNMI
    • Koningin Wilhelmina (Huis van Oranje-Nassau) war von 1890 bis 1948 Fürst der Niederlande (auch Koninkrijk der Nederlanden genannt)
    • Von 12. Februar 1908 bis 29. August 1913 regierte in den Niederlanden das Kabinett Heemskerk mit Mr. Th. Heemskerk (AR) als ersten Minister.
    • Im Jahr 1912: Quelle: Wikipedia
      • Die Niederlande hatte ungefähr 6,0 Millionen Einwohner.
      • 18. April » Die RMS Carpathia fährt mit 705 Überlebenden der Titanic-Katastrophe im Hafen von New York ein, wo sie von tausenden Menschen erwartet wird, die die Besatzung als Helden feiern.
      • 26. April » Im Piper Verlag erscheint der Almanach Der Blaue Reiter, herausgegeben von Wassily Kandinsky und Franz Marc. Mäzene des Vorhabens sind der Kunstsammler Bernhard Koehler, der Verleger Reinhard Piper und der Kunsthistoriker Hugo von Tschudi.
      • 12. Mai » Nach über zweijähriger Bauzeit hat die von Otto von Steinbeis aus eigenen Mitteln errichtete Wendelsteinbahn, eine elektrisch betriebene Zahnradbahn auf den Wendelstein in den bayrischen Alpen, ihre Jungfernfahrt.
      • 2. Juli » Die am 23. Mai angekündigten, von Hand gesetzten ersten 12 Bände der noch heute bestehenden Insel-Bücherei werden vom Insel Verlag an die Buchhandlungen ausgeliefert.
      • 11. Oktober » Die Operette Der Zigeunerprimas des Komponisten Emmerich Kálmán und der Librettisten Fritz Grünbaum und Julius Wilhelm hat ihre Uraufführung am Johann Strauß-Theater in Wien.
      • 24. Dezember » Bei einer Explosion in einer Zeche auf der japanischen Insel Hokkaidō sterben 245 Bergleute.
    • Die Temperatur am 12. Januar 1951 lag zwischen 1,9 °C und 7,3 °C und war durchschnittlich 4,1 °C. Es gab 2,8 mm Niederschlag während der letzten 2,2 Stunden. Es gab 5,3 Stunden Sonnenschein (65%). Es war halb bewölkt. Die durchschnittliche Windgeschwindigkeit war 4 Bft (mäßiger Wind) und kam überwiegend aus Süd-Süd-Westen. Quelle: KNMI
    • Koningin Juliana (Huis van Oranje-Nassau) war von 4. September 1948 bis 30. April 1980 Fürst der Niederlande (auch Koninkrijk der Nederlanden genannt)
    • Von 7. August 1948 bis 15. März 1951 regierte in den Niederlanden die Regierung Drees - Van Schaik mit als erste Minister Dr. W. Drees (PvdA) und Mr. J.R.H. van Schaik (KVP).
    • Von 15. März 1951 bis 2. September 1952 regierte in den Niederlanden das Kabinett Drees I mit Dr. W. Drees (PvdA) als ersten Minister.
    • Im Jahr 1951: Quelle: Wikipedia
      • Die Niederlande hatte ungefähr 10,2 Millionen Einwohner.
      • 26. April » In Frankfurt am Main wird die vom Uhrmacher Lothar M. Loske entworfene und von den Heddernheimer Metallwerken in zweijähriger Bauzeit ausgeführte Äquatorialsonnenuhr eingeweiht. Sie gilt als die größte Sonnenuhr ihrer Art in der Welt.
      • 17. Juli » Baudouin I. legt den Eid auf die belgische Verfassung ab und wird damit König der Belgier.
      • 28. Juli » In Genf wird das Abkommen über die Rechtsstellung der Flüchtlinge, die Genfer Flüchtlingskonvention, verabschiedet.
      • 28. September » Der Astronom Seth Barnes Nicholson entdeckt den um den Planeten Jupiter kreisenden äußeren Mond Ananke.
      • 29. November » In den USA wird auf dem Gelände der Nevada Test Site erstmals ein unterirdischer Kernwaffentest durchgeführt.
      • 17. Dezember » In Schweden wird der Film Sie tanzte nur einen Sommer erstmals gezeigt. Eine Nacktbadeszene darin sorgt für weltweiten Gesprächsstoff.

    Über den Familiennamen Bouter

    • Zeigen Sie die Informationen an, über die Genealogie Online verfügt über den Nachnamen Bouter.
    • Überprüfen Sie die Informationen, die Open Archives hat über Bouter.
    • Überprüfen Sie im Register Wie (onder)zoekt wie?, wer den Familiennamen Bouter (unter)sucht.

    Die Familienstammbaum Hans Meijer-Veröffentlichung wurde von erstellt.nimm Kontakt auf
    Geben Sie beim Kopieren von Daten aus diesem Stammbaum bitte die Herkunft an:
    Hans Meijer, "Familienstammbaum Hans Meijer", Datenbank, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-hans-meijer/I8173.php : abgerufen 13. Juni 2024), "Jacobus Bouter (1890-1951)".